madziarek_edziecko 29.10.03, 10:39 Wczoraj przeglądałam sobie kalendarz i natrafiłam na imię Tobiasz. Spodobało mi się nawet, zwłaszcza zdrobnienie Tobiaszek, Tobi, Tobiś. A jak Wam podoba się to imię? Może zacie kogoś o tym imieniu? Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamabruna Re: Tobiasz 29.10.03, 10:47 Dokładnie o tym imieniu myslałam kilka dni temu. Na Forum "Zobaczcie" napisała info dziewczyna, która ma Tobiasza i dalo mi to do myslenia. Jest fajne. Mi się bardzo podoba. Lidka - mamabruna Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tobiasz 29.10.03, 12:25 Mi sie tez nawet podoba, chociaz znalam jedengo chlopaka o takim nazwisku! Tu w Niemeczech znam jednego Tobiasa (wym. Tobijas) Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Tobiasz 29.10.03, 14:09 A mnie się jednak nie podoba( Mam w dalszej rodzinie kuzynów, braci Tymoteusza i Tobiasza, ale w zasadzie ich nie znam, więc nie oni wpływają na moją ocenę urody tych imion Nie brzmią mi one. I chyba dlatego je zapamiętałam, a niektórym przy nadawaniu imion własnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Tobiasz 29.10.03, 15:29 Czesc ! Tu w Niemczech jest to TOBIAS i nie podoba mi sie. Ale jak sobie pomysle o Tobiaszu przez "sz" w Polsce to calkiem slodko mi sie kojarzy. Ladnie. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś