06.10.09, 20:57
opodatkowania jednorękich bandytów i innych szulerów zwanych biznesmenami nie jest nowy. Ekipa PiS odziedziczyła go po kumplach Jaskierni. I...

"Pomysł przez wiele miesięcy był konsultowany w gronie ministrów. Projekt nigdy nie stanął na posiedzeniu rządu - potwierdza Elżbieta Jakubiak, ówczesna minister sportu."

Można śmiało założyć, że gdyby PiS nadal był u władzy, to nadal by był konsultowany. Konsultacjom kibicowałby "Rysio", do którego CBA miałoby nakaz nie zbliżać się na kilometr. A jakby konsultacje zaczęły wygasać, to znowu "uwagi [by] często miał do niego Jarosław Kaczyński."

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7115366,PO__Komisji_sledczej_tak__Pod_warunkiem__ze_stanie.html
Obserwuj wątek
    • andrewleonard najlepszy jest pokier ... 06.10.09, 21:44
      ... z kumplami. Kasyna to dla frajerow
      • jaceq nigdy nie stanął (na posiedzeniu rządu) 06.10.09, 22:03
        Pies trącał kasyna. Większość konfitur leży w wytworach wysokiej chińskiej
        technologii błyskających, popiardujących i pobrzękujących w każdej już chyba
        dzisiaj knajpie dla plebsu i w każdej dziupli, każdej budzie na bazarze, każdym
        garażu,jaki ktoś wynajął celem prowadzenia działalności gospodarczej typu "salon
        [tak! tak!] gier".
        Zawsze zdumiewało mnie i z podziwu wyjść nie mogłem, jak to się opłaca. Zostałem
        wyprowadzony z błędu. Opłaca się. Bardzo.

Kiedyś w bramie na Targowej była filia PTWK ze Służewca. A dookoła kwitł hazard,
        przy kórym "pokier z kumplami" się chowa: od słynnych "3 kart" po rzucanie
        monetą o ścianę, by wpadła do czapki. I wyszynk, zresztą ten był i jest na
        Służewcu. I będzie. To jest dopiero folklor, a nie te szulernie z kolorowymi,
        brzęczącymi pudłami, przy których nikt nie wie, o co chodzi.
    • aaki gdyby babcia miała wąsy... 06.10.09, 22:06
      itp itd
    • snajper55 Pomysły 06.10.09, 22:13
      Autorskim pomysłem PiS były ułatwienia dla SKOKów. Forsowanie prawa korzystnego
      dla SKOKów odbywało się bezczelnie, w świetle jupiterów. Na zasadzie Kurskiego,
      który po złamaniu przepisów kodeksu drogowego śmieje się do kamery, przekonany,
      że jemu wolno.

"Zawisza był współautorem poprawki, która pozwoliła SKOK-om zarabiać na
      poręczeniach dla firm ubiegających się o publiczne kontrakty. Do tej pory takich
      poręczeń mogły udzielać tylko banki. Sejm przyjął niedawno ustawę o zamówieniach
      publicznych z tą właśnie poprawką."
      http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33204,3483774.html

S.
      • jaceq Re: Pomysły 06.10.09, 22:16
        Lobbing na rzecz Skoków to był majstersztyk PiSdzielców: ta bezczelność nie
        mająca sobie równych (chyba tylko jeden Kur(...)ski istotnie) i ta skuteczność
        we wprowadzaniu antypolskich, kolesiowskich regulacji.
      • aaki Re: Pomysły 06.10.09, 22:18
        no patrzcie,patrzcie-a mozna było skoki ubankowić i sprzedac
        zachodniemu kapitałowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka