ae_iwona_83 14.12.08, 18:24 jaka jest polska wersja? Duzo dziewczynek ma teraz tak na imię? Miała być Maja ale mąż się nie zgodził On chciał Anastazję ale ja się nie zgodziłam Gabriella została w "zawieszeniu" Jak można zdrabniać? Gabrysia, Gabi, jeszcze jakos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Gabriela czy Gabriella? 14.12.08, 18:28 Gabriela. To popularne obecnie imię. Nawet bardzo popularne. Moja koleżanka była Gasią. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabriela czy Gabriella? 14.12.08, 18:30 Polska wersja to bez wątpienia Gabriela - tylko i wyłącznie. Jest mniej popularna od Mai, ale tylko nieco mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae_iwona_83 Re: Gabriela czy Gabriella? IP: *.westnet.ie 14.12.08, 19:02 a podoba Wam się to imię ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabriela czy Gabriella? 14.12.08, 19:10 U mnie - bez zachwytów, ale nie jest też złe. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Gabriela czy Gabriella? 14.12.08, 19:18 Gabriela. Ladne, podoba mi sie zdrobnienie Brysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Gabriela czy Gabriella? IP: *.as.kn.pl 14.12.08, 21:17 Gabriela, Gabrysia, Gabryśka, Gabi. Imię w porządku, choc faktycznie modne. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Gabriela czy Gabriella? 14.12.08, 21:50 Moja córka to Gabrysia, Gabi, Gabisiulek. Dla mnie to od przeczytania Jeżycjady Musierowicz, to od zawsze jedyne imię dla córki. Na szczęście się udało i mam swoją Gabisię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gabriela czy Gabriella? 15.12.08, 09:57 Gabriela lepsza od Mai. Zdrobnienia: Gabinia, Rysia, Gabusia, Gaba, Gabrysia, Gabi. Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Gabriela czy Gabriella? 15.12.08, 11:29 Gabriela nie Gabriella. Bardzo mi sie podobalo, maz sie jednak nie zgodzil ze wzgledu na zle skojarzenia. Teraz podoba mi sie mniej za wzgledu na duza popularnosc, ale wciaz bardziej niz Maja. Zdrobnien cala masa: Gabi, Gabbs, Gabrys, Rysia etc. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Gabriela 15.12.08, 11:32 tylkoz jednym L. Lubie to imie, azc bardzo popularne teraz Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Gabriela 15.12.08, 22:40 Ja też lubię to imię, ale tylko w wersji Gabriela. Dwa l kojarzą mi się z Bernardem Żeromskim z Jeżycjady który nadużywa rozmaitych ozdobników stylistycznych (kobieto ze śledziem, Aniello, Gabriello, Izabello...) Wrażenie przerostu formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Gabriela czy Gabriella? 15.12.08, 22:49 Żmichowska miała pseudonim wręcz "Gabryella". Ale na dzisiejsze skromne czasy Gabriela w zupełności wystarczy. Tak ma na imię malutka bratanica męża. Rodzice mówią na nią Gabka Odpowiedz Link Zgłoś