Gość: tymianek21 IP: *.chello.pl 15.09.08, 15:37 Cześć! Aż oczy przetarłam czy dobrze widzę!!! W przedszkolu mojego synka wiszą tabla poprzednich roczników (spisałam od roku 2005 czyli teraz są w podstawówce)a tam zdjęcia dzieci ktore mają imiona wg. mnie bardzo oryginalne. A więc: W jednej grupie byli: Gizela Giedymin Melania Kajetan A w innych rocznikach: Bogusz Stefania Krystyna-to oczywiście nie tak oryg. jak Gizela ale dziś niezbyt popularne I uwaga-uwaga w grupie dzisiejszych 4-latków jest....Apolonia! A u mojego synka w grupie maluszkow są aż 4....Hanie. Julie tylko...2.Jest też Milan i Wanessa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tymianek21 Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu IP: *.chello.pl 15.09.08, 15:39 Acha-zapomniałam jeszcze napisac że był też Seweryn. Ja znam tylko Krajewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu IP: 163.1.80.* 15.09.08, 15:53 Giedymin, Krystyna, Apolonia, Milan - piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 16:15 Melania, Milan- śliczne . Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 15.09.08, 16:34 Gizela! Giedymin! Aż mnie zatkało z wrażenia... Miła dla oka różnorodność. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 15.09.08, 18:00 Bardzo ładne niektore! Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 15.09.08, 21:13 Giedymin - niesamowity! Bardzo piękne, dumne imię. Oklaski dla rodziców za odwagę. Jedyny minus to problematyczne w mojej opinii zdrobnienia (Giedzo? Giedek? Dymek? Dyminek?). W przypadku Giedymina szanse spotkania rówieśnika-imiennika chyba bliskie zeru Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 15.09.08, 21:18 Znam 3 Giedyminów w Polsce. Dwóch należy do mojej dalszej rodziny, jednego poznałam także w szeroko pojętym światku artystycznym (także, bo i dwaj pierwsi parają się zawodami artystycznymi). Zdrobnienie od Giedymina to Misza. Aż do zapoznania sie ze słownikiem Grzeni byłam prześwadczona, że Giedymin to imię o popularności porównywalnej do Olgierda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu IP: *.oxfd.cable.ntl.com 15.09.08, 22:22 Znam jednego Giedymina - dla przyjaciol Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Giedymin 16.09.08, 07:51 Miła niespodzianka. Ogromnie się cieszę, że tego wspaniałego imienia nie pokrył biblioteczny kurz! Zaskoczyła mnie zgodność zdrobnień (b. sympatycznych!) Misza/Misiek - to tak jakby rycerza o chmurnym spojrzeniu przyodziano w różowe bambosze Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 16.09.08, 08:30 Gaudencjo! Przypomniało mi się coś ze "światka artystycznego". Poznałam kiedyś mężczyznę, który miał na imię Giedy i podobno tak właśnie został zarejestrowany. Czy to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 16.09.08, 11:07 Faktycznie ciekawe imiona. MNie akurat nie zachwycają, ale miło że jest jakaś różnorodność. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 16.09.08, 21:19 Jest 1 Giedy, urodzony w latach 60. Odpowiedz Link Zgłoś
techuby Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 16.09.08, 01:29 moja pierwsza cora to Melania Erika, druga miala sie wlasnie nazywac Gizela ale wyszedl z tego synek i nici z mojej Gizelki...... Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Giedymin,Bogusz i Gizela w przedszkolu 16.09.08, 19:37 Melania, Apolonia, Milan - bardzo bliskie mi imiona co do Seweryna znam 2 obaj w wieku przedszkolnym - imię mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś