kokosowa_roxi 21.09.08, 13:53 Syn bedzie: Jan Paweł a córka Maria Antonina , Anna Maria lub macie jakies pomysły na zestawy w tym stylu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokosowa_roxi Re: Dwa imiona--Historycznie?? 21.09.08, 13:54 Nie dopisałam , ze chodzi o dzieci kolezanki;PP Siedzimy włsnie razem, plotkujemy i polecilam jej to forum) Dzidzius za 3tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Dwa imiona--Historycznie?? 21.09.08, 14:01 Wolfgang Amadeusz, Maria Teresa )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dwa imiona--Historycznie?? 21.09.08, 14:48 Hej! Te są dość banalne, dorzucić jeszcze mogę Franciszka Józefa i Marię Magdalenę - dokładnie w tym samym stylu. Gdyby jednak koleżanka chciała coś choć ciut bardziej oryginalnego, polecam takie zestawy, jak: Jan Nepomucen Jan Chryzostom Jan Kanty Jan Gwalbert Jan Adalbert Karol Boromeusz Franciszek Ksawery Franciszek Salezy Juda Tadeusz Bruno Bonifacy Filip Neriusz Zygmunt Szczęsny Franciszka Ksawera Bernardyna Maria (jak tu) Maria z którymś imieniem z tej strony, np. Maria Stella Maria Sergia Maria Felicyta Maria Heliodora Maria Boromea albo Maria Teresa, jak tu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dwa imiona--Historycznie?? 21.09.08, 14:50 A bardziej "nieświęto" może być jeszcze np. Jan Sebastian czy Jan Chrystian bądź Krystian (to to samo imię). Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Jan Kazimierz 21.09.08, 18:49 A mi się zawsze podobały imiona Jan i Kazimierz. Są to również imiona moich dziadków. Ale opcję ich połączenia raczej odrzucam, bo wydaje mi się, że Jan Kazimierz to jednak trochę groteskowo brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś