szczekuszka 03.12.03, 12:47 Moim meskim faworytem bylo zawsze imie Mateusz. Jednak w ostatnim dziesiecioleciu jest to najczesciej nadawane imie w Polsce. A moim zdaniem co za duzo to niezdrowo. Co powiecie na imie Amaduesz? Wiadomo od razu kojarzy sie z Mozartem, ale przeciez to piekne imie i znaczy "kochajacy Boga". Co myslicie o tym imienie dla malego chlopca?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Amadeusz 03.12.03, 13:35 Czesc ! Imie ladne,chociaz Mateusz podoba mi sie bardziej.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Amadeusz 03.12.03, 13:46 itsola napisała: > Czesc ! > Imie ladne,chociaz Mateusz podoba mi sie bardziej. No mnie tez sie bardziej podoba, ale ile mozna?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Amadeusz 04.12.03, 08:55 Nieodłącznie będzie kojarzyło mi się z Mozartem Imię brzmiące miło dla ucha, lecz ja nie dałabym dziecku tak na imie. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: Amadeusz 30.01.04, 15:27 madziarek_edziecko napisała: > Nieodłącznie będzie kojarzyło mi się z Mozartem > Imię brzmiące miło dla ucha, lecz ja nie dałabym dziecku tak na imie. > Pozdrawiam > Madzia zawsze mnie zastanawiało nota bene, dlaczego mamy chcące dać imię dziecku na cześć Mozarta wybierają "Amadeusz", a nie "Wolfgang" ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Amadeusz 04.12.03, 14:34 Imie z serii chlodnym, powaznych ale dostojnych. Odpowiedz Link Zgłoś