kamelia81 04.06.09, 09:41 hej dziewczyny poradźcie!!! Moja córeczka lat 7 ma na imię Julia. Obecnie jeswtem w 14 tygodniu ciązy i moje dziecko upiera się aby braciszkowi dać imię Julian...wprawdzie nie znamy jeszcze płci malucha, ale jeżeli rzeczywiście okaże się że to chłopczyk??? Julka i Julek? Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: igad Re: Julia i Julian???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:47 dla mnie śmiesznie jakoś, ale twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Julia i Julian???? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.09, 10:19 Nie jestem zwolenniczką takich nadań np Karolina i Karol.. NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Julia i Julian???? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 10:43 Ja też jestem przeciw takiemu nadawaniu imion rodzeństwu... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 10:51 To Wasze dziecko i zastanów się, czy chcesz, żeby Twoje dzieci miały niemal tak samo na imię? Kupcie Julce lalkę chłopca, niech ją/jego nazwie sobie Julkiem, a dla synka poszukajcie czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 13:08 olianka napisała: > To Wasze dziecko i zastanów się, czy chcesz, żeby Twoje dzieci miały niemal tak > samo na imię? Kupcie Julce lalkę chłopca, niech ją/jego nazwie sobie Julkiem, a > dla synka poszukajcie czegoś innego. jesli tyko wolno to ja sie tu chce podpisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Julia i Julian???? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 12:17 a czemu nie? Smiesznie, ale na pozytywnie, tyle ze ja bym z juliana zrobila Juliusza. Julian tak maslanie brzmi pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sommer08 Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 12:37 Hi, hi, Julek i Julka - przemila para bohaterow ksiazeczek dla dzieci, ale oni nie byli rodzenstwem no i nie jestem juz pewna jak mieli na imiona w oryginale...(szwedzkim, bodajze). Chyba bym tak dzieciom jednak nie dala... Odpowiedz Link Zgłoś
stynka Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 12:57 sommer08 napisała: i nie jestem juz pewna jak mieli na imiona w > oryginale...(szwedzkim, bodajze). Jakoś Yippi i Yaneke (nie pamiętam dokładnej pisowni), więc nie tak zbliżone jak Julek i Julka. Ale para jest przesympatyczna, imiona ładne... Jeśli będzie Ci z tym dobrze, to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 13:59 Nie nie nie!!!! Poszukajcie innego imienia. Moja koleżanka Aleksandra dała swojemu synowi Aleksander i już to wydawało mi się dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 16:18 Mnie się nie podoba taki zestaw, aczkolwiek samo imię Julian bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 17:12 Zdecydowanie odradzam. Jeśli córka ma na imię Julia, to imię męskie byłoby dobre również jakieś standardowe Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 21:08 Oba imiona ładne, ale w zestawie już mi się nie podobają. I myślę, że tak podobne imiona utrudniłyby Wam codzienne życie - plątałby się język przy zwracniu się do dzieci czy opowiadaniu o nich. W tej książeczce, o której pisały dziewczyny (skądinąd sympatycznej), stasznie mnie ten nadmiar 'julkowości' w każdym zdaniu denerwuje. A Wy tak mielibyście na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 22:01 a-nulla napisała: > stasznie mnie ten nadmiar 'julkowości' w każdym zdaniu denerwuje. > A Wy tak mielibyście na codzień Książki nie czytałam, ale wyobrażam sobie, że też by mnie to wkurzało. Nie dość, że "j" i "l" są na tyle blisko, że łatwo się przejęzyczyć, to wy jeszcze mielibyście to wszystko razy dwa. Dobra, zapomnijmy jednak na chwilę o problemach technicznych. Powiedz, nie masz ochoty poszukać czegoś innego? Jest tyle pięknych, ciekawych imion... Możesz nawet zaproponować córce, że poszukacie w książce jakichś innych imion, poczytacie o ich znaczeniu lub zapoznacie się z żywotami patronów. Na pewno coś fajnego wpadnie jej/wam w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 22:10 Hej! Gdyby to Wam się nieodparcie podobał Julian, to rozumiem. Ale ulegać kaprysom 7-letniego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Julia i Julian???? 04.06.09, 22:36 Niestety nie jestem zwolenniczką takich zestawów. Już Juliusz byłby lepszy, choć teź odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś