Dodaj do ulubionych

Strach rogatego przed Kościołem

18.10.10, 23:36
Jest tak wielki, że przybiera już formy kuriozalne, wręcz tragikomiczne.
Oczywiście w pierwszym szeregu „wrogów ludu” (rogacizny) stoi hierarchia kościelna.

Na czym polega komizm i kuriozalność ataków rogacizny? Oczywiście na kompletnej alogiczności, zakłamaniu i hipokryzji. Ta cała lewicowa hołota, na co dzień z gębami pełnymi frazesów o „tolerancji”, poszanowaniu poglądów i „odmienności”, „demokratycznych standardach”, „wolności przekonań i wypowiedzi”, nagle gdy dochodzi do duchowieństwa i wyrażania przez nich swoich przekonań i poglądów, staje się, tym czym jest naprawdę – zamordystyczną, totalniacką bandą komuchów.

Demokracja, wolność, równość, braterstwo i inne kretynizmy – ależ oczywiście jak najbardziej, ale tylko dla naszych. Jak jakiś duchowny zaczyna wyrażać swój pogląd, stanowisko Kościoła, katolicką naukę – aaaa to dla takiego nie ma tolerancji i wolności, takiego należy uciszyć i zamknąć w tym jego „parszywym kościółku”. My i tylko my mamy monopol na mówienie ludziom co jest „dobre” a co „złe”. Klecha niech milczy. „Autorytety”, artyści, publicyści, aktorzy, reżyserzy, filozofowie, socjologowie, psychologowie, dziennikarze… ci mogą się wypowiadać, przedstawiać swoje poglądy, upodobania i animozje polityczne. Klecha? Morda w kubeł. Najlepiej wyłączyć go z dyskursu politycznego, a i głosy wyborcze może zabrać w końcu rozdział „państwa od Kościoła” musi być…

Schizofrenia paranoidalna środowiska prezentującego takie „myślenie” jest niestety jeszcze większa. Zauważcie, że przy każdej okazji podkreślają oni „ciemnogrodziaństwo”, „zacofanie”, „wstecznictwo”, „głupotę”, itd. Kościoła i jego przedstawicieli. A tu nagle jakie larum! Jak nagle te parę słów się ważnych stało! Jakie wzbudziły emocje i strach! No czegóż tu się bać drogie komuszki? Tych paru wynurzeń starców od „bajeczek o Panu Bogu”? To w końcu należy poważnie ich traktować, czy nie?
To jest sprawa całkiem podobna jak z tymi „negacjonistami holokaustu”. No jeśli oni takie straszne bajki opowiadają to czegóż tu się bać?

Dla mnie nie ma większego dowodu na prawdziwość i słuszność poczynań hierarchii kościelnej jak to, że rogaty dostaje białej gorączki i to tak wielkiej, że nie zwraca już nawet uwagi na to jak przechodzi w śmieszność.
Także ośmieszajcie się dalej mAtolskie lobotomy! Na zdrowie!
Obserwuj wątek
    • jola.iza1 Re: Strach rogatego przed Kościołem 18.10.10, 23:48
      A pamiętasz warunki szczerej spowiedzi?? Tak się pytam, dla twego spokoju.
      • sz0k Re: Strach rogatego przed Kościołem 18.10.10, 23:53
        jola.iza1 napisała:

> A pamiętasz warunki szczerej spowiedzi?? Tak się pytam, dla twego spokoju.

Pamiętam. I?
        Czyżbyś z całej siły starała się wpisać w ten schemat kuriozalności, który opisałem? Ateistyczna Żydówka, która strofuje katolika w sprawach jego sakramentów? Śmiać się czy płakać?
    • absztyfikant Re: Strach rogatego przed Kościołem 19.10.10, 00:21
      Przegadany tekst pelen emocjonalnych i histerycznych epitetow. Skroc to, a przeczytam.
      • sz0k czyli nie przeczytałeś, ale mimo to wiesz że 19.10.10, 00:31
        absztyfikant napisał:

> Przegadany tekst pelen emocjonalnych i histerycznych epitetow.

Genialne. Schizofrenia paranoidalna w pełnej krasie. Takich "żołnierzy" potrzebują właśnie Palikmioty. Żeby napisać tylko 2 zdania i od razu błysnąć kompletną alogicznością, brakiem spójności i wewnętrznym zaprzeczeniem, to trzeba mieć wybitny talent.
        • absztyfikant hehehehe 19.10.10, 10:59
          Przeczytalem poczatek i koniec.

Jest tak wielki, że przybiera już formy kuriozalne, wręcz tragikomiczne.
          Oczywiście w pierwszym szeregu „wrogów ludu” (rogacizny) stoi hierarchia kościelna

Także ośmieszajcie się dalej mAtolskie lobotomy! Na zdrowie!
          • hasz0 "leczenie" in vitro daj szmal za każdym razem wyle 19.10.10, 11:06

czonym z uczciwości słowa

a nie "wyleczonym' z niepłodności, na ktore TO LECZENIE
            goje muszą płacić szulerom słowa....."jakie "leczenie" czy "wyleczeni"
            moga za darmo po wyleczeniu zrobiś dziecku braciszka lub siostrzyczkę?

NIE...wiec to jest HARACZ DLA NAIWNYCH...bo kasa mogłaby iść nie marnowana na prawdziwe leczenie. Zycia ...a nie rozwój metod wypazania życia dla niejsnnych przyszłych celów..........nie udało sie PSYCHOSOCJOLOGIĄ
            STWORZYC NOWEGO RADZIECKIEGO CZY UROPEJSKIEGO CZŁOWIEKA PO-S_TĘPU
            TĘPAKI CHACA TO ZROBIĆ GENETYKĄ.

TĘPE _PO-kraki słowne.
            • hasz0 natyHaszowa jest GiniAG i pipczy Jacequ 19.10.10, 11:08

Strach rogatego przed Kościołem
              jaceq 19.10.10, 08:30 Odpowiedz absztyfikant napisał:

> Skroc to, a przeczytam.

Nie warto. Pomimo oczywistych różnic, Szoku momentami zaczyna przypominać Hasza.

• jaceq Re: Strach rogatego przed Kościołem 19.10.10, 08:30
        absztyfikant napisał:

> Skroc to, a przeczytam.

Nie warto. Pomimo oczywistych różnic, Szoku momentami zaczyna przypominać Hasza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka