perla 18.09.09, 20:17 tiny.pl/hqrvg +++++++++++++++++++++++++ zaczynam przyznawać rację tym, którzy uważają PP Kaczyńskiego za martyrologicznego prezydenta. Świeć Panie nad duszami górników ale z żałobą narodową lepiej powstrzymać się właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Re: o nie! 18.09.09, 20:22 Panie świeć nad duszami tragicznie zmarłych górników. Ale, Panie prezydencie. Niech się Pan za nich pomodli, niech Pan jedzie do Rudy, ale daj Pan obywatelom RP żyć normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: o nie! 18.09.09, 20:26 Niech odpoczywaja w Pokoju! Widze Olus, ze i ty zaczynasz normalniec..za jaka to przyczyna, jesli mozna spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 20:35 bedziesz musiał zyc nienormalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 20:37 Mam dwa pytania: 1) Mieszkasz w Polsce? 2) Ilu obywateli RP ginie tygodniowo w różnych wypadkach? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 20:40 oleg3 napisał: > Mam dwa pytania: > 1) Mieszkasz w Polsce? > 2) Ilu obywateli RP ginie tygodniowo w różnych wypadkach? > acha to albo wszystkim albo nikomu, slowem zlikwidowac wszystkie rocznice bo moga kogos pominac.swietna logika, not o eliminujcie Boze Narodzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 20:45 Nie mam ochoty żyć w stanie permanentnej żałoby narodowej. To jest odbieranie ludziom swobody wyboru, narażanie właścicieli różnych rozrywkowych interesów na straty i dodatkowo rujnowanie autorytetu państwa. A emigranci lepiej żeby w tej sprawie nie zabierali głosu bo to dla nich sprawa wirtualna, a dla mieszkańców Polski realna. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 20:53 Nie mam ochoty żyć w stanie permanentnej żałoby narodowej. ============================================================== a moze tylko masz depresję? p.s.ile masz juz przezytych dni za sobą i ile z nich zostało zrujnowanych przez wprowadzane ustawicznie kolejne żałoby narodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 20:57 Zajrzyj tutaj aaki napisała: > p.s.ile masz juz przezytych dni za sobą i ile z nich zostało > zrujnowanych przez wprowadzane ustawicznie kolejne żałoby narodowe? I odpowiedz na pytanie czy mieszkasz w Polsce? Z emigrantami rozmowa na ten temat to jak ze ślepym o kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 21:02 mieszkam w polsce,a wprowadzenie ew.załoby nie wprowadzi chaosu w moje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 21:06 w II RP wprowadzono 3 razy ŻN, w PRL 4, w IIIRP już 10 razy, w tym od r. 2006 5 razy. To jest galopująca inflacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 21:13 bardziej mnie martwi infalacja rzeczywista ktora w tej chwili zbliza sie do 4%. zas jesli chodzi o osłabianie autorytetu panstwa to o wiele bardziej destrukcyjna niz zbyt liczne, kolejne załoby narodowe jest np postepująca indolencja aparatu scigania i sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 21:17 Zgadzam się z Tobą. Ale nie zmienia to mojego stosunku do złego nawyku ogłaszania ŻN z powodu zwykłych tragedii. Zwykłych w tym sensie, że częstych i dotykających społeczności lokalnych, a nie tragedii ogólnonarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 21:23 zaloby w przypadku katastrofy w hali w katowicach czy tez po wypadku samolotu z wojskowymi nie były chyba naduzyciem. w niektorych przypadkach rozwiazaniem moglaby byc lokalna zaloba w ojewodztwie gdzie zdarzyła sie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: a do tej pory zyjesz? 18.09.09, 22:12 aaki napisała: > zaloby w przypadku katastrofy w hali w katowicach czy tez po wypadku > samolotu z wojskowymi nie były chyba naduzyciem. Był. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: a do tej pory zyjesz? 19.09.09, 00:38 oleg3 napisał: > Zgadzam się z Tobą. Ale nie zmienia to mojego stosunku do złego nawyku > ogłaszania ŻN z powodu zwykłych tragedii. Zwykłych w tym sensie, że częstych i > dotykających społeczności lokalnych, a nie tragedii ogólnonarodowych. > Oleg, tu nie rozumiem.Prezydent rozwaza ogloszenie zaloby, wydarzyla sie tragedia zginelo 12 gornikow, w takich Chinach np.ginie tytch gornikow duzo wiecej i nikt sie nie przejmuje. W czym komu znowu ta zaloba zaszkodzi, bedziesz musial obowiazkowo chodzic w czarnym garniturze?Nie bedziesz mogl sobie posluchac muzyki jakiej chcesz? no ale ja jako emigrantka powinnam trzymac buzie na klodke, zapomnialam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: a do tej pory zyjesz? 19.09.09, 08:29 gini napisała: > oleg3 napisał: > > > Zgadzam się z Tobą. Ale nie zmienia to mojego stosunku do złego > nawyku > > ogłaszania ŻN z powodu zwykłych tragedii. Zwykłych w tym sensie, > że częstych i > > dotykających społeczności lokalnych, a nie tragedii > ogólnonarodowych. > > > > Oleg, tu nie rozumiem.Prezydent rozwaza ogloszenie zaloby, wydarzyla > sie tragedia zginelo 12 gornikow, w takich Chinach np.ginie tytch > gornikow duzo wiecej i nikt sie nie przejmuje. > W czym komu znowu ta zaloba zaszkodzi, bedziesz musial obowiazkowo > chodzic w czarnym garniturze?Nie bedziesz mogl sobie posluchac > muzyki jakiej chcesz? > no ale ja jako emigrantka powinnam trzymac buzie na klodke, > zapomnialam sie. Kiedy ostatni raz w Belgii była żałoba narodowa i z jakiej okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a do tej pory zyjesz? 19.09.09, 10:43 gini napisała: > W czym komu znowu ta zaloba zaszkodzi, bedziesz musial obowiazkowo > chodzic w czarnym garniturze?Nie bedziesz mogl sobie posluchac > muzyki jakiej chcesz? Gini tutaj poczytaj sobie dyskusje po ostatniej ŻN. Mnie osobiście urzędowa ŻN pewnie w niczym nie przeszkodzi. Ale państwo to nie jest przedsiębiorca pogrzebowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k przypominam, że nawet w roku 87 19.09.09, 11:26 oleg3 napisał: > gini napisała: > > W czym komu znowu ta zaloba zaszkodzi, bedziesz musial obowiazkowo > > chodzic w czarnym garniturze?Nie bedziesz mogl sobie posluchac > > muzyki jakiej chcesz? > > Gini tutaj poczytaj sobie dyskusje po ostatniej ŻN. > > Mnie osobiście urzędowa ŻN pewnie w niczym nie przeszkodzi. Ale państwo to nie > jest przedsiębiorca pogrzebowy. Nie urządzono NARODOWEJ żałoby, a "jedynie" w woj. warszawskim. A w tej najtragiczniejszej katastrofie lotniczej w historii Polski zginęło znacznie więcej ludzi niż w którejkolwiek z obecnych. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 22:16 oleg3 napisał: > Nie mam ochoty żyć w stanie permanentnej żałoby narodowej. a ktos ci ja kaze miec? to chyba nie wiezienie,zeby wypelniac wszytsko co ustali rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 20:48 zalobę narodowa oglasza sie z powodu naglego tragicznego jednorazowego wydarzenia nie zas z powodu licznych powtarzających sie,też tragicznych ale jednostkowych wydarzen. tak to jest w zwyczaju. i nie tylko w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: z powodu ewentualnej załoby 18.09.09, 22:24 aaki napisała: > zalobę narodowa oglasza sie z powodu naglego tragicznego > jednorazowego wydarzenia Nie do końca. Żałobę narodową powinno się ogłaszać z powodu śmierci wielce szanowanej postaci, znanej CAŁEMU narodowi i dla tego narodu wybitnej. Jednak od czasu kiedy mediokracja przybrała rozmiary wręcz kuriozalne ta tradycja się wypaczyła. Wybacz ale urządzanie narodowej żałoby z powodu nagłej śmierci kilkunastu, czy nawet kilkudziesięciu osób w jednym miejscu jest po prostu deprecjonowaniem stopnia ważności tego aktu. Wystarczy przyjrzeć się faktom: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBa%C5%82oba_narodowa Do 97 roku żałoby narodowe jedynie z powodu śmierci JEDNEJ, znanej osoby (plus Powstanie Warszawskie) - oczywiście nie dyskutujemy tu nad ich faktyczną "wielkością" (Stalin, Bierut). Od 97 same katastrofy (+ jedyna faktycznie prawdziwa żałoba narodowa z powodu śmierci papieża Jana Pawła II). To chyba o czymś mówi prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Żeby uściślić jeszcze 18.09.09, 22:31 sz0k napisał: > aaki napisała: > > > zalobę narodowa oglasza sie z powodu naglego tragicznego > > jednorazowego wydarzenia > > Nie do końca. Żałobę narodową powinno się ogłaszać z powodu śmierci wielce > szanowanej postaci, znanej CAŁEMU narodowi i dla tego narodu wybitnej. Żałoba narodowa powinna być "w uznaniu zasług dla narodu polskiego" osoby zmarłej (lub osób) - ta formułka bardzo ładnie brzmi. Jedyną zasługą tych osób z katastrof było to, że... umarli w tragicznym wypadku. Natomiast żałoba narodowa z powodu jakiegoś tsunami w Malezji, czy WTC to już jakiś kompletny absurd... Odpowiedz Link Zgłoś
perla ale po co do Rudy prezydent ma jechać? 18.09.09, 20:39 tylko zamieszanie zrobi razem z borowcami. A tam akcja ratownicza jest i lepiej nie przeszkadzać. Po maturze jak szedłem na egzamin na uczelnię to spotkałem koleżankę, która mnie na piwo do Malinowej zaprosiła celem odstresowania się. No i na egzamin nagrany przyszedłem skutkiem czego armia upomniała o mnie się. A mnie się nie chciało w zimie liści grabić więc zaciągnąłem się na górnika bo kopalnia wtedy reklamowała. Pół roku wytrzymałem na dole i znam kopalnię "Śląsk". Co tydzień ktoś ginął lub kogoś zasypało i mniej więcej wiem jak wygląda akcja ratownicza na dole. Żaden polityk nie potrzebny jest, bo ratownicy od górnictwa to naprawdę fachowcy są właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ale po co do Rudy prezydent ma jechać? 18.09.09, 20:41 Bo premier pojechał czy ma pojechać. Przecież taka tragedia jest bardzo medialna i żaden polityk nie oprze się pokusie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg w kasku każdemu do twarzy 18.09.09, 20:47 a jak dostana czerwone to hoho A. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: w kasku każdemu do twarzy 18.09.09, 20:58 kadra ma kaski białe. Choć nie wykluczam, że dla polityków biało-czerwone mają, z orłem do tego, bo w tv tak lepiej wypadną właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: w kasku każdemu do twarzy 18.09.09, 21:00 Kaczorowi do twarzy w zoltym. Offnickowa ma na pewno to zdjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: w kasku każdemu do twarzy 19.09.09, 14:49 pozarski napisał: > Kaczorowi do twarzy w zoltym. Offnickowa ma na pewno to zdjecie. Pomyliło się Tobie,takie zdjęcia to kolekcjonują forowicze z FzD Odpowiedz Link Zgłoś
aaki myslisz ze premier/ który już tam jest/ 18.09.09, 20:49 bedzie bardziej przydatny? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: myslisz ze premier/ który już tam jest/ 18.09.09, 20:52 nic takiego nie myślę. Przeciwnie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No widzisz Akusiu, Tusk pojechal do rodzin.. 18.09.09, 20:52 ..ktore stracily bliskich a ta mala Kacza menda zamiaruje swoim zwyczajem zaloby naznaczac a doopy nie ruszy! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: No widzisz Akusiu, Tusk pojechal do rodzin.. 18.09.09, 20:54 nie ruszy- żle ,ruszy tez żle. oto cała twoja "logika" Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: No widzisz Akusiu, Tusk pojechal do rodzin.. 18.09.09, 22:46 aaki napisała: > nie ruszy- żle ,ruszy tez żle. > oto cała twoja "logika" To akurat jest typowa "logika" zidiociałych antykaczorowców. Co śmieszne jednocześnie bardzo często są oni wyjątkowo bezkrytycznymi POlizami (zarzucającymi ofkoz to samo PiSiakom - prawdziwym i wyimaginowanym). To takie "Niesiołostwo" intelektu jest. Charakteryzuje się ono m.in. właśnie: a) traktowaniem pewnych czynów jako zarzutów w momencie kiedy wykonują je przeciwnicy i tych samych czynów jako zasług kiedy się samemu je wykonuje b) traktowanie jako zarzuty czynów negatywnych jak również i ich zupełnych przeciwieństw (w zależności od tego, które akurat wystąpiło). Objawy te szczególnie silnie objawiły się u wielu ludzi od momentu wygrania wyborów przez PiS. Wybitnym przypadkiem był tu niejaki wikul, ale i innych, wydawałoby się kiedyś inteligentnych ludzi (bo przecież nie potraktujemy jako takich snajpera, marudnego, czy jacq-a) to niestety dotknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: o nie! 18.09.09, 20:25 o fuj uczcic zmarlych polakow w polsce to juz zupelne zboczenie. powinno sie tylko kolejne holocaustowe muzem otworzyc,ale bron boze by cos polakom sie w nim dostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 20:27 ..nie oglosil Vickulec? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 20:36 marouder.eu napisał: oczywizda,że ogłosił...Vickulcu,Spittu,grubemu Kubie też Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 20:39 I co, niewdziecznicy nie czcza! Takim, to nawet Murzyn nie dogodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 20:38 marouder.eu napisał: > ..nie oglosil Vickulec? oglosil,ze kocha zone,bo ja ma maruderze. no coz widac frustraci to ci co je traca wlasnie i wyzywaja sie jeno na forach..a to juz tylko namiastka szczescia prawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 20:44 vicky17 napisała: Czy nieuk Vickulec sprawdził kto to jest Sorcha Faal? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 20:55 off_nick napisała: > vicky17 napisała: > > Czy nieuk Vickulec sprawdził kto to jest Sorcha Faal? > > > Ja sprawdzilem,bo nie wiedzialem: www.zetatalk.com/index/sorcha.htm Kolejny hoax? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: A wasz murzyn niczego ci pod gust.. 18.09.09, 22:04 pozarski napisał: > Ja sprawdzilem,bo nie wiedzialem: www.zetatalk.com/index/sorcha.htm > Kolejny hoax? To też,ale głównie i przede wszystkiem wirtualny byt wyprodukowany przez FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No, ja tam, z calym szacunkiem dla indywidualnych 18.09.09, 20:45 ...wyborow pana prezydenta Murzyna, wole pozostac bez zony, gdyby alternatywa dla tego stanu mialoby byc wspolzycie z ta dr. Zira Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: No, ja tam, z calym szacunkiem dla indywidual 18.09.09, 22:08 marouder.eu napisał: > ...wyborow pana prezydenta Murzyna, wole pozostac bez zony, gdyby alternatywa > dla tego stanu mialoby byc wspolzycie z ta dr. Zira A fotka Panie Marouder? Się Pan rozleniwiłes ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
perla Vicky, no to ogłoś sobie sama żałobę przez tydzień 18.09.09, 20:51 w Ameryce, i będziesz żałobnikiem za mnie, bo ja w Polsce imprezę mam właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Musialbys jej cos zaplacic, jak to placzce! 18.09.09, 20:53 Gratis Vickulec nie zalka! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki zdaje mi się 18.09.09, 21:04 ze zupelnie niedawno była załoba narodowa po tragicznej smierci pilota izraelskiego./jednego nota bene/ Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: zdaje mi się 18.09.09, 21:07 aaki napisała: > ze zupelnie niedawno była załoba narodowa po tragicznej smierci pilota > izraelskiego./jednego nota bene/ ale to było w Israelu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu U nas, W Polsce? 18.09.09, 21:08 Popacz, ze ja nic nie zauwazylem Akusiu Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Gratuluje stanu umyslu Akusiu:) 18.09.09, 21:19 Wyjasniam Akusiu, napisalem kpiaco. Nie pierwszy raz delegujesz mnie do Izraela, acz do tej pory nie znam intencji tychze delegacji Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Gratuluje stanu umyslu Akusiu:) 18.09.09, 21:24 za delegacje jednak ci nie zapłacę. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: zdaje mi się 18.09.09, 21:09 Tak było. To nie moja sprawa. Nie wiem dlaczego w Polsce Żałoba Narodowa musi być (minimum) 3 dniowa. Trochę umiaru by nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Vicky, no to ogłoś sobie sama żałobę przez ty 18.09.09, 22:17 perla napisał: > w Ameryce, i będziesz żałobnikiem za mnie, bo ja w Polsce imprezę mam właśnie. a to ty musisz stac na bacznosc,nie jesc i nie pic bo ci rzad tak kaze? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Prezydent Kaczyński chce być zapamiętany jako 18.09.09, 22:36 "prezydent od żałób narodowych"... bardzo świetne skojarzenie... nie ma co... Ja bym jednak na miejscu Kaczora poszukał tych agentów bezpieki wśród swoich PiaRowców... o ile ma takich w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: o nie! 18.09.09, 22:39 Mimo, iż jako emigrant, zwłaszcza Niemiec, nie powinieniem się wypowiadać, dam swój głos przeciw żałobie narodowej. W ogóle Prezydent, ze swoją skłonnością do celebrowania nieszczęścia przypomina mi przyjaciółkę mojej pierwszej żony, której nic tak nie animowało do rozmowy jak czyjaś choroba, najlepiej nieuleczalna. W okolicy znana była jako "cmentarnica". Ale wtedy nikt jeszcze nie znał Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Dwudniowa żałoba narodowa 19.09.09, 14:45 Dwudniowa żałoba narodowa Prezydent Lech Kaczyński podjął decyzję o wprowadzeniu dwudniowej żałoby narodowej, która ma obowiązywać w niedzielę od godziny 6 rano. Decyzja czeka już tylko na kontrasygnatę premiera. W czasie żałoby narodowej flagi państwowe na gmachach publicznych zostają opuszczone do połowy masztu i przepasane kirem. Na czas trwania żałoby odwoływane są imprezy masowe, rozrywkowe, koncerty i imprezy sportowe. rp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k no niestety 19.09.09, 14:51 Zapoczątkowało się ten absurd to teraz niezmiernie trudno się wycofać (Bo co? Ta tragedia niby jest mniej wartościowsza od poprzednich?). I tak będziemy mieć średnio 2 żałoby narodowe na rok... No chyba że jakiś człowiek z jajami zostanie prezydentem, a o takiego w dupokracji raczej trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: no niestety 19.09.09, 14:53 Jutro w dniu ŻŃ finał ME w koszykówce i mecz o 3 miejsce. Pewnie się odbędą. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Dwudniowa żałoba narodowa 19.09.09, 14:55 oleg3 napisał: > Dwudniowa żałoba narodowa > > Prezydent Lech Kaczyński podjął decyzję o wprowadzeniu dwudniowej żałoby > narodowej, która ma obowiązywać w niedzielę od godziny 6 rano. Decyzja czeka ju > ż > tylko na kontrasygnatę premiera. > > W czasie żałoby narodowej flagi państwowe na gmachach publicznych zostają > opuszczone do połowy masztu i przepasane kirem. Na czas trwania żałoby > odwoływane są imprezy masowe, rozrywkowe, koncerty i imprezy sportowe. > > rp.pl Prezydent Lech Kaczyński ogłosi dwudniową żałobę narodowej, która potrwa od poniedziałku od godz. 6 rano - poinformowało PAP Biuro Prasowe Kancelarii Prezydenta. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dwudniowa żałoba narodowa 19.09.09, 15:04 off_nick napisała: poniedziałku od godz. 6 rano To załatwia sprawę ME w koszykówce. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Dwudniowa żałoba narodowa 19.09.09, 16:29 oleg3 napisał: > To załatwia sprawę ME w koszykówce. Czy podejrzewasz Prezydenta o to, że wie co to koszykówka? Gdyby Tusk nie wylatywał w wolnych chwilach na boisko, to Prezydent nie wiedziałby nawet, co to piłka nożna Odpowiedz Link Zgłoś