itsola 15.10.03, 12:02 Czesc ! Jak podoba wam sie to imie i z czym wam sie kojarzy ? Ja mam ciotke o tym imieniu ktora jest juz kolo 80 ale tu w Niemczech teraz coraz czesciej sie to slyszy i mnie nawet zaczyna sie podobac. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorora Re: STELLA ! 15.10.03, 12:10 Stella to w tłumaczeniu gwiazda. Popularne imię we Włoszech, znam nawet dwie Stelle. Mnie osobiście nie przypadło do gustu, ale to przecież sprawa indywidualna, prawda? Pozdrawka. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: STELLA ! 19.10.03, 12:41 Do mnie jakoś nie przemawia to imię, ale jest oryginalne i rzadko spotykane (co lubię). Pozrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: STELLA ! 30.10.03, 09:53 Witaj, jestem mama Marii Stelli. Imie wzielo sie stad, ze pierwszy raz po jej urodzeniu, powiedzialam do niej "gwiazdeczko". Jezykoznawcy w rodzinie na przemian cmokali (ze takie znaczace, Maria Stella, czyli Maria Gwiazda, prawie jak jeden z rozpowszechnionych w hagiografii przydomków maryjnych "Stella Maris", czyli Gwiazda Morza) i wzdrygali sie (to imie ma dosc jednoznaczna konotacje judaistyczna, jest popularne w diasporze zydowskiej np. w USA). W ogole moj pomysl na imiona dzieci byl taki, ze beda mialy pierwsze imie proste, zwykle, tradycyjne - a drugie rzadkie, oryginalne. Kiedy podrosna, beda mogly same zadecydowac, ktorego wola uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: STELLA ! 05.01.04, 03:07 Imie bardzo mi sie podoba. Znam pewna Stelle i przez dlugi czas myslalam ze ona przerobila swoje imie na warunki amerykanskie a naprawde ma na imie Stanislawa albo cos w tym stylu. Jednak okazalo sie ze jest to jej prawdziwe imie Odpowiedz Link Zgłoś
mtrelska Re: STELLA ! 15.01.04, 23:01 Imię Stella kojarzy mi się z taką firmą co produkuję art. do gospodarstwa domowego np folie aluminiowe, papiery śniadaniowe, podpałki do grila Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: STELLA ! 17.09.23, 16:23 Hej Odświeżam wątek, bo ostatnio coraz bardziej podoba mi się Stella. Kojarzy mi się z gwiazdą. Ładne, międzynarodowe imię. Mam tylko jedno zastrzeżenie, brzmi trochę pretensjonalnie przez podwójne "l", ale może takie wrażenia mina mi, gdy jeszcze trochę osłucham się z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaisa Re: STELLA ! 17.09.23, 16:52 Akurat w wypadku Stelli podwójne L brzmi mi dobrze. Moze dlatego, że z inną wersją się nie spotkałam. Przez jedno - Stela - z jednej strony współbrzmiałoby mi z Nelą, z drugiej - tak trochę jak Alan, Brajan, Dżesika. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: STELLA ! 17.09.23, 18:16 Uwielbiam imię Stella i preferuję przez dwa L, dodaje to temu imieniu blasku. A co sądzisz i co uważacie o Estelli? W moim odczuciu obydwa są przepiękne Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: STELLA ! 24.09.23, 15:15 Stella nawet mi się podoba, chociaż faktycznie jest trochę pretensjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: STELLA ! 24.09.23, 16:46 Znam jedną, w zestawieniu z bardzo pospolitym polskim nazwiskiem tworzy niezbyt zgrabny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś