Gość: PaniWrzos IP: 83.2.157.* 16.06.09, 12:36 Witam Bardzo podoba mi się imię Morgan i chciałabym nazwać tak synka.Nie mogę jednak znaleźć nic konkretnego o tym imieniu.Jakie sa Wasze opinie? Czy nie jest to zbytnia ekstrawagancja? Z góry dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari-2 Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 13:38 IMO imię jest jednak zbyt ekstrawaganckie jak na polskie warunki Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 14:10 a może to, że nic konkretnego o tym imieniu nie możesz znaleźć, o czymś świadczy? powiem szczerze, że gdybym usłyszała, że w Polsce ktoś tak dziecko nazwał (w rodzinie o polskich korzeniach), parsknęłabym śmiechem. oczywiście dyskretnie i na stronie, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 16:54 Wszystkie Morgan, ktore znam, to dziewczynki To byc moze imie unisex, ale jednak chlopcom nadawane duuuzo rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 17:19 jagoda_k napisała: > Wszystkie Morgan, ktore znam, to dziewczynki To byc moze imie > unisex, ale jednak chlopcom nadawane duuuzo rzadziej. To na pewno imię unisex - www.behindthename.com/name/morgan Morgan ma na imię parter mojego kolegi - Anglik. W Polsce brzmiałoby mi to bardzo pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 18:19 mi się Morgan z dziewczynką kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 18:26 olianka napisała: > Morgan ma na imię parter Taa, parter O partnera mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 19:07 Ja też odbieram to imię jako żeńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Morgan-imię dla chłopca IP: 193.120.137.* 16.06.09, 19:42 Mam nadzieje, ze to jakis zart!!! Morgan (poza Morganem Freeman'em) kojarzy mi sie tylko i wylacznie z brazylijskimi telenowelami i ''zbuntowanym aniolem'' bo tam byl ten szofer Morgan z wielkim nosem i zawsze sie z niego z kolezanka nabijalysmy.. Tez bym parsknela smiechem.. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 22:16 imię unisex w moim odczuciu, ale w polskich warunkach nader pretensjonalne i to je dyskwalifikuje w moich oczach, nie ekstrawagancja jako taka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 22:53 Odbieram je jako pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: Morgan-imię dla chłopca 16.06.09, 23:47 Morgana Le Fay - z Legendy o Królu Arturze Odpowiedz Link Zgłoś