olianka 01.09.08, 21:05 Moja Mama rozpoczęła dziś pracę (jako wychowawca) z dwoma klasami. Klasa I technikum, rocznik 1992. Agnieszka Aneta Anna Arkadiusz Barbara x 2 Bartłomiej Dawid Dominik Dominika x 2 Edyta Elżbieta Ewelina Grzegorz Joanna Justyna Kacper Katarzyna Krystyna Łukasz Magdalena Monika Radosław Rafał Renata Sebastian Szczepan Szymon Tomasz Klasa I technikum uzupełniającego dla dorosłych - wieczorowe. Roczniki 1989 i starsi. Damian x 2 Daniel x 3 Dariusz Grzegorz Ireneusz Jerzy Kamil Łukasz x 2 Marcin Mariusz Mateusz Michał Piotr x 2 Robert x 2 Sławomir Tomasz Waldemar Wojciech x 2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Tegoroczni wychowankowie mojej Mamy 01.09.08, 21:09 Kolosalna różnica niędzy wymienionymi imionami, a imionami dzieci z drugiej połowy lat dziewięćdziesiątych. Gdzie Michały, Wiktorie, Julie, Klaudie, Patrycje, Jakuby? I tylko jeden Mateusz... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Tegoroczni wychowankowie mojej Mamy 01.09.08, 21:15 No jak dla mnie imiona dorosłych to imiona z przełomu lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych, a imiona "młodych" spóźnione o dekadę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tegoroczni wychowankowie mojej Mamy 01.09.08, 23:29 Otóż to, bardzo spóźnione są imiona "młodych". Zaskakujące. Koniecznie poproś mamę, żeby przyjrzała się, czy Szczepan wygląda na "skrzywdzonego" - na forum nie jest to zbyt powszechnie lubiane imię i często widywałam wypowiedzi o tym, jak ono jest "krzywdzące", a sama bardzo je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Szczepan 02.09.08, 12:23 Co do Szczepana - bratanek ma tak na imię (12 lat). Moim zdaniem bardzo ładne i nie ma z imieniem żadnego problemu. Jest przyjmowane normalnie, nikt sie z niego nie nabija i mu nie dokucza. Wiem, bo z moim synem do klasy chodzi, nikt się z imion nie wyśmiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tegoroczni wychowankowie mojej Mamy 02.09.08, 12:56 Zdziwiła mnie Krystyna wśród rocznika 1992. Szczepan cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Tegoroczni wychowankowie mojej Mamy 02.09.08, 15:38 Mnie ciesza Jerzy i Elzbieta. Nie znam mlodych Jurkow niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Tegoroczni wychowankowie mojej Mamy 02.09.08, 16:43 Poraziło mnie 2 Damianów i 3 Danielów, bo mam alergię na te imiona... Poza tym, widzę duzą róznicę między imionami I klasy technikum, a technikum uzupełniającym. Te z drugiej grupy są faktycznie trochę nie z tej bajki - dużo imion z pokolenia wstecz - Waldemar, Ireneusz, Dariusz Odpowiedz Link Zgłoś