Dodaj do ulubionych

Panie i Panowie! Rodacy!

01.04.04, 10:03
Powołajmy do istnienia nowe ugrupowanie polityczne. Groteska dotychczasowego
układu sił politycznych może mieć wartościową alternatywę. Możemy żyć w
bogatym, czystym i sprawiedliwym państwie. Żyć wśród jego zamożnych
mieszkańców i obywateli. Wystarczy, że teraz powołamy partię, a potem wyborcy
udzielą nam dostatecznie silnego mandatu. Że nie udzielą? Ich sprawa, jeśli
będą woleli układ populistyczno - społeczno - biurokratyczno - złodziejski.
Stwórzmy im przynajmniej lepszy wybór.

W kilku następnych postach przedstawię wybrane, może najciekawsze i
najbardziej kontrowersyjne elementy proponowanych dla Polski rozwiązań.

Ja rozumiem ze mamy tu miejsce dla wirtualnych dyskusji, ale to z założenia
nie jest typowo dyskusyjny wątek. Być może zyska on przez moment, teraz,
Wasze zainteresowanie, ale zapraszam szczególnie do podnoszenia go w
następnych tygodniach, nie da się utworzyć ugrupowania politycznego z niczego
w jeden dzień. Zapraszam wobec tego do stawiania pytań, zwłaszcza odnośnie
programu, w dowolnym terminie, nie tylko dziś, ale też w te dni, które będą
już pachniały pierwszym maja, sezonem urlopowym czy wyjazdami wakacyjnymi.

zapraszam -

oszust19
Obserwuj wątek
    • prima_aprilis Re: Panie i Panowie! Rodacy! 01.04.04, 10:04
      Piszesz jakbyś ogłaszał stan wojenny. Stań lepiej w kolejce po cukier.
      • panidanka Re: Panie i Panowie! Rodacy! 01.04.04, 10:12
        prima_aprilis napisał:

> Piszesz jakbyś ogłaszał stan wojenny. Stań lepiej w kolejce po cukier.

to nieprawda, że ten cukier po kolejki krzepi
        ale jak wątek jest "Oszusta", to możemy wszyscy się wzajemnie oszukiwać i to
        bez cukru(lukru) oraz...
        pierwszy punkt programu nowej parii

na prila_aprilis nie oszukujemy jak przez resztę roku
        ciekawi mnie kto jeszcze tak potrafi?

Danka
        • oszust19 do primy i panidanki 01.04.04, 10:35
          Nie słodzę, niepotrzebny mi.

A nick "oszust19" po prostu wydał mi się ładny, zwłaszcza wytłuszczonym drukiem
          dzieki temu ze jest loginem. Wam własne nicki chyba też powinny się podobać?

O19
    • oszust19 Podział. Bezrobotni 01.04.04, 10:25
      Po co urzędy pracy, skoro wiadomo, że na znikomą mniejszość potencjalnych
      nowych pracowników polują łowcy głów, a miażdżąca większość nowych pracowników
      jest zatrudniana po znajomości. Jest też grupa pośrednia - zatrudniani dzięki
      własnej inicjatywie krązenia po ogromnej ilości miejsc i cyzelowania
      autoprezentacji, czasem komuś z tych pracowitych osób się udaje. Urzędy pracy
      są niepotrzebne, a związane między innymi z ich istnieniem wysokie
      opodatkowanie jest przyczyną tego, że trudno znaleźć bezrobotnym pracę, biznes
      nie rozwija skrzydeł pod ciężarem fiskusa.

Zasiłki dla bezrobotnych? Kompletny absurd. Dostac je moga tylko ci, którzy ich
      nie potrzebują, bo jeszcze niedawno pracowali i zarabiali pieniądze. Ci, którzy
      ich by może potrzebowali - mający największe braki w budżecie, mający
      największe trudności ze znalezieniem pracy, mianowicie dłużej bezrobotni, ci
      ich dostać nie mogą.

Zlikwidować:

- zasiłki
      - urzędy

Mają zresztą strukturę rejonizacji powiatową. Od razu zlikwidować wogle
      powiaty, przywrócić podział z lat 1975 - 1998, zadanai powiatów albo
      zlikwidowac (prywatyzacja lub podległość centrum ministerialnemu w Warszawie)
      albo rozdzielić pomiędzy gminy i 49 województw.
    • oszust19 Zabijanie dla zabójców? nowa idea 01.04.04, 10:50
      Mój pomysł zdaje mi się dość oryginalny. Bo usunięcie powiatów czy zasiłków,
      urzędów pracy, faktycznie to nie było nazbyt intrygujące. Teraz będzie lepiej.
      Odżywianie się mięsem n i e jest ani zbytnio zdrowe, ani zbytnio tanie. Nie
      sprzyja też środowisku naturalnemu. W tej ostatniej sprawie był tu na
      Aktualnościach kiedyś całkiem roztropny wątek założony, o ile mnie pamięć nie
      myli, przez użytkownika Doku. Moż e ktoś da linka lub podniesie dla
      niezorientowanych, ja jakoś nie mogłem znaleźć, za krótko szukałem. Ale
      odżywianiwen się mięsem, zwłaszcza zwierząt "wyższych" to sprawa
      kontrowersyjna z etycznego punktu widzenia, chcesz, zjedz, ale wciskanie komus
      miesa w jadłospis, jest bardziej nieetyczne niż dostawianie gorzaly
      (pięćdziesiątka do sniadania, obiadu i kolacji) do każdego posilku. O ile to
      otatnie wogle jest nieetyczne...

Zabijanie dla zabójców, rabusiów, paserów, gwałcicieli? Nie. Najkrócej. Ogólnie
      rzecz biorąc postulujemy wprowadzenie w więzieniach diety wegetarianskiej.
      Oczywiście strażników korzystających z zakładowej stołówki by to nie
      obowiązywało.
      • oszust19 Re: Zabijanie dla zabójców? nowa idea 06.04.04, 02:17
        oszust19 napisał:

> niezorientowanych, ja jakoś nie mogłem znaleźć, za krótko szukałem. Ale

Znalazłem to, troche przypadkiem. I korzystam z okazji, żeby podnieść swój
        tekst na pierwszą stronę jednocześnie uzupełniając samemu brak aktywnego
        łącznika do wątku, o ktorym przecież mówiłem. A nik tego internauty pisze sie z
        małej litery, nie tak jak napisałem z dużej ale takie zniekształcenie to chyba
        nie ma znaczenia. No to podaję

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9580527
    • oszust19 A teraz uczniowie i uczeni 01.04.04, 11:58
      Cztery wielkie reformy z czasow J. Buzka są bezwartoścoiowe, w każdej
      dziedzinie nalezy zrezygnowac z tych rzeczy. Gimnazja i ich dyrektorów
      zlikwidować, w przypadku dyr. - mam na myśli funkcje i związane z tym koszta a
      nie ludzi, autobusy szkolne zlikwidować, za to bardziej gęsta siec szkól
      podstawowych, państwowych ( n i e samorządowych, jak jest teraz), bezpłatnych,
      wyższej jakości z lepiej zarabiającymi nauczycielami. Relacja pensji
      nauczycieli ze szk. podst. do zarobków innych osób musi drgnąć na korzyść
      nauczycieli, najczęściej kobiet, nauczycielek zresztą. Jak widzicie po moich
      postach ja nie mam żadnych oporów żeby ciąć i likwidować, dlatego gdy ja mówię
      ze trzeba podnieść zarobki POLICJANTÓW czy pracowników szkół podstawowych, a
      trzeba, to nie jest żaden populizm, tylko bezproblemowe, słuszne działanie.

Pod żadną postacią doplaty do prywatnych podstawówek.

Szkoly średnie sprywatyzować wszystkie. Wszystkie słabsze uczelnie
      sprywatyzować. Zostawić jako państwowe tylko małą część, tylko wiodące,
      najlepsze. Najlepszą politechnikę, akademię muzyczną, cztery, pięć najlepszych
      uniwersytetów. Tam studia CAŁKOWICIE bezpłatne na podstawie egzaminu
      konkursowego. Bezpłatne: nieważne dzienne czy wieczorowe, egzamin w terminie
      zerowym czy poprawkowym, zdawanie egzaminu czy otrzymanie dyplomu - bezpłatne.
      Za to żadnych stypendiów, dofinansowywanych akademików, stołówek. Szkoła wyższa
      to nie przytułek czy jadłodajnia dla ubogich jak bywa do dzisiaj. Obowiązuje
      zasada: jeśli nie stać cię żeby studiować autentycznie za darmo, to spadaj.

A prywatni mogą sobie dawać stypendia, co to kogo obchodzi.

Większość panstwowych instytutów naukowych powinna istnieć, choć można rozważać
      połączenie niektórych z uczelniami
    • oszust19 Goła 01.04.04, 13:34
      Chcecie, by polskie firmy miały przewagę nad firmami z innych krajów, by
      wygrywały walkę konkurencyjną, by zatrudniały nowych pracowników? To da się
      zrobić. Wystarczy powołać partię i niech zwycięży.
      Wystarczy, że będą wypłacać pracownikom gołą pensję. Tylko goła pensja! Żadnych
      obciążeń, składek, "niezbędnych" funduszy, a nawet podatków! Pracodawca jedynie
      informuje Urząd skarbowy, że ktos zaczął lub skończył zarabiać tyle i tyle. A
      ktoś sam musi zapłacić podatek dochodowy, ewentualnie może zlecić to jakiejś
      prywatnej firmie na przykład bankowi prowadzącemu jego konto. Koniec. Żadnej
      składki na zdrowie. Panstwo z zebranych podatków organizuje sieć Izb Nagłej
      Pomocy Medycznej, cos pokrewnego do pogotowia ratunkowego, cała reszta
      prywatna, szpitale, przychodnie, sanatoria, przedszkola, żadnej tam
      obowiązkowej zerówki!
      W INPM pomoc za darmo dla każdego, ale karetki tylko do ofiar wypadków,
      niekoniecznie drogowych, wszelkich katastrof. Masz zawał w domu? Zadzwon, ale
      do znajomego z samochodem. Nikt cie nie lubi? Ale jak będziesz miał zawal to
      ktoś cie zawiezie do INPM mimo tego że cie nie lubi. Wstydzisz się prosić?
      Zapłać firmie taksówkarskiej albo wykup ubezpieczenie w firmie, która zapewnia
      karetki do domu.
    • oszust19 Adwokat 02.04.04, 10:28
      Nie jest dobre to, że złoczyńca, gdy ma akurat wielkie pieniądze, może wystawić
      na sali sądowej po swojej stronie człowieka, który jest na tyle dobry, że
      znajduje bez trudu zatrudnienie według stawki dziesięć razy większej niż pensja
      prokuratora, który z natury rzeczy występuje po stronie ofiar złoczyńcy. Szef
      rozgałęzionej organizacji przestępczej niech sobie zatrudnia ilu chce doradców
      prawnych i konsultuje z nimi swoje wypowiedzi i kroki. Ale na sali sądowej, gdy
      jest już postawiony w stan oskarżenia, jego obrońca powinien być delegowany z
      takiego samego państwowego zakładu pracy, z jakiego przychodzi prokurator.
      Oskarżony mógłby postawić do dyspozycji państwowego adwokata swój sztab
      doradców prawnych i domagać się od niego współpracy z tym sztabem. Ale nie
      mógłby legalnie placić swojemu głównemu obrońcy, tak naprawdę tego ostatniego
      zatrudniałoby państwo.

Oczywiście mechanizm ten nie miałby zastosowania w sporach sądowych, w których
      nie ma oskarżonego, tu strony mogłyby normalnie wystawiać prywatnych
      reprezentantów prawnych. Da się może zauważyć ze zwykle proponuję raczej
      prywatyzację. Tu jest odwrotnie. Proponuję upaństwowienie tak wąsko określonej
      sfery życia społecznego.

Sądzę, ze jest to dosyć nietypowy pomysł, równie nietypowy jak dieta dla
      skazanych, którą proponowałem wcześniej, ale jeszcze bardziej kontrowersyjny.
      Można powiedzieć, ze oba maja na celu zmianę komfortowej sytuacji osób
      dopuszczających się łamania prawa, z którą to komfortową sytuacją mamy do
      czynienia w części Europy zachodniej i środkowej.

Dodatkowo trzeba podkreślić, że tu przedstawiony projekt ma służyć ukróceniu
      możliwości stania ponad prawem i stawiania się ponad zwykłymi ludźmi osób
      bardzo bogatych. Przy czym o ile mój projekt jest sensowny, to dość powszechnie
      stosowane z nieco podobnymi intencjami specjalne opodatkowanie karające za
      posiadanie dużych dochodów jest równie bezsensowne co deprymujące, jest nie
      fair i jest balastem dla swobodniejszego rozwoju gospodarki i inicjatyw.
      • panidanka Re: Goły Adwokat 02.04.04, 10:40
        oszuście!

masz jeszcze w zanadrzu "x" takich pomysłów?
        one nawet mi się podobają smile
        nawet bardzo
        i zaczęłabym od "goły(a) adwokat"
        pierwsza goła pensja dla pierwsz(ej)(ego) odważn(ego)
        najlepiej pomysłodawcy

Danka
        • oszust19 Re: Goły Adwokat 02.04.04, 10:59
          Mam, ale chyba już nie takich: one już mniej odbiegają od zwykłych zalecenień
          polityków nurtu liberalnego.

Nie jestem pewien jakie są twoje intencje. Jeśli zastanawiasz się nad wizytą w
          klubie, w którym na scenie panowie i panie rozbierają się dla widzów, to ja nie
          mam w tej sprawie żadnego komentarza.

Jesli jednak podoba Ci się coś merytorycznego w moich postach, a nie tylko gra
          słów pomiędzy dwoma tematami: "Goła" i "Adwokat", to rozważ wstapienie do
          partii, a właściwie przyłączenie się do mnie w procesie jej zakładania.

oszust19@gazeta.pl
          • panidanka Re: Goły Adwokat 02.04.04, 12:50
            oszust19 napisał:

> Jesli jednak podoba Ci się coś merytorycznego w moich postach, a nie tylko
            gra
            > słów pomiędzy dwoma tematami: "Goła" i "Adwokat", to rozważ wstapienie do
            > partii, a właściwie przyłączenie się do mnie w procesie jej zakładania.
            >
            > oszust19@gazeta.pl

twoje pomysły naprawdę mi się podobają
            a że je potraktowałam z przymróżeniem oka?
            to tylko dlatego, że są jeszcze bardziej "gołe i wesołe" od moich smile
            i uwierz mi
            nie bawią mnie negliże same w sobie i do tego grupowe
            cóż za przypuszczenie sad
            przy okazji przypomniał mi się po prostu fragment książki chyba Konwickiego o
            tym jak kolejno posłowie wchodzili na mównicę sejmową i tam dokonuwali aktu
            powszechnie znanego jako striptiz
            ot i wszysto co tłumaczy mój żart "goły adwokat"

Danka
            • panidanka Re: Goły Adwokat 02.04.04, 12:56
              oszuście

a też znam wiele historyjek w rodzaju "goły adwokat" opowiadanych
              przez "rodzinnego" regularnego bywalca sauny publicznejmiejskiej
              bardzo zabawnie opowiadane

Danka
              • oszust19 W wolnej... 02.04.04, 13:47
                panidanka napisała:

> oszuście
                >
                > a też znam wiele historyjek w rodzaju "goły adwokat" opowiadanych
                > przez "rodzinnego" regularnego bywalca sauny publicznejmiejskiej
                > bardzo zabawnie opowiadane
                >
                > Danka

...chwili wybierz coś z tego dla Forum.

O19
    • Gość: http://pamietamy.t Re:jesli myslisz ze twoje pomysly sa new to mylisz IP: *.broker.com.pl 03.04.04, 16:59
      sie bardzo
      tu masz opis daleko szerszy i sprawdzony doswiadczalnie
      kft.umcs.lublin.pl/stona/zaglada/judenrat.html
      a dalsze pomysly moze znalesc u bulhakowa
      w powrocie cziczikowa z notatek na mankietach
      niestety niekiedy durnota z Po-Lsd ma okazje realizowac swoje pomysly

pamietamy.tripod.com
      • oszust19 ILE płacicie za benzynę? 05.04.04, 11:07
        Bo w moim regionie jest 3.70 za bezołowiową 95. Nie muszę nawet płacić za
        tankowanie do pełna, wystarczy, że przejeżdżam kolo planszy z taką informacją,
        a nóż sam mi się w kieszeni otwiera. Założyłem ten wątek, bo doskonale wiem, że
        to nie wahania na międzynarodowych rynkach paliw, to ssanie tych [tu: tekst
        złagodzony] zachłannych i dennych dekli z rządu i parlamentu. Od stycznia
        podbili znowu stawki, wiecie jak oni to robią? Najpierw zwiększają akcyzę, a
        potem VAT niby sie nie zmienia, jest cały czas ten sam (oczywiście według
        najwyższej stawki), ale naliczany jest już od ceny paliwa ze zwiększoną
        akcyzą... Ale koniec końców niewazne jakimi trickami to osiagaja wazne ze biorą
        swoje, obywateli zostawiając bez kasy i bez autentycznej pomocy w starciu z
        oszukującymi ich sprzedawcami (dolewającymi coś do benzyny). Generalnie nie
        warto żyć w tym kraju i nie warto do niego przyjeżdżać samochodem, o czym
        przekonali sie w ostatnie wakacje moi znajomi z Niemiec, których piękny
        samochod odjechał po tankowaniu na tyle daleko od stacji benzynowej ze nie
        mieli jej w zasiegu, gdy sie zepsuł. Naiwni, myśleli ze mało paliwa w baku i
        dystrybutor na horyzoncie to wystarczające powody by tankować. My wiemy, że
        warto jeszcze pogłowkowac gdzie kupić paliwo, by nie uszkodzic własnej bryki.
        Myślicie ze w tych sprawach, chodzi mi głownie o złodziejską cenę benzyny,
        po-pis, który może obejmie władzę dużo zmieni? Myślę ze zmieni mało, to ci sami
        ludzie z UW i AWS, którzy współtworzyli system ekonomiczny społeczny,
        polityczny w naszej ojczyźnie.

Teraz zwrócę sie do tych, którzy myślą ze w przypadku paliwa dobrej jakości
        zabawa z ceną zaczyna się i kończy w trójkąciku "kupujący" "sklep z
        paliwem" "państwo i jego zaspokajane potrzeby finansowe". Posługując się tym
        trójkątem, a następnie kwalifikując się do grupy którą można podzielić na trzy
        części
        - nie mam samochodu, to mój wybór, wolę np. rower
        - nie mam samochodu, bo mnie nie stać na jego kupno
        - mam gruby portfel, zwisa mi cena, bo i tak stać mnie żeby zapłacić i nie
        odczuc tego
        mogą pomyśleć ze ja bronię jakiejś partykularnej grupy. Otóż nie. Tą grupą jest
        Polska a dokładniej polska gospodarka, a zatem poziom życia ogółu. Otóż benzyna
        jest bezpośrednim kosztem w funkcjonowaniu znacznej części firm (wszystkich
        chyba firm bardzo dużych), a pośrednim kosztem w funkcjonowaniu pozostałych.
        Może nie bezpośrednio, ale pośrednio drogi gaz może słabą konkurencyjność
        współpowodować.

Na koniec odpowiem pamietamy.t-owi. Mógłbym powiedzieć, że poszczególne
        pomysły są stare, ale kompozycja JEST nowa. Ale nie widzę powodu by nie
        powiedzieć mocniej. Tak, te pomysły które wyróżniłem jako nowe, rzeczywiście
        mają do pewnego stopnia nowatorski charakter. Udowodnij, że nie mam racji. Daj
        linka do programu jakiejś partii, gdzie postuluje sie którąś z dwoch rzeczy:
        diete wegetariańską specjalnie dla skazanych i ścisły zakaz opłacania obrońcy w
        sprawie karnej przez oskarżonego. Partia może być z dowolnego kraju, byle
        program był po angielsku (lub po polsku oczywiście) tak aby forumowicze mogli
        go zrozumiec. Chodzi o partię o ktorej wiadomo ze istnieje i jej autentyczną
        stronę, bo zrobic wytwór wirtualny można, ale to nie będzie dowód. Twierdzę, ze
        tobie nie uda sie dać linka do obu moich postulatów. Myślę że żadnej innej
        osobie też się to nie uda - wykazać że i jeden i drugi mój postulat daje się
        odnaleźć w opublikowanym wcześniej w internecie programie jakiejś partii lub
        nawet jakichś dwóch różnych partii. Jeśli natomiast myślisz ze nie musisz nic
        szukać bo już podałeś dwa linki (do szczególowej relacji o zagładzie Żydów w
        latch 40-tych i do niespecjalnie zabawnych fotomontaży przeciwko lewicy), które
        wykazały że mój program nie jest nowatorski, to musisz albo przemyśleć
        znaczenie, jakie nadajesz słowu "wykazać", a najlepiej porozmawiaj o tym ze
        swoim psychiatrą.
        • oszust19 Internautki i internauci! Forumowicze! 09.04.04, 10:39
          oszust19 napisał:

> Na koniec odpowiem pamietamy.t-owi. Mógłbym powiedzieć, że poszczególne

Oficjalnym powodem mojego dzisiejszego wystąpienia jest to, ze chcę się uchylić
          od odpowiedzialności za to że link w poprzednim moim liście w tym wątku
          prowadzi nigdzie. Dla jasności zacytowalem wyżej wlaściwy fragment. Otóz
          chciałem tylko wymieńć nik kogos , kto napisał cos w moim wątku, a okazało się
          ze nik ten ma taka budowę, ze automat obsługujący forum robi z niego link, w
          ktory mozna kliknąć.

Dziś przecież Wielki Piątek. Czas przemówić do wierzących, by w okresie swiąt
          zastanowili sie nad losem ojczyzny a po świetach masowo deklarowali
          przystąpienie do mojej partii.
          A ateiści tym bardziej mają kilka dni wolnego i więcej nawet czasu na
          przemyślenia. Czy nie powinniście zrewidować swojego czysto materialistycznego
          podejścia do życia polegającego na zagarnianiu do siebie? Wspólnie mozemy
          ustalić wysokość i częstotliwość przyszłych składek członkowskich. Terminowe
          płacenie składek zapewni Wam wielki komfort psychiczny, a tego wszyscy
          poszukujemy. Tak to sobie przynajmniej wyobrażam, bo muszę wyznać ze sam nie
          byłem nigdy członkiem żadnej partii politycznej.

zapraszam -

O19
          • panidanka Re: Internautki i internauci! Forumowicze! 09.04.04, 11:06
            oszust19 napisał:

>
            > Dziś przecież Wielki Piątek.

a nie lepiej i 'polityczniej' poczekać z tym apelem do niedzieli?
            a jeszcze lepiej, bo dla wszystkich tu do WIELKANOCY?
            możemy się wtedy przekonać czy demony budzą się znów pomimo dokonanej OFIARY

ja się wstrzymuję
            poczekam czy na śniadanko Wielkanocne mój rozum się obudzi gdy te demony pójdą
            spać smile

Danka
            • oszust19 Re: Internautki i internauci! Forumowicze! 09.04.04, 11:51
              Danka, moje odczucia są takie, ze NIE MA NA CO CZEKAĆ.

Demony nigdy nie zasypiają, ot, taki przykład z życia wzięty, dostałem niedawno
              na skrzynkę "oszust19" maila ze Śląska z wirusami. Ale nie zaszkodziło mi to.

Nie ma na co czekać, różne le-pperki i el-pe-raki nie zasypiają jajek w popiele.

smile

oszust19
              • panidanka Re: Internautki i internauci! Forumowicze! 09.04.04, 12:12
                oszust19 napisał:

> Danka, moje odczucia są takie, ze NIE MA NA CO CZEKAĆ.
                >
                > Demony nigdy nie zasypiają, ot, taki przykład z życia wzięty, dostałem
                niedawno
                >
                > na skrzynkę "oszust19" maila ze Śląska z wirusami. Ale nie zaszkodziło mi to.
                >
                > Nie ma na co czekać, różne le-pperki i el-pe-raki nie zasypiają jajek w
                popiele
                > .
                >
                > smile
                >
                > oszust19

i chyba podobnie kusił szatan Ewę w Raju jak ty teraz mnie kusisz smile
                mnie się nie spieszy do zmiany moich subiektywnych myśli na subiektywne nie
                moje myśli
                w końcu to ja potem ponoszę konsekwencje ulegania pokusom
                wolę więc ulegać już swoim własnym
                a o nich wiem kiedy je mam smile

Danka
    • oszust19 cze wam 31.05.04, 12:07
      1 czerwca, dokładnie dwa miesiące po pierwszym kwietnia, zamierzam oficjalnie
      ogłosić fiasko mojej misji utworzenia nowej partii politycznej. Nie będę
      ukrywał, ze liczyłem sie z takim rozwojem wydarzeń, a naiwni byliby ci, ktorzy
      upatrywaliby ważnej przyczyny w brzmieniu mojego niku albo w dacie rozpoczęcia
      mojej akcji. Przyczyny są z pewnością głębsze i sa ściślej związane ze stanem
      spoleczeństwa raczej niż z datą i nikiem.

Będzie to z mojej strony kiepski prezent z okazji dnia dziecka, zwlaszcza
      kiepski dla tych dzieci, ktorych przyszłość upłynie w Polsce, ale co zrobić,
      tak wlasnie bywa, nie ma w tym raczej mojej winy. W zasadzie przez dwadzieścia
      kilka najbliższych godzin może się wiele zmienić, lecz oczywiście w praktyce
      nic się nie zmieni. No chyba że pozmieniamy firanki w naszych domach z
      niebieskich na różowe lub odwrotnie.

Korzystając z okazji, ze jestem przy głosie, chciałem jeszcze powiedzieć dwa
      słowa do tego nowego wodza czerwonej hołoty, niejakiego Marka B., ale właściwie
      to nie chce mi się do niego gadać.

No to do jutra
      • oszust19 Stało się 01.06.04, 20:26
        Stało się. Przegraliśmy. Wszyscy przegraliśmy. Zostanie po nas tylko Rokita i
        Lepper i głuchy, pusty smiech pokoleń.

pozdróffka już bezpartyjne

oszust19
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka