Gość: ano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:09 ktore imie podoba sie Wam bardziej dla dziewczynki? Nazwisko mamy dosc dlugie konczace sie na ska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: Kaja czy Nina 06.07.09, 16:14 Z tych dwóch zdecydowanie Nina, Kai nie lubię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kaja czy Nina 06.07.09, 16:33 Dla dziewczynki Kaja, ale ona dziewczynką będzie tylko przez kilkanaście lat. Potem będzie kobietą, a dla kobiety nie pasuje mi żadne z tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Kaja czy Nina 06.07.09, 17:42 Nina-Nisia! Za Kają nie przepadam, Janiny nie cierpię(moje doświadczenia z Jankami) Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Kaja czy Nina 06.07.09, 19:10 oba prawie na równi jednak wygrywa Nina Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kaja czy Nina 06.07.09, 20:31 Nina - choć bez entuzjazmu. W Kai przeszkadza mi jej niejasne pochodzenie (bardziej prawidłowo jest Gają). Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Kaja czy Nina 06.07.09, 20:52 a nie ma trzeciej opcji? jeśli koniecznie z tych 2, to z lufą przy skroni Nina. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Kaja czy Nina 07.07.09, 10:04 Oba są takie zdrobnieniowe... Ładne, słodkie, ale takie dziewczynkowate. Kaja to imię mojego kota, więc wybrałabym Ninę, a chętniej Janinę. Więcej możliwych zdrobnień i "dorosła" forma podstawowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Kaja czy Nina IP: 193.120.137.* 07.07.09, 10:23 Oba mi nie podchodza.Juz bardzie wybralabym Gaje. Ale z tych 2 to Nina. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Kaja czy Nina 07.07.09, 10:37 wolę Ninę. Kaja kojarzy mi się z kayah (?) ale fanką Niny też nie jestem zamiast Kai (Kaji?) rozważyłabym Gaję Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Nina, 07.07.09, 11:35 przy czym nie trawie zdrobnienia Ninka. Za to boskie jest Ninuszka wprowadzone przez znajoma mame malej Niny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nina, 08.07.09, 22:23 Ninuszka przypomina rosyjski, ale po rosyjsku mamy Ninoczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Kaja czy Nina 07.07.09, 14:59 Wybrałabym Ninę, chociaż żadne z tych dwóch nie jest w moim typie. Kaja wyjątkowo nie Odpowiedz Link Zgłoś
czary-mary-to-ja Re: Kaja czy Nina 08.07.09, 10:04 Nina Kaja bardziej mi sie podoba ale jak dorosnie to wydaje mi sie troche nie powazne Nina tez fajnie sie zdrabnia Ninka jest originalnie wcale nie zle uwazam POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Kaja czy Nina 08.07.09, 10:47 obydwa bardzo ładne. Kaja - pierwsze skojarzenie to dla mnie wybitna skrzypaczka Kaja Danczowska. Wcale nie kojarzy mi się zdrobnieniowo. Przecież ogromnie popularne Maje też kiedyś będą starszymi paniami, a oba imiona bardzo podobne. Z tych dwóch wybrałabym Kaję. Pieknie, kobieco, romantycznie i nie na fali. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Kaja czy Nina 08.07.09, 11:47 jestem.mama napisała: Wcale nie kojarzy mi się zdrobnieniowo. > Przecież ogromnie popularne Maje też kiedyś będą starszymi paniami, > a oba imiona bardzo podobne. IMO Maja brzmi jeszcze bardziej dziecinnie u dorosłej kobiety niż Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Kaja czy Nina IP: 213.25.120.* 08.07.09, 16:24 ani jedno, ani drugie. wolałabym Gaję. a gdybym miała wybierać ... Nina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Kaja czy Nina IP: 213.25.144.* 03.08.09, 18:05 Zdecydowanie Kaja,Nina to takie nijakie,nie wiadomo od czego to pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Kaja czy Nina 25.08.09, 23:46 Gość portalu: sara napisał(a): > Zdecydowanie Kaja,Nina to takie nijakie,nie wiadomo od czego to pochodzi. Za to "Kaja" wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna zdecydowanie Kaja :) 03.08.09, 20:16 Kaja ładniejsza od Niny .. dużo ładniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Search Re: zdecydowanie Kaja :) IP: *.aster.pl 03.08.09, 20:32 Nina, bo zdecydowanie ładniejsza od Kai Odpowiedz Link Zgłoś
progesteronek Re: zdecydowanie Kaja :) 25.08.09, 23:33 i badz tu madry i pisz wiersze wiem,ze sami musimy zadecydowac ale ciagle nie umiemy.w zwiazku z tym do brzuszka mowimy Dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: zdecydowanie Kaja :) 26.08.09, 00:16 To znaczy, że może trzeba poszukać trzeciego typu? Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: zdecydowanie Kaja :) 26.08.09, 13:29 A może podoba się tobie imię Zoja? Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Kaja czy Nina 26.08.09, 21:21 Oj, jaki trudny wybór, oba piękne, wyraziste, oba były na mojej liście imion dla corki... Ale chyba jednak Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaczynina Re: Kaja czy Nina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:08 ciagle nie mozemy sie zdecydowac i chyba wybierzemy Agatke Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Kaja czy Nina 27.08.09, 09:22 a tu akurat nie mam wątpliwości, zdecydowanie głos na Agatkę! Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kaja czy Nina 27.08.09, 09:38 Osobiscie wole jednak Kaje, ale Agatka na pewno jest bezpieczniejsza i wydaje mi sie w tym przypadku kompromisowa. No i lubie to imie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Search Re: Kaja czy Nina IP: *.inetaccess.pl 27.08.09, 09:37 Gość portalu: kajaczynina napisał(a): > ciagle nie mozemy sie zdecydowac i chyba wybierzemy Agatke I chyba to najlepszy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Kaja 27.08.09, 17:16 oba ładne, Nina lepiej się zdrabnia, ale znam 2 małe dziewczynki o tych imionach-małą Ninkę i Kajusię, i Kaja jest dużo sympatyczniejszym dzieckiem, Nina wciąż naburmuszona i niezadowolona, więc głos oddaje na Kaję !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kaja IP: 80.50.234.* 29.09.09, 15:51 Moja córka ma na imię Kaja. Jest bardzo rezolutna i wesoła. Wszyscy nasi znajomi i rodzina jak usłyszeli,że córa będzie tak miała na imię to byli w szoku. Teraz twierdzą, że bardzo pasuje do niej to imię. Wołamy na nią: Kaja, Kajka, Kajula, Kajusia. Dla nas to imię jest SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Kaja 29.09.09, 19:14 Agata to świetne imię (moje własne ), serdecznie polecam. W liceum miałam w klasie Agatę Ninę, która była zadowolona ze swoich imion. Chodziłam też do klasy z Kają, która bardzo lubi swoje imię, bo nie spotyka swoich imienniczek ;] Podsumowując mi się podoba i Agata i Nina i Kaja sama nie umiałabym zdecydować się. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Agatka lub Kaja 29.09.09, 19:42 Agatka najlepsza Kaja b. ładnie Nina - niee Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Kaja czy Nina 29.09.09, 21:13 zdecydowanie NINA !!!!! Kaja ani trochę mi się nie podoba wrrr.. za to Nina bardzo :]]] Odpowiedz Link Zgłoś