Dodaj do ulubionych

"Zadymiony PiS-em"

02.09.10, 20:32
Trudno z takim stwierdzeniem dyskutować skotro wypowiedział je biskup, a dotyczy Episkopatu.
Jest w środku, więc chyba wie co mówi.

Bp Pieronek bardzo ostro: Episkopat upolityczniony. Zadymiony PiS-em

"W tej sprawie chodzi o budowanie siły partii na grobowcu", "episkopat jest upolityczniony, zadymiony
PiS-em" - bp Tadeusz Pieronek w bardzo ostrych słowach komentował zaangażowanie Kościoła w
sprawę krzyża i pomnika pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej. Wywiad z hierarchą
opublikowała "Rzeczpospolita".

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8326196,Bp_Pieronek_bardzo_ostro__Episkopat_upolityczniony_.html
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: "Zadymiony PiS-em" 02.09.10, 20:38
      - Szoah to jest idea, która ma integrować społeczność żydowską na świecie, można
      to uznać za propagandę na rzecz narodu izraelskiego - przyznaje biskup, były
      wieloletni rektor Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie.

Na naszą sugestię, że słowo "propaganda" kojarzy się negatywnie, odpowiada: -
      Czepianie się słówek jest bez sensu. Propaganda jest teraz wszechobecna, także w
      mediach.

Więcej...
      wyborcza.pl/1,75478,7493707,Co_bp_Pieronek_powiedzial_o_Zydach.html#ixzz0yOn9nkfP
      • off_nick Re: "Zadymiony PiS-em" 02.09.10, 20:49
        absztyfikant napisał:

Jest wątek na ten temat:

Tekst linka
        • absztyfikant Re: "Zadymiony PiS-em" 02.09.10, 20:56
          Nie zawsze otwieram watki Francuza.

Chcialem tylko pokazac Wikulowi, ze on na pewno nie stoi w srodku.

---------------------------------------------------------

To feministyczny beton, na który kwas solny nie pomoże.

* Pieronek o Izabeli Jarudze-Nowackiej

• wikul Re: "Zadymiony PiS-em" 02.09.10, 22:06
            absztyfikant napisał:

> Nie zawsze otwieram watki Francuza.
            > Chcialem tylko pokazac Wikulowi, ze on na pewno nie stoi w srodku.

Wyrazista osobowość. Pisząc o środku miałem na mysli jego rozeznanie o politycznych sympatiach
            kolegów biskupów. Bywa na tych spotkaniach, to wie. Ale rozumiem twoja wrażliwość w określonych
            sprawach, chociaż mnie to nie razi.

> To feministyczny beton, na który kwas solny nie pomoże.
            >
            > * Pieronek o Izabeli Jarudze-Nowackiej

Miałem podobne zdanie o p.Jarudze. Teraz nie wypada o tym pisać.
            • luzerski Re: "Zadymiony PiS-em" 03.09.10, 15:25
              wikul napisał:

> Miałem podobne zdanie o p.Jarudze.

Ja również. Pamiętam, jak na drzwiach swego gabinetu kazała umieścić tabliczkę z
              napisem MINISTRA, gdyż słowo MINISTER uznała za antyfeministyczne.
              • wikul Re: "Zadymiony PiS-em" 03.09.10, 16:35
                luzerski napisał:

> wikul napisał:
                >
                >
                > > Miałem podobne zdanie o p.Jarudze.
                >
                > Ja również. Pamiętam, jak na drzwiach swego gabinetu kazała umieścić tabliczkę
                > z
                > napisem MINISTRA, gdyż słowo MINISTER uznała za antyfeministyczne

No własnie, dlatego podzilam pogląd bp.Bieronka że to był feministyczny beton. Bez sensu i bez
                wdzięku.
    • g-48 Re: "Zadymiony PiS-em" 02.09.10, 20:59
      "W tej sprawie chodzi o budowanie siły partii na grobowcu", "episkopat jest upo
      > lityczniony, zadymiony
      > PiS-em" - bp Tadeusz Pieronek w bardzo ostrych słowach komentował zaangażowanie
      > Kościoła w
      > sprawę krzyża i pomnika pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej. Wywiad z hierarch
      > ą
      > opublikowała "Rzeczpospolita".
      A ty wikulec msz syndrom PiSu.Boisz sie ze spojrzy okiem prawa na twoje finanse czy tez tylko taki
      jestes ze jak wszyscy go przeklinaja to warto zostac w zasyfionej gromadce?!
      Zastanow sie nad moja sygnaturka i pomysl czy rzeczywiscie ten zasyfiony Majakowski mial racje.
      • wikul Re: "Zadymiony PiS-em" 02.09.10, 22:24
        g-48 napisał:

> A ty wikulec msz syndrom PiSu.Boisz sie ze spojrzy okiem prawa na twoje finans
        > e czy tez tylko taki
        > jestes ze jak wszyscy go przeklinaja to warto zostac w zasyfionej gromadce?!
        > Zastanow sie nad moja sygnaturka i pomysl czy rzeczywiscie ten zasyfiony Majako
        > wski mial racje.

Coś ty wybełkotał ? Jaki syndrom ? Jakie finanse ? Jak gromadka ? Wątek jest o Episkopacie, nie
        zauważyłeś ? A konkretnie o biskupie który odważnie powiedział o co chodzi w tym gremium. Nic
        dziwnego że nie mozna załatwić sprawy pisokrzyżowców.

Sądzisz że ktoś czyta twoją sygnaturkę ? Optymista.
        • g-48 Re: "Zadymiony PiS-em" 03.09.10, 00:19
          Coś ty wybełkotał ? Jaki syndrom ? Jakie finanse ? Jak gromadka ? Wątek jest o
          > Episkopacie, nie
          > zauważyłeś ?

Bp Pieronek bardzo ostro: Episkopat upolityczniony. Zadymiony PiS-em

"W tej sprawie chodzi o budowanie siły partii na grobowcu", "episkopat jest upolityczniony,
          zadymiony
          PiS-em" - bp Tadeusz Pieronek w bardzo ostrych słowach komentował zaangażowanie Kościoła w
          sprawę krzyża i pomnika pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej. Wywiad z hierarchą
          opublikowała "Rzeczpospolita

Piszesz o BP.Pieronku czy znowu o PiSie?A czego ty tak boisz sie tego PiSu?A moze szczekasz
          dzielnie za mediami Angory to znaczy pieknego Adasia i Pani Luczywo?
          -
          "I ten kto nie śpiewa dziś razem z nami;
          Ten jest przeciwko nam." Wladimir Majakowski
          Na wstepie ksiązki"Archipelag Gułag"
          • wikul Re: "Zadymiony PiS-em" 03.09.10, 01:32
            g-48 napisał:

> Piszesz o BP.Pieronku czy znowu o PiSie?A czego ty tak boisz sie tego PiSu?A mo
            > ze szczekasz
            > dzielnie za mediami Angory to znaczy pieknego Adasia i Pani Luczywo?

Co ty pieprzysz ? Co mnie obchodzi Angora, Adaś czy Łuczywo ? Opamietaj się. Wątek jest o Pieronku
            i jego wyraźnej deklaracji. Do tej pory żaden z hierarchów tak wyraźnie nie sprzeciwił sie PiS-owi.

> "I ten kto nie śpiewa dziś razem z nami;
            > Ten jest przeciwko nam." Wladimir Majakowski
            > Na wstepie ksiązki"Archipelag Gułag"

Nareszcie przeczytałem twoją sygnaturkę. Świetne ! Cały PiS ! Wystarczy przyznać się publicznie do
            braku sympatii do tej partii, by pisiaki zmieszali z blotem, jak u Majakowskiego, kto nie z nami to przeciw
            nam. Przekonali sie o tym boleśnie : Bartoszewski, Wajda, Kutz, Kora, Olbrychski i wielu, wielu innych.
            • g-48 Re: "Zadymiony PiS-em" 04.09.10, 00:14
              Cały PiS ! Wystarczy przyzna
              > ć się publicznie do
              > braku sympatii do tej partii, by pisiaki zmieszali z blotem, jak u Majakowskieg
              > o, kto nie z nami to przeciw
              > nam. Przekonali sie o tym boleśnie : Bartoszewski, Wajda, Kutz, Kora, Olbrychsk
              > i i wielu, wielu innych.

Acha! A ich ordynarny atak na PiS uwazasz za godny podziwu?Szczegolnie rozpasana nienawiscia
              retoryka Bartoszewskiego i Wajdy to byla na miejscu?Chodzi mi o to ze swoja retoryka-pomijam
              tresc-pokazali swoja jenteligencje i dojzalosc polityczna.
              • wikul Re: "Zadymiony PiS-em" 04.09.10, 00:20
                g-48 napisał:

> Cały PiS ! Wystarczy przyzna
                > > ć się publicznie do
                > > braku sympatii do tej partii, by pisiaki zmieszali z blotem, jak u Majako
                > wskieg
                > > o, kto nie z nami to przeciw
                > > nam. Przekonali sie o tym boleśnie : Bartoszewski, Wajda, Kutz, Kora, Olb
                > rychsk
                > > i i wielu, wielu innych.
                >
                > Acha! A ich ordynarny atak na PiS uwazasz za godny podziwu?Szczegolnie rozpasa
                > na nienawiscia
                > retoryka Bartoszewskiego i Wajdy to byla na miejscu?Chodzi mi o to ze swoja ret
                > oryka-pomijam
                > tresc-pokazali swoja jenteligencje i dojzalosc polityczna.

Może przytocz jakiś "ordynarny" cytat. A jak nie potrafisz to zamknij gębę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka