czarna-dalia 07.07.09, 19:54 Kiliana - jutrzejsza solenizantka. O męskim odpowiedniku były wątki, a o żeńskim nie Spodobało mi się, może dlatego, że szalenie lubię Lilianę, a podobnie brzmi. Co myślicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Kiliana 07.07.09, 19:57 Hm, odważne, ale od Liliany podoba mi się znacznie bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Kiliana 08.07.09, 10:05 IMO do Liliany się nie umywa... I męska wersja bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
giata Re: Kiliana 12.07.09, 00:03 Przeczytałam mężowi to imię i usłyszałam: "czyli zabić Jasia?" Humor sytuacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kiliana 12.07.09, 11:12 Też mam takie skojarzenia. Moim zdaniem obie wersje - i męska i żeńska - stoją za blisko angielskiego czasownika "to kill". I ładne wcale też nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Kiliana 12.07.09, 22:17 Kojarzy się z Kijanką i Kiliańskim. Czyli nigdy bym nie nadała, bo nie lubię imion z literami L i I w jednym w stylu Emilek, Amelek, Milanów i Alanów. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Kiliana 13.07.09, 09:52 dla mnie brzmi jeszcze słodziej od Kaliny, zdecydowane nie Odpowiedz Link Zgłoś