aedo 07.05.08, 10:17 Rozważam nadanie córeczce imienia Idalia. Jakie proponowalibyście drugie imię? Widziałam tu gdzieś na forum mamy Idalii Karoliny, Idalii Weroniki i chyba Idalii Marianny. Jakie macie inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tawananna* Re: Drugie imię dla Idalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:42 Idalia Berenika Idalia Marcjanna Idalia Florianna Idalia Joanna Idalia Leontyna Idalia Florentyna Idalia Marcelina Idalia Celina Idalia Konstancja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Drugie imię dla Idalii IP: *.171.192.186.crowley.pl 07.05.08, 14:13 Idalia Klementyna Idalia Ksenia Idalia Józefina Idalia Apolonia Idalia Julita Idalia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 15:15 Idalia Letycja Idalia Eleonora Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 15:27 Idalia Katarzyna Idalia Małgorzata Idalia Ewa Idalia Marianna Idalia Krystyna Idalia Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
dag20 Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 18:04 Idalia Marianna Idalia Julianna Idalia Zuzanna tez zastanawialam sie nad tymi imionami Odpowiedz Link Zgłoś
motylowa77 Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 18:13 my mamy Idalię Mariannę rozważałam jeszcze Idalię Zuzannę Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 18:30 Chciałabym jeśli się da uniknąć cząstki "anna". Z podanych przez Was myślałam nad Ewą, ale jakoś nie do końca mi gra. A co myślicie o zestawieniu Idalia Kinga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Drugie imię dla Idalii IP: 212.180.145.* 07.05.08, 19:48 To będzie Idalka? Nasza t.j.pisałam jest Idalią Weroniką,ale Idalia Kinga też fajnie,a może Idalia Inga? pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 20:03 Hej! A moze, bo widzę, że celujesz w drugie popularniejsze imiona: Idalia Karolina Idalia Gabriela Idalia Anna (choc msz Anna jako drugie jest mdłe) Idalia Małgorzata. Idalia Kinga msz nie pasuje - węgierskie zdrobnienie imienia germańskiego do pierwszego greckiego zgrzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Drugie imię dla Idalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:13 Szkoda, że nie odpowiada Ci cząstka "anna", bo te imiona bardzo dobrze komponują się z Idalią. Idalia Kinga zgrzyta mi, Idalia Ewa też nieszczególnie mi się podoba (ale to może się zmienić w zestawieniu z nazwiskiem). Moim zdaniem lepiej komponują się z Idalią imiona min. trzysylabowe, jakoś ładniej brzmią... i w miarę możliwości zaczynające się na spółgłoskę. Z trochę popularniejszych imion: Idalia Zuzanna (ech, jakoś ta "anna" za mną chodzi) Idalia Gabriela Idalia Helena Idalia Michalina Idalia Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Drugie imię dla Idalii 07.05.08, 21:26 Jeszcze mam trochę czasu, to się zastanowię. Chodziło mi o to, że mam "jakieś" powody nadania Ewy albo Kingi. Inne byłby nadane tylko ze względu na ładne brzmienie. Jeśli małżonek nie zgłosi większego veta (na razie nie zgłasza), to jestem za Idalią, więc ma szanse być Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Drugie imię dla Idalii 03.07.08, 21:09 Mąż nie zgodził się na Idalię Kingę, ale sama Idalia przeszła. Zastanawiam się teraz nad Idalią Faustyną, Idalią Antoniną albo Idalią Bereniką. Z drugim imieniem musimy dojść do jakiegoś kompromisu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla Idalii 03.07.08, 21:26 Faustyna, Antonina i Berenika na drugie wydaja sie byc niezle. Najbardziej podoba mi sie Berenika (tzn. jej dopasowanie), ale tak duzo tu zalezy od nazwiska, ze sie boje wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Drugie imię dla Idalii 03.07.08, 21:47 Nazwisko na K i kończy się na - ski. Mnie też najbardziej pasuje Berenika, ale mężowi Antonina, a tak w ogóle to wolałby Zuzannę, ewentualnie Konstancję. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Drugie imię dla Idalii 04.07.08, 03:32 Idalia Berenika najładniej Bardzo lubię imię Konstancja, ale jakoś nie pasuje mi jak imię i nazwisko zaczyna się tą samą literką. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Drugie imię dla Idalii 04.07.08, 08:43 Uwielbiam ten zestaw: Idalia Berenika. Bardzo podoba mi sie tez Idalia Florentyna Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Drugie imię dla Idalii 04.07.08, 11:24 Wszystkie Twoje propozycje sa ładne, wybrałabym chyba Berenikę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Drugie imię dla Idalii 04.07.08, 12:47 Idalia Klementyna - nie wiem czemu ale od razu to mi przyszło do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś