Gość: Noemi IP: *.mp1.dr.home.nl 02.10.08, 23:45 A Noemi. Znalazlam takie imie jak kolezanka z ktoregos watku na cmentarzu paryskim. "Noemi Bartoszewska"czy cos w tym stylu. Stwierdzialam, ze nawet sie nie kloci z polskim nazwiskiem. Co sadzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: faustka Re: Noemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 06:50 Śliczne imie. Ostatatnio znajomi nadali tak córce na imię. Pozostałe dzieci nazywają się:Lea ,Joachim i Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
amba19 Re: Noemi 04.10.08, 10:12 Noem, Lea, Joachim, Sara - Twoi znajomi są pewnie Żydami. Te imiona wywodzą się z Judaizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Noemi 04.10.08, 11:51 Sugerujesz, ze wszystkie Anny, wszyscy Janowie, wszyscy Jakubowie w Polsce są Żydami? Odpowiedz Link Zgłoś
amba19 Re: Noemi 04.10.08, 10:15 Noemi, Lea, Joachim, Sara - fajne imiona jeśli ktoś ma żydowskie pochodzenie i chce je podkreślić pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Noemi 02.11.13, 14:00 amba19 napisała: > Noemi, Lea, Joachim, Sara - fajne imiona jeśli ktoś ma żydowskie pochodzenie > i > chce je podkreślić > pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście W życiu nie słyszałam głupszej teorii. Moi znajomi dali swoim dzieciom imiona: Jeremiasz, Tymoteusz i Anna. Nie są Żydami, tylko chrześcijanami i chcieli to podkreślić dając dzieciom BIBLIJNE imiona. Może rodzice Noemi, Lei, Joachima i Sary też są po prostu chrześcijanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń afrykański Re: Noemi IP: *.fbx.proxad.net 03.10.08, 10:24 na zagranicznych cmentarzach mozna znajeźc rózne dziwaczne zestawy. Na wzór do nasladowania nie jest to dobre. Noemi Bartoszewska brzmi jak paznokieć na szkle, podobnie jak Sussanne Kowalska albo jak inne przypadki z zagramanicznym imieniem i koncówka nazwiska nieadekwatna do płci np. Marie Wisniewski. Imie Noemi nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Noemi 03.10.08, 21:12 mnie się podoba... nawet bardzo zapewne są osoby na forum które wiedzą dlaczego imię pochodzi z Biblii i choć w Polsce rzadko nadawane jest obecne i na pewno nie jest udziwnione tylko oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Noemi 03.10.08, 21:21 Pooba mi się to imię i uważam, że może pasować do niektórych typowo polskich nazwisk. Moja koleżanka kilka lat temu urodziła Noemi, ale nie mam z nią kontaktu i nie wiem, jak się imię sprawdza. Mała powinna już mieć około 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Noemi 04.10.08, 17:40 Bardzo ladne imie, sprawdzi sie w Polsce i na calym swiecie - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomykala Re: Noemi IP: *.mp1.dr.home.nl 05.10.08, 00:06 Bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Noemi 05.10.08, 08:17 Zainspirowalyscie mnie aby wreszcie sprawdzic dlaczego wersja angielska brzmi 'Naomi'. Zawsze mi sie te dwie wersje gryzly, no i wychodzi ze Noemi to pisownia francusko-wlosko-hiszpanska a Naomi angielska i tyle. Moim zdaniem Noemi ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Noemi 16.09.13, 19:15 Ostatnio zaczęłam zastanawiać się nad tym imieniem i rozważać do potencjalnej córki, uważam iż imię to jest bardzo dziewczęce i am wiele wdzięku :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Noemi 31.10.13, 14:30 liliowewzgorze napisała: > Ostatnio zaczęłam zastanawiać się nad tym imieniem i rozważać do potencjalnej c > órki, uważam iż imię to jest bardzo dziewczęce i am wiele wdzięku :- ) Bardzo mi sie podoba i zgadzam sie z powyzszym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Noemi 16.09.13, 20:23 Mnie się bardzo podoba, mam ją nawet na liście. Uważam, że najlepiej brzmi z nazwiskiem określającym płeć (choć oczywiście też nie każdym). Słyszałam o 2 Noemi - obie z rodzin protestanckich. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Noemi 17.09.13, 10:48 Imię ok, chociaż mnie jakoś szczególnie nie zachwyca. Trudno dopasować polskie nazwisko do takiego imienia. Znam dziewczynę, która ma siostrę o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Noemi 28.09.13, 21:34 Imię mi się nie podoba.. Już bardziej Naomi Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Noemi 30.10.13, 18:44 W klasie mojego starszego kolegi była Noemi z osłuchanym polskim nazwiskiem i jakoś mi się to gryzło. Z tego co pamiętam jej rodzice byli dość 'wyluzowani', a wyznaniu nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
floryanna Re: Noemi 03.11.13, 15:54 Noemi to bardzo ładne imię. Jednak cud,że teraz w Polsce je nadawają. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Noemi 28.04.14, 21:53 www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1237:noemi&catid=76:opinie-o-imionach&Itemid=58 Odpowiedz Link Zgłoś