xiazeluka 23.01.04, 14:33 Pani Maas wyznała: "Jest tez tak, ze taki admin, jakie jego przyjecie. Na innych forach poszlo bez bolu" Jestem zaszczycony przebywać z Wami na jedynym forum, które nie okazało się zbiorowiskiem owiec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 GW sumieniem lunaparku. 23.01.04, 14:39 xiazeluka napisał: > Jestem zaszczycony przebywać z Wami na jedynym forum, które nie okazało się > zbiorowiskiem owiec. Niestety niektorzy maja uczulenie na psy i nadmiar zaszczytow. Nasz rakarz zostal przyjety z duzym zainteresowaniem. Funkcja spelniana przez niego wzbudza uczucia i roznice pogladow. Jego pierwszy post byl w nalezytym stopniu lakoniczny. Natomiast zjadanie przez niego wlasnego ogona nie zostalo przyjete wlasciwie przez publike nienawykla do chodzenia do cyrku. Haslo dnia: GW sumieniem lunaparku. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 beeeeeeee:) 23.01.04, 14:47 xiazeluka napisał: > Pani Maas wyznała: > > "Jest tez tak, ze taki admin, jakie jego > przyjecie. Na innych forach poszlo bez bolu" > > Jestem zaszczycony przebywać z Wami na jedynym forum, które nie okazało się > zbiorowiskiem owiec. trudno sie z tym nie zgodzic choc moze wypadaloby stanac w opozycji, by nie wyjsc na zgodnych baranow Kolezance Maas nalezaloby za kompliment podziekowac, co nie zmienia oczywiscie oceny odnosnie forumowych blazenstw szacika. Kolezanka Maas pisze, ze "admini sobie miedzy sobie pogadaja" choc jej obecnosc tutaj swiadczy o tym, ze dyskusje juz sa w toku Jak by sie one nie skonczyly (adminskie dyskusje), niezaleznie od ich wynikow, jedno dla mnie jasne- kolega szacik po wczorajszych wystepach nie ma juz tu czego szukac. Byloby dobrze by "adminska rada" przyjela to za punkt wyjsciowy swoich rozwazan. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Zgoda 23.01.04, 14:54 institoris1 napisał: > jedno dla mnie jasne- kolega szacik po wczorajszych wystepach nie ma juz tu > czego szukac. Byloby dobrze by "adminska rada" przyjela to za punkt wyjsciowy > swoich rozwazan. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Luki 23.01.04, 14:56 Luka, bo na FA nie było, nie ma i nie będzie wazeliny)! "wazeliniarzom mówimy stanowcz NIE!" hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: do Luki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:01 bykk napisał: > Luka, bo na FA nie było, nie ma i nie będzie wazeliny)! jakżesz nie było?! A o Alu zapomniałeś? pozdrówka bykku Perła Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Perły:)) 23.01.04, 15:12 Perełka, Al-a pamiętam doskonale, ale nie przypominam sobie, aby Al kiedykolwiek "wazelinował" do "szczacików" różnej maści). Przecie to prawie "Lubelak"! pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 G.wnojady sa bardzo uzytecznymi zyjatkami. 23.01.04, 15:28 institoris1 napisał: > jedno dla mnie jasne- kolega szacik po wczorajszych wystepach nie ma juz tu > czego szukac. Zdecydowanie przesadzasz. G.wnojady sa bardzo uzytecznymi zyjatkami. Mozna sie z nich nawet posmiac co to one ze smakiem zajadaja. Cenzura miala miejsce wczesniej (czuc reke mistrza, tego samego z reszta). Polskie elity nie dorosly do demokracji. Usilnie szukaja sobie godnego narodu do rzadzenia. Szaciki maja im dac pozor "wlasciwych rozwiazan". Polska nie przeszla okresu gilotyn. A bez tego zapewne mlodzieniec nie wyrosnie na chlopa na schwal. Rewolucja nie zjadla swojego dziecka - Michnika. Totez sadzi on, ze mozna zaglaskac polskich politykow na smierc. Cenzurowanie Hyde Parku ma mu zapewne w tym pomoc. HMWD. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 ee tam przesadzam 24.01.04, 04:34 przyznaje, ze szacik jest (a raczej byl) zyjatkiem nader uzytecznym. Niemniej jego pozyteczna rola juz sie zakonczyla i nie dostrzegam mozliwosci by jeszcze cos z niego mozna bylo wycisnac (na przeszkodzie stoja tutaj intelektualne ograniczenia szacika). Pozyteczny byl w tym sensie, ze wywolal wsrod forumowej braci reakcje odrzutne (mniej lub bardziej swiadome- niewazne- liczy sie efekt) i udalo mu sie stworzyc wsrod forumowiczow przekonanie, ze jego bytnosc tutaj to zamach na ich osobista wolnosc (co tez jest faktem obiektywnym). Postuluje tu by zajac sie raczej pragmatycznymi dzialaniami, a nie, jak to w Twoim przypadku, krytyka przyczynowo-systemowa. Alergia (jej wywolywanie) na ograniczenia jakie narzuca ludziom system, to znacznie lepsza metoda zwalczania tychze ograniczen niz sama krytyka systemu. System tworza w koncu ludzie, a nie beda go tworzyc wbrew wlasnym odczuciom czy tez przekonaniom. W naszym konkretnym przypadku /zachowujac oczywisci nalezny dystans/ sytuacje na dzisiaj okreslilbym nastepujaco: dzialanosc szacika dostarczyla nam ideowej amunicji i mozemy sie postawic w ,wygodnej wobec szacikowych mocodawcow, roli obroncow wolnosci slowa, ograniczajac jednoczesnie pole ich manewru do ich wlasnego regulaminu, wtracajac ich jednoczesnie w moralny dyskomfort (bo jak przypuszczam wolnosc slowa to dla tych ludzi kwestia pryncypialna). Propagandowo i moralnie mozliwa konfrontacje juz przegrali. Bo albo zakonczy sie ona "nozyczkami" (na co wplywu nie mamy wiec nie mozna tego uznac za przegrana) albo "cichym" wycofaniem sie na pozycje wyjsciowe i zachowaniem dotychczasowego modelu. Tak czy inaczej pozostanie wsrod uczestnikow sporu swiadomosc, ze ktos usilowal dokonyc (czy dokonal) zamachu na ich podstawowe prawa. Trudno tu nie zakrzyknac "brawo szacik!!" )) Pare uwag ogolnych- jakos sie powstrzymac nie moge W zalewie slusznych postulatow, nierzadko ze soba sprzecznych, trudno jest zachowac orientacje. W wymiarze indywidualnym pozadany jest proces nie tyle redukcji, co "uwartosciowania slusznosci". Jako ograniczone indywiduum potrzebuje paru pryncypiow, by opierajac sie na nich i konfrontujac z nimi kazda docierajaca do mnie "slusznosc", umiec owa slusznosc wlasciwie sklasyfikowac w moim systemie wartosci. Wolnosc slowa, przywiazanie do niej i traktowanie jej jako przynaleznego nam, naturalnego prawa, jest bezsprzecznie jednym z "azymutow" na ktorych ow indywidualny system wartosci warto budowac. Badajac otaczajacy mnie swiat poprzez pryzmat tego czy nie ogranicza on aby mojej wolnosci (a jesli tak to w jakim sensie) rozwijam w sobie zmysl krytyczy, a co za tym idzie- swoja osobowosc. Nie jest przy tym istotne na jakim poziomie intelektualnym odbywa sie ten caly proces. Jest to o tyle wazne w sensie ogolno- spolecznym, bo caly postep jakiego dokonujemy i jakiego jestesmy partycypatorami, odbywa sie w wymiarze indywidualnym. Trywializujac- idea mrowiska dobra jest dla mrowek; zastosowana wsrod ludzi konczy sie katastrofa. Potrzebujemy spoleczenstwa skaldajacego sie z indywidualnosci, a nie szarej masy. Zamykanie ludziom ust w imie jakichs mniej lub bardziej domniemanych wartosci, to kreowanie tej szarej masy wlasnie, by nie uzyc tu sformuowania "szacikowszczyzny" pozdrawiam i. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dziekuje za odpowiedz 26.01.04, 14:50 Odpowiedziales bardzo ciekawie. Ale przepraszam, ze nie mam czasu na maoja odpowiedz. Mam sporo do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: beeeeeeee:) 24.01.04, 05:51 institoris1 napisał: > jedno dla mnie jasne- kolega szacik po wczorajszych wystepach nie ma juz tu > czego szukac. Byloby dobrze by "adminska rada" przyjela to za punkt wyjsciowy > swoich rozwazan. Zawsze byłem zdania ,że nalezy dać człowiekowi drugą szansę, ale ona juz chyba była... Zgadzam się z tezą institorisa. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perli i IP: *.rato.pl / 81.210.11.* 23.01.04, 14:54 co teraz z nami będzie? Wyślą czołgi, marines, deltafortowców i delfiny z jakiejś koszernej gminy... perli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Konzentrationlager IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 14:55 > Pani Maas wyznała: > > "Jest tez tak, ze taki admin, jakie jego > przyjecie. Na innych forach poszlo bez bolu" Komuniści tak mówili: "system dobry jest tylko ludzie do niego nie dorośli". Czekamy na otwarcie KL Forum właśnie. Kandydatów na kapo i oberkapo bez liku jest. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Konzentrationlager 23.01.04, 15:18 Jest idealnie o czym przestrzegalem-cenzura.Nikt niezna limitu cenzury-nigdzie niema napisane na swiecie -wskaznika ktory okreslilby idealne rozwiazanie-zadowalajace wszystkich.Faktem jest na chwile obecna- ze tutejsi nowi CENZORZY narazie niestety niewywiazuja sie z powierzonych im funkcji na tym forum.Fakt ze mi wycieto -dwa czy trzy posty niczego nieswiadczy, gdyz widzialem posty innych osob na tym forum- ktore napewno niezaslugiwaly na usuniecie.Jezeli nowa rada Adminow niezmieni swojego postepowania -to forum bedzie mialo kilkanasie czlonkow-o czym przestrzegalem pare dni wstecz.Ludzie beda mogli wiec dyskutowac o kuchni,sporcie,pogodzie ale nie o polityce-a przeciez polityka jest zawsze goracym tematem do dyskusji.Starczy poogladac sobie inne fora w tym w jezyku angielskim a widac ze dyskusjie tam trwajace sa podobne do tu trwajacych I nikt niewycina polowe postow jak to zaczeto to robic tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Nie pisze się Konzentrationlanger... 23.01.04, 15:34 ... tylko Konzentrationslager. Douczcie się germaniści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: Koleżanki i Koledzy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 15:30 Nigdzie pewnie zachwyceni nie byli. Jednak szmaciak ma dużą przewagę nad nami i nie wiadomo jak wszystko to się skończy. "Tym forum opiekuje się szacik." wisi cały czas nad aktualnościami. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Koleżanki i Koledzy 24.01.04, 01:19 "Opiekuje", jak to się miło kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: Koleżanki i Koledzy IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 24.01.04, 00:50 To co Skywalker?, Walczymy czy emigracja? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Towarzyszu jaski: 26.01.04, 09:12 Gość portalu: jaski napisał(a): > To co Skywalker?, Walczymy czy emigracja? Walczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Towarzyszu jaski: 26.01.04, 13:44 xiazeluka napisał: > Gość portalu: jaski napisał(a): > > > To co Skywalker?, Walczymy czy emigracja? > > Walczymy! Oj, panowie - styczeń nie jest dobrym miesiącem na rozróby. Może lepiej poczekać kilka dni? pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
limakty Re: Koleżanki i Koledzy 26.01.04, 09:51 xiazeluka napisał: > Pani Maas wyznała: > > "Jest tez tak, ze taki admin, jakie jego > przyjecie. Na innych forach poszlo bez bolu" > > Jestem zaszczycony przebywać z Wami na jedynym forum, które nie okazało się > zbiorowiskiem owiec. I ja też Luka - mimo naszych idiotycznych wojenek ) Forumowicze Aktualności Łączcie Się!!! Limakty Odpowiedz Link Zgłoś
galba Proszę o krótkie resume 26.01.04, 12:04 O co chodzi? Ostatnio mam deficyt czasu (w takim wypadku konieczne są cięcia no i padło na FA) i nie bardzo wiem co się dzieje. Z bardzo pobieżnych ogledzin wyglada mi na to, ze na FA zainstalowano jakiegoś oficjalnego nożycorękiego do kontroli publikacji a nawet widowisk. Am I right? Czym objawia sie jego działalność? Jak wielkie są szkody? Czy powstał już ruch oporu? Niedługo wracam na włości i zabiorę się do porządków. Jeśli jest tak źle jak się wydaje (na razie się tylko WYDAJE i dlatego proszę o raport) moja miotła zadziała brutalnie - winnych 1go stopnia zdekapituje się, winnych 2go st. wtrąci się do lochu na 532 lata (z możliwością zwolnienia po odbyciu 2/3 kary) a tych z 3go st. wypędzi się z FA po uprzednim wybatożeniu. Otuchy moi współforumowicze! Pozbyliśmy się z tego forum wielu zaraz (niestety niektóre niepomne przestróg mądrych ludzi wracają co jakiś czas) więc i tę wytrzebimy! Jego Boska Emanacja, Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem jes you ar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 14:05 rajt działalnośc nie powoduje wiekszych szkod. poniewaz liczba postów dziennie spadła z 9-13 na 5-6. towarzysz szarik wycina koparkę52 i zaWacki i tyle 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
galba Czyich i jakich postów? 26.01.04, 14:29 > liczba postów dziennie > spadła z 9-13 na 5-6. Tych kasowanych? Jaka jest polityka szmacika? Czy zamieszczenie wątku "Dlaczego Michnik brata się z nazi-żydo-komunistycznymi mordercami?" pociągnęloby za sobą jego kasację? G. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Na przykład moich - o kleksach i trendach w modzie 26.01.04, 14:36 galba napisał: > Jaka jest polityka szmacika? Jestem na FA od początku jego istnienia, ale dopiero teraz, na stare lata, po wielu latach nienagannej służby, wielokrotnie odznaczony za ofiarność i odwagę - zostałem wysłany na Oślą przez jakiegoś nieuka! Buaaaaa...! [szloch] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Czyich i jakich postów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 14:37 > Jaka jest polityka szmacika? Czy zamieszczenie wątku "Dlaczego Michnik brata > się z nazi-żydo-komunistycznymi mordercami?" pociągnęloby za sobą jego kasację? z miejsca... szaciki tymczasem sa w ciezkim szoku co Luka błyskotliwie zauwaza w poscie tytulowym. zrobili pozadki na forym kobieta, gej, dzieci autystyczne a tu na FA bunt. zero wizji na wprowadzenie judokracji postępowej. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła do Galby wyjaśnienie jest IP: *.blue-net.com.pl 26.01.04, 15:13 galba napisał: > O co chodzi? > > Ostatnio mam deficyt czasu (w takim wypadku konieczne są cięcia no i padło na > FA) i nie bardzo wiem co się dzieje. pojawił się tow. Szmacik i napisał, iż on się nami opiekować będzie (ciąć posty znaczy się) z nadania adminów. Myślał pewno, że tak jak na innych forach, wszyscy plackiem przed nim leżeć będą, bo on czerwony nick ma. A tu dostał na początek w pysk, z kopa, i wiązanek kilka. No to obraził się i faktycznie, ciąć zaczął. Doszło do absurdu bo swój własny wątek na oślą wysłał, co wyczynem niebagatelnym samym w sobie jest. Biedak pewno klnie dzień w którym społecznym adminem na FA zdecydował się zostać. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLUEnet POLacy NA WENUS IP: *.cm-upc.chello.se 26.01.04, 15:46 wzywam was wezcie udziel w wyscigu KOsMICZNYM !!!!!!! w miedzyczasie gdy wszycy rzucaja sie na Marsa kolonizujcie Wenus !!! doRadca PL-ATON Odpowiedz Link Zgłoś
limakty To jest do wycięcia 26.01.04, 19:09 Napisałem oficjalną skargę na poczynania szmacika do admina, a ten ani pocałuj mnie w dupę nie odpowiada. Trzeba będzie qrwa, teraz pisać na Berdyczów... Pozdrawiam Limakty Odpowiedz Link Zgłoś