olinininka 17.09.23, 09:17 Zak艂adam jak zawsze w膮tek co obstawiacie 馃槂Jakie imiona zostan膮 nadane. Oto dane 1 Ma艂gorzata Tomaszewska ma ju偶 syna Enzo (pierwszy m膮偶 obcokrajowiec) teraz spodziewa si臋 2 dziecka z drugim partnerem plec nieznana 2 just tyna z youtube ma ju偶 2 c贸rki:Matyld臋 i Emme teraz spodziewa si臋 3 c贸rki 3 EwaD te偶 z youtube na 2 syn贸w Huberta i Edwarda teraz 3 c贸rka Jakie macie typy Moje 1 brat Enzo to Edgar, Ernest, Damir, Gabriel siostra to Stella, Sofia, Liwia raczej imiona mi臋dzynarodowe bez polskich znak贸w 2 tutaj co艣 osluchanego te偶 mi臋dzynarodowego mo偶e Lila, Klara, Alicja, Liwia 3 jw Helena, Melania, Odpowiedz Link Zg艂o艣 Obserwuj w膮tek Podgl膮d Opublikuj
paula.anna Re: Obstawiamy 5 17.09.23, 10:44 Zupe艂nie nie wiem, co to za kobiety 馃し. Jednak strzela膰, imienniczo, mog臋 馃槈. Rodze艅stwo Enzona馃槢- Mia, Cataleya, Pola, Liam, Fabian. Siostra Matyldy i Emmy- Helena, Klara. Siostra Edwarda i Huberta- Diana ("komplet" do Huberta, my艣liwskie skojarzenia), El偶bieta, Konstancja. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mebloscianka_dziadka_franka Re: Obstawiamy 5 17.09.23, 16:21 1. nie podejmuj臋 si臋 2. Lidia, Helena, Rozalia, Felicja, Rebeka 3. Wanda, Cecylia, Urszula, Kornelia, Gabriela Odpowiedz Link Zg艂o艣
olinininka Re: Obstawiamy 5 08.10.23, 12:15 Enzo b臋dzie mia艂 siostr臋 Ewa D urodzi艂a c贸rk臋. Do Huberta i Edwarda do艂膮czy艂a Victoria Klara dodam, 偶e mieszkaj膮 w USA. Czyli obstawialam co艣 osluchanego i jest tylko pisownia przez v i c my艣la艂am 偶e Klara b臋dzie na pierwsze. Odpowiedz Link Zg艂o艣
paula.anna Re: Obstawiamy 5 08.10.23, 15:36 Do Victorii powinna by膰 Clara 馃槈. Siostra Enzona 馃. Podtrzymuj臋 moje wcze艣niejsze pomys艂y. Dodaj臋 Oliwi臋, Jessic臋, Vaness臋. Cho膰 nie wykluczam czego艣 mniej "mi臋dzynarodowego- otwieraj膮cego drzwi" i nowoczesnego. Mo偶e Hanna? Helena? Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 08.10.23, 15:50 A obecny partner Tomaszewskiej to Polak? Je艣li tak, to obstawiam Liwi臋 (Livi臋), Mi臋, Nel, Dian臋 i ... Wand臋. Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 18.10.23, 00:34 Dziecka spodziewa si臋 tak偶e nowa pos艂anka, 偶ona Krzysztofa Bosaka, Karina. Maj膮 ju偶 dw贸ch syn贸w - Artura Maksymiliana i Daniela Ksawerego. P艂e膰 trzeciego dziecka p贸ki co nieznana. Mo偶ecie obstawia膰 Mnie, szczerze m贸wi膮c, trudno co艣 wytypowa膰. Mo偶e jakie艣 imi臋 znanego 艣wi臋tego/艣wi臋tej? Np. Maria, Rita, Wojciech, Stanis艂aw? Odpowiedz Link Zg艂o艣
paula.anna Re: Obstawiamy 5 18.10.23, 07:05 B臋dzie "prawdziwa, du偶a, katolicka" rodzina 馃槓. Artur i Daniel to chyba nie s膮 typowo biblijne/katolickie imiona 馃? Mo偶e rodzinne? W takim razie trudno wr贸偶y膰. Zgaduj臋, 偶e imi臋 trzeciego dziecka r贸wnie偶 b臋dzie spoza topu. I te偶 z nutk膮 "ciotkowato艣ci/wujkowato艣ci". Mo偶e Krystyna, Barbara, Urszula, Halina, Bo偶ena, Ryszard, J贸zef, Mieczys艂aw, Czes艂aw. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mebloscianka_dziadka_franka Re: Obstawiamy 5 18.10.23, 09:41 Artur - nie, ale Daniel oczywi艣cie, 偶e jest biblijny. Moje typy to: Olaf, Hubert, Eryk, Kajetan, Kacper, Kornel, Oskar, Kornelia, Weronika, Alicja, Emilia, Kamila, Karolina, Kinga, Daria Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 18.10.23, 12:30 Ale drugie imi臋 Artura - Maksymilian mo偶e by膰 nadane po 艣w. Maksymilianie Kolbem. Odpowiedz Link Zg艂o艣
olinininka Re: Obstawiamy 5 20.10.23, 06:57 Obstawiam co艣 osluchanego dla ch艂opca mo偶e Sebastian, Grzegorz, Dawid, Damian, Pawe艂, Adam Dla dziewczynki Hanna, Paulina, Gabriela, Ewa, Emilia Na drugie Gabriel lub Szymon lub Anna, Maria Odpowiedz Link Zg艂o艣
paula.anna Re: Obstawiamy 5 29.10.23, 08:01 Konkretnie to JEST, od samego pocz臋cia 馃槈. A B臉DZIE mo偶e Brygida? Faustyna? Karolina? Odpowiedz Link Zg艂o艣
dalenia Re: Obstawiamy 5 29.10.23, 08:46 Ja my艣l臋, 偶e to b臋dzie co艣 klasycznego w pokoleniu naszym, tudzie偶 rodzic贸w. Oczywi艣cie z patronem. Co艣 typu Katarzyna, Ma艂gorzata, Monika, mo偶e Agnieszka, Anna Ewa. Odpowiedz Link Zg艂o艣
dasza_dm Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 10:40 Synowie to Artur Maksymilian i Daniel Ksawery. Obstawia艂abym m.in. Paulin臋, Klaudi臋, Dominik臋, Weronik臋, Joann臋, Natali臋, Agat臋, Aleksandr臋. Odpowiedz Link Zg艂o艣
dalenia Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 12:19 O, Weronika mo偶e - takie '艣wi臋te' albo jeszcze mi jako艣 przysz艂a do g艂owy Teresa i El偶bieta. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mebloscianka_dziadka_franka Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 18:26 Ale czemu tak si臋 fiksujecie na 艣wi臋tych imionach? Po wyborze imion dla syn贸w nie widz臋 ani 偶eby by艂y jakie艣 bardzo tradycyjne, ani 艣wi臋te, ani polskie. Odpowiedz Link Zg艂o艣
dalenia Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 22:16 Wszystkie cztery maj膮 swoich patron贸w. Artur i Daniel to dla mnie typowe imiona dzisiejszych 30-40 latk贸w (i starszych, szczeg贸lnie Artur). Jak to Katarzynka dobrze okre艣li艂a - imiona koleg贸w rodzic贸w. Maksymilian to mocny patron, cz臋ste imi臋 w katolickich rodzinach. Ksawery mo偶e mniej, ale znowu - konotacje "艣wi臋te" ma do艣膰 silne, Daniel jest biblijny. Czy wi臋c te imiona faktycznie nie s膮 tradycyjne i 艣wi臋te? Mo偶esz tak my艣le膰, dla mnie s膮. A czy polskie? To te偶 zale偶y, co masz na my艣li. Mnie takie imiona przychodz膮 do g艂owy, patrz膮c na imiona syn贸w i pogl膮dy rodzic贸w. Ty mo偶esz mie膰 inne pomys艂y. A kto si臋 urodzi, to si臋 oka偶e. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mebloscianka_dziadka_franka Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 22:44 Jak tak spojrze膰 to pewnie z 95% imion nadawanych przez Polak贸w ma swoich 艣wi臋tych czy tam b艂ogos艂awionych patron贸w. Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 01.11.23, 00:26 Tak, tylko s膮 艣wi臋ci bardziej i mniej znani. Dlatego w zestawach imion ich syn贸w - Artur Maksymilian i Daniel Ksawery rzuci艂y mi si臋 w oczy imiona znanych 艣wi臋tych - Maksymiliana Kolbego i Franciszka Ksawerego. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mebloscianka_dziadka_franka Re: Obstawiamy 5 01.11.23, 22:57 Ale mimo wszystko to s膮 drugie imiona. Odpowiedz Link Zg艂o艣
dalenia Re: Obstawiamy 5 01.11.23, 20:03 Pewnie tak, ale o ile jaka艣 艣w. Patrycja niekoniecznie jest powszechnie znana, tak Kolbe czy Franciszek Ksawey ju偶 my艣l臋 bardziej. Ale to te偶 zale偶y w jakich kr臋gach si臋 kto obraca. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mebloscianka_dziadka_franka Re: Obstawiamy 5 01.11.23, 23:01 No, ale o tym w艂a艣nie pisz臋, 偶e wida膰, 偶臋 jednak rodzice na pierwszym miejscu stawiaj膮 swoje upodobania, a nie 偶eby imi臋 by艂o koniecznie "艣wi臋te". Owszem dali takie drugie imiona (by膰 mo偶e), ale jednak chyba dyskusja si臋 toczy o te pierwsze, nie ukrywajmy - wa偶niejsze. Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 14:14 Ja obstawiam Mari臋, Rit臋, Teres臋, Karolin臋 i Ann臋. Odpowiedz Link Zg艂o艣
n.ataleczk.aa Re: Obstawiamy 5 01.11.23, 20:15 Magdalena, Zofia, Helena, Zuzanna Odpowiedz Link Zg艂o艣
gaudencja Re: Obstawiamy 5 03.11.23, 00:29 Do imion ch艂opc贸w pasuje Sylwia, Iwona, Izabela, Ilona, Beata, Karina. Obstawianie drugiego imienia na razie sobie daruj臋. Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 03.11.23, 02:34 Karina to matka, raczej nie nazwie c贸rki tak samo. Ale zobaczymy... Odpowiedz Link Zg艂o艣
annthonka Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 12:40 Skoro lubi膮 imiona sprzed 40 lat to mo偶e Magdalena, Katarzyna, Agnieszka. Odpowiedz Link Zg艂o艣
katarzynkaa Re: Obstawiamy 5 31.10.23, 20:55 Artur to imiona, kt贸re szczyt nadawalno艣ci mia艂y plus minus od po艂owy lat 80 do 00, czyli Bosakowie nadali synom "imiona swoich koleg贸w". Drugie imiona s膮 bardziej wyszukane, bardziej mi si臋 podobaj膮. Moje strza艂y: Pawe艂, Kamil, Micha艂, Mateusz, Krystian, Piotr, Bartosz Ma艂gorzata, Anna, Katarzyna, Agata, Marta Odpowiedz Link Zg艂o艣
sferoplast Re: Obstawiamy 5 03.11.23, 13:27 Marta, Maria, Agnieszka, Barbara, Magdalena. Odpowiedz Link Zg艂o艣
olinininka Re: Obstawiamy 5 18.11.23, 18:30 Zgad艂am i to dwa imiona 馃榾 u Bosak贸w urodzi艂a si臋 Emilia Maria 馃榾 Odpowiedz Link Zg艂o艣
paula.anna Re: Obstawiamy 5 19.11.23, 09:24 Ale nuda, imo. Jednak cieszy mnie to, 偶e mam inny gust imienniczy ni偶 maja Bosakowie. Odpowiedz Link Zg艂o艣
gaudencja Re: Obstawiamy 5 19.11.23, 17:47 Z tym nazwiskiem nie mog膮 sobie pozwoli膰 na nadmierne szale艅stwa. Odpowiedz Link Zg艂o艣
paula.anna Re: Obstawiamy 5 20.11.23, 06:43 Mimo wszystko jest sporo innych imion, kt贸re mogli wybra膰. Szczerze- liczy艂am na co艣 oryginalniejszego. Niekoniecznie w moim gu艣cie, jednak ciekawszego, mniej md艂ego i przezroczystego ni偶 Emilia, kt贸rej nawiasem pisz膮c, wyj膮tkowo nie lubi臋. Artur i Daniel, cho膰 mnie zupe艂nie nie zachwycaj膮, s膮 do艣膰 zaskakuj膮cym "zestawem". Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 20.11.23, 23:23 paula.anna napisa艂a: > Mimo wszystko jest sporo innych imion, kt贸re mogli wybra膰. > > Szczerze- liczy艂am na co艣 oryginalniejszego. > Niekoniecznie w moim gu艣cie, jednak ciekawszego, mniej md艂ego i przezroczystego > ni偶 Emilia, kt贸rej nawiasem pisz膮c, wyj膮tkowo nie lubi臋. My艣l臋 podobnie. Moim zdaniem nazwisko Bosak nie brzmi jako艣 bardzo 藕le z oryginalnymi imionami. Np. Konstancja Bosak moim zdaniem jest ok - na pewno lepiej ni偶 Konstancja Schab czy Konstancja Robak. Odpowiedz Link Zg艂o艣
dalenia Re: Obstawiamy 5 20.11.23, 11:15 Poniek膮d mnie ten wyb贸r nie dziwi, ale poniek膮d jednak troch臋 tak Nie jestem fank膮 Emilii, a ju偶 Emilia Maria to w og贸le dla mnie nuda. Ale mog艂o by膰 gorzej. Odpowiedz Link Zg艂o艣
olinininka Re: Obstawiamy 5 07.11.23, 17:23 Zofia Zborowska i Andrzej Wrona spidziewaja si臋 drugiej dziewczynku. Maj膮 ju偶 c贸rk臋 Nadzieje. Co obstawiacie? Do imienia siostry pasuje Wanda, Danuta, Zenaida, Ludmi艂a, Cecylia, Celina Odpowiedz Link Zg艂o艣
sferoplast Re: Obstawiamy 5 07.11.23, 20:11 Aniela, Helena, Faustyna, R贸偶a, Sara Odpowiedz Link Zg艂o艣
remigia1 Re: Obstawiamy 5 07.11.23, 23:06 Wanda, Helena, Stefania, R贸偶a, Klara i Michalina Odpowiedz Link Zg艂o艣