ptosia 17.07.09, 20:28 Witam, ostatnio w mojej parafii ochrzczono dzieci o takich imionach: Amelia Gabriela Aleksander Karolina Mikołaj Marianna Jak je odbieracie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Ochrzczeni :) 17.07.09, 20:55 Mnie tu troche Karolina nie pasuje ,bo znam dorosłe ,ale w sumie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ochrzczeni :) 17.07.09, 23:17 Mariannę bardzo pozytywnie. Reszta jest popularna, ale bez żadnych źle rozumianych ekstrawagancji. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Ochrzczeni :) 18.07.09, 17:39 W sumie bez rewelacji. Może tylko Marianna. Aleksander to jedno z moich ulubionych imion męskich, co nie zmienia faktu, że jest dość popularny Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Bełchatów 26.07.09, 15:58 W mojej parafii dziś: Maja Barbara Błażej Oskar Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
n_zak Re: Bełchatów 26.07.09, 20:07 U mnie, na gdańskiej Starówce, zupełnie nijako: Kaja Katarzyna Maja Dominika Nikola Aleksandra Roksana Wanessa Lilianna (zestaw spore poruszenie w kościele wywołal) Zuzanna Bartłomiej Marek Bartosz Marek Dominik Stanisław Jakub Marek (nie wiem czy to jakaś tutejsza moda?) Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Bełchatów 27.07.09, 20:17 > Kaja Katarzyna -ładnie > Maja Dominika - szkoda, że nie odwrotnie .. > Nikola Aleksandra - yh... > Roksana - j.w. > Wanessa Lilianna (zestaw spore poruszenie w kościele wywołal)- o kurczę, nie podoba mi się > Zuzanna - ślicznie > Bartłomiej Marek - nieee > Bartosz Marek - całkiem ok > Dominik Stanisław - ewentualnie .. > Jakub Marek (nie wiem czy to jakaś tutejsza moda?)-ok Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bełchatów 02.08.09, 16:02 n_zak napisała: > Wanessa Lilianna (zestaw spore poruszenie w kościele wywołal) Zachwyt czy zbulwersowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Bełchatów 15.08.09, 14:43 Kaja tez m.in. zdrobnieniem od Katarzyny, to jakis pleonazm ten zestaw...Cos jak Maja Marianna albo Lena Eleonora. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bełchatów 26.07.09, 23:29 olianka napisała: > Podoba mi się tylko Błażej. Mnie również. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Ochrzczeni :) 26.07.09, 19:30 cieszę się, że więcej dziewczynek bo ostatnio przeraża mnie widoczna przewaga malych chlopców, ale juz o tym pisalam > Amelia - b. ładnie, jedno z moich ulubionych imion > Gabriela - nie mój styl > Aleksander - j.w. > Karolina - j.w. > Mikołaj - ewentualnie może być > Marianna - yhh... nie podoba mi się i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Zapowiedzi :) 26.07.09, 20:28 Za to przy dzisiejszych przyszłych pannach młodych: Sylwia Marcela i Katarzyna Olimpia, dziwiłam się kolejności imion. Przecież drugie mają ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Ochrzczeni :) IP: 213.25.144.* 13.08.09, 19:13 Do Pluskotki:nie prawda,drugie są brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Ochrzczeni :) IP: 213.25.144.* 13.08.09, 19:23 Gabriela-piękne Mikołaj-bardzo ładne Amelia-oklepane,już nie robi uroku Aleksander-źle mi się kojarzy i brzydkie Karolina-takie twarde,w ogóle nie pasuję do dziewczynki Marianna-ale siara Z tą Marianną to przesada.Nie dość,że Mario,to jeszcze oklepane Anna.A jakie stare.Współczuję.Dziecko nie będzie miało łatwego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ochrzczeni :) 14.08.09, 13:14 Gość portalu: sara napisał(a): > Marianna-ale siara > Z tą Marianną to przesada.Nie dość,że Mario,to jeszcze oklepane Anna.A jakie > stare.Współczuję.Dziecko nie będzie miało łatwego życia. O mamo, jakież to żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Ochrzczeni :) 14.08.09, 16:29 Gość portalu: sara napisał(a): > Karolina-takie twarde,w ogóle nie pasuję do dziewczynki tak jest, dużo bardziej pasuje do chłopca > Marianna-ale siara > Z tą Marianną to przesada.Nie dość,że Mario,to jeszcze oklepane Anna.A jakie > stare.Współczuję.Dziecko nie będzie miało łatwego życia. Być może, ale jakie trudne życie musisz mieć ze swoim imieniem To dopiero jest siara Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Ochrzczeni :) 15.08.09, 14:38 Gość Sara ma na tym forum wiele imion... Sara, Wera, Eliza, różnie to bywa. Znam jedną Mariannę, dla wszystkich jest Marysią, zdecydowanie nie ma ciężkiego życia z powodu swojego imienia. Słyszałam o innej Mariannie, lat 19, na którą wołają z angielska Mary. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ochrzczeni :) 15.08.09, 16:16 gość Sara w ogóle ma na tym forum wiele ale czasem się pojawia takie cóś, trzeba przeczekać Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Ochrzczeni :) 17.08.09, 10:07 Babcia mojej żony ma na imię Marianna, mówi się do niej Marysia. Moja babcia (Ś.P.) też była Marianną. Nawet rozważaliśmy przez chwilę to imię, bo mi bardzo się podoba, z tym, że zdrabniałbym raczej Mania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Ochrzczeni :) IP: *.171.96.34.static.crowley.pl 17.08.09, 10:46 Mikołaj podoba mi się od zawsze. Marianna bardzo ładne. Reszta bardzo popularna, przynajmniej w moim otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś