szczekuszka 15.12.03, 14:43 Właśnie przez dwa t. Imiona choc brzmia twardo, to nie wiem czemu, ale wydaja mi sie bardzo kobiece. Jak Wam sie podobaja?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Brygida, Bernadetta 15.12.03, 15:05 Brygida nawet mi sie podoba. Znam osobiscie tylko jedna Brygide i imie dobrze mi sie kojarzy. Na imie Bernadetta przez dwa lub jedno t mam alergie wiec wrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Brygida, Bernadetta 15.12.03, 15:19 tradycja1 napisała: > Brygida nawet mi sie podoba. > Znam osobiscie tylko jedna Brygide i imie dobrze mi sie kojarzy. > > Na imie Bernadetta przez dwa lub jedno t mam alergie wiec wrrr. A ja nie znam ani Brygidy, ani Bernadetty ;_). Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Brygida, Bernadetta 15.12.03, 17:07 Zupełnie nie na mój gust. Na pewno nie nazwałabym tak córki. Pozdrawiam, Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Brygida, Bernadetta 15.12.03, 17:09 marcsi napisała: > Zupełnie nie na mój gust. Na pewno nie nazwałabym tak córki. Ja tez, ale same w sobie wydaja mi sie bardzo kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Brygida, Bernadetta 16.12.03, 11:33 Ja także nie nazwałabym tak córki, ale imię Bernadetta wydaje mi się ładniejsze. Imiona same w sobie jak dla mnie - raczej normalne,nie mam nic przeciwko, ale jak napisałam ja nie dałabym tak corce na imie. Pozdrawiam Madzia Ps. Nie znam ani Brygidy ani Bernadetty Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brygida, Bernadetta 16.12.03, 15:22 Oba imiona mi sie nie podobaja. Bernadetty dwie znam, nazywane sa Bernadka. Wogole wydaje mi sie, ze imie to na Slasku jest/bylo dosc popularne. Brygide jedna spotkalam, ale imie wogole mi sie nie podoba, a zwlaszcza zdrobnienie Brydzia. Czy Brydzia nie byla niegdys bohaterka reklamy mydla Dove???? "Brydzia, jak Ty pieknie wygladasz!" czy jakos tak... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Brygida, Bernadetta 19.12.03, 12:10 Żadne z nich mi się nie podoba. Chyba trudno też wymyslic jakies fajne zdrobnienia, Brydzia brzmi strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
comevorrei Re: Brygida, Bernadetta 19.12.03, 13:14 cze. znam bernadette. i podoba mi sie to imie. skracaja to jak benia. chcialam tak nazwac corke ale tatus sie uparl ze nie i juz. co do brygidy to niedlugo poznam jedna gdyz moja kolezanka ma termin na nastepny tydzien i tak wlasnie planuje nazwac core. serdecznie pozdrawiam. vicki i 26 tyg brzus. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Brygida, Bernadetta 19.12.03, 13:32 comevorrei napisała: > cze. znam bernadette. i podoba mi sie to imie. skracaja to jak benia. chcialam > tak nazwac corke ale tatus sie uparl ze nie i juz. co do brygidy to niedlugo > poznam jedna gdyz moja kolezanka ma termin na nastepny tydzien i tak wlasnie > planuje nazwac core. To ciesze sie, ze znalazla sie choc jedna Forumowiczka, ktorej podobaja sie te imiona. Mam nadzieje, ze kolezanka sie nie zlamie i niedlugo na swiat przyjdzie mala Brygidka. A Ty masz juz jakies plany co do imion dla swojego dzidziusia?? Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Brygida, Bernadetta 19.12.03, 17:58 Czesc ! Mnie te imiona tez sie nie podobaja.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
comevorrei Re: Brygida, Bernadetta 20.12.03, 13:14 cze. tak naprawde to gzekalis my na michalka. dokladnie to mial byc michal norbert.(pierwszy syn dostaje na drugie po ojcu). ale wyszla nam dziewczynka. wiec chyba izabella ewa. co ty na to? bardzo mi sie podoba emilia. ale norbert nie chce wiec to odpada. tatus chce zey to bylo "normalne polski imie". chyba jednak bedzie iza. ale zawsze moze sie zmienic. mam jeszcze czas do polowy marca. wiec napewno cos wymyslie. pozdrawiam serdecznie. vicki. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Brygida, Bernadetta 20.12.03, 22:50 Brygidę znam jedną - z pracy i mówimy na nią po prostu "Brygida", bez żadnych koszmarnych zdrobnień, typu Brydzia itp. A Bernadettę znałam w ogólniaku. Mówiło się na nią Benita. Żadne z tych imion nie jest jednak w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Brygida, Bernadetta 22.12.03, 10:30 Mnie się oba nie podobają. A na Brygidę, koleżankę z podwórka mówiło się Gita. Odpowiedz Link Zgłoś