Dodaj do ulubionych

Trochę mi żał Adama Michnika

17.02.04, 07:34
No jakoś on nie ma szczęścia. No niby szmal, sława, odznaczenia itp., ale
czego się nie tknie to wszystko wychodzi na odwrót.

- Adaś (przepraszam za poufałość) gorąco popierał Unię Wolności i co się
stało? Tak prawdę powiedziawszy nie wiem czy to to jeszcze istnieje.
- Wziął się Adaś za "rodzić po ludzku" - i teraz kobiety pytają się "czy my
jakieś maciory, by w takich warunkach (szpitale) rodzić?",
- Wiadomo jaki Bush jest, więc nie dziwota, że Adaś przed wyborami pluł jadem
jakby żmija jaka. I co? Bush został prezydentem.
- Wziął się znowu Adaś za naprawę służby zdrowia w Polsce (pamiętna akcja
"skórki") i znowu... Służba zdrowia leży i nawet już kwiczeć nie ma siły,
- Chciał Adaś w końcu znaleźć przystań partyjną... no więc skumplował się z
Leszkiem Millerem i SLD - no żeby do tego stopnia jakaś partia na pysk
poleciała, wprost niewyobrażalny pech,
- i dalej działając w dobrej wierze chciał przywalić (trochę artykułów
przewinęło się w tej sprawie w GW) Platformie Obywatelskiej i jak to się
kończyło - prowadzenie w sondażach,
- Chciał Adaś przywalić temu zwyrodnialcowi (chodzi o genetykę) Bushowi i
opisał jak to brat Busha w domu publicznym bywa, a tu nagle w mediach coś o
jakimś Stefanie Michniku zaczynają trąbić,
- Chciał Adaś "naprawić" sprawę żydowską w Polsce, uhonorował 'Sąsiadów' i
taką falę antysemityzmu i antypolonizmu wywołał, że cały świat zaczyna
uważać, że to Polacy Hitlera do holocaustu namówili,

Całe szczęście, że tak na dobre nie zabrał się za korupcję, bo chyba trzeba by
ciągle chodzić z furą szmalu w kieszeni i każdemu napotkanemu urzędasowi,
politykowi, policjanotwi, prokuratorowi, sędziemu............... nic tylku
furt banknoty wręczać.
A może on tak sobie myśli, myśli i znowu myśli i chce dobrze tylko mu nie
wychodzi.
Żeby on tak chciał dalej opiekować się komunistami i postkomunistami i
gloryfikować socjalistyczne posunięcia rządów (obecnych i przyszłych). Żeby
zaczął popierać Samoobronę, to pewnie Polska szybko wyszłaby na prostą.
Więc Adasiu: i tak trzymaj!!!

Nowy
Obserwuj wątek
    • Gość: polishAM Re: Trochę mi żał Adama Michnika IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 17.02.04, 07:59
      Są pewne rzeczy z którymi nie da się walczyć. Jest po prostu niemożliwe. Tą
      rzeczą jest żywioł. Żywioł obserwuje, uczy się, naśladuje i w końcu staje się
      twórczy. Weźmy pod uwagę Ojca Rydzyka. Zaobserwował, uruchomił, zaczął trend
      nie do zatrzymania. Ceny sprzętu drukarskiego spadają na głowę i jest to sprzęt
      dużo nowocześniejszy niż nawet cztery lata temu. Nie wspomnę o sprzęcie do
      przygotowania offsetowego. Dirt cheap. Informacja nie jest już domeną
      Michnikowców, bo internet jest całkowicie demokratyczny. Panowie we władzach
      doskonale wiedzą co w trawie piszczy i o to chodzi. Żeby te 7 czy 8 procent tak
      poprowadziło nasz kraj, żeby obcy mieli jak najmniej do gadania, korzyść była z
      inwestycji i przypływu kapitału a wpływy minimalne. W końcu dwieście lat nie
      zamazało naszej świadomości narodowej. Teraz też naród się budzi.
    • patience Re: Trochę mi żał Adama Michnika 17.02.04, 10:09
      nowytor napisał:

> Całe szczęście, że tak na dobre nie zabrał się za korupcję, bo chyba trzeba by
      > ciągle chodzić z furą szmalu w kieszeni i każdemu napotkanemu urzędasowi,
      > politykowi, policjanotwi, prokuratorowi, sędziemu............... nic tylku
      > furt banknoty wręczać.

Zgadzam się z tobą ogólnie, że Adasiowi głównie nie wychodzi, i że ma bardzo
      dziwne relacje z Jaruzelskim i Kiszczakiem. Ale ten kawałek o korupcji jest
      bardzo niesprawiedliwy. Jest akurat odwrotnie i pozostaje się tylko modlić,
      żeby mu nie przeszła chęć. Inaczej w PE będą zasiadać zwyczajni kryminaliści. W
      swoim watku o Rzeczpospolitej Gangsterskiej wczoraj załączyłam info właśnie z
      GW o pewnym pośle, który nie widzi nic zdrożnego w tym, że jako poseł zatrudnia
      się na wysokim stołku w firmie. Gdzie to byłoby możliwe oprócz Polskisad
      • nowytor Ten kawałek o korupcji jest baaardzo sprawiedliwy 17.02.04, 12:10
        GW podnosząc jakieś wątki o jakichkolwiek przekrętach bardzo często korzysta z
        materiałów innych czasopism, zazwyczaje wtedy, gdy sprawie nie można już łba
        ukręcić.
        Gdyby zdarzyło Ci się sprawdzić czy afery opisywane przez GW były gdzieś
        wcześniej opisywane, to miałabyś pełny obraz działań Adasia.

Sztandarową sprawą Michnika jest Rywin.
        Ale!!! Od czasu korupcyjnej propozycji minęło... ile czasu? 2 dni? tydzień?
        Nie! Adaś musiał najpierw konsultacje przeprowadzić.
        Poza tym afera została ujawniona w związku z zapisem w ustawie o zakazie
        koncentracji w mediach (kolesie z SLD rozgrywali swoje a Adaś swoje). Po
        wywaleniu tej ustawy ile Agora zakupiła tytułów ile wydawnictw. O ile dobrze
        pamiętam Agora jest właścicielem 26 stacji radiowych. I bez tej ustawy mogła
        dalej kupować.
        Poza tym wieść gminna niesie, że ktoś puścił w obieg kopie nagrań Rywina bardzo
        kilka miesięcy po zajściu. Nie wiem czy to prawda, ale z pewnych powodów uważam
        to za prawdopodobne.
        Nowy
        • Gość: zwrotnicowy Re: Własnie wjeżdżasz na Bocznytor. IP: 80.53.175.* 17.02.04, 12:20
        • patience Re: Ten kawałek o korupcji jest baaardzo sprawied 17.02.04, 12:23
          nowytor napisał:

> GW podnosząc jakieś wątki o jakichkolwiek przekrętach bardzo często korzysta z
          > materiałów innych czasopism, zazwyczaje wtedy, gdy sprawie nie można już łba
          > ukręcić.
          > Gdyby zdarzyło Ci się sprawdzić czy afery opisywane przez GW były gdzieś
          > wcześniej opisywane, to miałabyś pełny obraz działań Adasia.
          >
          > Sztandarową sprawą Michnika jest Rywin.
          > Ale!!! Od czasu korupcyjnej propozycji minęło... ile czasu? 2 dni? tydzień?
          > Nie! Adaś musiał najpierw konsultacje przeprowadzić.
          > Poza tym afera została ujawniona w związku z zapisem w ustawie o zakazie
          > koncentracji w mediach (kolesie z SLD rozgrywali swoje a Adaś swoje). Po
          > wywaleniu tej ustawy ile Agora zakupiła tytułów ile wydawnictw. O ile dobrze
          > pamiętam Agora jest właścicielem 26 stacji radiowych. I bez tej ustawy mogła
          > dalej kupować.
          > Poza tym wieść gminna niesie, że ktoś puścił w obieg kopie nagrań Rywina
          bardzo
          > kilka miesięcy po zajściu. Nie wiem czy to prawda, ale z pewnych powodów
          uważam
          > to za prawdopodobne.
          > Nowy

Trudno mi oceniać czy Adaś pierwszy ujawnia czy ostatni. Mówie o osobistym
          wrażeniu, jakie mam po powrocie do polskich gazet i mediów. Można go określić
          3ma wyrazami: szok, szok, szoksad

Zajrzyj na podany niżej link. Naprawdę, nigdzie na świecie nie byłoby możliwe
          coś takiego, żeby poseł w trakcie kadencji brał etat dyrektora firmy. Po
          zakończonej kadencji, tak. Ale nie w trakcie. I to jest Platforma Obywatelska,
          ktora ma zdaniem tutejszych naiwniaków zbawiać Polskę od korupcjisad

No i Michnikowcy o tym piszą. Przynajmniej ktoś o tym mówi. Póki Michnik o tym
          pisze, póty mam zamiar kupować jego gazetę. Zyczę im wytrwałości, a zarazem
          wolę sobie nie wyobrażać jacy knajacy będą reprezentować Polskę w PE już za pół
          roku. Smutne to.

Oto link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10572758&a=10810306
    • j-k Michnik i prognozy: najciemniej pod latarnia 17.02.04, 12:32
      nie zgadzam sie z ta ocena.
      pozornie tak jest.
      Adam Trzyma sie Okraglego Stolu.
      W swej istocie - Okragly Stol - nadal trwa.
      PO tylko formalnie odcina sie od UW.
      Jezeli spojrzysz na zalozenia programowe, to wiele tam wspolnego...

Adam wzial sie za wiele spraw, ale bezwlad pokomunistyczny (i brak srodkow
      finansowych) jest w kraju taki, ze nie wiem, czy cala UE wiele tu zmieni?

Slowem, wskaz mi kogos drugiego, kto tak wiele spraw, chocby bez efektu,
      ale jednak poruszyl?

• Gość: Józef Zawadzki Adam Michnik jest uczciwy czlowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:34
      i dobry patryjota, a Unia Wolnosci to najlepszy wybor w obecnej sytuacji.
      • Gość: gugu Re: Adam Michnik jest uczciwy czlowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:49
        Do listy trzeba dodać narodowość śląską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka