martinka26 24.10.03, 22:23 Dzisiaj się dowiedziałam, że będę matką chrzestną dziewczynki o właśnie takim imieniu. Mi się osobiście nie podoba, w ogóle nie mam pomysłów jak to zdrabniać, no ale to już wybór moich znajomych, rodziców małej Kasandry, których gorąco pozdrawiam . A Wy drogie e-mamy, co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinerkha Re: Kasandra 24.10.03, 22:56 Moim zdaniem samo imie, w swym brzmieniu jest piękne. Jednak ze względu na konotacje kulturowe, nie zdecydowałabym się nazwać tak dziecka. To takie imie symbol, tak jak np nie nazwałabym chłopca Otello (tutaj toby mi nawet żal nie było pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Jak zdrabniać? 25.10.03, 11:14 Myślę, że dobrym zdrobnieniem byłoby Kasia, albo ewentualnie Sandra. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Jak zdrabniać? 25.10.03, 11:23 Czesc ! Mnie to imie sie nie podoba. Ale znam jedna dziewczynke o tym imieniu i mowia na nia KEJSI (jest to polska pisownia w oryginale wyglada to inaczej.)Slodko co ?Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kasandra 27.10.03, 10:04 Rzeczywiście bardzo rzadko spotykane imię. Ciężko wymyśleć jakieś zdrobnienie. Imię samo w sobie brzmi ładnie, ale chyba nie dla małej Polki. Każdy ma jednak swój gust. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kasandra 27.10.03, 12:15 Mysle, ze imie w praktyce bedzie zdrabniane jako Kasia. Ja bym tak swojego dziecka glownie ze wzgledu na skojarzenia kulturowe nie nazwala. Ale przyznac trzeba, ze imie jest originalne. Pozdrowka Ania Odpowiedz Link Zgłoś