papryczka.chili 02.05.08, 09:59 Czy nie za staroświeckie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedo Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 10:12 Bardzo ładne i nadawana współcześnie. W życiu bym nie pomyślała, że jest staroświeckie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 11:57 aedo napisała: > Bardzo ładne i nadawana współcześnie. W życiu bym nie pomyślała, że > jest staroświeckie. Myślę identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 10:57 gabriela (gabrysia, gabrielka) to jedno z ładniejszych imion (no może poza skrótem gaba). nie ma w nim nic staroświeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: dla dziewczynki.. Gabrysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 10:58 Nie staroświeckie, ale bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
jayin Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 11:04 Nie staroświeckie Bardzo ładne. U nas jest już 10-letnia Gabrysia. I pomimo tego, że zwykle wszyscy piszą, że to takie popularne - to ani jednej Gabrysi nie znamy poza nią. Gabriela, Gabrysia, Gabrynia, Gabi... (a jak była malutka, to ze względu na jej charakterek wołaliśmy na nią przekornie "Gabełek" - taki diabełek mały był z niej.. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 13:32 u mnie w okolicy i wśród znajomych jest strasznie dużo Gabrysiek Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 14:29 Śliczne Znam 11-latkę i 4-latkę o tym imieniu, moja mama też marzyła o czwartej córce, żeby dać to imię... no ale się nie udało, po Marcie byli już sami chłopcy Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 16:07 Ładne. Zwłaszcza w wersji Gabriela i Gabi. Akurat wersja Gabrysia podoba mi się najmniej . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 02.05.08, 23:39 papryczka.chili napisała: > Czy nie za staroświeckie? Wręcz odwrotnie, jest obecnie w ścisłej czołówce. W Warszawie w 2006 roku (nowsze dane będę mieć wkrótce) była na 25 miejscu wśród imion męskich i zeńskich. W statystykach Bartka Górnego za 2008 rok jest w pierwszej 10-tce żeńskiej (na 9 miejscu). Jeśli Wasza przyszła córka ma szansę na kompleksy z powodu imienia, to tylko wobec jego nadmiernej popularności wsród rówieśników, a nie staroświeckości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: dla dziewczynki.. Gabrysia IP: *.lublin.mm.pl 02.05.08, 23:46 Nie lubię tego imienia. Znam wiele małych Gabrysiek. Na żadną z nich nie woła się Gabrielo tylko Gabryśka, Gabrycha albo Gabra (!) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Przepiękne 02.05.08, 23:50 Najpiękniejsze imię na świecie:Gabriela, Gabrielka, Gabisia, Gabi, Bisia,Gabitka, Gabita, Gabusia i jak kto woli.Cudne.Piekne i przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: dla dziewczynki.. Gabrysia 14.06.08, 22:18 Tu masz mojż odpowiedź jako posiadaczki tego imienia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=79562547&a=80318049 Odpowiedz Link Zgłoś