jagienka27 28.11.03, 23:40 wybralismy imię dla córeczki - Sawa, bardzo nam sie podoba i pasuje do nazwiska. Jesteśmy ciekawi waszego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: SAWA 28.11.03, 23:42 Bylo to imie omawiane w watku -Kolejna porcja imion, literka "S"-dziewczynki- Zapraszam do lektury Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: SAWA 29.11.03, 00:17 Bardzo oryginalne - choć nie powiem, podoba mi się.Ale przy takich imionach zawsze myslę o mojej kuzynce która nosi bardzo piękne imie nadawane ogniś księzniczkom.I ona z powodu tego imienia jest raczej nieszczęsliwa,ostatnio kiedy zastanawiałam się nad imieniem dla mojego drugiego dziecka powiedziała mi, że z serca odradza takie wyszukane imiona, bo ona ze swoim czuje się jak z garbem, nie mówiąc juz o tym że jest tak rzadkie że wszyscy zaraz wiedzą o kim mowa. I ze woalłaby być po prostu Kasia czy Anią. No i doszłam do wniosku że moze ma rację - może tak oryginalne imię niekoniecznie uszczęśliwi dziecko a wręcz przeciwnie - stanie się przyczyną stresu np w szkole??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: SAWA 29.11.03, 13:11 Z jednej strony zgadzam się z Edorką. Sama mam oryginalne imię i do tej pory czuję się z nim jak z garbem. Nie chcę nawet wspominać o katuszach, które przechodziłam w szkole. Z drugiej strony znam osoby o oryginalnych imionach, którym to nigdy nie przeszkadzało, jak również osoby, które nie lubią swoich imion właśnie za to, że są zbyt popularne. Jagienko - najważniejsze, że Wam podoba się to imię i pasuje do nazwiska. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: SAWA 03.12.03, 09:02 Oryginalne, aczkolwiek chyba nie mój gust. Njaważniejsze, zeby Wam sie podobało. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: SAWA 03.12.03, 14:21 Czesc ! Mnie kojarzy sie z Saba ,a to chyba najpopularniejsze im ie dla pieska.Ale jezeli Wam sie podoba to czemu nie !Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś