hasz0 04.07.10, 11:15 stara.gorpol.pl/lotnictwo/bielik/oblot/bielik-oblot.html Samolot malał w oczach, wreszcie po kilkunastu minutach pokazał się majestatycznie przelatując na wysokości 1000 metrów nad pasem... To był wspaniały widok !!!!!!! Tak sobie pomyślałem - ten wspaniały lot to czteroletnie zaangażowanie właściciela FIRMY "Zakład Produkcji i Remontów Sprzętu Lotniczego" inż. Edwarda Margańskiego i Jego Współpracowników, wytrzymałość nerwowa Sponsorów, a z drugiej strony bariery i kłody stawiane na drodze do sukcesu, bezpodstawna krytyka prasy nielotniczej oraz niektórych notabli wojskowych. Przed nami Referendum, myślę że Pan Edward i Jego Zespół daje przykład jak wejść do Europy bez cienia wstydu, promując polską myśl techniczną. Projekt Bielik zasługuje jak najbardziej na dalsze prace rozwojowe i myślę produkcję w ramach OFFSETU ! Świadek tego historycznego wydarzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 Re: ___________Bielik___________ 04.07.10, 11:17 Odrzutowiec "Bielik" ma lepsze osiągi od zachodnich maszyn tego typu. Edward Margański z Bielska-Białej wymyślił go na potrzeby polskich lotników, do celów Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ile kosztuje, gdzie go kupic 04.07.10, 16:41 hasz0 napisał: > Odrzutowiec "Bielik" Chcialem Ci zaproponowac otwarczie okien. Ale to niczego nie zmieni. Nie jojcz tylko konkretnie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 w poniedziałek się dowiem...i odpiszę 04.07.10, 17:04 gdy wygra PRZYSZŁOSĆ POLSKIEGO PRZEMYSŁU! Odpowiedz Link Zgłoś