Gość: nielubieidiotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 16:10 Dzisiaj w sklepie pełnym ludzi mama wołała do córki Basia. w pewnym momencie jakas dziewucha na cały sklep krzyknęła: "Nie Basia tylko ketoprom" Boskie, czyż nie? Uwielbiam takich "inteligentnych". ludzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Basia 31.12.08, 16:56 Nie wiem czy boskie. Jak dla mnie mało śmieszne. Imię Basia bardzo polubiłam ostatnimi czasy. Jest bardzo dziewczęce, miękkie, delikatne i "nie wyblaknie w praniu". Tak ma na imię moja teściowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubieidiotów Re: Basia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 17:06 Boskie napisałam ironicznie.Jak dla mnie to też mało śmieszne, a wręcz żenujące i świadczy tylko o głupocie tej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Basia 31.12.08, 17:12 yh, ale nadając takie imię (bardzo ładne i ponadczasowe, nawiasem), trzeba się liczyć z możliwością wystąpienia takich skojarzeń w okresie popularności np durnej reklamy czy durnego imiennika. Nie wszyscy są inteligentni, subtelni i dobrze wychowani. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Basia 31.12.08, 18:17 wszystko zalezy od poczucie humoru.jedni maja takie,drudzy maja inne Odpowiedz Link Zgłoś
jayin Re: Basia 17.01.09, 21:54 pewnie, że zależy od poczucia humoru tak jak swego czasu "przechlapane" miały np. Magdy - z powodu teleturniejowego "Magda! Pocałuj pana!". a "dziewucha" w sklepie może chciała zabłysnąć. poczuciem humoru. kto ją tam wie... J. (mama małej Basi... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Basia 17.01.09, 22:01 Nie zajarzyłam. Ktoś mi wyjaśni skąd to skojarzenie? Czy fakt, że nie mam telewizora, ma tu jakiś wpływ? A, Basię miałam wybraną dla córeczki, ale synek się objawił Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Basia 18.01.09, 16:37 Ale to nawet dowcipne było) "Dziewucha" błysnęła refleksem... Basia...b.ładnie,staroświecko.Tu,u nas,na G.Śląsku jest ciągle żywe i nadawalne.Mi się ogromnie podoba.Moja teściowa choć ze wschodu,nosi to imię.. ma śliczne zdrobnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Basia 20.01.09, 15:03 hmmm no tak średnio śmieszne, a jaka była reakcja mamy Basi? chyba już śmieszniejsze było w swoim czasie: Ociec prać Odpowiedz Link Zgłoś
harula Re: Basia 24.01.09, 00:42 Bardzo fajne imię moja córcia ma imię Baśka synek Eryk Odpowiedz Link Zgłoś