Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.04, 06:33 Lubilo sie wypic i zapalic no i skutki nie daly na siebie czekac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.visp.energis.pl 11.04.04, 06:38 Odpoczywaj w pokoju... ['][']['] ...szkoda, że mury rosną i łańcuch kołysze się u stóp... Odpowiedz Link Zgłoś
tuptup23 Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 11.04.04, 10:35 lecz wilk wciaz zyje wilk zyw! hej bracia wilcy strzezcie sie przynety Si deus nobiscum qui contra nos?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.04, 22:28 A czemu on Stanow nie przyjechal na leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.acn.waw.pl 11.04.04, 22:30 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Lubilo sie wypic i zapalic no i skutki nie daly na siebie czekac. Tylko tyle masz do powiedzenia w obliczu śmierci , żałosna kreaturo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckw Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 15:31 Sam jestes kreatura, cwoku glupi... Jak ktos chla i pali to powinien placic wyzsze ubezpieczenie spoleczne, bo wiadomo ze jego leczenie jest drozsze i bardzo czesto i tak nie konczy sie sukcesem. Jak kogos stac na wywalanie kasy na papierosy, o ktorych wiadomo ze to smierc na raty,to tez powinno go stac na wieksze oplaty na fundusz zdrowia. Wlasnie dlatego nie pale i nie pije, nie rujnuje sobie organizmu.A jak chcesz i lubic zapalic,to zebys potem nie byl zdziwiony jak bedziesz zdychac w bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 12:19 Gość portalu: ckw napisał(a): > Sam jestes kreatura, cwoku glupi... Jak ktos chla i pali to powinien placic > wyzsze ubezpieczenie spoleczne, bo wiadomo ze jego leczenie jest drozsze i >bardzo czesto i tak nie konczy sie sukcesem.Jak kogos stac na wywalanie kasy na > papierosy, o ktorych wiadomo ze to smierc na raty,to tez powinno go stac na > wieksze oplaty na fundusz zdrowia. >Wlasnie dlatego nie pale i nie pije, nie rujnuje sobie organizmu.A jak chcesz i > lubic zapalic,to zebys potem nie byl zdziwiony jak bedziesz zdychac w bolu. Ćwoków poszukaj w rodzinie, prymitywny gamoniu, bo to nie jest wątek o sposobie życia i jego wpływu na stan zdrowia pacjenta. To jest wątek (tak sądzę)o dramacie i śmierci Człowieka. Dla mojego pokolenia o określonych poglądach jest to śmierć Artysty, którego twórczość była dla nas bardzo ważna. Jeżeli na ten temat nie masz nic do powiedzenia to nie zabieraj głosu, głąbie kapuściany. P.S. Twój post świadczy że nie wystarczy nie pić i nie palić żeby mieć jasny umysł. Może wystarczy żeby żyć długo ale co to za życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.is.net.pl 11.04.04, 22:35 a ty pewnie nie pijesz i nie palisz i napewno bedziesz mocno zdziwiony jak przyjdzie czas na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 11.04.04, 22:48 Gość portalu: gomez napisał(a): > a ty pewnie nie pijesz i nie palisz i napewno bedziesz mocno zdziwiony jak > przyjdzie czas na ciebie. Dziwia sie tylko ci ,co pala i pija. Pozostali planuja sobie zycie troche lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.ny325.east.verizon.net 12.04.04, 00:30 Zgadza sie. Wyjechalem z Polski wtedy co Kaczmarski i po przyjezdzie do Stanow rzucilem palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 12.04.04, 05:09 Gdyby Jacek wyjechal do Stanow moglby sie starac o to odszkodanie ktore wyplacilo Philip Morris. www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=philip+morris&btnG=Search Przy okazji w Stanach jest sie latwiej odzyczaic niz w EUropie,gdzie palenie jest wiec modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Zawsze chodzilo mu o dobro Polski. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 12:47 Mimo wszysto tragiczna postać, w RWE i Solidarności walczyl o lepszą Polskę, skąd mógl biedak wiedzieć że jest jedynie narzędziem w rękach jankeskich imperialistów. Jakkolwiek liczą się przedewszystkim intencje, dlatego mam dla Kaczmarskiego szacunek. Cześć jego pamięci!! :o( ['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum GDZIE JEST TRAGICZNOSC W JACKU KACZMARSKIM? 12.04.04, 19:49 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Mimo wszysto tragiczna postać, A gdzie jest ta jego tragicznosc? Kazdy sam uklada sobie zycie wg wlasnego scenariusza. Czy moze,tak jak wiekszosc Polakow mial sklonnosci do tragicznych scenariuszy? > w RWE i Solidarności walczyl o lepszą Polskę, > skąd mógl biedak wiedzieć że jest jedynie narzędziem w rękach jankeskich > imperialistów. > Jakkolwiek liczą się przedewszystkim intencje, Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane. > dlatego mam dla Kaczmarskiego > szacunek. Cześć jego pamięci!! > :o( > ['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Tragiczność jest taka, że ci po których stronie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 20:20 walczył o lepszą Polskę (Solidarność,USA) okazali się dużo gorszymi szujami niż komuniści i ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
dragon.w Re: Tragiczność jest taka, że ci po których stron 12.04.04, 21:27 patrzcie jaka to niesprawiedliwość takie szuje jak MECIEJ i Tompson chodzą jeszcze po tym świecie a super gościu po ciężkiej chorobie odszedł. moglibyście śmieciarze czerwonymi szmatami okryci zamilknąć na chwilę was też to spotka pamiętajcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Tragiczność jest taka, że ci po których stron 12.04.04, 23:37 dragon.w napisała: > patrzcie jaka to niesprawiedliwość > takie szuje jak MECIEJ i Tompson chodzą jeszcze po tym świecie > a super gościu po ciężkiej chorobie odszedł. > moglibyście śmieciarze czerwonymi szmatami okryci zamilknąć > na chwilę was też to spotka pamiętajcie o tym. My patrzymy z zazdroscia na takich niesmiertelnych prymitywow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Tragiczność jest taka, że ci po których stron IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.04.04, 12:43 dragon.w napisała: > patrzcie jaka to niesprawiedliwość > takie szuje jak MECIEJ i Tompson chodzą jeszcze po tym świecie > a super gościu po ciężkiej chorobie odszedł. > moglibyście śmieciarze czerwonymi szmatami okryci zamilknąć > na chwilę was też to spotka pamiętajcie o tym. Masz rację, tak to już jest na tym świecie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Zawsze chodzilo mu o dobro Polski. 13.04.04, 02:31 Gość portalu: Tomson napisał(a): > skąd mógl biedak wiedzieć że jest jedynie narzędziem w rękach jankeskich > imperialistów. Ciekawi mnie tylko czyim Ty jestes narzedziem... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Zawsze chodzilo mu o dobro Polski. 13.04.04, 05:41 jmx napisała: > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > > skąd mógl biedak wiedzieć że jest jedynie narzędziem w rękach jankeskich > > imperialistów. > > Ciekawi mnie tylko czyim Ty jestes narzedziem... Napisz Tomson odwaznie jak Ameryka Toba manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Polskiej racji stanu. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 14:21 jmx napisała: > Ciekawi mnie tylko czyim Ty jestes narzedziem... > Odpowiedz Link Zgłoś
jmx "Antylitania na czasy przejsciowe" 13.04.04, 02:45 Z tej mąki nie będzie chleba, Z tych prac nie będzie korzyści, Z tych świątyń nie widać nieba, Z tych snów już się nic nie ziści. Z tych ziaren nie będzie mąki, Nie będzie ciała z tych słów, Z tych modlitw nie będzie świątyń, Z tych czasów nie będzie snów. Nie będzie wina z tej wody, Z tych pieśni nie będzie dróg wzwyż, Z tych dusz nie będzie narodu, Każdy sam poniesie swój krzyż. Nie będzie kielicha na krew, Nie będzie wody do rąk, Nie będzie ech na ten zew, Z tej męki nie będzie ksiąg. To antylitania chwili Przejściowej lecz nie - bezkarnej: Byli już tacy, co śnili Chleb, Księgę i Krzyż - na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum PRZEMYSLENIA FILOZOFICZNE JACKA KACZMARSKIEGO 13.04.04, 19:07 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2017282.html Nie mogl pojac chlopina ze kazdy jest kowalem wlasnego losu. Przeciez nawet jak kupujesz ubezpieczenie na zycie,to podstawowym pytaniem jest: CZY PALISZ PAPIEROSY? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jacek Kaczmarski 13.04.04, 19:14 Jeżeli picie i palenie przyczyniły się do powstania jego tekstów, to mamy paradoks: zaszkodził sobie ale pomógł innym. Bo z całą pewnością można powiedzieć, że Polska byłaby kulturalnie uboższa bez tekstów Jacka Kaczmarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski 13.04.04, 20:52 indris napisał: > Jeżeli picie i palenie przyczyniły się do powstania jego tekstów, to mamy > paradoks: zaszkodził sobie ale pomógł innym. Bo z całą pewnością można > powiedzieć, że Polska byłaby kulturalnie uboższa bez tekstów Jacka > Kaczmarskiego. A jak myslisz,czy Bill Gates pije i pali? Czy sportowcy zdobywajacy medale na olimpiadach pija i pala? Od kiedy alkohol i nikotyna przyczynialy sie do zwiekszenia wydajnosci tworczej jednostki? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jacek Kaczmarski i używki 14.04.04, 09:33 maksimum pisze: "Od kiedy alkohol i nikotyna przyczynialy sie do zwiekszenia wydajnosci tworczej jednostki" Od bardzo dawna. Oczywiście tylko niektórych jednostek, bo każdy ma nieco inną konstrukcję. Np Winston Churchill był prawie zawsze widziany z cygarem a był też prawie zawsze na lekkim cyku a żył dosyć długo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: Jacek Kaczmarski 13.04.04, 22:16 ja slowo daje ale ja zawsze wolalam Abbe i omijalam go szerokim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Jacek Kaczmarski nie żyje 13.04.04, 23:01 Przeczytałem ten wątek z przerażeniem - dlaczego tyle idiotycznych wpisów o paleniu czy o wyższości ZSRR nad USA (( a tak mało wspomnien o tym, jak sami odbieraliśmy Jego piesni w latach stanu wojennego, wówczas, gdy były one najbardziej potrzebne. Ja słuchałem Jacka w liceum, a później na studiach - w akademiku nocne "Polaków rozmowy" odbywały się przy kasetach Kaczmarskieiesiągo, które każdy miał skądś poprzegrywane (a to z nagrania na "Grundigach" z koncertów, z "Wolnej Europy" czy też z akademikowego radiowęzła). Mimo cenzury koledzy prowadzący akademikowy radiowęzeł transmitowali nagrania Kaczmarskiego. W tamtych czasach (połowa lat osiemdziesiątych) znał je każdy student. "Mury", które odbieraliśmy jako sprzeciw wobec totalitaryzmu (z gorzkim zakończeniem), patriotyczna "Zbroja" czy "Modlitwa" ("Każdy Twój wyrok przyjmę twardy, przed mocą Twoją się ukorzę; Ale chroń mnie, Panie, od pogardy, przed nienawiścią strzeż mnie Boże"). Przełom w 1989 dał nadzieję wolności (płyty Kaczmarskiego zaczęły być legalnie wydawane, ale teraz, po 15 latach widać, że zakonczenie "Murów" było prorocze. Tak przy okazji - świetne tłumaczenie "Murów" z hiszpanskiego oryginału zostało dokonane (i wykonane )) ) przez "Zespół Reprezentacyjny" (który tworzyli m.in. Filip Łobodziński i Jarosław Gugała). Ciekawe, czy ich nagrania zostały wydane na CD? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje.SAMOBOJSTWO JACKA 14.04.04, 03:17 janusz2_ napisał: > Przeczytałem ten wątek z przerażeniem - dlaczego tyle idiotycznych wpisów o > paleniu Watki o paleniu nie sa idiotyczne,bo wszyscy wiedza razem z Kaczmarskim,ze raka gardla ma sie od papierosow. Ty moze jestes wyjatkiem i nalezysz do tych ludzi,ktorym palenie i picie nie szkodzi. Jesli chce facet sluzyc Polsce i Polakom,to lepiej bedzie sluzyl zyjac i tworzac a nie popelniajac samobojstwo przy pomocy papierosow i alkoholu. Szczegolnie jesli pracuje sie przy pomocy gardla,to trzeba uwazac co sie do niego wlewa. > czy o wyższości ZSRR nad USA (( a tak mało wspomnien o tym, jak sami > odbieraliśmy Jego piesni w latach stanu wojennego, wówczas, gdy były one > najbardziej potrzebne. > Ja słuchałem Jacka w liceum, a później na studiach - w akademiku nocne "Polaków > rozmowy" odbywały się przy kasetach Kaczmarskieiesiągo, które każdy miał skądś > poprzegrywane (a to z nagrania na "Grundigach" z koncertów, z "Wolnej Europy" > czy też z akademikowego radiowęzła). Mimo cenzury koledzy prowadzący > akademikowy radiowęzeł transmitowali nagrania Kaczmarskiego. W tamtych czasach (połowa lat osiemdziesiątych) znał je każdy student. > "Mury", które odbieraliśmy jako sprzeciw wobec totalitaryzmu (z gorzkim > zakończeniem), patriotyczna "Zbroja" czy "Modlitwa" ("Każdy Twój wyrok przyjmę > twardy, przed mocą Twoją się ukorzę; Ale chroń mnie, Panie, od pogardy, przed > nienawiścią strzeż mnie Boże"). > Przełom w 1989 dał nadzieję wolności (płyty Kaczmarskiego zaczęły być legalnie > wydawane, ale teraz, po 15 latach widać, że zakonczenie "Murów" było prorocze. > > Tak przy okazji - świetne tłumaczenie "Murów" z hiszpanskiego oryginału zostało > dokonane (i wykonane )) ) przez "Zespół Reprezentacyjny" (który tworzyli > m.in. Filip Łobodziński i Jarosław Gugała). Ciekawe, czy ich nagrania zostały > wydane na CD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 11:54 janusz2_ napisał: > Przeczytałem ten wątek z przerażeniem - < > Zatem: - "Z tej mąki nie będzie chleba, Z tych prac nie będzie korzyści," pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.04.04, 12:58 janusz2_ napisał: > Przeczytałem ten wątek z przerażeniem - dlaczego tyle idiotycznych wpisów o > paleniu czy o wyższości ZSRR nad USA (( a tak mało wspomnien o tym, jak sami > odbieraliśmy Jego piesni w latach stanu wojennego, wówczas, gdy były one > najbardziej potrzebne. ... Mam podobne odczucia i zastanawiam się czy młode pokolenie składa sie tylko z takich Maciejów, Tomsonów itp. maksimusów ? Zgroza ! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 14.04.04, 20:26 Gość portalu: wikul napisał(a): > janusz2_ napisał: > > > Przeczytałem ten wątek z przerażeniem - dlaczego tyle idiotycznych wpisów > o > > paleniu czy o wyższości ZSRR nad USA (( a tak mało wspomnien o tym, jak > sami > > odbieraliśmy Jego piesni w latach stanu wojennego, wówczas, gdy były one > > najbardziej potrzebne. ... > > > Mam podobne odczucia i zastanawiam się czy młode pokolenie składa sie tylko >z takich Maciejów, Tomsonów itp. maksimusów ? Zgroza ! Zalamales sie ,ze nie nadazasz? Stare pokolenie pije,pali i sie wykancza a my nie chcemy przedwczesnie umierajacych "bohaterow". P.S. A tak przy okazji.Kto bedzie wychowywal maloletnie corki przedwczesnie zmarlego "bohatera" ? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 14.04.04, 23:41 maksimum napisał: > Zalamales sie ,ze nie nadazasz? > Stare pokolenie pije,pali i sie wykancza a my nie chcemy przedwczesnie > umierajacych "bohaterow". > > P.S. A tak przy okazji.Kto bedzie wychowywal maloletnie corki przedwczesnie > zmarlego "bohatera" ? I tak nie zrozumiesz, ale mimo wszystko napiszę )) Tragedią jest to, że po śmierci takiego Człowieka jak Kaczmarski bandę dupków (takich jak ty) stać jest jedynie na pisanie uszypliwych komentarzy nt. skutków palenia. I to jest żałosne. Na szczęście na forum jest również wątek, w którym wspominana jest twórczość Kaczmarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 15.04.04, 02:42 janusz2_ napisał: > maksimum napisał: > > > Zalamales sie ,ze nie nadazasz? > > Stare pokolenie pije,pali i sie wykancza a my nie chcemy przedwczesnie > > umierajacych "bohaterow". > > > > P.S. A tak przy okazji.Kto bedzie wychowywal maloletnie corki przedwczesnie > > zmarlego "bohatera" ? > > I tak nie zrozumiesz, ale mimo wszystko napiszę )) > Tragedią jest to, że po śmierci takiego Człowieka jak Kaczmarski bandę dupków > (takich jak ty) stać jest jedynie na pisanie uszypliwych komentarzy nt. >skutków palenia. To ty jestes na tyle prymitywny,ze nie wiesz dlaczego on umarl? Czy moze uwazasz,ze wszyscy ludzie powinni umierac w wieku 48 lat? Zeby troche dluzej zyc i tworzyc,to trzeba o siebie dbac,czego taki glupi cap jak ty nie wie. > I to jest żałosne. > Na szczęście na forum jest również wątek, w którym wspominana jest twórczość > Kaczmarskiego. I nie odpowiedziales na pytanie:Kto bedzie wychowywal jego nieletnie corki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 06:45 maksimum napisał: > To ty jestes na tyle prymitywny,ze nie wiesz dlaczego on umarl? > Czy moze uwazasz,ze wszyscy ludzie powinni umierac w wieku 48 lat? > Zeby troche dluzej zyc i tworzyc,to trzeba o siebie dbac,czego taki glupi cap > jak ty nie wie.< > Mój brat zmarł w wieku trzech lat i też był głupim capem niedbającym o siebie? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 15.04.04, 14:37 Gość portalu: samsob napisał(a): > maksimum napisał: > > To ty jestes na tyle prymitywny,ze nie wiesz dlaczego on umarl? > > Czy moze uwazasz,ze wszyscy ludzie powinni umierac w wieku 48 lat? > > Zeby troche dluzej zyc i tworzyc,to trzeba o siebie dbac,czego taki glupi > cap > > jak ty nie wie.< > > > Mój brat zmarł w wieku trzech lat i też był głupim capem niedbającym o siebie? > pzdr. Duzy chlopak jestes i powinienes wiedziec,ze za dzieci odpowiadaja rodzice. Zeby rodzice mogli dobrze zajac sie swoimi dziecmi,to musza przede wszystkim dbac o siebie. Kaczmarski jako dorosly nie zadbal o siebie(papierosy,alkohol) i dlatego teraz nie ma kto zadbac o jego dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dutchman Jacek Kaczmarski nie żyje 15.04.04, 15:23 Czy to On spiewal kiedys "oj Matulu, oj Matulu - jade do Kabulu " ? pozdrowienia dutchman Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum OJ MATULU,OJ MATULU-JADE DO KABULU ? 15.04.04, 16:09 dutchman napisał: > Czy to On spiewal kiedys "oj Matulu, oj Matulu - jade do Kabulu " ? > pozdrowienia > dutchman To brzmi patriotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Jacek Kaczmarski nie żyje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 00:21 maksimum napisał: > Zalamales sie ,ze nie nadazasz? > Stare pokolenie pije,pali i sie wykancza a my nie chcemy przedwczesnie > umierajacych "bohaterow". > > P.S. A tak przy okazji.Kto bedzie wychowywal maloletnie corki przedwczesnie > zmarlego "bohatera" ? O czym ty qrwa piszesz ? Jakie pokolenie pali czy pije ? Nie palą i piją pokolenia tylko ludzie. A to jest wątek poświęcony smierci Artysty a nie medycznym skutkom takiego czy innego prowadzenia się ! Czy to jest takie trudne do zrozumienia ? Nie chcesz bohaterów to nie zabieraj głosu. Wejdź na forum Medycyna czy inne i tam wygłaszaj swoje banalne komunały, pozostawiając ludziom wrażliwym możliwość zadumania się nad fenomenem przemijania. Przynajmniej w obliczu śmierci Człowieka, tak bardzo ważnego dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 15.04.04, 00:32 Gość portalu: wikul napisał(a): > Mam podobne odczucia i zastanawiam się czy młode pokolenie składa sie tylko > z takich Maciejów, Tomsonów itp. maksimusów ? Zgroza ! Mam nadzieję, że nie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan Jacek Kaczmarski nie żyje 14.04.04, 17:55 czy ktoś orientuje się kiedy i gdzie jest pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 15.04.04, 20:36 sobiepan napisał: > czy ktoś orientuje się kiedy i gdzie jest pogrzeb? Na forum warszawskim znalazłem taką informację: Pogrzeb Jacka Kaczmarskiego odbędzie sie 24 kwietnia, w sobotę o godzinie 12.00 na Powązkach. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jacek Kaczmarski nie żyje 15.04.04, 21:37 Heavy social drinkers show brain damage Impairment similar to hospitalized alcoholics, study finds Updated: 12:17 p.m. ET April 14, 2004WASHINGTON - Heavy social drinkers show the same pattern of brain damage as hospitalized alcoholics --enough to impair day-to-day functioning, U.S. researchers said on Wednesday. Brain scans show clear damage, and tests of reading, balance and other function show people who drink more than 100 drinks a month have some problems, the researchers said. “Socially functioning heavy drinkers often do not recognize that their level of drinking constitutes a problem that warrants treatment,” the researchers, at Vanderbilt University in Tennessee and the University of California San Francisco, wrote in their report. “The enrollment criterion for heavy drinkers was the consumption of more than an average of 100 alcoholic drinks per month for men over 3 years before the study (80 drinks for women),” they wrote in the report, published in the journal Alcoholism: Clinical & Experimental Research. One drink is usually defined as a serving of spirits, a glass of wine or a can or bottle of beer. Czyli 3 drinki dziennie juz po kilku latach powoduja nieodwracalne zmiany w mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś