Gość: niezdecydowana IP: *.centertel.pl 12.02.09, 21:52 Witam wszystkich przyszłych rodziców i nie tylko, chciałabym was prosić o porade.Jakie jest ładne imie dla dziewczynki??nam z mężem podobają się imiona|:Gabriela,Wiktoria,Natalia,Klara,Laura co sądzicie o tych imionach i które jest najładniejsze,a może jakieś wam imiona się bardzo podobają?? Bo dla chłopca to wybraliśmy imie Kewin,co o tym imieniu sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: imie dla dziecka 12.02.09, 22:06 Witam! Dla dziewczynki wybrałabym Laurę lub Klarę. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imie dla dziecka 12.02.09, 22:20 Dziewczęce imiona z tej listy dla mnie idą w tej kolejności: Klara, Gabriela, Laura, Natalia, Wiktoria (pierwsze trzy super, pozostałe dwa ładne, ale tak często je słyszę, że straciły dla mnie urok) I nie chcesz wiedzieć, co sądzę o imieniu Kewin, przyjmijmy po prostu, że mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: imie dla dziecka 12.02.09, 22:32 Klara lub Laura dla dziewczynki (sama mam Laurę ). Gabriela w sumie też ładna. Co do Kewina, oględnie mówiąc, zły wybór (a na tym forum zakrawa na żart lub prowokację ) Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: imie dla dziecka 12.02.09, 22:38 Gość portalu: niezdecydowana napisał(a): > Bo dla chłopca to wybraliśmy imie Kewin,co o tym imieniu sądzicie?? Pozostaje mieć nadzieję, że jednak urodzisz dziewczynkę... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imie dla dziecka 12.02.09, 22:53 Najbardziej podoba mi się Klara, ale skoro dla chłopca wybrany jest Kewin, to dla dziewczynki wzięłabym Wiktorię. Klara do Kewina pasuje jak pięść do nosa. Kewin nie podoba mi się strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imie dla dziecka 14.02.09, 12:26 Ależ Olianko, to nie ma być rodzeństwo, żeby do siebie pasowało imiennie. Aczkolwiek zgadzam się z Tobą, że do Kewina pasuje najbardziej (z tych wymienionych) - Wiktoria. I tak samo obydwa kompletnie nie w moim typie. Natomiast z pozostałych podoba mi się tylko Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imie dla dziecka 14.02.09, 12:47 Tak, ale może kiedyś będzie? A jak Klarze urodzi się brat Kewin to będzie koniec świata. Kto weźmie za to odpowiedzialność? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imie dla dziecka 16.02.09, 14:38 Moim zdaniem ani Klara ani Wiktoria do Kewina nie pasują. Wiktoria może i jest popularna, ale w gruncie rzeczy to imię z tradycjami. Odpowiadając autorce wątku: dla dziewczynki jestem za Klarą. Laura i Wiktoria też mi się podobają. Reszta już mniej, ale też w porządku. Natomiast Kewina uważam za bardzo zły pomysł. W oczach bardzo wielu ludzi chłopiec będzie postrzegany jako ofiara banalnego zauroczenia kulturą anglosaską, lub po prostu złego gustu. W skrajnych przypadkach będą podejrzenia o niski status społeczny rodziny. A nie chcecie chyba, żeby ocaniano waszą rodzinę i wasze dziecko na podstawie jego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: imie dla dziecka 13.02.09, 11:39 Klara-piękne i nieoklepane. Kewin jest straszny prawdę mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: imie dla dziecka 13.02.09, 12:32 Dziewczynki: Klara, Laura. I jeszcze: Melania, Malwina, Kornelia, Idalia, Inga, Marianna, Marcelina, Matylda, Letycja. Kewin - bardzo hamerykańskie, IMHO - w Polsce okropne. Może; Wiktor, Konstanty, Marceli, Błażej, Bernard, Igor, Ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: imie dla dziecka 13.02.09, 13:13 Do Kewina to najbardziej Nikola albo Vanessa pasuje. A z dziewczęcych wybrałabym pewnie Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: imie dla dziecka 13.02.09, 13:42 Z wymienionych przez Ciebie imion podobają mi się bardzo Klara i Laura, a całkiem - Gabriela i Natalia. Wiktoria dość obojętna - nie przepadam za tym imieniem, ale daleko jej do Kewina. Dla chłopca może spodoba Ci się Kamil albo Karol? Odpowiedz Link Zgłoś
trasimeno Re: imie dla dziecka 13.02.09, 14:17 Z imion dla dziewczynki podoba mi się Klara i Laura. Natomiast Kewin nie podoba mi sie wcale Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: imie dla dziecka 13.02.09, 14:27 Kewin to istna porażka. Tylko nie zmieńcie na Brajana - tak samo źle. Dla dziewczynki Gabriela najładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: imie dla dziecka 13.02.09, 18:35 Z dziewczęcych-Laura. Kewin-nie, nie, i jeszcze raz nie. Nie lubię (z paroma dosłownie wyjątkami)zachodnich imion. Zamist Kewina może Iwo, Wiktor, Marcel? Albo coś w tym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imie dla dziecka 14.02.09, 12:03 z podanych dla dziewczynki podobają mi się Klara, Laura, ew. Gabriela. zdecydowane NIE dla Wiktorii, a tym bardziej Kewina... Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: imie dla dziecka 16.02.09, 12:26 Klara....a Kewina odradzam...może już lepiej np Oskar ? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imie dla dziecka 16.02.09, 14:16 Kewin jest straszny. Imiona jakie rozważasz dla dziewczynki są ładne, tylko za Wiktorią nie przepadam, ale daleko jej do Kewina. Osobiście wybierałabym między Klarą, Laurą a Gabrielą. Odpowiedz Link Zgłoś