Dodaj do ulubionych

Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 18:35
Wstępne wyniki za tv polsat :
AWS 2,86 %
Alternatywa 8,4%
LPR 6,6%
PO 6,8%
PiS 9,22%
Samoobrona 15,96%
Unia Wol. 6,17 %
pozostałość SLD
20 zł plus piwo i wódka zamiast kiełbasy wyborczej
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.echostar.pl 12.08.01, 18:45
      Boże chroń Polskę.....
    • Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 19:05
      Uzupełniam :
      SLD 33%
      PSL 11%
      Jest szansa na stworzenie koalicyjnego rządu bez SLD.
      • Gość: jajacek Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.kabel.telenet.be 12.08.01, 19:13
        A POlsat ile procet?
        Moze ja storze koalicje z Jola ma cale 45%
      • Gość: pollak Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: 62.87.135.* 12.08.01, 19:17
        Gość portalu: jolka napisał(a):

> Uzupełniam :
        > SLD 33%
        > PSL 11%
        > Jest szansa na stworzenie koalicyjnego rządu bez SLD.

Szanowna Jolu - co to da?
        Ja nie znosze ekipy Lesia M, od zawsze. Ale teraz to ja
        nie wiem, ktora ekipe mozna by zniesc.
        A po ostatnich wybrykach koalicje tez juz zbrzydly.

• Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 19:24
          Pollaku! Muszę się jakoś pocieszyć, bo moje ugrupowanie ma tylko 2,86%.
          Jakie masz propozycje ? Wszystko Ci się nie podoba ?
          Te wyniki nie sa reprezentatywne, rozważano nawet możliwość unieważnienia
          wyborów. No ale sam widzisz, że SLD nie ma 40%.
          Jajacku z tobą wchodzę w każda koalicje, jak zmienisz poglądy.
          Pozdr.
          • Gość: jajacek Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.kabel.telenet.be 12.08.01, 19:49
            Jola dla ciebie jestem gotowy na wszstko.
            Bede zmienial pglady jak AWS.
            Zamocze swoje lapki w kazdej aferze,powiem jedno a zrobie drugie .
            Bede typowym dzialaczem AWS
      • sceptyk Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej 12.08.01, 19:25
        > Jest szansa na stworzenie koalicyjnego rządu bez SLD.
        ---------------------------

Chyba byloby smiesznie w Sejmie. No i w rzadzie.

sceptyczny
        sceptyk
      • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 12.08.01, 22:42
        Jeden koalicyjny mamy już cztery lata. Boże chroń cara.
        Nie żądam od Szczecinian popierania SLD, ani nawet do tego nie namawiam.
        Jolu powiedz mi co zrobił AWS-owy wojewoda Lisewski dla tego regionu.

Pozdrawiam
    • Gość: Perła Re: Andrzej Lepper Premierem IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 19:32
      A Miller i jego szajka frajerem. Czy są jeszcze wolne miejsca w samolocie? Byle
      gdzie.
      • sceptyk Re: Andrzej Lepper Premierem 12.08.01, 20:05
        Perla, mieszkam w takim kraju, gdzie z komunistow lubia tylko ich pieniadze.
        Jakby co, to moge Cie przechowac, dopoki nie zmontujesz jakiegos rzadu na
        wygnaniu, czy cos podobnego (ja bym chcial byc od Spraw Zagranicznych; mam pare
        krawatow, a garnitur dokupie). Ten koles Leppera, antyglobalista zadymiarz jest
        jednakze niedaleko. Trzeba by chyba nam troche zejsc pod ziemie. Ale schrony sa
        tu w porzadku. W niektorych to nawet wino trzymaja. Z piwem, niestety, troche
        gorzej. Latwo sie jednak przestawic (ta sama strefa czasowa).
        sc-k
    • Gość: jolka Re: Wybór mniej różowego ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 21:43
      Przy 20% frekwencji w prawyborach w Bystrzycy Klodzkiej okazuje się, że
      SLD otrzymało poparcie tylko 6,6%, Samoobrona 3,2% a PSL 2,2% pozostali po
      poniżej 2% uprawnionych. Gdyby te wyniki miały się ostać, to faktycznie
      musielibyśmy znowu wybierać wg sugestii Perły "mniej różowego (czy
      czerwonego)"Premiera. A.Lepper jest mniej różowy bo ma tylko różowe policzki.
      Gdzie te 80%, a może jednak zagłosują na AWS ?
      Sceptyk wstrzymaj się jeszcze z zakupem garnituru, Perła zostań.
      Pozdr.
    • Gość: Hiacynt Rząd mniejszościowy - Samoobrona + Unia Wolności IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 12.08.01, 21:49

> Wstępne wyniki za tv polsat :
      > AWS 2,86 %
      > Alternatywa 8,4%
      > LPR 6,6%
      > PO 6,8%
      > PiS 9,22%
      > Samoobrona 15,96%
      > Unia Wol. 6,17 %
      > pozostałość SLD
      > 20 zł plus piwo i wódka zamiast kiełbasy wyborczej

Lepper premierem, Frasyniuk wicepremierem, albo odwrotnie

• Gość: Balzer Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 22:58
      Takie wyniki wychodza gdy przeprowadza je sie w niereprezentatywnych miejscach.
      Zrobcie prawybory w Plocku albo Kaliszu.
      • Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 19:30
        Droga Jolu ! Albo pracujesz jako asystentka w kancelarii łoBuzka albo masz
        nierówno pod sufitem . Masz jednak odwagę Dzierżyńskiego , przyznając się
        wszystkom , że popierasz AWS ...
        • Gość: jolka Re: Do V .C, - IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 06:49
          Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Droga Jolu ! Albo pracujesz jako asystentka w kancelarii łoBuzka albo masz
          > nierówno pod sufitem . Masz jednak odwagę Dzierżyńskiego , przyznając się
          > wszystkom , że popierasz AWS ...

Pytasz czy stwierdzasz, kokietujesz czy chcesz obrazic, czy trzy w jednym ?
          A o scenariuszu niespodziankowym słyszałeś ? Tylko idiota takowego nie ma.
          Nie sądzisz, że lepiej dyskutować o faktach niż o człowieku (jolka to też
          człowiek, mimo ze kobieta i w sieci).

Zapytano kiedyś amerykańskiego uczonego daltonistę,:
          "Panie Profesorze jak Pan się czuje odbierając w tak nienormalny sposób świat ?
          A Pan Profesor : "To inni są nienormalni ja odbieram świat normalnie."
          Optyka głupcze optyka - punkt widzenia a miejsce siedzenia.
          I nie pisz mi droga bo ja jestem bezcenna.

A z F.Dzierżyńskim to lepiej nie wspominać, nie wywoływać słyszałam taką
          anegdotę, że jak dotarły do niego słuchy, że gdzieś są jakieś nieprawomyślne
          poglądy, to kazał zawiadomić o swoim przyjeżdzie pociągiem. Wszyscy notable
          przychodzili na dworzec, a pociąg nawet się nie zatrzymał tylko snajperzy kosili
          z pistoletów maszynowych. Niczego nie wyjaśniał bo po co ? Tak że nie ryzykuj w
          przyszłości i nie porównuj mnie z F.Dzierżyńskim.

W tym szaleństwie jest metoda. A V.C. to co to znaczy nie Victoria przypadkiem.

Co do meritum, wolność słowa, wolne wybory.
          Obezwładniająca koalicja, detrukcjonizm opozycji rządzacej i tyle. Zawsze
          zostawiam sobie jeszcze asy w rekawie ( argumenty) możemy podyskutować, ale na
          razie ty nie chciałes dyskutować tylko wydać wyrok skazujący na mnie.
          Sadzisz, że jeśli ta nagonka o pardon kampania wyborcza spowodowała że ludzie
          boją sie przyznać, to będą się bali także w kabinie wyborczej zagłosowac na AWS ?
          Znowu owczy pęd ? A wspomnij mnie za roczek.
          Pozdrawiam
        • wojcd Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki 17.08.01, 18:23
          Panie V.C.
          Nie jest ładnie używać epitetów (nie pasujących zresztą) w wątkach
          merytorycznych – „łoBuzek”. Fakt - pani Jola posługiwała się - za Perłą -
          terminami czerwień, różowy.., ale przecież to barwy godowe SLD, więc nie są
          nadużyciem. Pana zejście na ten poziom nie jest fair. Poza tym cytat „masz
          nierówno pod sufitem” – BEZ KOMENTARZA.
          Niech Pan również zwróci uwagę na post Perły przecież on jest mistrzem
          argumentacji, a odwołuje się tu zupełnie do innej sfery – sfery emocji. Bo
          niektórzy widzą, że po raz pierwszy po 89 roku partia polityczna kontroluje
          wszystko – masmedia + wymiar sprawiedliwości. Stawia to partię poza kontrolą
          społeczną. Afery gospodarcze będą poza ZASIĘGIEM wzroku opinii publicznej.
          Jeśli jeszcze SLD przy spadku poparcia wróci do średniowiecznych metod
          kontroli społeczeństwa – to tylko podążać za Perłą.
          Pani Jola próbuje znaleźć ROZWIĄZANIE, żeby Perła został z nami i bawił nas
          dalej.
          Pozdrowienia Wojciech
          • Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:52
            Przepraszam wszystkich , którzy poczuli się urażeni stwierdzeniem o suficie
            oraz Jolę za użycie "epitetu" "Droga" . Nie przepraszam Buzka . Może trochE
            mnie poniosło , ale trzeba być mieć chyba spore kłopoty ze słuchem , a także
            wzrokiem ( to a propos "daltonizmu" ), żeby słysząc i widząc co się dzieje
            nadal popierać AWS i się tym chwalić . Co do aktu głosowania , to wierzę w
            rozsadek społeczństwa . Nikt nie będzie go zastraszał , chyba , że aktywiści
            AWS . O co Ci chodziło z tym "roczkiem" ? Szykujecie już jakiś przewrót ?
            • Gość: Krates Re: Do V.C. IP: *.delta.com.pl 17.08.01, 21:30
              Za rozsądny uznasz zapewne wybór Twoich faworytów. Zdradź ich proszę abyśmy
              wiedzieli później czy twoja wiara okazała się zasadna czy nie.

Krates

Co do aktu głosowania , to wierzę w
              > rozsadek społeczństwa . Nikt nie będzie go zastraszał , chyba , że aktywiści
              > AWS . O co Ci chodziło z tym "roczkiem" ? Szykujecie już jakiś przewrót ?

• Gość: V.C. Re: Do Kratesa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 21:33
                " Po czynach ich poznacie "
                • Gość: stas Re: Do V. i C. tora zamiast Kratesa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 21:38

> " Po czynach ich poznacie "

Czy po nadmiernej skłonności do przeprosin ?

Pozdrawiam

• Gość: Krates Podniosą podatki? IP: *.delta.com.pl 17.08.01, 22:26
                  ...żeby nikt inny nie zarobił tyle ile oni już mają?

Lepsza jest bardziej profesjonalna pijawa czy amatorka?
                  Profesjonalna więcej wysysa ale tak że nie zauważasz, prawie bezboleśnie.
                  Amatorka dla odmiany mniej krwi utoczy ale tak jakoś nieudolnie że się ofiara
                  męczy bardziej.

Krates

> " Po czynach ich poznacie "

• wojcd Re: Podniosą podatki? 17.08.01, 22:37
                    Miło mi Kratesie słyszeć Ciebie
                    ze smutkiem zgadzam się z Tobą.
                    Serdecznie pozdrawiam - Wojciech
                    • Gość: Krates Kłaniam się! IP: *.delta.com.pl 17.08.01, 23:16
                      Witaj!

Nie wiem czy to dobrze, że miło mnie słuchać? wink
                      Czyżbym zaczął opinii publicznej dogadzać? wink
                      Nic dziwnego że się zgadzasz (z czym właściwie tym razem?) bo ja mam zawsze
                      rację wink
                      Ja też jestem smutny kiedy się z Tobą zgadzam wink

Jeszcze chciałem kilka zdań napisać ale myślę że wystarczy wink

Pozdrawiam,
                      Krates

wojcd napisał(a):

> Miło mi Kratesie słyszeć Ciebie
                      > ze smutkiem zgadzam się z Tobą.
                      > Serdecznie pozdrawiam - Wojciech

• wojcd Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki 17.08.01, 21:41
              Panie V.C.
              Mówi Pan o rozsądku społeczeństwa – tak, ale nie w sytuacji brzegowej. To o co
              chodzi mnie i domyślam się Perle to to, że powstanie po raz pierwszy po 89 roku
              sytuacja, że nie będzie KAGAŃCA na rząd. Układ który jest teraz jest prawidłowy
              masmedia i rząd w różnych rękach.
              Pozdrawiam Wojciech
              • Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Pana ... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 12:19
                Nie będzie aż tak żle . Są prywatne stacje telewizyjne i radiowe . Jest
                radio "Maryja" z wielomilionowa rzeszą słuchaczy , jest TV Puls . Jest całe
                mnóstwo nielewicowych gazet . Czego Pan się obawia ? Nie mamy wielu rzeczy ,
                ale z pewnością dorobilismy sie wolnych mediów . A z tymi "średnioeiecznymi
                metodami kontroli " to doprawdy nie wiem o co Panu chodzi .
                • wojcd Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Pana ... 18.08.01, 15:23
                  Panie V.C.,
                  Politycy są ZDEMORALIZOWANI. Jedynym kagańcem jest niezależność od KAŻDEGO
                  rządu masmediów, sądownictwa, kościołów. Jest wielkim złudzeniem, że wybór
                  dobrych polityków gwarantuje dobre rządy. Muszą czuć silną presję tych ośrodków
                  przez CAŁY czas sprawowania władzy . W polskich masmediach liczą się JEDYNIE
                  TVP1 i TVP2 - reszta się nie liczy. Proszę zobaczyć jak zawzięcie bronią
                  niezależności BBC Anglicy i jak nie dawno niezależności telewizji bronili
                  Czesi. Anglicy traktują to jak my obronę Częstochowy. To nie jest moje
                  PRZEWRAŻLIWIENIE.
                  Pozdrawiam Wojciech
            • Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do V. C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:09
              Gość portalu V.C. napisał :
              „Przepraszam wszystkich , którzy poczuli się urażeni stwierdzeniem o suficie
              oraz Jolę za użycie "epitetu" "Droga" .”

Nie ja nie poczułam się obrażona „sufitową metaforą”, mam zasady i nie
              komentuję tego typu zwrotów, choć może dla Ciebie VC zrobię wyjątek.
              Przeprosiny przyjmuję. Możesz mi mówić per droga.

„ Nie przepraszam Buzka.”

A powinieneś, ja uważam że Pan Premier Profesor Jerzy Buzek zasługuje na
              miano męża stanu. Ty Masz inne zdanie. Skoro nie chcesz dyskutować zostańmy
              każdy (a)przy swoim zdaniu.

„ Może trochę mnie poniosło , ale trzeba być mieć chyba spore kłopoty ze
              słuchem , a także wzrokiem ( to a propos "daltonizmu" ), żeby słysząc i widząc
              co się dzieje nadal popierać AWS i się tym chwalić .”

To twoja ocena lepiej by było gdybyś podjął dyskusję merytoryczną zamiast ataku
              personalnego na mnie ( nierówno pod sufitem, odwaga Dzierżynskiego, kłopoty ze
              słuchem i wzrokiem).
              Przypominam Ci, że choć już trochę wyszło z mody ale było takie pojęcie jak
              pluralizm, rozumiany jako nie tylko prawo do swobodnego wyrażania opinii ale
              także poszanowania dla zróżnicowanych poglądów.

„ Co do aktu głosowania , to wierzę w rozsądek społeczeństwa . Nikt nie będzie
              go zastraszał , chyba , że aktywiści AWS.”

Ja też wierzę w rozwagę elektoratu, ale uważam że podobnie jak poszczególni
              ludzie społeczeństwo tez ma prawo do popełniania błędów, ostatecznie to ono za
              to płaci.
              Odnośnie zastraszania przez aktywistów AWS, to twoje obawy są bezpodstawne. Z
              moich obserwacji wynika, że AWS zachowuje się bardzo rozsądnie i prezentuje
              umiar w odróżnieniu od ..... . Czy słyszałeś, żeby kiedyś ktoś z prawicy mówił
              o oszołomstwie lewicy, prawdziwych komunistach, prawdziwych socjaldemokratach
              itd. To po lewej stronie jest agresja słowna. Ale to dobrze bo ludzie to widzą
              i oceniają nikt nie lubi pieniaczy.

„O co Ci chodziło z tym "roczkiem" ? Szykujecie już jakiś przewrót ?„

Chodziło mi o to, że za rok zweryfikujesz swoje poglądy i wtedy ....
              Co do przewrotów to chyba niepotrzebnie się ekscytujesz . Gdybym ja reagowała
              tak emocjonalnie jak ty, to zapytałabym czy twoja sugestia o suficie to
              zapowiedz, że będziecie dawać żółte papiery ludziom o innych poglądach ( tak
              już było ale nie w Polsce).
              Wyluzuj i miarkuj słowa.

Bardzo chcesz aby wygrało twoje ugrupowanie, ale wstydzisz się do niego
              przyznać to świadczy o zaburzeniach w myśleniu. smile)
              Zaburzenia myślenia – rodzaj zaburzeń procesów poznawczych w wyniku zaburzeń w
              sferze emocjonalno motywacyjnej. Najprostszym przykładem tego rodzaju sytuacji
              jest myślenie życzeniowe zwane katatymią.
              Katatymia to zjawisko polegające na podporządkowaniu sądów aktualnym
              pragnieniom i uczuciom, - prowadzi do subiektywnej oceny rzeczywistości po
              myśli określonych pożądań, życzeń, czy wspomnień.
              Zaburzenia myślenia są wynikiem działań mechanizmów obronnych psychologicznych
              min projekcji np. człowiek może przypisywać wrogie zamiary otoczeniu podczas
              gdy w rzeczywistości zachowanie to jest jedynie prosta reakcją na jego
              złośliwość.

PS. Dziękuję za wsparcie kolegom. Widzę, że duch rycerski nie zaginął nie tylko
              u ewentualnego Premiera (A. Lepera). Panie Wojtku – mamy NIK, nie jest tak źle.

Pozdrawiam wszystkich
              Indywidualnie V.C. – nie spalaj się tak 3m się. ( z tymi zaburzeniami to żart)

• Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:28
                Odnise sie tylko do , wspomnianego przez Ciebie ,mojego rzekomego
                wstydu .Powtórzę już to co odpowiedziałem Maxowi w wątku o UPR . Otóż , w
                przeciwieństwie do Ciebie i kilku innych osób na tym forum , nie zamierzam
                prowadzić na tym forum kampanii na rzecz konkretnej partii . Dlaczego ?
                1. Przyzwoitość mi to nakazuje .
                2. Nie jestem nawiedzony .
                3. Nikt mnie nie sponsoruje ( i nie zapłaci za mnie rachunku)
                4. Z wrodzonej skromnosci .
                P.S. " Od głodu , wojny i AWS-u
                Uchowaj nas , Panie "
                • Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:34

> Odnise sie tylko do , wspomnianego przez Ciebie ,mojego rzekomego
                  > wstydu .Powtórzę już to co odpowiedziałem Maxowi w wątku o UPR . Otóż , w
                  > przeciwieństwie do Ciebie i kilku innych osób na tym forum , nie zamierzam
                  > prowadzić na tym forum kampanii na rzecz konkretnej partii . Dlaczego ?
                  > 1. Przyzwoitość mi to nakazuje .
                  > 2. Nie jestem nawiedzony .
                  > 3. Nikt mnie nie sponsoruje ( i nie zapłaci za mnie rachunku)
                  > 4. Z wrodzonej skromnosci .
                  > P.S. " Od głodu , wojny i AWS-u
                  > Uchowaj nas , Panie "

A to przepraszam, szanuję twoje motywacje.
                  Nie czytałam watku o UPR uzupełnię sobie.
                  PS. Ja się modlę trochę inaczej ale też nie powiem jak ze wzgledu na prawo do
                  prywatności.
                  Pozdr.
                • Gość: jolka Re: Oczekuję pilnych wyjasnień od V.C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 02:32

> Odnise sie tylko do , wspomnianego przez Ciebie ,mojego rzekomego
                  > wstydu .Powtórzę już to co odpowiedziałem Maxowi w wątku o UPR . Otóż , w
                  > przeciwieństwie do Ciebie i kilku innych osób na tym forum , nie zamierzam
                  > prowadzić na tym forum kampanii na rzecz konkretnej partii . Dlaczego ?
                  > 1. Przyzwoitość mi to nakazuje .
                  > 2. Nie jestem nawiedzony .
                  > 3. Nikt mnie nie sponsoruje ( i nie zapłaci za mnie rachunku)
                  > 4. Z wrodzonej skromnosci .
                  > P.S. " Od głodu , wojny i AWS-u
                  > Uchowaj nas , Panie "

Ponieważ stwierdziłam, że w jednym z postów zachęcałeś Natalię do głosowania m.in.
                  na Twojego kumpla i innych kandydatów na posłów oczekuję na pilne wyjaśnienia z
                  twojej strony. Chodzi mi o ponowne odniesienie się do 4 w/w punktów.
                  Pozdrawiam zdezorientowana.
                  • wojcd Re: Oczekuję pilnych wyjasnień od V.C. 19.08.01, 03:59
                    No właśnie Panie VC ja też znalazłem w archiwum przynajmniej 2 miejsca gdzie
                    Pan nawoływał do głosowania raz na SLD i raz na UP.
                    Wojciech
                    • Gość: V.C. Re: Pilne wyjaśnienia od V.C. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 08:37
                      No właśnie , Jolu , konkretnych osób , z Wrocławia i z Wałbrzycha . Zawsze
                      starałem się głosować na osoby , które poznałem osobiście . I dotyczy to także
                      wyborów prezydenckich . Jednak nie podawałem nazwy ugrupowania z listy którego
                      startują . Prawda ? O ile sobie przypominam użyłem też sformułowania " możesz
                      zagłosować" , a nie " zagłosuj ". Czyli bylo to tylko podsuwanie jednej z
                      możliwości .
                      Proszę Pana , zgadza się . Kilkakrotnie zdarzyło mi się sugerować osobom
                      uprzedzonym do samego SLD do oddania głosu na UP, KPEiR , SD , PLD , a nawet
                      PPS .Był to chwyt retoryczny, nie kampania wyborcza . Nie wychwalałem ich
                      programu , ani osiągnięć , ani przymiotów ich aktywistów w stylu " Pan Premier
                      Profesor Jerzy Buzek mężem stanu jest ".
                      Jestem ciekaw , kiedy to zdarzyło mi się ( wg Pana ) namawiać do głosowania
                      konkretnie na SLD . Sam nigdy nie głosowałem na tą partię i póki co , nie
                      zamierzam .
                      Tym , którym moje wywody wydadza się nieco pokrętne , wyjaśnię , że wcale nie
                      ukrywam , iż zamierzam głosować na kandydatów z list lewicowych ( są dwie takie
                      listy ). Nikt , kto zna moje poglądy prezentowane na forum , nie mógłby chyba
                      pomyśleć inaczej .
                      • wojcd Re: Pilne wyjaśnienia od V.C. 19.08.01, 17:04
                        Panie VC,
                        Jest pewna niespójność w tym co Pan tu pisze. Jeśli Pan mówi o lewicy to
                        argumenty Pana są z porządku ROZUMOWEGO. Natomiast jeśli Pan mówi o prawicy to
                        argumenty są z porządku EMOCJONALNEGO. Dokładniej – ma Pan rację, że nie ma
                        przejścia od sugerowania konkretnym osobom by głosowały na lewicę, do wniosku,
                        że Pan uprawia kampanię wyborczą na rzecz lewicy. Bo indukcja to jest bardzo
                        podejrzana metoda wnioskowania. Jednak w porządku emocjonalnym indukcja jest
                        zupełnie oczywistą metodą wnioskowania. Stąd moje i Pani Joli zarzuty są
                        trafne. Chodzi o to by Pan mówiąc o polityce stosował od początku do końca
                        jednorodny porządek – albo rozumowy albo emocjonalny. Na dodatek rozumowania
                        emocjonalne muszą być bardzo dokładnie podparte przesłankami wyższego rzędu. Ja
                        też argumentuje z porządku emocjonalnego ale dlatego, iż uważam, że fundament
                        wolności jest zagrożony. Kategoria wolności jest z wyższego porządku niż to
                        jaka partia będzie rządziła i moje emocje są uprawnione.
                        Serdecznie pozdrawiam Wojciech
                      • Gość: jolka Re: Pilne wyjaśnienia od V.C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 00:01

> No właśnie , Jolu , konkretnych osób , z Wrocławia i z Wałbrzycha . Zawsze
                        > starałem się głosować na osoby , które poznałem osobiście . I dotyczy to także
                        > wyborów prezydenckich . Jednak nie podawałem nazwy ugrupowania z listy którego
                        > startują . Prawda ? O ile sobie przypominam użyłem też sformułowania " możesz
                        > zagłosować" , a nie " zagłosuj ". Czyli bylo to tylko podsuwanie jednej z
                        > możliwości .

Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym poście ? Ten, który ja mam na myśli dotyczył
                        konkretnej partii i Ty V.C. byłeś uprzejmy wskazać kandydatów na posłów tej
                        partii. Tak bardzo się wysilam żeby Cię zrozumieć, ale mam trudności.
                        jesli ja mówię mąż stanu to wg ciebie kampania
                        jeśli ty mówisz ło... - to nie jest to negatywna kampania,
                        nawet jeśli mówisz : "możesz zagłosować" to też nie jest kampania ?
                        Interesujące, a tak wogóle przy okazji co sądzisz o empatii poznawczej ?

> Tym , którym moje wywody wydadza się nieco pokrętne , wyjaśnię , że wcale nie
                        > ukrywam ...

Ależ jakie tam pokrętne. Jasne jak słońce, proste jak konstrukcja cepa.
                        Zyczę ci dużo szczęscia i jak najmniej rozczarowań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka