28.11.03, 23:40
wybralismy imię dla córeczki - Sawa, bardzo nam sie podoba i pasuje do
nazwiska. Jesteśmy ciekawi waszego zdania...
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: SAWA 28.11.03, 23:42
      Bylo to imie omawiane w watku -Kolejna porcja imion, literka "S"-dziewczynki-
      Zapraszam do lektury smile
    • edorka1 Re: SAWA 29.11.03, 00:17
      Bardzo oryginalne - choć nie powiem, podoba mi się.Ale przy takich imionach
      zawsze myslę o mojej kuzynce która nosi bardzo piękne imie nadawane ogniś
      księzniczkom.I ona z powodu tego imienia jest raczej nieszczęsliwa,ostatnio
      kiedy zastanawiałam się nad imieniem dla mojego drugiego dziecka powiedziała
      mi, że z serca odradza takie wyszukane imiona, bo ona ze swoim czuje się jak z
      garbem, nie mówiąc juz o tym że jest tak rzadkie że wszyscy zaraz wiedzą o kim
      mowa. I ze woalłaby być po prostu Kasia czy Anią. No i doszłam do wniosku że
      moze ma rację - może tak oryginalne imię niekoniecznie uszczęśliwi dziecko a
      wręcz przeciwnie - stanie się przyczyną stresu np w szkole???
      • marcsi Re: SAWA 29.11.03, 13:11
        Z jednej strony zgadzam się z Edorką. Sama mam oryginalne imię i do tej pory
        czuję się z nim jak z garbem. Nie chcę nawet wspominać o katuszach, które
        przechodziłam w szkole.
        Z drugiej strony znam osoby o oryginalnych imionach, którym to nigdy nie
        przeszkadzało, jak również osoby, które nie lubią swoich imion właśnie za to,
        że są zbyt popularne.
        Jagienko - najważniejsze, że Wam podoba się to imię i pasuje do nazwiska.
        Pozdrawiam
        M
    • madziarek_edziecko Re: SAWA 03.12.03, 09:02
      Oryginalne, aczkolwiek chyba nie mój gust. Njaważniejsze, zeby Wam sie podobało.
      Madzia
      • itsola Re: SAWA 03.12.03, 14:21
        Czesc !
        Mnie kojarzy sie z Saba ,a to chyba najpopularniejsze im ie dla pieska.Ale
        jezeli Wam sie podoba to czemu nie !Pa Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.