Gość: maja IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.04.08, 09:07 Nie mieszkamy z mezem w Polsce i chcielibysmy zeby imie mozna bylo uzywac w Polsce i w uk. Podoba nam sie Danieli i Aleks ale czekamy na Wasze propozycje. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Aleksander czy Daniel 30.04.08, 11:12 Aleksander W obu językach mnóstwo zdrobnień, ładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: Aleksander czy Daniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 13:55 Aleksander, tylko i wyłącznie. Daniel to jedno z tych kilku imion, których nie mogę znieść. Nie podoba mi się ani brzmienie, ani zapis, ani żadne zdrobnienie, ani skojarzenia. To imię konsekwentnie razi mnie od dokładnie 13 lat (wtedy usłyszałam je po raz pierwszy). Także bez najmniejszych wątpliwości Aleksander. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Aleksander czy Daniel 30.04.08, 15:51 Aleksander. Daniel mi się nigdy nie podobało. A poza tym daniel to takie zwierzę . Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Aleksander czy Daniel 30.04.08, 19:56 I ja też jestem za Aleksandrem Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Aleksander czy Daniel 30.04.08, 21:55 Aleksander. Jedno z moich ulubionych, zastanawiam się nad nadaniem (w dalekiej co prawda)przyszłości synkowi, o ile będę go miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Aleksander czy Daniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 22:10 Jeśli chodzi o ten wątek, to nie będę oryginalna- Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aleksander czy Daniel 30.04.08, 22:19 Oba podobają mi się mocno średnio. Na liście 100 najpopularniejszych w UK imion, uzywalne w Polsce są następujące: Gabriel Sebastian Robert Zachary Joel Aidan Leon Aaron Edward Adam Samuel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Aleksander czy Daniel IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.04.08, 22:39 Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Aleksander tez w sumie bardziej mnie przekonuje ale chyba zdecyduje sie na wersje z 'x'. Nie lubie tylko jak w Polsce mowia Olek a dlaczego nie Alek albo Aleks? Gaudencjo z Twojej listy podoba mi sie Zachary tylko jak go zdrabniac? Leon i Gabriel tez bardzo ladnie ale mezowi sie nie podoba Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aleksander czy Daniel 30.04.08, 22:42 Zacharek, Zachareczek, Zacharulek - takie mam podstawowe propozycje dla Zacharego. Imiona wzięłam stąd: www.statistics.gov.uk/specials/babiesnames_boys.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Aleksander czy Daniel IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.04.08, 23:16 Dzieki Gaudencjo, tej strony jeszcze nie widzialam. Wracajac do imion to zawsze podobal mi sie Maksymilian ale jak mieszkamy tutaj to pisownia bylaby Maximilian a to juz srednio mi sie podoba Co Ty na to? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aleksander czy Daniel 01.05.08, 19:28 Mnie też podoba się średnio; zdecydowanie szukałabym imienia o identycznej pisowni tu i tam. Te iksy jakoś mnie rażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lillija Re: Aleksander czy Daniel IP: *.lublin.mm.pl 01.05.08, 19:06 A mnie się bardzo podoba imię Daniel (takie anielskie) natomiast nie znoszę imienia Aleksander a jeszcze bardziej skrótu Olek. Dodatkowo mam złe skojarzenia o zabarwieniu politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Aleksander czy Daniel IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.05.08, 21:26 Zdecydowanie Aleksander, ale nie lubie zdrobnienia Olek i Olo brrr okropnosc( Tez mieszkam w UK i zastanawiam sie nad imieniem. Dla dziewczynki prosta sprawa a dla chlopca- problem( najbardziej podoba mi sie Zachary ale jeszcze sie musze przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja do ann IP: *.brnt.adsl.virgin.net 03.05.08, 22:02 Mnie Zachary tez sie podoba ale jak go zdrabniac? A jakie masz imie dla dziewczynki jesli to nie tajemnica? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: do ann IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.05.08, 22:14 Zdrobnienie Zacharego- Zac (pomysl naszej corki), a dla dziewczynki Antonina- Toni albo Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do ann IP: *.brnt.adsl.virgin.net 03.05.08, 22:28 Antonina tez bardzo ladnie, kiedys Antonia byla na mojej liscie. Bardzo lubie zdrobnienie Tosia Teraz na pierwszym miejscu jest Lilia albo Lila i to sie raczej nie zmieni. A o Antonim dla chlopca myslalas? Jestem na poczatku ciazy, w czwartek ide do GP. A Ty na jakim etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: do ann IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.05.08, 22:39 Ja w tym tygodniu bylam na pierwszym usg. Myslalam, ze sie nie doczekam tyle to tutaj trwa! U mnie juz 16.tydzien. Antoni mi jakos nie pasuje zaraz sobie wyobrazam straego, siwego faceta hehe Lila- sliczne, nam jeszcze podoba sie Lea. Ale corka strasznie uparla sie na Tosie Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do ann IP: *.brnt.adsl.virgin.net 03.05.08, 22:48 Dziekuje za mile slowa. Ale super ze juz mialas USG, widzialas plec malenstwa? Pewnie nie skoro zastanawiasz sie nad imieniem dla chlopca i dziewczynki W ktorym szpitalu bedziesz rodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: do ann IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.05.08, 22:52 dzidzia odwrocila sie pupa i nic nie bylo widac. Moze pod koniec czerwca na tym "duzym" usg cos wypatrzymy) A Ty z samej Anglii jestes, tak?? My mieszkamy w UK, ale az w Irl Polnocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do ann IP: *.brnt.adsl.virgin.net 03.05.08, 23:01 Ja mieszkam w Londynie ale chcemy wyprowadzic sie nad morze do Brighton. Strasznie pozno Ci to pierwsze USG zrobili, tutaj jakos ok 12 tygodnia. Mam nadzieje, ze Twoja dzidzia wiecej odsloni nastepnym razem Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: do ann IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.05.08, 23:07 Tutaj jest troche inaczej Pierwsze usg robi sie okolo 16. tygodnia a pozniej w 23. pozdrawiam i dobrej nocy zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do ann IP: *.brnt.adsl.virgin.net 03.05.08, 23:09 Ja Wam tez zycze spokojnych snow Odpowiedz Link Zgłoś