malgosiaw32 21.07.09, 10:37 Hej, w październiku urodzi się młodszy Brat naszej Marysi jej pełne imię to Maria Magdalena, na drugie prawdopodobnie będzie miał Ryszard (po dziadku), błagam pomóżcie wybrać imię pasujące do tego zestawu. Ja myślałam o Franciszku lub Marcelu ale chętnie wysłucham innym propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gobisha Re: Imię dla Brata Marysi 21.07.09, 10:39 Jan, Stanislaw, Antoni, Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię dla Brata Marysi 21.07.09, 11:27 Marceli chyba lepiej niż Franciszek Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: Sygnaturka 21.07.09, 12:24 dlaczego i jak, na żadnym innym forum nikt mi nie zwrócił na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sygnaturka 21.07.09, 12:29 Sygnaturka nie powinna mieć więcej niż 4 linijki tekstu (jeślibędzie to obrazek, nie powinien być większy niż orientacyjne cztery linijkitekstu). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla Brata Marysi 21.07.09, 12:15 Franciszek Ryszard mi się podoba. Proponuję jeszcze: Stanisław Henryk Juliusz Kazimierz Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Imię dla Brata Marysi 21.07.09, 12:55 Franciszek i Marcel jak najbardziej ok. Może jeszcze: Antoni, Edward, Fryderyk, Grzegorz, Henryk, Joachim, Jeremi, Jan, Jonatan, Jonasz, Konstanty, Leonard, Roch, Stanisław, Wojciech, Witold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Imię dla Brata Marysi IP: 213.25.120.* 21.07.09, 18:05 do Marysi bardziej pasuje mi Franciszek. ja zaproponuje jeszcze Józef Tadeusz Włodzimierz Henryk a może właśnie Ryszard na pierwsze ? ps. Maria Magdalena - pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla Brata Marysi 21.07.09, 20:48 Marceli jak najbardziej, ale nie Marcel, bo to jakaś sezonowa i krótkotrwała moda na francuską formę imienia, która we Francji jest tak odbierana, jak u nas Czesław. Marceli Ryszard - brzmi nieźle, natomiast Franciszek Ryszard bardzo ciężko. Może jeszcze Jeremi? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla Brata Marysi 21.07.09, 21:44 Marceli Ryszard brzmi dużo lepiej niż Franciszek Ryszard. Odpowiedz Link Zgłoś