Gość: sissi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 10:31 co sądzicie o tym imieniu? Jak jest przez Was odbierane? W jednym z opisów znaczenia tego imienia znalazłam informację, iż było uważane za "dziwaczne i pretensjonalne". Moim zdaniem jest to piękne kobiece imię i chciałabym dać tak na imię mojej córeczce. Nie uważam go też w żadnym wypadku za pretensjonalne, ale chciałabym poznać opinie osób trzecich. Jak wygląda sytuacja z popularnością Liliany? Czy Waszym zdaniem Liliana Magdalena to udany zestaw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja11 [...] IP: 80.48.4.* 22.04.09, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
martynachmiel Re: Liliana 23.04.09, 22:38 fajnie brzmi Lila- moja corcia ma taka kolezanke w przedszkolu ale nie na tyle fajnie, zebym zdecydowala sie dac wlasnej corci tak na imie (tzn rodzi sie zaraz, a wlasciwie nie ma zadnego imienia wybranego, ani nawet kilku( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sissi Re: Liliana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:38 gdyby pozostawało nam tylko korzystanie z wyszukiwarki, to na tym forum nie byłoby już nowych wątków, bo przecież każde imię kiedyś już było na tapecie. Chcę poznać opinie innych - o czym pisałam w pierwszym wątku. Nie chodzi mi o wybór pomiędzy jakimiś imionami typu Liliana i Emilia (takich wątków faktycznie było dużo)ale o poznanie opinii odnośnie jednego konkretnego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Liliana 08.05.09, 08:41 Bardzo mi sie podoba, choc wole forme Lilianna. Zestaw z Magdalena jako drugim uwazam za zgrabny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Liliana IP: 83.1.103.* 28.05.09, 01:10 Według mnie Liliana to najpiękniejsze polskie imię żeńskie. Jest oryginalne, ale nie brzmi obco (a więc i nie śmiesznie). Moja siostrzenica ma tak na imię i panie przedszkolanki są w tym imieniu zakochane! Inne dzieci tez lubą to imię. Najczęściej używamy zdrobnienia Lili. Odpowiedz Link Zgłoś
vivall Re: Liliana 28.05.09, 09:46 Liliana - piękne imię. zdrobniale - Lila, Lilunia, Lilusia. sama mam taką w domciu ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Liliana IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 12:44 Podoba mi się w formie Liliana, właśnie przez jedno n. Nie lubię imion z podwójnym Mozna fajnie zdrabniać: Lila, Lilka, Lili, Lilia... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna0808 Re: Liliana 28.05.09, 21:21 Ładnie. Ale nie lubię imion tak samo brzmiących jak kwiaty i owoce, np. Róża, Jagoda, Malina. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabizona Re: Liliana 21.06.09, 22:07 Ja jestem Magdakena i właśnie chcę nazwać moją córkę Liliana , bo mialam ciocię Lilkę i bardzo dobrze mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś