agi40 05.12.08, 15:44 dodam, ze w malzenstwie mieszanym, mieszkajacym za granica. Co do pisowni, mozliwe, ze Letycja bylaby zapisana jako Letizia, a Lawinia jako Lavinia. Ktore ladniejsze? Moze jakies udane zdrobnienia podrzucicie? Bo mi nic specjalnie ladnego zdrobnieniowo nie przychodzi do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Lawinia czy Letycja? 05.12.08, 15:50 Mnie bardziej podoba się Lawinia, tylko właśnie "V" by mnie mierziło. Letycja też idealna nie jest, bo pisownia różna. Lawinia - Winia Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Letycja 05.12.08, 15:58 zdrobniale Leti, Letysia, Letinka,... Lawinia jakos zawsze z lawiną mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Lawinia czy Letycja? 05.12.08, 16:14 Znacznie bardziej podoba mi się Lawinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lawinia czy Letycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:19 Oba fajne, jednakże wg mnie Lawinia ładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Lawinia czy Letycja? 05.12.08, 17:51 Nie mam pojęcia... Oba są ładne, ciekawe, ale ze względu na różnice w pisowni mają u mnie minusa. Lawinia kojarzy mi się przy tym z wredną koleżanką Małej Księżniczki z pensji panny Minchin, a Letycja z ciotką Siostrzeńca Czarodzieja Lewisa. (Co mnie tak ostatnio wzięło na skojarzenia z literaturą dziecięco-młodzieżową???) Może Laura? Monika? Helena? Ligia? Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Lawinia 05.12.08, 23:09 i to i to ładne, ale Lawinia ma więcej zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Lawinia czy Letycja? 06.12.08, 13:17 Oba ładne, ale ze względu na pisownię, jaką przedstawiłaś, wybrałabym Lawinię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lawinia czy Letycja? 06.12.08, 13:21 Wybrałabym imię o takiej samej pisowni tu i tam, choć oba mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Lawinia czy Letycja? 06.12.08, 18:34 Imienia Letycja nienawidzę, więc Lawinia. A może Ludwika? Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Lawinia czy Letycja? 06.12.08, 22:15 > Ktore ladniejsze? Bo ja wiem? Chyba Lawinia trochę lepsza. > Moze jakies udane zdrobnienia podrzucicie? Bo mi nic specjalnie ladnego > zdrobnieniowo nie przychodzi do glowy. Dla mnie Lawinia to Lawi (Lavi ), a Letycja - Leti. Odpowiedz Link Zgłoś