bimi 13.01.04, 21:37 Trochę rozrywki na wieczór. Tudzież dobrych rad na życie. www.latzky.neostrada.pl/szatan.zip Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bimi tylko uważajcie... 13.01.04, 21:40 bo może doprowadzić do rozerwania serca. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Szatan... 13.01.04, 21:58 powinienem był chyba napisać, że wziąłem to stąd: donkey.outs.pl/index.php?showtopic=19362 Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: Szatan... 14.01.04, 16:19 bimi napisał: > powinienem był chyba napisać, że wziąłem to stąd: > donkey.outs.pl/index.php?showtopic=19362 Na tej stronie podają link do odwróconego fragmentu piosenki "Stairway to Heaven" Led Zeppelin . www.latzky.neostrada.pl/satan2.mp3 Rzeczywiscie w tym fragmencie tekstu jest zawarty przekaz podswiadomy. Tekst jest taki: Yes there are two paths you can go by but in the long run There's still time to change the road you're on A od tyłu : "My sweet Satan no other made a path what makes you sad..bla,bla..Satan" I na pewno nie jest to przypadkowe. Dograno tam dodatkową ścieżkę. Bardzo to dziwne. W jakim celu Page i Plant to zrobili? Page był zainteresowany Crowleyem, z tego co słyszałem... Odwrócone teksty to przekaz dla podswiadomosci. Dlatego np. na karetkach napisane jest od tyłu "ambulance". Ale nie można wszyskiego wrzucać do tego samego worka. Jimi Hendrix eksperymentował w ten sposób, ale nie na tekstach tylko na gitarze. Wklejał odrócone solówki gitarowe... Zwykłe muzyczne eksperymentowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
watto każdy sie może pobawić w odwracanie 14.01.04, 16:28 W Windowsie jest Sound Recorder (sndrec32.exe). Można w nim nagrywać i odracać (reverse). Jednak tylko w formacie *.wav (mp3 trzeba przetworzyć na .wav i otworzyć tym programem, albo po prostu użyć mikrofonu). Samemu można to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 watto, blagam... IP: 61.49.198.* 14.01.04, 16:41 ale jak czasem cos dopalisz brachu... po prostu mikrobomba! ambulance odwrotnie pisze sie by trafialo lepiej do podswiadomosci??? !zsezsip oc myt dan mesazc wonatsaz eis zew a nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: watto, blagam... 14.01.04, 16:50 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > ale jak czasem cos dopalisz brachu... > po prostu mikrobomba! > > ambulance odwrotnie pisze sie by trafialo lepiej do podswiadomosci??? > Jest trochę głębsze tłumaczenie, ale nie ma sensu pisać... A wg ciebie dlaczego tak piszą na karetkach. Czy w ogóle zastanawiasz sie nad rzeczami, które czytasz? Nigdy ci nie przyszło do głowy, żeby zastanowić sie, dlaczego tak piszą? I kto wyszedł z tym pomysłem?Zapewne ktoś, kto znał sie na rzeczy... A wykonawcy i użytkownicy pojęcia o tym mieć nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 omam im jatyzcop IP: 61.49.198.* 14.01.04, 17:02 watto, a zaluje po raz pierwszy, ze zniknal z tego forum dresiek-czesiek on by ci w siedmiu akapitach wytlumaczyl jak sie czyta wyrazy we wstecznym lusterku gdy sie okrakiem pedzi na harleju po hajueju omortson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys formy Re: omam im jatyzcop IP: 193.111.144.* 14.01.04, 17:12 ale was popie... sztan .. teksty ... gdzie wy żyjecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: omam im jatyzcop 14.01.04, 17:31 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > watto, > a zaluje po raz pierwszy, ze zniknal z tego forum dresiek-czesiek > > on by ci w siedmiu akapitach wytlumaczyl > jak sie czyta wyrazy we wstecznym lusterku > gdy sie okrakiem pedzi na harleju po hajueju > Chyba nie masz pojęcia o tym. Przekaz podswiadomy dochodzi momentalnie nie musi być zarejestrowany przez swiadomosc. Dlatego jest podswiadomy. Mam nadzieję, że ten odwrócony ambulance nie kojarzy ci sie z szatanem (ale odpowiedz, czy po prostu nie skojarzyłes sobie tego z jakąs konspiracją sanitariuszy-satanistów?)... Bo to zupełnie nie o to chodzi... A nie odpowiadasz na pytanie. Zastanawiałeś sie po co to jest? Czy masz jakies racjonalne wytłumaczenie? Ja nie twierdzę, że moje wytłumaczenie jest pewne, bo nie ja zarządziłem, żeby te napisy tam umieszczać. Ale ty nie masz zielonego pojęcia i nawet sie nie zastanawiasz... Widzisz, mój umysł pracuje tak, że jak coś widzę, to pytam: "dlaczego?". Ty chyba widzisz i przyjmujesz wszystko bez zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: watto, blagam... 14.01.04, 19:05 watto napisał: > Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > > > ale jak czasem cos dopalisz brachu... > > po prostu mikrobomba! > > > > ambulance odwrotnie pisze sie by trafialo lepiej do podswiadomosci??? > > > > Jest trochę głębsze tłumaczenie, ale nie ma sensu pisać... > > A wg ciebie dlaczego tak piszą na karetkach. Czy w ogóle zastanawiasz sie nad > rzeczami, które czytasz? Nigdy ci nie przyszło do głowy, żeby zastanowić sie, > dlaczego tak piszą? To dobre. Watto, Ty potrafisz doszukać się intrygi nawet w tym, że zebry są w paski. Powinienieś prowadzić Nie do Wiary na TVN. Byłbyś o niebo lepszy od tego drętwego kolesia, co udaje, że spotyka duchy. Na karetkach piszą odwrotnie, żeby w lusterku wstecznym samochodu dało się to normalnie przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
watto no nie... trochę inteligencji... 14.01.04, 19:20 > > Jest trochę głębsze tłumaczenie, ale nie ma sensu pisać... > > > > A wg ciebie dlaczego tak piszą na karetkach. Czy w ogóle zastanawiasz sie > nad > > rzeczami, które czytasz? Nigdy ci nie przyszło do głowy, żeby zastanowić s > ie, > > dlaczego tak piszą? > > > To dobre. Watto, Ty potrafisz doszukać się intrygi nawet w tym, że zebry są w > paski. Powinienieś prowadzić Nie do Wiary na TVN. Byłbyś o niebo lepszy od > tego drętwego kolesia, co udaje, że spotyka duchy. Już napisałem, a ty nie zrozumiałes: "Mam nadzieję, że ten odwrócony ambulance nie kojarzy ci sie z szatanem (ale odpowiedz, czy po prostu nie skojarzyłes sobie tego z jakąs konspiracją sanitariuszy-satanistów?)... Bo to zupełnie nie o to chodzi..." A dlatego, bo wpadło mi w pewnym momencie do głowy, że niektórzy mało myslący mogą pomyslec, że wzmianka o odwróconym napisie może być zrozumiana jako donos na jakis spisek. Nie wpadłem na to od razu, bo nie jest dla mnie normalne, że ludzie mogą mieć takie paranoidalne skojarzenia... Dopiero po chwili .. Cos czego nie wiesz, a istnieje, nie musi być wynikiem spisku. Jeżeli ktos o tym pisze, to niekoniecznie pisze o jakims spisku... No do jasnej cholery... Jak można wymysleć, że pisanie o podswiadomym przekazie "ambulance" (po angielsku w lusterku łatwiej sie czyta w Polsce ) ) jest doszukaniem sie intrygi... No czyjej i jakiej? W jakim celu? Gdzie rozum? > Na karetkach piszą odwrotnie, żeby w lusterku wstecznym samochodu dało się to > normalnie przeczytać. To może być logiczne tłumaczenie... Dobre dla ciebie. Ale skąd ty to wiesz? Ten napis przyszedł do Polski z zagranicy... Sygnał podswiadomy jest oczywiscie pozytywny i ma bardzo duże znaczenie, o którym nie chce mi sie pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 14.01.04, 19:23 watto napisał: > To może być logiczne tłumaczenie... Dobre dla ciebie. > Ale skąd ty to wiesz? Ten napis przyszedł do Polski z zagranicy... > > Sygnał podswiadomy jest oczywiscie pozytywny i ma bardzo duże znaczenie, o > którym nie chce mi sie pisać... Ale stary, jaki sygnał podświadomy? Nie ma czegoś takiego - to jedynie teoria. A nawet jesli jest, to przez naukę jest traktowane na równi z bioenergoterapią. Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: no nie... trochę inteligencji... 14.01.04, 19:40 bimi napisał: > watto napisał: > > > To może być logiczne tłumaczenie... Dobre dla ciebie. > > Ale skąd ty to wiesz? Ten napis przyszedł do Polski z zagranicy... > > > > Sygnał podswiadomy jest oczywiscie pozytywny i ma bardzo duże znaczenie, o > > > którym nie chce mi sie pisać... > > Ale stary, jaki sygnał podświadomy? > Nie ma czegoś takiego - to jedynie teoria. > A nawet jesli jest, to przez naukę jest traktowane na równi z bioenergoterapią. Ludzie.. przestańcie opowiadać o tym co jest, a czego nie ma. Jeżeli nie macie o tym zielonego pojęcia. Zeby zrozumieć takie rzeczy (o ludzkiej psychice i innych rzeczach), trzeba naprawdę trochę postudiować. Ja ci nie powiem jakie i skąd, bo nie bardzo na to zasługujesz. Po prostu pozostań przy swoim. Możesz także dalej mysleć, że masa krytyczna plutonu to 10 kg i jest niezmienna jak Absolut... To mnie nie bardzo obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 14.01.04, 20:08 watto napisał: > bimi napisał: > > > watto napisał: > > > > > To może być logiczne tłumaczenie... Dobre dla ciebie. > > > Ale skąd ty to wiesz? Ten napis przyszedł do Polski z zagranicy... > > > > > > Sygnał podswiadomy jest oczywiscie pozytywny i ma bardzo duże znaczen > ie, o > > > > > którym nie chce mi sie pisać... > > > > Ale stary, jaki sygnał podświadomy? > > Nie ma czegoś takiego - to jedynie teoria. > > A nawet jesli jest, to przez naukę jest traktowane na równi z bioenergoter > apią. > > > Ludzie.. przestańcie opowiadać o tym co jest, a czego nie ma. Jeżeli nie macie > o tym zielonego pojęcia. > > > Zeby zrozumieć takie rzeczy (o ludzkiej psychice i innych rzeczach), trzeba na > prawdę trochę postudiować. Ja ci nie powiem jakie i skąd, bo nie bardzo na to z > asługujesz. > Po prostu pozostań przy swoim. > Możesz także dalej mysleć, że masa krytyczna plutonu to 10 kg i jest niezmienna > jak Absolut... To mnie nie bardzo obchodzi... Watto, skoro tyle już się tego nastudiowałeś to może wyślij mi jakis sygnał podświadomy, który mnie przekona. Bo ja, jak na razie, to z niczym takim się nie spotkałem w mojej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: no nie... trochę inteligencji... 15.01.04, 18:54 Ale ciekawe jak działa twój umysł... Podajesz link, a nawet nie sprawdzasz, co sie za tym kryje.. Po co podałes ten link, skoro nie ma znaczenia dla ciebie, czy te przekazy inwersyjne istnieją czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 15.01.04, 19:37 watto napisał: > Ale ciekawe jak działa twój umysł... > Podajesz link, a nawet nie sprawdzasz, co sie za tym kryje.. > Po co podałes ten link, skoro nie ma znaczenia dla ciebie, czy te przekazy > inwersyjne istnieją czy nie? Ma dla mnie znaczenie. Dlatego cie proszę, żebys mi je pokazał. Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: no nie... trochę inteligencji... 15.01.04, 19:45 bimi napisał: > watto napisał: > > > Ale ciekawe jak działa twój umysł... > > Podajesz link, a nawet nie sprawdzasz, co sie za tym kryje.. > > Po co podałes ten link, skoro nie ma znaczenia dla ciebie, czy te przekazy > > > inwersyjne istnieją czy nie? > > Ma dla mnie znaczenie. Dlatego cie proszę, żebys mi je pokazał. Przekazałem ci link z twojego linku z plikiem mp3. Tam wszystko słychać. Tak proste rzeczy trzeba ci tłumaczyć? Fakt jest faktem. Przekaz istnieje i najprawdopodobniej nie jest przypadkowy. A teraz problem jest taki: dlaczego go tam wprowadzono. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 15.01.04, 20:27 watto napisał: > > Ma dla mnie znaczenie. Dlatego cie proszę, żebys mi je pokazał. > > > Przekazałem ci link z twojego linku z plikiem mp3. Tam wszystko słychać. > Tak proste rzeczy trzeba ci tłumaczyć? Powiedzmy, że tam wszystko słuchać... > Fakt jest faktem. Przekaz istnieje i najprawdopodobniej nie jest przypadkowy. No, ok. > A teraz problem jest taki: dlaczego go tam wprowadzono. Pewnie z tego samego, co piszą odwrotnie na ambulansach... Kurcze, to chyba działa. Jak to zrobiłeś stary? Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: no nie... trochę inteligencji... 15.01.04, 20:33 > Pewnie z tego samego, co piszą odwrotnie na ambulansach... Zapewne nie z tego samego. Na ambulansach nie ma: "My sweet Satan"... A skąd ci to przyszło do głowy? Znów z objawienia, czy była tam jakaś ukryta logika? Warto też rozróżniać metodę od celu...Metoda może być taka sama, ale cel inny... Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 16.01.04, 20:52 watto napisał: > > > Pewnie z tego samego, co piszą odwrotnie na ambulansach... > > Zapewne nie z tego samego. Na ambulansach nie ma: "My sweet Satan"... > A skąd ci to przyszło do głowy? Znów z objawienia, czy była tam jakaś ukryta > logika? No pomyślałem sobie, że w obu przypadkach powód jest ten sam: sygnał podświadomy. A po co, to już zupełnie inna bajka - nie przeczę > Warto też rozróżniać metodę od celu...Metoda może być taka sama, ale cel > inny... No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
watto Re: no nie... trochę inteligencji... 16.01.04, 20:59 > > Warto też rozróżniać metodę od celu...Metoda może być taka sama, ale cel > > inny... > > No właśnie. No właśnie. Tylko czemu sie do tego nie stosujesz (patrz powyżej- nie zrozumiałes, że to odnosi sie do ciebie?)? Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 16.01.04, 21:15 watto napisał: > > > > Warto też rozróżniać metodę od celu...Metoda może być taka sama, ale > cel > > > inny... > > > > No właśnie. > > > No właśnie. Tylko czemu sie do tego nie stosujesz (patrz powyżej- nie > zrozumiałes, że to odnosi sie do ciebie?)? Bo ja w te podprogowa nie wierzę. Mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: no nie... trochę inteligencji... 16.01.04, 21:17 bimi napisał: > watto napisał: > > > > > > > Warto też rozróżniać metodę od celu...Metoda może być taka sama, > ale > > cel > > > > inny... > > > > > > No właśnie. > > > > > > No właśnie. Tylko czemu sie do tego nie stosujesz (patrz powyżej- nie > > zrozumiałes, że to odnosi sie do ciebie?)? > > Bo ja w te podprogowa nie wierzę. Znaczy w te sygnały podświadome, czy jak im tam. Nie wierzę, że wyraz napisany na odwrót dociera do czytającego lepiej, niż napisany normalnie. Wtedy wszystko mozna by zacząć pisać na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś