Dodaj do ulubionych

_______________Wynalazek hasza na POwódź! Revelka!

10.06.10, 21:04

____________POWÓDŹ TWORZĄ WAŁY PO________!_______

jeżeli woda ma PO-ziom wyżej palika Palikota

to za.........no co? LEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! z palika palikota!

Ta woda co wyzej Palikota WAŁKA.....zamoczy, zaleje, podtopi, zmoczy
podgnije okradnie wsjo w chooouja przepadnie
albo a puzdu parląn franse!

Każdy KTO ma IQ wie, że nie należy dolepiać do z małego naczynia
tutki z papieru żeby POmiescic
więcej wody w naczyniu
..................................KTO JUŻ WIE?

........
.......Hasz POmoże...-> należy

znawcy ZIELONEJ WYSPY...no?

trza wziać naczynie z głebszym dnem!

zamaist WAŁY

wystarczy by WALY WIEDZIALY, ze wystaraczy o te ALARMOWE
nadwyzki pogłębic DNO!!!!!!!!!!!!!!!

Platforma karpha math'

POgłębia KAZE MOZLIWE DNO I DNA nawet te w dziurach w jezdniach!!!!!!!

KTO NIE WPADŁ Z WYBORCÓW PO w dziurę ?

tylko nie POgłebia rzek o te stany nadalarmowe!!!!!!!!!!!
Hananh ile tam w W-wie 775? odejmij alarm w [cm] ile wyjdzie

TYLE POGŁĄB! BŁABIE!!!!!!!!Ty jeden!
https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24617/dog_powered.jpeg
https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24617/bikesail.jpeg
Obserwuj wątek
    • hasz0 _____GŁĄBIE platfusowaty ucz sie od mohera myśleć! 10.06.10, 21:07

IQ=......bedziesz miał wieksze a Ty co

HASZA NIE CZYTAM...........ja Go wyGASZAM!!!!!!!

To dupek jest

Gini: - "ŁAJZA za mną ...."
    • hasz0 przecież mnie nikt nie widzi poza Pozarskim-dupek" 10.06.10, 22:27
      Możliwość zalogowania się została zablokowana. Powód: hasz0 - prosze uzywac jednego loginu. Wniosek o zniesienie blokady
      prosimy kierować na adres: abuse@gazeta.pl.
      login: haslo: Nie masz jeszcze konta?
      Zarejestruj się »
      • hasz0 ostatni raz proszę mneodgasić b.ważna i.o powodzi 10.06.10, 23:00

BYDŁO PADA Z__________GŁODU! PASZY NIE MA! Państwo nie ma zapasów
        w silosach państwowych na wypadek kataklizmu...nikt nie ejst im w
        stanie pomóc sąsiądom którzy sie z nimi dzielą zaczyna brakować dla
        własnego bydła... bo nie skupowało interwencyjnie ani zboża ani nic
        innego!

Stad CENY POszły w dół osiagając za rzadów PO-....sad ..PSL
        .rozumiecie PSLudowców ........POłowe ceny zwrotu kosztów
        produkcji wiejskiej ....a gdzie jest cena za włożoną PRACĘ?

_______________BYDŁO WYMIERA (...zdycha)... z ...głodu......

....na terenach POPOwodziowych.......zbiorów nie bedzie

SZALEJA MAFIE SKUPUJACE ZA BEZCEN BYDŁO NA RZEŹ ........wieś ginie WSI reaktywuje!!!!!! OGlADĄŁEM PROGRAM JAworoicz mafia węglowa pranie pieniedzy... BEZKARNE GANGI LICHWIARSKIE Z ADWOKATAMI W SPÓLCE ŁAMIĄ POLSKIE PRAWO ID OPOROWADZAJĄ DO NEDZY pzredsiebiorców i właścicieli lichwą w porozumieniu z mafia w Urzedach skarbowych...przedsiebiorca złupiony przez vovedyrektora US nie zakupi 100 cieżarówek...zwolnił juz 60 a miała przyjac do pracy 100 nowych!!!!! Urzedy Skarbowe....sady jedyni ktorzy odpowiedizeli pozytywniee to ofiary z katastrofy smoleńskiej rzecznik Kochanowski i Wypych z kancelarii prezydenta lecha kazyńskiego...... jesteśmy na 154 m w swiecie za Burkina Faso...uczciwym państwem.
        Modle się
        .............10.V.2010..........

DZIS minął 2 miesiac[/b]
        Cytat Warto sobie w tym momencie przypomnieć serial Alternatywy 4 i granego przez Gajosa czynownika partyjnego, który w pewnym momencie ma podjąć decyzję, czy odciąć zasilanie od osiedla, na którym sam mieszka, czy od stacji zagłuszającej Wolną Europę i inne "wraże i dywersyjne rozgłośnie". Chyba wszyscy pamiętają jaka była decyzja, młodszym czytelnikom wypada przypomnieć, że odcięto zasilanie osiedla, a sam towarzysz udał się do willi gdzie mieszka była żona. Tyle refleksji historycznej, a skąd porównanie do obecnej sytuacji. Bo to dokładnie jest tak samo. Łatwiej rzucić na żer żywiołu jakichś chłopków spod Sandomierza i innych mniejszych miejscowości, bo oni nie stanowią siły politycznej, nie mają przełożenia na nikogo istotnego w Sejmie. To się ich zostawia samym sobie. Nie dostają wsparcia ani pomocy, bo są moherami i elektoratem ciemnogrodu. Nie są ponadto ubezpieczeni i to oni a nie firmy ubezpieczeniowe będą miały problem. Natomiast jeśli może dojść do zalania terenów, gdzie mieszka dużo lemingów - te apartamentowce postawione na terenach zalewowych (Warszawa okolice ulic Bartyckiej i Bluszczańskiej), to wtedy dosłownie staje się na głowie żeby do tego nie doszło. Ma takie działanie swoje ekonomiczne uzasadnienie, ale według mnie nie tylko ekonomia i logika mają tu znaczenie. Ważniejsze jest to, że ratuje się swój elektorat, a nie kwestie finansowe, zwłaszcza, że większość tych lokali jest kupiona na kredyt i ubezpieczona. Ciemnogród niech się sam martwi o siebie, a my WAADZA będziemy się martwić o swoich. Autor: Andrzej.A o 6/08/2010 05:10:00 PM 0 komentarze
        https://grawitacja44.files.wordpress.com/2010/04/smolensk-
dokumenty-ubrania-portfele.jpg?w=460&h=506
        • rycho7 po co skikales bez tyn plot? 11.06.10, 08:20
          hasz0 napisał:

> BYDŁO PADA Z__________GŁODU! PASZY NIE MA! Państwo nie ma zapasów
          > w silosach państwowych na wypadek kataklizmu...

Mialem juz nie pisac do szambonetu. Robi sie nudno a Ty piszesz
          belkotliwie niezrozumiale. Poruszyles jednak bardzo interesujace
          zagadnienie roli panstwa kapitalistycznego czy konserwatywnego.

Ja od lat usiluje ogarnac motywy jakie Toba kieruja. Domniemam, ze
          sa to motywy juz od Twojego pierwszego plucia na portrety. Wyrazenia
          szacunku dla zmarlej glowy panstwa. Czego tak bardzo domagasz sie
          obecnie.

Ja zaczynam dostrzegac niezrozumienie Ciebie poprzez pryzmat
          klasyfikacji polskich partii politycznych:

PO - liberalna gospodarczo, konserwatywna swiatopogladowo;
          SLD - liberalna gospodarczo, liberalna swiatopogladowo;
          PiS - solidarna gospodarczo, konserwatywna swiatopogladowo;

Przy czym oczywiscie solidarna jest eufemizmem maskujacym
          bolszewizm, czyli bezczelne nieskrepowane sieganie do mojej kieszeni.

Wyjasnie Ci Tadeuszku, ze kapitalizm to taki ustroj, ktory swa
          efektywnasc wiaze z bankructwem popaprancow.

Konkretnie odnoszac do aktualnej sytuacji, jak chlop nie potrafi
          zabazpieczyc sie przed powdzia to powinien wraz z nia splynac do
          Baltyku. To jest wlasnie kapitalistyczne bankructwo. Komuna padla bo
          nie chciala dalej dokladac do popaprancow. Komuna uznala, ze nie
          warto dokladac do ZOMO. Lepiej niech popaprancy wykoncza sie sami.

Na poczatku lat 90-tych XX wieku pewien wiceminister rolnictwa
          powiedzial PRAWDE, ze w Polsce jest nadmiar 2,5 gospodarstw rolnych.
          Po 2 tygodnieach nie byl juz wiceministrem. Prawda go "wyzwolila".
          Obecnie jego slowa sa wcielane w zycie przez empirie, skrzeczaca
          rzeczywistosc.

Ile chcesz wyciagnac z mojej kieszeni? Jedynie 150% tego co mam, czy
          moze 500%?
          • hasz0 __PO-myłka w kilku warstwach IQ! R7...:-(? 11.06.10, 08:50
            .........POwtarzam Ci od lat mylisz wszystko z wszystkim
            w tej sprawie.

1*

Miałem nie pisać pod warunkiem...itd.

2*
            PSL nie interweniowało na rynku (w sensie pozywtywnym, bo interwencje odwrotne od 1989 są dotkliwe)...efekt głód, leży padlina pod wodą albo pod błotem, puprawy, drzewka itd. zgnite , siano w stodołach, kartofle, buraki w piwnicach absolutny brak pomocy BHP, Bakutilu, transportu, PCK, dachu nad głową, szkoły, Toy-Tuy, psychologa, organizatora...ludziom na wałach ZA TO WRECZAJĄ RACHUNKI za prąd, za wodę, za kanalizację, za śmieci , za TV, za inTRNET......a oni nie widzą komina spod wody!!
            3*
            Nie plułem na "zmarłego" jak Wy w 1953 roku tow.tow.Bieruta i Rokossowskiego! Spawdź KOLEJNY 34 raz!

4* Byłem po 1968 roku przeciwny strajkom okupacyjnym... ułatwiającym
            ZOMO robotę....na rzecz strajków włoskich. Byłem przeciwny
            dopuszczeniu Wałesy jako "woźnego-kuriera" do MKZ-w

...przewidując, że koś kto w 1970 krzykiem apelował do rozstrzeliwanych robotników z OKNA 3 pietra Komendy Wojew. MO
            [color=red]...będzie przez zorganozwanych agentów TW wsród załogi wybrany na szefa Wolnych Zwiazków i "wyDudka IPN-owsko" Krzystofa Wyszkowskiego, Annę Walenynowicz, i Gwiazdów....... .otwierajać mozliwości dla "Nocników na wszelki wypadek wpadki Zmienników"

W kółko Ci to samo tłomaczę...bez POprawy IQ.
            CZAS ODDAC BABCI SWÓJ DOWÓD Z KOMÓRKA I SMS.
            Gówn'iarzu

INDOLENCJA....logistyczna PO ta sama jak z samolotem do Smoleńska

Cytatwiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wpadka-Bogdana-Klicha- z-zakupem-samolotow-dla-VIP-ow,wid,12357217,wiadomosc_prasa.html Bezprzetargowy czarter embraerów LOT-u jest droższy niż zakup nowych maszyn - twierdzi "Nasz Dziennik". Dlaczego MON szasta publicznymi pieniędzmi? - pyta gazeta. Za niewiele ponad równowartość 3,5-letniego czarteru Embraerów 175 od PLL LOT (150 mln zł) można było kupić dwa nowe samoloty o parametrach odpowiadających wymogom stawianym maszynom do przewozu VIP-ów. Bo Embraer 175 ma zasięg trzykrotnie mniejszy, niż powinien mieć samolot vipowski, co utrudni lub uniemożliwi loty długodystansowe i zmniejszy bezpieczeństwo operacji - pisze "ND" powołując się na portal Altair. Ministerstwo Obrony Narodowej z możliwości rozpatrzenia innych ofert nie skorzystało, wybierając drogę bezprzetargową. To nie pierwsza wpadka samolotowa Bogdana Klicha. Wcześniej resort zakupił bez przetargu samoloty transportowe M28 - zaznacza "Nasz Dziennik" w obszernej piątkowej publikacji.
          • hasz0 _______IQ=? R7_________Czytajżeżże ze zrozumien 11.06.10, 08:52
            przewidując, że koś kto w 1970 krzykiem apelował do rozstrzeliwanych robotników z OKNA 3 pietra Komendy Wojew. MO [color=red]...będzie przez zorganozwanych agentów TW wsród załogi wybrany na szefa Wolnych Zwiazków i "wyDudka IPN-owsko" Krzystofa Wyszkowskiego, Annę Walenynowicz, i Gwiazdów....... .otwierajać mozliwości dla "Nocników na wszelki wypadek wpadki Zmienników"
            • hasz0 Co zamiast riposty znowu skaknie po grobach? 11.06.10, 11:21
              Gra toczy się o obiecane przez Rosjan, jeszcze na początku maja sześć tomów akt, które zawierają ponad tysiąc kart dokumentów z samego początku postępowania. Są tam analizy miejsca katastrofy. Opisano tam min. w jakich odległościach od siebie znaleziono konkretne części prezydenckiego samolotu. Przekazanie akt nie jest skomplikowane. Polega jedynie na ich skserowaniu i wysłaniu pocztą. W sprawie bezczynności rosyjskiej prokuratury interweniował już w Moskwie szef Naczelnej Prokuratury Wojskowej Krzysztof Parulski. Polska prokuratura ma jedynie 23 protokoły z przesłuchań i oględzin miejsca katastrofy, w których brali udział polscy oskarżyciele wspólnie z Rosjanami
              • rycho7 Re: Co zamiast riposty znowu skaknie po grobach? 11.06.10, 11:31
                hasz0 napisał:

> [i]Gra

Skonsultuj sie ze swoim Alzheimerem ile razy Cie prosilem o postawienie ToyToyek
                na tych grobach abym mogl Ci nasr.c do kapelusza i pustki czerepa bez naruszania
                przepisow sanitarnych.

> Przekazanie akt nie jest skomplikowane.

Skomplikowane jest zadowolenie strony "polskiej", Prawdziwie Polskiej. Sprawdz
                czy Ty jestes zadowolony.
            • rycho7 Re: _______IQ=? R7_________Czytajżeżże ze zrozumi 11.06.10, 11:25
              hasz0 napisał:

> [color=red]...będzie przez zorganozwanych agentów TW wsród załogi

1. Skonsultuj ze swoim Alzheimerem ile razy wyjasnialem Ci, ze moje IQ to minus
              nieskonczonosc.

2. Skonsultuj ze swoim Alzheimerem ile razy wyjasnialem Ci, ze nie rozumiem tego
              co Ty piszesz i dlatego zadaje Ci pytania wyjasniajace. Skonsultuj ze swoim
              Alzheimerem ile razy zamiast odpowiedziec mi na pytanie motales, mataczyles,
              zmieniales temat.

3. To, ze 98% delegatow na Zjazdy Solidarnosci bylo TW wiem od wiekow. Nigdy nie
              wyjasniles co by to mialo zmienic? W 1989 zdobyles wladze w wyniku krwawej
              kontrrewolucji?

4. Pytania jakie Ci w tym watku zadalem byly inne. Jak sie skoncentrujesz to
              moze wydlubiesz perelke mojego postu w lawinie sraczkoslowia zalozyciela watku.
              W tej perelce sa moje pytania i caly sens tego ze rozwarlem jape.

Wyjasnie jeszcze raz to co wyjasnialem i ja i inni. Skakanie przez plot jest
              metafora obalania ustroju. Uzywam tej metafory bo ustroj obalales z
              Tatiana/Natasza w Pradze Czeskiej w stanie wojennym z dowcipnym przeslaniem dla
              Narodow Europy Srodkowej i Wschodniej.

Jakie Ty masz IQ, ze zamiast przekonywac mie do Twego przeslania, przekonujesz
              mnie, ze jestem glupi. Obrazasz moje wszy pomijajac je. To, ze wedlug Ciebie
              jestem glupi my szatany wiemy od zawsze. Nic to nie zmienia ani to nas podnieca.
              Brak w tym jedrnej wilgotnosci.
              • hasz0 ___interpr. spotk z Tatianą dowodzi Twego/Scana IQ 11.06.10, 11:35

"600.000" wyprodukowanych samochodów-Maluchów, "chrupiące bułeczki",
                manewry gospodarcze, ...płot był dziurawy ...celujesz w dziury w
                płocie Rysiu
                • hasz0 Czy wg Ciebie naród polski przejął włądzę od deleg 11.06.10, 11:38
                  Czy wg Ciebie naród polski przejął władzę od delegatury Stalina/Putina?

"W 1989 zdobyles wladze w wyniku krwawej kontrrewolucji? "
                  • rycho7 sklad Obozu Zwyciezcow 11.06.10, 11:46
                    hasz0 napisał:

> Czy wg Ciebie naród polski przejął władzę od > delegatury Stalina/Putina?

1. Ja od ponad 20 lat slysze o zwyciestwie styropianu. Mnie wystarcza to, ze
                    uwierzylem, ze slysze.

2. Nie sadze, ze stan aktualny jest zadowalajacy dla Stalina/Putina oraz ich
                    delegatury. Czy sa jacys zadowoleni? Poza nabywcami ziemi od katabasow.

Ponowie pytanie "plotowe": po co walczyles o obalenie komuny? Pytam bo nie wiem.
                    • hasz0 a była jakaś "komuna"? czy ludobójca - okupant z k 11.06.10, 11:57
                      adrami przeszkolonymi kolejno przez pokolenia
                      poczynając od pokolenia
                      https://bi.gazeta.pl/im/2/6993/z6993222X.jpg

do https://www.fakt.pl/images/rm/rm110.gifhttp://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-
550/faktonline/634112507515827203.jpg
                      • hasz0 Re: a była jakaś "komuna"? czy ludobójca - okupan 11.06.10, 12:04

Czy wg Ciebie naród polski przejął władzę od delegatury Stalina/Putina?

1. Ja od ponad 20 lat slysze o zwyciestwie styropianu. Mnie wystarcza to, ze > uwierzylem, ze slysze.

#:
                        no to jest mdz nami 100% zgodności! Słyszę co śpiewaają aniołki
                        Lis z Olejnik Wajda Wielowieyska Rosół i przeskakujaca
                        podziały sikorka
                        • rycho7 Re: a była jakaś "komuna"? czy ludobójca - okupan 11.06.10, 12:29
                          hasz0 napisał:

> no to jest mdz nami 100% zgodności!

Dotyczy to przekazania wladzy dziedzicom ludobojczych tradycji inkwizycji?

Inkwizycja mordowala bo takie to byly czasy. Tak, o ile dobrze zapamietalem,
                          tlumaczyl to Twoj idol JPII.

Faszyzm i komunizm mordowal, wiec takie to byly czasy. No bo stosujemy
                          uniwersalne wyjasnienia. No bo chyba nie zaprzeczysz, ze jak mordowali to takie
                          to byly mordercze czasy.

Jakos mi wstyd moich czystych raczek wobec morderczego bohaterstwa "zolnierzy
                          wykletych". Paramonow to przynajmniej mial mir w ludzie.

Czuje, ze zmarnowalem zycie jako pieknoduch bez masowego przyblizania do Boga.
                          Poewangielizowalbym na starosc naganem.
                      • rycho7 Opus Dei transformator 11.06.10, 12:32
                        hasz0 napisał:

> kadrami przeszkolonymi kolejno przez pokolenia

Dzielo Boze formuje a nie szkoli. Dziedziczy sie ten celibat z pokolenia na
                        pokolenie.
                        • hasz0 _____Mucha siada i gada Kidawa ino gada 11.06.10, 13:47
                          Małgorzata Kidawa-Błońska i Joanna Mucha zaproponowały, że debata mogłaby się odbyć na neutralnym gruncie, na przykład w Teatrze Polskim. - Oczekujemy na konkretną odpowiedź, czy Jarosław Kaczyński stawi się na tej debacie, czy wybierze debatę w telewizji publicznej, w takim miejscu, które naprawdę nie gwarantuje obiektywizmu (...) To nie jest miejsce na merytoryczną i obiektywną dyskusję - uważa Kidawa-Błońska. - Wzywamy pana Kaczyńskiego do debaty, żeby stanął na ubitej ziemi i podjął się pojedynku Joanna Mucha: Wzywamy pana Kaczyńskiego do debaty, żeby stanął na ubitej ziemi i podjął się pojedynku - zaapelowała z kolei Joanna Mucha.
                          • rycho7 odpowiedziales nie na to pytanie 11.06.10, 14:39
                            hasz0 napisał:

> Małgorzata Kidawa-Błońska

Ja pytam Cie zupelnie o co innego.

Czy interesuje Cie to o czym pisales wczesniej w niniejszym watku? Czy tez Ty
                            pisales a mnie interesuje i wtedy Ty uciekasz.

> żeby stanął na ubitej ziemi i podjął się pojedynku

Przypadkowo ta przenosnia pasuje i do tego watku i do Ciebie Tadeuszku. Czy
                            staniesz?

Tadeuszku zrozum, wykaz istnienie Twego IQ poza wzwodem ZOMO. Chce slownego
                            pojedynku na Twoim gruncie, o tym co Ty napisales.

Byles wiekopomnym bojownikem OTAKE POLSKIE. Ja siem zapytowywuje dlaczego? O co
                            walczyles z ludobojcami, okupantami, Platnymi Zdrajcami Pacholkami nie-Watykanu.
                            • hasz0 w kółko mataczysz mętnymi zwodami.zwidami.wzwodami 11.06.10, 22:45
                              NIEWIARYGODNE.PL To już pewne. __________Ateizm staje się religią________________ Zdaniem naukowców, pogląd negujący istnienie Boga można już nazwać religią
                              https://www.neostrada.wp.pl/i/ivar/F/201006/145912.jpg
                              https://www.neostrada.wp.pl/i/ivar/F/201006/145912.jpg
                    • corkazacheusza Re: sklad Obozu Zwyciezcow 11.06.10, 16:01
                      rycho7 napisał:

>: po co walczyles o obalenie komuny? Pytam bo nie wiem
                      > .

zainteresowalo mnie to pytanie.
                      gdybym ja miala na nie odpowiedziec,to powiedzialabym,ze komuna byla zlym ustrojem,najgorszym z mozliwych,a wymyslono wczesniej
                      lepszy od niej ustroj czyli...demokracje.
                      i o demokracje warto bylo walczyc
                      • rycho7 naskorkowosc pogladow 11.06.10, 16:23
                        corkazacheusza napisała:

> komuna byla zlym ustrojem,najgorszym z mozliwych,a wymyslono
                        > wczesniej lepszy od niej ustroj czyli...demokracje.

Ja sie juz nauczylem, ze jak leja w morde to wlasciwa odpowiedzia jest, ze
                        komuna byla zlym ustrojem. Chcialbym jednak wiedziec dlaczego, poza tym, ze leja
                        w morde.

Jest pewna delikatnosc w tym "pojedynku", poniewaz ja to pytanie zadaje Haszowi,
                        w konkretnym kontekscie prezentowanych przez niego bolszewickich pogladow.

U Ciebie nie zauwazylem przemoznej checi solidaryzmu moim kosztem. Domniemam, ze
                        jestem za malo spostrzegawczy albo nie sledze Cie helikopterem.

Ja aktualnie pisalem juz o pewnych korzysciach z PRL, przykladowo Akcji Wisla 2010.

Ja osobiscie nie dostrzegam nadzwyczajnych wad demokracji ludowej wobec realiow
                        "demokracji" piarowo-reklamowej. Moze drozsze garnitury u "kandydatow"
                        wspolczesnych. No ale dawniej nie kazdy mogl pojechac na zakupy odziezowe do
                        Paryza. Przynajmniej zony Pierwszych Sekretarzy sie staraly.

Ustrojowo niektorzy cenia jeszcze ekonomiczna strone zycia. Fakt, w PRLu w
                        smietnikach nie dawalo sie wygrzebac tak luksusowych odpadkow. To plus
                        wspolczesnosci. W PRLu ruskimi bagnetami wmuszano bony do barow mlecznych. Pili
                        mleko i byli wielcy.
                        • hasz0 naskorkowosc pogladow Danutki? jaka "naskór.." 11.06.10, 22:58

Ona ma te POglady POd skórą!

Ja sie juz nauczylem, ze jak leja w morde to wlasciwa odpowiedzia jest, ze > komuna byla zlym ustrojem. Chcialbym jednak wiedziec dlaczego, poza tym, ze leja w morde.

....a co ma starsza siostra wymyslać?...ma gotowca.
                          >
                          > Jest pewna delikatnosc w tym "pojedynku", poniewaz ja to pytanie zadaje Haszowi > ,> w konkretnym kontekscie prezentowanych przez niego bolszewickich pogladow.

TE "BOLSZEWICKIE POGLĄDY" dobrze przysłużyły się w NRD, Czechach i Słowacji Litwie, Łotwie Estonii, Węgrzech a nawet Bułgarii i Rumunii.... ....zgłos Gaucka do prokuratora!!!!!! W te pędy!!!!
                          >
                          > U Ciebie nie zauwazylem przemoznej checi solidaryzmu moim kosztem. Domniemam, z> e > jestem za malo spostrzegawczy albo nie sledze Cie helikopterem.

.........chciałęś dawać łapówę...nie przyjęli?...jeszcze rzadził Macierewicz? ..sam to opisałeś...

>
                          > Ja aktualnie pisalem juz o pewnych korzysciach z PRL, przykladowo Akcji Wisla 2010.

......sądzisz, że w PiS wiecej Żydów niż w PO?
                          >
                          > Ja osobiscie nie dostrzegam nadzwyczajnych wad demokracji ludowej wobec realiow > "demokracji" piarowo-reklamowej. Moze drozsze garnitury u "kandydatow" > wspolczesnych. No ale dawniej nie kazdy mogl pojechac na zakupy odziezowe do> Paryza. Przynajmniej zony Pierwszych Sekretarzy sie staraly. > Ustrojowo niektorzy cenia jeszcze ekonomiczna strone zycia. Fakt, w PRLu w > smietnikach nie dawalo sie wygrzebac tak luksusowych odpadkow. To plus > wspolczesnosci. W PRLu ruskimi bagnetami wmuszano bony do barow mlecznych. Pili > mleko i byli wielcy.

JA DOSTRZEGAM MNIEJSZE ZMIANY KADROWE..... a większe ZMAINY KOSTIUMOWE......
                          • hasz0 Re: naskorkowosc pogladow Danutki? jaka "naskór.. 11.06.10, 23:06
                            Ukraińców...upał...
                          • rycho7 naiwnosc ukarana 12.06.10, 06:45
                            hasz0 napisał:

> .........chciałęś dawać łapówę...nie przyjęli?...jeszcze > rzadził Macierewicz? ..sam to opisałeś...

Opisywalem, ze dawać chcialem ale jeszcze nie mialem. Nie mialem
                            jednoczesnie na inwestycje i na lapowki. Nie jestem globalnym
                            koncernem, ktory chce jedynie polaczkolandie wydymac. Ty jak zwykle
                            klamiesz, pomawiasz. Spytajsie swojego Alzheimera ile razy
                            poprawialem to klamstwo.

Wykazales mi, ze bylem naiwny, ze zechcesz poglebic temat jaki Ty
                            sam wywolales. Do tego brak Ci IQ, wiedzy i dobrej woli. Jedyne co
                            potrafisz to mantrowac o falbance przy spodnicy zlej baletnicy.
                            Bismarck twierdzil, ze dla Polakow mozna wiele zrobic, ale z
                            Polakami nic. Musi poznal Cie dobrze. Zoda buduje, niezgoda rujnuje.
                            Polak przed szkoda i po szkodzie glupi.
                            • hasz0 naiwnosc ukarana____znałem takich na kopy! 12.06.10, 07:22
                              "z jakimi Polakami?...kurpha nat'"

"Polacy w 20-leciu pokazali w miedzywojennym 20-leciu - jak potrafią
                              się sami rządzić - bez pomocy usłużnych "przjaciół - lenina i
                              bismarcka"!

Znamy to aż za dobrze z historii - jak Szwaby i Kacapy tego nie
                              wytrzymały z zazdrości , nędzy i biedy.... -

i ztegoż powodu nadmiaru empatii, podobnej do twojej
                              ... DOKONALI RAZEM TAJNEJ ZMOWY - nagrabili, naniszczyli..
                              osiągnięcia polskie skonsumali i na wszelki wypadek
                              ... jak zdradzieckie niebieskie ptaki
                              po wszystkim....co nocą niewinnej uczynili... zatarli ślady i
                              zdjęcia
                              a pozostawione dziecko-agenturę, Pawlika Morozowa...może to rodzina
                              tego z MAK-u?.... otaczają troską, chwalą, odznaczają i wynagradzają.
                              Z tego co nam nakradli. I czego nadal korzystają!

Miałem też i takich kolegów ze studiów...ukorzyli się na pismie partyjnym za "wichwrzycielstwo" tzn. domagnie sie od PRASY PRAWDY!!! w 68 roku...zadziwia mnie dziś Wikul ...i
                              skorumpowani moralnie byc może wcale w swoim życiu
                              łąpówek nie dawali ani nie brali. Jak Ty! O czym wiem i

PRZECIEŻ napisałem, że nie dałeś - [zcepiasz się mnie zawsze za nic]

Tyle tylko, że ...ale choć TACY z mojej pomocy chętnie wiele razy KORZYSTALI...sami nigdy mi sie nie zrewanżowali w biedzie!!!.

Widział przecież każdy CZYTELNIK Aquanetu jak Ty, piq i
                              AG "chętnie" mi pomagaliście radą; - jak mogę znaleźć nową pracę,

gdy młodzi liderzy "PRZEMIAN" - te harpagony likwidacji polskiej własnosci = KUR ZNOSZĄCYH ZŁOTE JAJA ..........fakty ...mówią...ba....... - ______KAMIENIE yoayouauyuhuuya.. WOŁAĆ BĘDĄ!_________ ________NIEBIOSA PŁAKAĆ BĘDĄ!____...gdy ludzie zamilkną!
                              • rycho7 haszystowska namolnosc pomowieniowa 12.06.10, 11:53
                                hasz0 napisał:

> PRZECIEŻ napisałem, że nie dałeś - [zcepiasz się mnie zawsze za nic]

> .........chciałęś dawać łapówę...nie przyjęli?...

Musisz rzeczywiscie sadzic, ze otaczaja Cie same bez IQ bo z lechtaczka.
                                Napisales nie przyjeli. W logice normalnych ludzi wystepuje zwiazek przyczynowo
                                skutkowy: nie przyjeli, bo bylo co przyjac. Jak bylo co to ktos to zaoferowal.
                                Wiec na koncu tego lancuszka jestem ja, ktorego pomawiasz, ze dalem. To jest
                                "sprawiedliwosc" IV Rzeczykatobolszewickiej. Wbrew faktom robisz ze mnie
                                bandyte. Ja sobie nie zycze takiej rzeczywistosci. Przekonales mnie, ze dyskusja
                                nie uzyskam skutku. Pozostaja czyny. 2000 lat tradycji Milosci Blizniego i
                                przyblizania do Boga. Nauka nie poszla w las.

Ostatni raz Cie poprawiam. Jest to nieskuteczne, wiec po co tracic czas. Dales
                                sie poznac. Wraz z calym moherowym pomiotem. Bog z Toba.
                                • corkazacheusza Re: haszystowska namolnosc pomowieniowa 12.06.10, 12:22
                                  rycho7 napisał:

> Musisz rzeczywiscie sadzic, ze otaczaja Cie same bez IQ bo z
                                  lechtaczka.

no no,coz za argumenty wytaszczone do dyskusji!
                                  jak z lechtaczka to juz IQ=0?
                                  • rycho7 umyslnych z lagami nie poslalem do Ciebie 12.06.10, 12:34
                                    corkazacheusza napisała:

> no no,coz za argumenty wytaszczone do dyskusji!

Hasz, co chyba powinnas wiedziec, chwalil sie, ze ma IQ 19,5 cm. Nie jest to ani
                                    IQ, ani lechtaczka. Wiec nie powinnas sie czuc z tym urojeniem zwiazana.

Ja nie jestem "gdybym byl mlotkowym", ani "gybym byl geodeta". Nie chodze z
                                    miarka i nie cyzeluje. Ponadto twierdze, ze dobrej gospodyni ciasto samo w
                                    rekach rosnie. To sie ocenia jezykiem a nie cantymietrem. Smak ciasta oczywizda.
                                • hasz0 _______haszystowska namolnosc pomowieniowa Rycha7? 12.06.10, 14:05
                                  piszę Ci, nie oponując

przecież - że nie dałeś..bo nie mogłeś... czy nie miałeś z czego...

............pisz jasno BEZ AD PERSONAM pod moim adresem!

Bo STALE TO ROBISZ!..niestety ..nie reagujesz na sprostowania Twoich
                                  urojeń branych z medialnych, fałszywych, generowanych przez GW i PO -
                                  nieprawdziwych stereotypów - na mój temat.

Prowokujesz ...pytasz o zmarłych..doskonale wiedząc, że te wydumane
                                  sugestie są nieprawdziwe. Bo pochodzisz z moich stron. Wystarczyło
                                  by Ci gdybys zapytał dziadków.

Uważasz, że w PRL nie pownno sie protestować przeciwko ZAKŁAMANIU i
                                  ZŁU?...ktore dzieki takim m.in. manipulantom....Ciebie uważam, za
                                  najmneijszego z nich...w zasadzie to manipulujesz jedynie wtedy, gdy
                                  chodzi o KK. Troche wybielasz PZPR, SB, WSW....
                                  jakby te organy były powołane z woli narodu polskiego.
                        • corkazacheusza Re: naskorkowosc pogladow 12.06.10, 12:16
                          rycho7 napisał:

> Ja sie juz nauczylem, ze jak leja w morde to wlasciwa odpowiedzia
                          jest, ze komuna byla zlym ustrojem. Chcialbym jednak wiedziec
                          dlaczego,

komuna byla zlym ustrojem bo zabijala przede wszystkim
                          indywidualnosc oraz...masy ponad...o nie,nie ponad,tylko pod rzadami
                          tych,ktorym sie zdawalo,ze jak im dobrze to masom tez musi byc dobrze

> poza tym, ze leja w morde.

kazda wladza kogos tam leje w morde

>
                          > Jest pewna delikatnosc w tym "pojedynku", poniewaz ja to pytanie
                          zadaje Haszowi, w konkretnym kontekscie prezentowanych przez niego
                          bolszewickich pogladow.
                          >

ja nie znajduje u siebie pogladow bolszewickich juz od '70r,kiedy to
                          na wlasne oczy widzialam polski grudzien.a tez i wczesniej,bo 68r
                          zaczal mi otwierac oczy...czyli cale moje dorosle zycie bylam juz
                          antykomunistka,choc nie tzw.walczaca
                          niemniej jednak...socjaldemokracja jest mi bliska swiatopogladowo z
                          uwagi na moj status spoleczny i status spoleczny moich dzieci,ale
                          bez przesady z tzw.solidaryzmem spolecznym

> U Ciebie nie zauwazylem przemoznej checi solidaryzmu moim kosztem.
                          Domniemam, ze jestem za malo spostrzegawczy albo nie sledze Cie
                          helikopterem.
                          >

gdybys nawet sledzil mnie helikopterem,to nie znajdziesz we mnie
                          solidaryzmu cudzym kosztem.inna sprawa,to solidaryzm z dochodow
                          osiagnietych praca nie tylko wymierna.ale to juz inna bajka

> Ja aktualnie pisalem juz o pewnych korzysciach z PRL, przykladowo
                          Akcji Wisla 2010.

masz na mysli obecna powodz?

>
                          > Ja osobiscie nie dostrzegam nadzwyczajnych wad demokracji ludowej
                          wobec realiow "demokracji" piarowo-reklamowej.

w wydaniu PiS i SlD oraz PSL to ja tez nie dostrzegam tej roznicy
                          • hasz0 Akcja Wisła ..2010...to analogia do 12.06.10, 14:11
                            akcja militarna wymierzona w struktury Ukraińskiej Powstańczej
                            Armii i Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów, polegająca na
                            wysiedleni bazy do zaopatrzenia i kryjówek...itp.
                            ludności ukraińskiej i łemkwoskiej na Pomorze Zachodnie
                            CytatPierwszy jej etap rozpoczął się we wrześniu 1944 roku, kiedy to pomiędzy rządami PRL i USSR podpisano umowę o wzajemnej wymianie ludności. Umowa zastrzegała, że ewakuacja jest dobrowolna i przez kilka pierwszych miesięcy rzeczywiście taka była. Ale wbrew oczekiwaniom władz polskich ochotników na wyjazd do Ukrainy nic było wielu. Wówczas zaczęto wywierać wyraźną presję. Powołano nawet specjalną grupę operacyjną "Rzeszów", która miała za zadanie zmuszenie opornych Ukraińców do zdecydowania się na wyjazd do Związku Radzieckiego. W rezultacie tych działań z ogółu 27 tysięcy Łemków zamieszkujących południowe obszary powiatu gorlickiego, od 1946 roku na Ukrainę wyjechało 15 tysięcy. Pozostało więc jeszcze około 12 tysięcy zdeterminowanych ale i niepewnych swojej przyszłości ludzi. Połowiczny "sukces" ewakuacji do ZSRR spowodował, że w kręgach MON-u dojrzała koncepcja przymusowego wysiedlenia pozostałej w Polsce ludności pochodzenia ukraińskiego, w tym także i Łemków, na Ziemie Odzyskane. W oficjalnej propagandzie PRL-u za przyczynę akcji "Wisła" podawano konieczność pozbawienia oddziałów UPA cywilnego zaplecza wśród miejscowej ludności, a także jako odwet za zastrzelenie gen. Świerczewskiego. Jednak oceniając z dzisiejszej perspekywy te argumenty, szczególnie w odniesieniu do terenu Łemkowszczyzny, nie wytrzymują krytyki. Przecież UPA nie miała konkretnego poparcia wśród Łemków, natomiast współżycie Łemków z ludnością polską było bez zarzutu. Ba, wysiedlono nawet Rusinów mieszkających w okolicach Szczawnicy, gdzie UPA w ogóle nic działała. Państwo polskie mogło sobie swobodnie poradzić z Ukraińską Powstańczą Armią bez wysiedlania niewinnych ludzi podobnie jak wyeliminowano formacje WIN- u i NSZ nie uciekając się do ewakuacji wsi polskich.
                            • hasz0 łemków jednak do wroclawsk i zielonog. 12.06.10, 14:15
                              www.lemko.org/polish/GazetaGorlicka.html
                              • hasz0 _____Przeoczyłem wpis Rych07 ktory z 1 zdania ukuł 12.06.10, 14:26

TEORIĘ BOLSZEWICKIEGO ZAISTe oskarżenia:

" BYDŁO PADA Z__________GŁODU! PASZY NIE MA! Państwo nie ma zapasów
                                > w silosach państwowych na wypadek kataklizmu...

Mialem juz nie pisac do szambonetu. Robi sie nudno a Ty piszesz belkotliwie niezrozumiale. Poruszyles jednak bardzo interesujace zagadnienie roli panstwa kapitalistycznego czy konserwatywnego. Ja od lat usiluje ogarnac motywy jakie Toba kieruja. Domniemam, ze sa to motywy juz od Twojego pierwszego plucia na portrety. Wyrazenia szacunku dla zmarlej glowy panstwa. Czego tak bardzo domagasz sie obecnie. Ja zaczynam dostrzegac niezrozumienie Ciebie poprzez pryzmat klasyfikacji polskich partii politycznych: PO - liberalna gospodarczo, konserwatywna swiatopogladowo; SLD - liberalna gospodarczo, liberalna swiatopogladowo; PiS - solidarna gospodarczo, konserwatywna swiatopogladowo; Przy czym oczywiscie solidarna jest eufemizmem maskujacym bolszewizm, czyli bezczelne nieskrepowane sieganie do mojej kieszeni. Wyjasnie Ci Tadeuszku, ze kapitalizm to taki ustroj, ktory swa efektywnasc wiaze z bankructwem popaprancow. Konkretnie odnoszac do aktualnej sytuacji, jak chlop nie potrafi zabazpieczyc sie przed powdzia to powinien wraz z nia splynac do Baltyku. To jest wlasnie kapitalistyczne bankructwo. Komuna padla bo nie chciala dalej dokladac do popaprancow. Komuna uznala, ze nie warto dokladac do ZOMO. Lepiej niech popaprancy wykoncza sie sami. Na poczatku lat 90-tych XX wieku pewien wiceminister rolnictwa powiedzial PRAWDE, ze w Polsce jest nadmiar 2,5 gospodarstw rolnych. Po 2 tygodnieach nie byl juz wiceministrem. Prawda go "wyzwolila". Obecnie jego slowa sa wcielane w zycie przez empirie, skrzeczaca rzeczywistosc. Ile chcesz wyciagnac z mojej kieszeni? Jedynie 150% tego co mam, czy moze 500%?
                                • hasz0 __________Odpowiedzią Twoją: - "jesteś BOLszewik!" 12.06.10, 14:29
                                  przypominasz mi POzostałych BOLSZEWIKÓW

CytatMożliwość zalogowania się została zablokowana. Powód: hasz0 - prosze uzywac jednego loginu. Wniosek o zniesienie blokady prosimy kierować na adres: abuse@gazeta.pl. login: haslo: Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się »
                                  • rycho7 Re: __________Odpowiedzią Twoją: - "jesteś BOLsze 12.06.10, 16:11
                                    hasz0 napisał:

> przypominasz mi POzostałych BOLSZEWIKÓW

Wynika to z Twoich zawlaszczen semantycznych. Ty uwazasz sie i domagasz sie aby
                                    Cie nazywac antykomunista. Jednak mentalnosc masz bolszewicka. Ty nie
                                    analizujesz meritum. U Ciebie fakty nie musza tworzyc spojnej calosci. Masz w
                                    glowie semantyczna sieczke i tak to werbalizujesz, wychodzi sraczkoslowie.

Ty sadzisz, ze wystarczy zmienic slowa bolszewizm na solidaryzm (sodalicja
                                    marianska). Niestety tresci, meritum pozostaje to samo. Rzunt dal za malo z
                                    kieszeni obywateli pracowitszych. Oczywiscie dal popaprancom. A kapitalizm to
                                    taki ustroj, w ktorym popaprancow spuszcza sie do scieku, jak nadzor ekologiczny
                                    nie patrzy. Bo nawet dla ekologow popaprancy sa szkodliwi.

Zajelo mi zbyt duzo czasu aby wykryc Twoj bolszewizm antykomunisty. Wykrylem,
                                    cel osiagniety. Oczywiscie Ty jestes niereformowalny. Zutylizowac jak wysoce
                                    toksyczne odpady chemiczne. Do pieca 4000 stopni. Za dlugo zylem zludzeniami
                                    pieknoducha.
                                • rycho7 Re: _____Przeoczyłem wpis Rych07 ktory z 1 zdania 12.06.10, 15:56
                                  Fakt, ze moja intencja bylo nie byc namolnym w pamietaniu, ze nie czytasz, jak
                                  czytasz to nie rozumiesz albo rozumiec nie chcesz. Obiecuje poprawe.

hasz0 napisał:

> ___________gdy 500.000 ha zalało na skutek rzadów AFERZYSTÓW?

Nie rozumiem tego. Czy znak zapytania ma wyrazic to, ze niczego nie zalalo i
                                  jest to hucpa zajudzonych mendiow anty-PiSdzielskich?

Jezeli rzad zalal to powtorze to co pisalem o bobrach. Widocznie rzad sika
                                  wiecej niz wypija. Wtedy bilans wodny nie wychodzi na zero. Wyborcy powinni sie
                                  bacznie przygladac, ktory kandydat leje wiecej wody. No i zaswiadczenie od
                                  urologa powino byc wpisane do konstytucji.

Do Akcji Wisla 2010 dodam uszczegolowienie. Przewrocilo sie niech lezy. Tam
                                  gdzie wylalo natura wskazala tereny zalewowe. Powodzian pod grozba bagnetow
                                  wysiedlic. Jak Hasz bardzo chce mozna na poklad Gustloffa. Nastepnie zwrocic
                                  ustawowo koszta.

Z wielka niechecia musze takie silne panstwo zaakceptowac. Zaplace z podatkow
                                  aby nie placic za nastepne cyrki "pomocy" w odbudowie ruin na terenach zalewowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka