Gość: jolka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 18:35 Wstępne wyniki za tv polsat : AWS 2,86 % Alternatywa 8,4% LPR 6,6% PO 6,8% PiS 9,22% Samoobrona 15,96% Unia Wol. 6,17 % pozostałość SLD 20 zł plus piwo i wódka zamiast kiełbasy wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.echostar.pl 12.08.01, 18:45 Boże chroń Polskę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 19:05 Uzupełniam : SLD 33% PSL 11% Jest szansa na stworzenie koalicyjnego rządu bez SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.kabel.telenet.be 12.08.01, 19:13 A POlsat ile procet? Moze ja storze koalicje z Jola ma cale 45% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: 62.87.135.* 12.08.01, 19:17 Gość portalu: jolka napisał(a): > Uzupełniam : > SLD 33% > PSL 11% > Jest szansa na stworzenie koalicyjnego rządu bez SLD. Szanowna Jolu - co to da? Ja nie znosze ekipy Lesia M, od zawsze. Ale teraz to ja nie wiem, ktora ekipe mozna by zniesc. A po ostatnich wybrykach koalicje tez juz zbrzydly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 19:24 Pollaku! Muszę się jakoś pocieszyć, bo moje ugrupowanie ma tylko 2,86%. Jakie masz propozycje ? Wszystko Ci się nie podoba ? Te wyniki nie sa reprezentatywne, rozważano nawet możliwość unieważnienia wyborów. No ale sam widzisz, że SLD nie ma 40%. Jajacku z tobą wchodzę w każda koalicje, jak zmienisz poglądy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.kabel.telenet.be 12.08.01, 19:49 Jola dla ciebie jestem gotowy na wszstko. Bede zmienial pglady jak AWS. Zamocze swoje lapki w kazdej aferze,powiem jedno a zrobie drugie . Bede typowym dzialaczem AWS Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej 12.08.01, 19:25 Gość portalu: jolka napisał(a): > Jest szansa na stworzenie koalicyjnego rządu bez SLD. --------------------------- Chyba byloby smiesznie w Sejmie. No i w rzadzie. sceptyczny sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 12.08.01, 22:42 Jeden koalicyjny mamy już cztery lata. Boże chroń cara. Nie żądam od Szczecinian popierania SLD, ani nawet do tego nie namawiam. Jolu powiedz mi co zrobił AWS-owy wojewoda Lisewski dla tego regionu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Andrzej Lepper Premierem IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 19:32 A Miller i jego szajka frajerem. Czy są jeszcze wolne miejsca w samolocie? Byle gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Andrzej Lepper Premierem 12.08.01, 20:05 Perla, mieszkam w takim kraju, gdzie z komunistow lubia tylko ich pieniadze. Jakby co, to moge Cie przechowac, dopoki nie zmontujesz jakiegos rzadu na wygnaniu, czy cos podobnego (ja bym chcial byc od Spraw Zagranicznych; mam pare krawatow, a garnitur dokupie). Ten koles Leppera, antyglobalista zadymiarz jest jednakze niedaleko. Trzeba by chyba nam troche zejsc pod ziemie. Ale schrony sa tu w porzadku. W niektorych to nawet wino trzymaja. Z piwem, niestety, troche gorzej. Latwo sie jednak przestawic (ta sama strefa czasowa). sc-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Wybór mniej różowego ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 21:43 Przy 20% frekwencji w prawyborach w Bystrzycy Klodzkiej okazuje się, że SLD otrzymało poparcie tylko 6,6%, Samoobrona 3,2% a PSL 2,2% pozostali po poniżej 2% uprawnionych. Gdyby te wyniki miały się ostać, to faktycznie musielibyśmy znowu wybierać wg sugestii Perły "mniej różowego (czy czerwonego)"Premiera. A.Lepper jest mniej różowy bo ma tylko różowe policzki. Gdzie te 80%, a może jednak zagłosują na AWS ? Sceptyk wstrzymaj się jeszcze z zakupem garnituru, Perła zostań. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Rząd mniejszościowy - Samoobrona + Unia Wolności IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 12.08.01, 21:49 Gość portalu: jolka napisał(a): > Wstępne wyniki za tv polsat : > AWS 2,86 % > Alternatywa 8,4% > LPR 6,6% > PO 6,8% > PiS 9,22% > Samoobrona 15,96% > Unia Wol. 6,17 % > pozostałość SLD > 20 zł plus piwo i wódka zamiast kiełbasy wyborczej Lepper premierem, Frasyniuk wicepremierem, albo odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 22:58 Takie wyniki wychodza gdy przeprowadza je sie w niereprezentatywnych miejscach. Zrobcie prawybory w Plocku albo Kaliszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 19:30 Droga Jolu ! Albo pracujesz jako asystentka w kancelarii łoBuzka albo masz nierówno pod sufitem . Masz jednak odwagę Dzierżyńskiego , przyznając się wszystkom , że popierasz AWS ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do V .C, - IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 06:49 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Droga Jolu ! Albo pracujesz jako asystentka w kancelarii łoBuzka albo masz > nierówno pod sufitem . Masz jednak odwagę Dzierżyńskiego , przyznając się > wszystkom , że popierasz AWS ... Pytasz czy stwierdzasz, kokietujesz czy chcesz obrazic, czy trzy w jednym ? A o scenariuszu niespodziankowym słyszałeś ? Tylko idiota takowego nie ma. Nie sądzisz, że lepiej dyskutować o faktach niż o człowieku (jolka to też człowiek, mimo ze kobieta i w sieci). Zapytano kiedyś amerykańskiego uczonego daltonistę,: "Panie Profesorze jak Pan się czuje odbierając w tak nienormalny sposób świat ? A Pan Profesor : "To inni są nienormalni ja odbieram świat normalnie." Optyka głupcze optyka - punkt widzenia a miejsce siedzenia. I nie pisz mi droga bo ja jestem bezcenna. A z F.Dzierżyńskim to lepiej nie wspominać, nie wywoływać słyszałam taką anegdotę, że jak dotarły do niego słuchy, że gdzieś są jakieś nieprawomyślne poglądy, to kazał zawiadomić o swoim przyjeżdzie pociągiem. Wszyscy notable przychodzili na dworzec, a pociąg nawet się nie zatrzymał tylko snajperzy kosili z pistoletów maszynowych. Niczego nie wyjaśniał bo po co ? Tak że nie ryzykuj w przyszłości i nie porównuj mnie z F.Dzierżyńskim. W tym szaleństwie jest metoda. A V.C. to co to znaczy nie Victoria przypadkiem. Co do meritum, wolność słowa, wolne wybory. Obezwładniająca koalicja, detrukcjonizm opozycji rządzacej i tyle. Zawsze zostawiam sobie jeszcze asy w rekawie ( argumenty) możemy podyskutować, ale na razie ty nie chciałes dyskutować tylko wydać wyrok skazujący na mnie. Sadzisz, że jeśli ta nagonka o pardon kampania wyborcza spowodowała że ludzie boją sie przyznać, to będą się bali także w kabinie wyborczej zagłosowac na AWS ? Znowu owczy pęd ? A wspomnij mnie za roczek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki 17.08.01, 18:23 Panie V.C. Nie jest ładnie używać epitetów (nie pasujących zresztą) w wątkach merytorycznych – „łoBuzek”. Fakt - pani Jola posługiwała się - za Perłą - terminami czerwień, różowy.., ale przecież to barwy godowe SLD, więc nie są nadużyciem. Pana zejście na ten poziom nie jest fair. Poza tym cytat „masz nierówno pod sufitem” – BEZ KOMENTARZA. Niech Pan również zwróci uwagę na post Perły przecież on jest mistrzem argumentacji, a odwołuje się tu zupełnie do innej sfery – sfery emocji. Bo niektórzy widzą, że po raz pierwszy po 89 roku partia polityczna kontroluje wszystko – masmedia + wymiar sprawiedliwości. Stawia to partię poza kontrolą społeczną. Afery gospodarcze będą poza ZASIĘGIEM wzroku opinii publicznej. Jeśli jeszcze SLD przy spadku poparcia wróci do średniowiecznych metod kontroli społeczeństwa – to tylko podążać za Perłą. Pani Jola próbuje znaleźć ROZWIĄZANIE, żeby Perła został z nami i bawił nas dalej. Pozdrowienia Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:52 Przepraszam wszystkich , którzy poczuli się urażeni stwierdzeniem o suficie oraz Jolę za użycie "epitetu" "Droga" . Nie przepraszam Buzka . Może trochE mnie poniosło , ale trzeba być mieć chyba spore kłopoty ze słuchem , a także wzrokiem ( to a propos "daltonizmu" ), żeby słysząc i widząc co się dzieje nadal popierać AWS i się tym chwalić . Co do aktu głosowania , to wierzę w rozsadek społeczństwa . Nikt nie będzie go zastraszał , chyba , że aktywiści AWS . O co Ci chodziło z tym "roczkiem" ? Szykujecie już jakiś przewrót ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krates Re: Do V.C. IP: *.delta.com.pl 17.08.01, 21:30 Za rozsądny uznasz zapewne wybór Twoich faworytów. Zdradź ich proszę abyśmy wiedzieli później czy twoja wiara okazała się zasadna czy nie. Krates Gość portalu: V.C. napisał(a): Co do aktu głosowania , to wierzę w > rozsadek społeczństwa . Nikt nie będzie go zastraszał , chyba , że aktywiści > AWS . O co Ci chodziło z tym "roczkiem" ? Szykujecie już jakiś przewrót ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Do Kratesa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 21:33 " Po czynach ich poznacie " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: Do V. i C. tora zamiast Kratesa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 21:38 Gość portalu: V.C. napisał(a): > " Po czynach ich poznacie " Czy po nadmiernej skłonności do przeprosin ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krates Podniosą podatki? IP: *.delta.com.pl 17.08.01, 22:26 ...żeby nikt inny nie zarobił tyle ile oni już mają? Lepsza jest bardziej profesjonalna pijawa czy amatorka? Profesjonalna więcej wysysa ale tak że nie zauważasz, prawie bezboleśnie. Amatorka dla odmiany mniej krwi utoczy ale tak jakoś nieudolnie że się ofiara męczy bardziej. Krates Gość portalu: V.C. napisał(a): > " Po czynach ich poznacie " Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Podniosą podatki? 17.08.01, 22:37 Miło mi Kratesie słyszeć Ciebie ze smutkiem zgadzam się z Tobą. Serdecznie pozdrawiam - Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krates Kłaniam się! IP: *.delta.com.pl 17.08.01, 23:16 Witaj! Nie wiem czy to dobrze, że miło mnie słuchać? Czyżbym zaczął opinii publicznej dogadzać? Nic dziwnego że się zgadzasz (z czym właściwie tym razem?) bo ja mam zawsze rację Ja też jestem smutny kiedy się z Tobą zgadzam Jeszcze chciałem kilka zdań napisać ale myślę że wystarczy Pozdrawiam, Krates wojcd napisał(a): > Miło mi Kratesie słyszeć Ciebie > ze smutkiem zgadzam się z Tobą. > Serdecznie pozdrawiam - Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki 17.08.01, 21:41 Panie V.C. Mówi Pan o rozsądku społeczeństwa – tak, ale nie w sytuacji brzegowej. To o co chodzi mnie i domyślam się Perle to to, że powstanie po raz pierwszy po 89 roku sytuacja, że nie będzie KAGAŃCA na rząd. Układ który jest teraz jest prawidłowy masmedia i rząd w różnych rękach. Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Pana ... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 12:19 Nie będzie aż tak żle . Są prywatne stacje telewizyjne i radiowe . Jest radio "Maryja" z wielomilionowa rzeszą słuchaczy , jest TV Puls . Jest całe mnóstwo nielewicowych gazet . Czego Pan się obawia ? Nie mamy wielu rzeczy , ale z pewnością dorobilismy sie wolnych mediów . A z tymi "średnioeiecznymi metodami kontroli " to doprawdy nie wiem o co Panu chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Pana ... 18.08.01, 15:23 Panie V.C., Politycy są ZDEMORALIZOWANI. Jedynym kagańcem jest niezależność od KAŻDEGO rządu masmediów, sądownictwa, kościołów. Jest wielkim złudzeniem, że wybór dobrych polityków gwarantuje dobre rządy. Muszą czuć silną presję tych ośrodków przez CAŁY czas sprawowania władzy . W polskich masmediach liczą się JEDYNIE TVP1 i TVP2 - reszta się nie liczy. Proszę zobaczyć jak zawzięcie bronią niezależności BBC Anglicy i jak nie dawno niezależności telewizji bronili Czesi. Anglicy traktują to jak my obronę Częstochowy. To nie jest moje PRZEWRAŻLIWIENIE. Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do V. C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:09 Gość portalu V.C. napisał : „Przepraszam wszystkich , którzy poczuli się urażeni stwierdzeniem o suficie oraz Jolę za użycie "epitetu" "Droga" .” Nie ja nie poczułam się obrażona „sufitową metaforą”, mam zasady i nie komentuję tego typu zwrotów, choć może dla Ciebie VC zrobię wyjątek. Przeprosiny przyjmuję. Możesz mi mówić per droga. „ Nie przepraszam Buzka.” A powinieneś, ja uważam że Pan Premier Profesor Jerzy Buzek zasługuje na miano męża stanu. Ty Masz inne zdanie. Skoro nie chcesz dyskutować zostańmy każdy (a)przy swoim zdaniu. „ Może trochę mnie poniosło , ale trzeba być mieć chyba spore kłopoty ze słuchem , a także wzrokiem ( to a propos "daltonizmu" ), żeby słysząc i widząc co się dzieje nadal popierać AWS i się tym chwalić .” To twoja ocena lepiej by było gdybyś podjął dyskusję merytoryczną zamiast ataku personalnego na mnie ( nierówno pod sufitem, odwaga Dzierżynskiego, kłopoty ze słuchem i wzrokiem). Przypominam Ci, że choć już trochę wyszło z mody ale było takie pojęcie jak pluralizm, rozumiany jako nie tylko prawo do swobodnego wyrażania opinii ale także poszanowania dla zróżnicowanych poglądów. „ Co do aktu głosowania , to wierzę w rozsądek społeczeństwa . Nikt nie będzie go zastraszał , chyba , że aktywiści AWS.” Ja też wierzę w rozwagę elektoratu, ale uważam że podobnie jak poszczególni ludzie społeczeństwo tez ma prawo do popełniania błędów, ostatecznie to ono za to płaci. Odnośnie zastraszania przez aktywistów AWS, to twoje obawy są bezpodstawne. Z moich obserwacji wynika, że AWS zachowuje się bardzo rozsądnie i prezentuje umiar w odróżnieniu od ..... . Czy słyszałeś, żeby kiedyś ktoś z prawicy mówił o oszołomstwie lewicy, prawdziwych komunistach, prawdziwych socjaldemokratach itd. To po lewej stronie jest agresja słowna. Ale to dobrze bo ludzie to widzą i oceniają nikt nie lubi pieniaczy. „O co Ci chodziło z tym "roczkiem" ? Szykujecie już jakiś przewrót ?„ Chodziło mi o to, że za rok zweryfikujesz swoje poglądy i wtedy .... Co do przewrotów to chyba niepotrzebnie się ekscytujesz . Gdybym ja reagowała tak emocjonalnie jak ty, to zapytałabym czy twoja sugestia o suficie to zapowiedz, że będziecie dawać żółte papiery ludziom o innych poglądach ( tak już było ale nie w Polsce). Wyluzuj i miarkuj słowa. Bardzo chcesz aby wygrało twoje ugrupowanie, ale wstydzisz się do niego przyznać to świadczy o zaburzeniach w myśleniu. ) Zaburzenia myślenia – rodzaj zaburzeń procesów poznawczych w wyniku zaburzeń w sferze emocjonalno motywacyjnej. Najprostszym przykładem tego rodzaju sytuacji jest myślenie życzeniowe zwane katatymią. Katatymia to zjawisko polegające na podporządkowaniu sądów aktualnym pragnieniom i uczuciom, - prowadzi do subiektywnej oceny rzeczywistości po myśli określonych pożądań, życzeń, czy wspomnień. Zaburzenia myślenia są wynikiem działań mechanizmów obronnych psychologicznych min projekcji np. człowiek może przypisywać wrogie zamiary otoczeniu podczas gdy w rzeczywistości zachowanie to jest jedynie prosta reakcją na jego złośliwość. PS. Dziękuję za wsparcie kolegom. Widzę, że duch rycerski nie zaginął nie tylko u ewentualnego Premiera (A. Lepera). Panie Wojtku – mamy NIK, nie jest tak źle. Pozdrawiam wszystkich Indywidualnie V.C. – nie spalaj się tak 3m się. ( z tymi zaburzeniami to żart) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:28 Odnise sie tylko do , wspomnianego przez Ciebie ,mojego rzekomego wstydu .Powtórzę już to co odpowiedziałem Maxowi w wątku o UPR . Otóż , w przeciwieństwie do Ciebie i kilku innych osób na tym forum , nie zamierzam prowadzić na tym forum kampanii na rzecz konkretnej partii . Dlaczego ? 1. Przyzwoitość mi to nakazuje . 2. Nie jestem nawiedzony . 3. Nikt mnie nie sponsoruje ( i nie zapłaci za mnie rachunku) 4. Z wrodzonej skromnosci . P.S. " Od głodu , wojny i AWS-u Uchowaj nas , Panie " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Prawybory w Bystrzycy Kłodzkiej -do Jolki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:34 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Odnise sie tylko do , wspomnianego przez Ciebie ,mojego rzekomego > wstydu .Powtórzę już to co odpowiedziałem Maxowi w wątku o UPR . Otóż , w > przeciwieństwie do Ciebie i kilku innych osób na tym forum , nie zamierzam > prowadzić na tym forum kampanii na rzecz konkretnej partii . Dlaczego ? > 1. Przyzwoitość mi to nakazuje . > 2. Nie jestem nawiedzony . > 3. Nikt mnie nie sponsoruje ( i nie zapłaci za mnie rachunku) > 4. Z wrodzonej skromnosci . > P.S. " Od głodu , wojny i AWS-u > Uchowaj nas , Panie " A to przepraszam, szanuję twoje motywacje. Nie czytałam watku o UPR uzupełnię sobie. PS. Ja się modlę trochę inaczej ale też nie powiem jak ze wzgledu na prawo do prywatności. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Oczekuję pilnych wyjasnień od V.C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 02:32 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Odnise sie tylko do , wspomnianego przez Ciebie ,mojego rzekomego > wstydu .Powtórzę już to co odpowiedziałem Maxowi w wątku o UPR . Otóż , w > przeciwieństwie do Ciebie i kilku innych osób na tym forum , nie zamierzam > prowadzić na tym forum kampanii na rzecz konkretnej partii . Dlaczego ? > 1. Przyzwoitość mi to nakazuje . > 2. Nie jestem nawiedzony . > 3. Nikt mnie nie sponsoruje ( i nie zapłaci za mnie rachunku) > 4. Z wrodzonej skromnosci . > P.S. " Od głodu , wojny i AWS-u > Uchowaj nas , Panie " Ponieważ stwierdziłam, że w jednym z postów zachęcałeś Natalię do głosowania m.in. na Twojego kumpla i innych kandydatów na posłów oczekuję na pilne wyjaśnienia z twojej strony. Chodzi mi o ponowne odniesienie się do 4 w/w punktów. Pozdrawiam zdezorientowana. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Oczekuję pilnych wyjasnień od V.C. 19.08.01, 03:59 No właśnie Panie VC ja też znalazłem w archiwum przynajmniej 2 miejsca gdzie Pan nawoływał do głosowania raz na SLD i raz na UP. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Pilne wyjaśnienia od V.C. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 08:37 No właśnie , Jolu , konkretnych osób , z Wrocławia i z Wałbrzycha . Zawsze starałem się głosować na osoby , które poznałem osobiście . I dotyczy to także wyborów prezydenckich . Jednak nie podawałem nazwy ugrupowania z listy którego startują . Prawda ? O ile sobie przypominam użyłem też sformułowania " możesz zagłosować" , a nie " zagłosuj ". Czyli bylo to tylko podsuwanie jednej z możliwości . Proszę Pana , zgadza się . Kilkakrotnie zdarzyło mi się sugerować osobom uprzedzonym do samego SLD do oddania głosu na UP, KPEiR , SD , PLD , a nawet PPS .Był to chwyt retoryczny, nie kampania wyborcza . Nie wychwalałem ich programu , ani osiągnięć , ani przymiotów ich aktywistów w stylu " Pan Premier Profesor Jerzy Buzek mężem stanu jest ". Jestem ciekaw , kiedy to zdarzyło mi się ( wg Pana ) namawiać do głosowania konkretnie na SLD . Sam nigdy nie głosowałem na tą partię i póki co , nie zamierzam . Tym , którym moje wywody wydadza się nieco pokrętne , wyjaśnię , że wcale nie ukrywam , iż zamierzam głosować na kandydatów z list lewicowych ( są dwie takie listy ). Nikt , kto zna moje poglądy prezentowane na forum , nie mógłby chyba pomyśleć inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Pilne wyjaśnienia od V.C. 19.08.01, 17:04 Panie VC, Jest pewna niespójność w tym co Pan tu pisze. Jeśli Pan mówi o lewicy to argumenty Pana są z porządku ROZUMOWEGO. Natomiast jeśli Pan mówi o prawicy to argumenty są z porządku EMOCJONALNEGO. Dokładniej – ma Pan rację, że nie ma przejścia od sugerowania konkretnym osobom by głosowały na lewicę, do wniosku, że Pan uprawia kampanię wyborczą na rzecz lewicy. Bo indukcja to jest bardzo podejrzana metoda wnioskowania. Jednak w porządku emocjonalnym indukcja jest zupełnie oczywistą metodą wnioskowania. Stąd moje i Pani Joli zarzuty są trafne. Chodzi o to by Pan mówiąc o polityce stosował od początku do końca jednorodny porządek – albo rozumowy albo emocjonalny. Na dodatek rozumowania emocjonalne muszą być bardzo dokładnie podparte przesłankami wyższego rzędu. Ja też argumentuje z porządku emocjonalnego ale dlatego, iż uważam, że fundament wolności jest zagrożony. Kategoria wolności jest z wyższego porządku niż to jaka partia będzie rządziła i moje emocje są uprawnione. Serdecznie pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Pilne wyjaśnienia od V.C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 00:01 Gość portalu: V.C. napisał(a): > No właśnie , Jolu , konkretnych osób , z Wrocławia i z Wałbrzycha . Zawsze > starałem się głosować na osoby , które poznałem osobiście . I dotyczy to także > wyborów prezydenckich . Jednak nie podawałem nazwy ugrupowania z listy którego > startują . Prawda ? O ile sobie przypominam użyłem też sformułowania " możesz > zagłosować" , a nie " zagłosuj ". Czyli bylo to tylko podsuwanie jednej z > możliwości . Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym poście ? Ten, który ja mam na myśli dotyczył konkretnej partii i Ty V.C. byłeś uprzejmy wskazać kandydatów na posłów tej partii. Tak bardzo się wysilam żeby Cię zrozumieć, ale mam trudności. jesli ja mówię mąż stanu to wg ciebie kampania jeśli ty mówisz ło... - to nie jest to negatywna kampania, nawet jeśli mówisz : "możesz zagłosować" to też nie jest kampania ? Interesujące, a tak wogóle przy okazji co sądzisz o empatii poznawczej ? > Tym , którym moje wywody wydadza się nieco pokrętne , wyjaśnię , że wcale nie > ukrywam ... Ależ jakie tam pokrętne. Jasne jak słońce, proste jak konstrukcja cepa. Zyczę ci dużo szczęscia i jak najmniej rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś