11.02.11, 13:35
,,Kiedy ranny w wypadku Robert Kubica obudzi się z narkozy po operacji, otrzyma szczególny prezent. Dziś w Rzymie kardynał Stanisław Dziwisz przekazał reporterom TVN24 relikwie papieża Jana Pawła II - zamkniętą w ozdobnym medalionie kroplę krwi papieża i fragment jego szaty.''

tiny.pl/hc6m5
Obserwuj wątek
    • andrzejg kropla po kropli 11.02.11, 14:16
      ciekawe ile jeszcze mają kropel

A.
      • hasz0 Masz 2 odp. od Hasza 1 to rada =>kropla po kropli? 11.02.11, 14:19
        • hasz0 6000 ml: .05 ml= ? 11.02.11, 14:22
          • hasz0 6000 ml: .05 ml= ?.POrównaj obłudę....hipokryzji 11.02.11, 14:31
            • andrzejg nie rozrózniasz spraw 11.02.11, 14:36
              to nie jest informacja o największym Polaku, tylko o metodach szafowania relikwiami przez KK
              On ma w tym jedynie bierny udział

A.
        • andrzejg odpowiedziałeś na tamto pytanie? 11.02.11, 14:34
          bo wątek wcięło i nie zdążyłem przeczytać
          Pewnie nabluzgałeś tam ile wlezie.

A.
          • hasz0 Re: odpowiedziałeś na tamto pytanie? 11.02.11, 16:32
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,122050393,122050981,_moze_tak_o_bRaKU_REakcji_i_przerwie_w_IQ.html
            robisz za adwokata piq-a jako 2 hemyn*

wolicie OPlotkować

niż rozmawiać o nafujnej BARIERCE...

i dzirach w drogach...

......IQ=?

forum.gazeta.pl/forum/w,13,122050393,122050981,_moze_tak_o_bRaKU_REakcji_i_przerwie_w_IQ.html
            • hasz0 Re: odpowiedziałeś na tamto pytanie? 11.02.11, 16:33
              • andrzejg Re: odpowiedziałeś na tamto pytanie? 11.02.11, 17:12
                wyjasnisz sens tamtego pytania?

typowe twoje miganie się od odpowiedzi

to na tyle

a teraz pogadaj sobie sam ze sobą

A.
      • snajper55 Re: kropla po kropli 11.02.11, 14:36
        andrzejg napisał:

> ciekawe ile jeszcze mają kropel

Pewnie jakby zebrać wszystkie relikwie to by kilku Janów Pawłów II można by sobie z nich poskładać.

S.
      • jott-ka Re: kropla po kropli 12.02.11, 06:49
        andrzejg napisał:

> ciekawe ile jeszcze mają kropel
        >
        > A.

...do lezki lezka,az bede...
        mezczyzni ponoc nie placza,wiec...krople krwi bywaja na wage zlota...humano-patriotyczno-wiernego.
        bog,honor,ojczyzna...z kropla krwi papieskiej dla rozslawienia imienia...Polak to brzmi dumnie
    • snajper55 Re: Makabra 11.02.11, 14:37
      ewa8a napisała:

> ,,Kiedy ranny w wypadku Robert Kubica obudzi się z narkozy po operacji, otrzyma
      > szczególny prezent. Dziś w Rzymie kardynał Stanisław Dziwisz przekazał reporte
      > rom TVN24 relikwie papieża Jana Pawła II - zamkniętą w ozdobnym medalionie krop
      > lę krwi papieża i fragment jego szaty.''

To będzie sobie mógł Jana Pawła II sklonować. A nawet produkować jego egzemplarze na handel.

S.
    • oleg3 Makabra???? 11.02.11, 15:36
      To pewnie kwestia gustu. Ale przecież postęp nie polega na odbieraniu jednostce prawa wyboru.
      Kubica poprosił i dostał. Bardzo Cię to zabolało?
      • polazrski Re: Makabra???? 11.02.11, 15:54
        Wyjscie calo z poprzedniego wypadku Kubica pono komentowal obecnoscia wizerunku polskiego papy na helmie. Dowcipny gosc, nie da sie ukryc.wink
      • ewa8a Kubica prosił o KREW ???? 11.02.11, 17:30

Możesz się podeprzeć jakimś linkiem ?
        • oleg3 Re: Kubica prosił o KREW ???? 11.02.11, 17:43
          Założyłaś wątek. Wyraziłaś swoje oburzenie,. I teraz dopiero zbierasz informacje?
          Tekst linka
          - Relikwie zostały przekazane na prośbę sportowca - powiedział ks. Robert Nęcek, rzecznik Archidiecezji Krakowskiej.
          • polazrski Re: Kubica prosił o KREW ???? 11.02.11, 17:45
            Jeszcze trzeba w to uwierzyc. Kubica na razie przechodzi serie operacji i watpliwe, zeby faktycznie prosil kogokolwiek o krew papy. A jesli to prawda, to ma wielkie kuku na muniu.wink
          • ewa8a Re: Kubica prosił o KREW ???? 11.02.11, 18:17
            Dzięki za link. Ta informacja pochodzi z godz. 15. Kiedy zakładałam wątek podawano, że Kubica prosił o zdjęcie JPII. Wydaje mi się jednak mało prawdopodobne, by Kubica miał takie wygórowane prośby.

,,- Od wypadku w Kanadzie nazwisko Kubicy jest związane z Janem Pawłem II. Kilka dni temu miałem telefon, że (Robert Kubica - red.) chciał mieć przy sobie fotografię Jana Pawła II. ''

tiny.pl/hc674
            Tekst był dokładnie takim jak powyżej, choć sądząc po godzinie, nie był to ten news.
            • ewa8a Re: Kubica prosił o KREW ???? 11.02.11, 18:21

Przepraszam, mam ostatnio problemy z przeglądarką.
              tiny.pl/hc678
      • andrzejg Re: Makabra???? 12.02.11, 06:48
        oleg3 napisał:

> Kubica poprosił i dostał.
        >

smile

Kubica juz nie odwoła tego ,że prosił , choćby nie prosił
        Ekscelencja stwierdził i koniec kropLa.

A.
    • polazrski Re: Makabra 11.02.11, 15:52
      Juz mialem takie wspaniale pomysly na tytul watka, ale domyslilem sie, ze mi go (watek) ktos z was (ty albo matelot) go podwedzi.wink Katolicki wampir w akcji - chcialem napisac.wink)
    • hordol prosił i dostał 11.02.11, 16:21
      nie twoje zmartwienie, nie twoja krzywda i nie twoja jakakolwiek strata.
      • matelot Re: prosił i dostał 11.02.11, 16:30
        hordol napisała:

> nie twoje zmartwienie, nie twoja krzywda i nie twoja jakakolwiek strata.
        ================
        Bardzo pryncypialnie nordolnąłeś, nordol wink
    • matelot Re: Makabra 11.02.11, 16:28
      ewa8a napisała:

> ,,Kiedy ranny w wypadku Robert Kubica obudzi się z narkozy po operacji, otrzyma
      > szczególny prezent. Dziś w Rzymie kardynał Stanisław Dziwisz przekazał reporte
      > rom TVN24 relikwie papieża Jana Pawła II - zamkniętą w ozdobnym medalionie krop
      > lę krwi papieża i fragment jego szaty.''
      >
      >
      > tiny.pl/hc6m5
      ===================
      Hmm... pomyślałem sobie, że jeśli Kubica będzie jeździł z tą relikwia przy sobie to sędziowie powinni potraktować to jako jazdę na podwójnym gazie wink

A co do fragmentu szaty to mam nadzieje nie nie trafił mu się fragment bielizny, choć mógłby mieć najsilniejsze oddziaływanie... wink
    • nihil-istka atole z luboscia nos w katolska du*pe wadzaja..... 11.02.11, 16:33
      ..... i lubia jak im sie w morde pierdzi. ha,ha,ha,ha,ha
      • matelot Re: atole z luboscia nos w katolska du*pe wadzaja 11.02.11, 16:51
        nihil-istka napisała:

> ..... i lubia jak im sie w morde pierdzi. ha,ha,ha,ha,ha

=================
        Jak na katola masz, zdawałoby się, prawidłowe skojarzenia, ale to nie jest prawda bo ja miałem na myśli... podkoszulek.wink
    • marouder.eu Ale do wypicia, czy jak? 11.02.11, 17:32
      Bo jako nieznajacy sie na obyczaju katolickim, nie wiem jak od strony technicznej przebiega proces terapeutyczny przy zastosowaniu relikwi.
      • matelot Re: Ale do wypicia, czy jak? 11.02.11, 17:35
        To jest dobroczynne promieniowanie, Marouderze. Długotrwałe oddziaływanie tworzy, nad głową napromieniowanego, aureolę wink
        • marouder.eu Aha...a to nie podpada pod przepisy o materialach 11.02.11, 17:48
          ...rozszczepialnych?
          A z drugiej strony taki Dziwisz krew papieska rozdaje jak swoja, ale papieskie kapcie, ktorych cudowne dzialanie jest o wiele potezniejsze w zwiazku z wystepowaniem tzw. odoru swietosci trzyma gdzies zabunkrowane, nikomu nawet nie da powachac!
          • matelot Re: Aha...a to nie podpada pod przepisy o materia 11.02.11, 18:17
            marouder.eu napisał:

> ...rozszczepialnych?

Te materiały są nie z tej Ziemi a tego promieniowania nie zmierzy żaden ludzki przyrząd pomiarowy.

> A z drugiej strony taki Dziwisz krew papieska rozdaje jak swoja, ale papieskie
            > kapcie, ktorych cudowne dzialanie jest o wiele potezniejsze w zwiazku z wystepo
            > waniem tzw. odoru swietosci trzyma gdzies zabunkrowane, nikomu nawet nie da pow
            > achac!

No i sam widzisz jacy ci księża są nieużyci. Nie poprosisz nie dostaniesz.wink
            • snajper55 Re: Aha...a to nie podpada pod przepisy o materia 12.02.11, 02:30
              matelot napisał:

> No i sam widzisz jacy ci księża są nieużyci. Nie poprosisz nie dostaniesz.wink

Kubica powinien poprosić o kapcie.

S.
        • babariba-babariba Re: Ale do wypicia, czy jak? 12.02.11, 10:00
          matelot napisał:
          > To jest dobroczynne promieniowanie, Marouderze. Długotrwałe oddziaływanie tworzy, nad głową napromieniowanego, aureolę wink
          ...to, jak teraz mu medycy uratują wszystkie uszkodzone członki, będzie mógł bez kasku się ścigać?
      • ewa8a Niestety nie do wypicia 12.02.11, 10:32
        Kapciowy umieścił kroplę w medalionie.Kropla moim zdaniem została zmarnowana. Zamknięta w medalionie będzie cieszyła oko jednej osoby. Gdyby sporządzono z niej lek homeopatyczny, w którym dla uzyskania siły energetycznej byłaby rozcieńczona setki tysięcy lub nawet milionów razy, w wyniku czego powstałoby mnostwo uzdrawiających eliksirow, przynajmniej połowa Polaków byłaby wyleczona z rozmaitych chorób.
        Historia z Kubicą ma tę zaletę, że przy okazji dowiedzieliśmy się, iż Kapciowy już rozpoczął produkcję jakiś gadżetów, ze swojego pryncypała. Nieświadomi nieczego moglibyśmy sądzić, że fiolka z krwią leży sobie gdzieś w zamrażarce.
    • t_ete Kubica - nie prosil 11.02.11, 23:11
      Widzialam wlasnie fragment wywiadu. Dziennikarze pojawili sie u Dziwisza - w innej sprawie (smierc arcybiskupa Zycinskiego), rozmowa przypadkiem zeszla na Kubice, wypadek ... Dziwisz chcial cos przekazac Kubicy ale stwierdzil ze nie wie gdzie-jak ... dziennikarz zaoferowal ze oni moga pomoc bo ich kolega jest stale w Pietra Ligure. Wtedy Dziwisz sie ucieszyl i przekazal medalion -relikwie dla Kubicy - zeby Ojciec Swiety mial nad nim piecze.
      Dziennikarze przejeci bardzo - wzieli tenze medalion i obiecali przekazac.

Nie bylo prosby Kubicy. To byla inicjatywa Dziwisza.

tete
      • polazrski Re: Kubica - nie prosil 11.02.11, 23:33
        wink)))
      • ewa8a Re: Kubica - nie prosil 11.02.11, 23:41
        A zatem rzecznik archidiecezji kłamał.
        • polazrski Re: Kubica - nie prosil 11.02.11, 23:47
          ewa8a napisała:

> A zatem rzecznik archidiecezji kłamał.
          >
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,122047466,122058207,Re_Kubica_prosil_o_KREW_.html
          Od poczatku uwazalem,ze sprawa smierdzi.wink
          • matelot Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 08:43
            polazrski napisał:

> ewa8a napisała:
            >
            > > A zatem rzecznik archidiecezji kłamał.
            > >
            > forum.gazeta.pl/forum/w,13,122047466,122058207,Re_Kubica_prosil_o_KREW_.html
            > Od poczatku uwazalem,ze sprawa smierdzi.wink
            >
            ===============
            Ja to w ogóle się zdziwiłem, że w śpiączce farmakologicznej można o cokolwiek prosić, ale w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe. Jakoś dziwnie (co się dziwisz?smile), "prośba" Kubicy zbiegła się w czasie z ogromnym zainteresowaniem sportami motorowymi pozostałego szczęśliwie przy życiu brata Smoleńskiego Męczennika. Czyżby zbliżające się wybory wyzwoliły w niektórych politykach chęć podłączenia się pod kolejna tragedię?
            • jott-ka Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 08:48
              matelot napisał:

> Czyżby zbliżające się wybory wyzwoliły w niektórych politykach chęć podłą
              > czenia się pod kolejna tragedię?
              >

dla mnie te slowa,a zwlaszcza te 'podłączenie',to cala seria asocjacji zawodowych i nie tylko.bez meta_fizyki trudno pojąć
              • matelot Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 08:52
                Elektryk czy hydraulik? smile
                • jott-ka Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 09:16
                  matelot napisał:

> Elektryk czy hydraulik? smile

elektryk,ale jak kazdy projektant musialam poznac podstawy hydrauliki,wentylacji,sieci wod-kan oraz...inne branze tez smile
                  eh...te potrzeby uzgodnien itd.itp.
            • polazrski Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 10:22
              matelot napisał:

> polazrski napisał:
              >
              > > ewa8a napisała:
              > >
              > > > A zatem rzecznik archidiecezji kłamał.
              > > >
              > > forum.gazeta.pl/forum/w,13,122047466,122058207,Re_Kubica_prosil_o_KREW_.html
              > > Od poczatku uwazalem,ze sprawa smierdzi.wink
              > >
              > ===============
              > Ja to w ogóle się zdziwiłem, że w śpiączce farmakologicznej można o cokolwiek p
              > rosić, ale w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe. Jakoś dziwnie (co się
              > dziwisz?smile), "prośba" Kubicy zbiegła się w czasie z ogromnym zainteresowaniem s
              > portami motorowymi pozostałego szczęśliwie przy życiu brata Smoleńskiego Męczen
              > nika. Czyżby zbliżające się wybory wyzwoliły w niektórych politykach chęć podłą
              > czenia się pod kolejna tragedię?
              >
              Nie bylo, okazuje sie, tajmingu!!!
              wyborcza.pl/1,75478,9095483,Relikwia_show.html
              Boki zrywac, prosze ja ciebie.wink
              • polazrski Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 10:38
                Relikwie to:
                53%
                Zabobon rodem ze średniowiecza (382)
                tu sie wpisalem.wink
                30%
                Dobry sposób na biznes (215)

18%
                Ważny element wiary (129)
              • ewa8a Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 10:39
                Już nie powinno być cienia wątpliwości. Poprosił o PAMIĄTKĘ ;

,,Jak twierdzi ks. Robert Nęcek, rzecznik krakowskiej kurii, o papieską pamiątkę prosił sam Robert Kubica. Sportowiec chciał dostać obrazek z wizerunkiem Ojca Świętego, ale kardynał, w uznaniu zasług mistrza kierownicy i pomny zamiłowania Jana Pawła II do sportu, postanowił podarować Kubicy cenniejszą pamiątkę - papieskie relikwie.''

Ciekawe, ile tych pamiątek udało się Dziwiszowi wyprodukować. Te mniej cenne, np. dla piłkarzy drugoligowych będą zawierały samą sutannę.
                • polazrski Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 10:51
                  Roznica taka, ze Kubica dostal za fryko, a drugoligowi beda musieli slono zaplacic.wink
        • matelot Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 08:33
          ewa8a napisała:

> A zatem rzecznik archidiecezji kłamał.
          >

================
          Zaraz kłamał... kłamać to mogą zwykli śmiertelnicy. Rzecznik zastosował fortel w obronie świętej wiary wink
          • hasz0 Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 08:34
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,122076851,122076851,_SIWA_hinduisko_przywroc_watki_.html
      • matelot Re: Kubica - nie prosil 12.02.11, 08:31
        Dziwisz się t_ete? Pewnie to było tak samo jak z pochówkiem najlepszego prezydenta...wink
    • piq z tego wynika, ewciu, że jak cię kot... 11.02.11, 23:22
      ...podrapie, to makabra jest pięć razy większa.
      A jak komuś biorą krew do badania, to już horror.
      A jak dają transfuzję, to jest to już zupełnie nie do wytrzymania przez prawdziwie cywilizowanego, wrażliwego, postępowego, świadomego i - jak należy - ateistycznego człowieka.

• polazrski Re: z tego wynika, picku, że jak cię kot... 11.02.11, 23:34
        to rana na cale zycie jest wlasnie.
      • ewa8a Re: z tego wynika, ewciu, że jak cię kot... 11.02.11, 23:43
        Makabrą (dla mnie) jest wyrob medalionów z fragmentów ciała czy też płynów ustrojowych ludzi zmarłych.
        • jott-ka Re: z tego wynika, ewciu, że jak cię kot... 12.02.11, 08:38
          ewa8a napisała:

> Makabrą (dla mnie) jest wyrob medalionów z fragmentów ciała czy też płynów ustr
          > ojowych ludzi zmarłych.
          >

to etycznie nie jest takie proste
          rozum-cialo-symbolika
          a co powiesz o przeszczepach?
          co powiesz o genetyce z klonowaniem?
          ???...mozna mnozyc...i mnozyc...do ktorego pokolenia?
          • matelot Re: z tego wynika, ewciu, że jak cię kot... 12.02.11, 08:51
            Ja myślę, Danusiu, że odpady medyczne, w naszej cywilizacji, po prostu spala się w specjalnych urządzeniach. Krew bardzo szybko się psuje i może być pożywka dla niebezpiecznych bakterii.
            Zdarzyło Ci się kiedyś powąchać przeterminowaną kaszankę? wink

Natomiast przeszczepy to zupełnie inne zagadnienie, ale przy okazji wspomnę, że do przeszczepów używa się organów "świeżych" skoro dostrzegłaś jakąś paralelę do krwi.
            Brr... rzeczywiście makabra...
            • jott-ka Re: z tego wynika, ewciu, że jak cię kot... 12.02.11, 09:21
              matelot napisał:
              >
              > Zdarzyło Ci się kiedyś powąchać przeterminowaną kaszankę? wink

wieki cale juz nie jadlam,choc oczywiscie wyjatki akceptuje.
              mam nadzieje,ze...sprawdzone wechem przez gospodarzy smile

>
              > Natomiast przeszczepy to zupełnie inne zagadnienie, ale przy okazji wspomnę, że
              > do przeszczepów używa się organów "świeżych" skoro dostrzegłaś jakąś paralelę
              > do krwi.

TEŻ od żywych dawców organow
              osobiscie te 'na zywca' bardziej popieram
    • t_ete Re: Makabra 12.02.11, 09:13
      wczoraj wpisalam sie do dyskusji bo uznalam ze chyba trzeba 'sprostowac' skoro Dziwisz spontanicznie postanowil dac Kubicy medalion ; co zreszta bylo szalenie sympatyczne - Dziwisz mowil ze kibicuje Kubicy bo jest 'malym patriota lokalnym' (tez z Krakowa)

dzisiaj o samej 'makabrze' : rzeczywiscie, ja tez odbieram to troche jak sredniowiecze ...przeciez ktos zdecydowal, ktos te medaliony (bo nie jeden) przygotowal wczesniej...

mysle ze osoba wierzaca tak naprawde - nie potrzebuje relikwi by miec wiecej ... ufnosci ? pewnosci ? zgadzam sie ze symbolika i ze dla osoby wierzacej to moze byc bardzo wazne - posiadanie takiej 'swietosci' (no wlasnie ... posiadanie)
      ... ale - gdy 'dysponentem' ilus tam relikwi staje sie czlowiek ... ogarnia mnie watpliwosc bo przeciez to on - daje 'cos specjalnego' ... 'komus szczegolnemu' ...

Pewnie Nasz Papiez - zawsze cierpliwy wobec ludzkich malosci - powiedzialby :'wezcie wszystko i rozdajcie kazdemu - jesli tylko zblizy go to do Boga' ....
      Moze wiec dobrze sie stalo ?

tete

• jott-ka Re: Makabra 12.02.11, 09:34
        t_ete napisała:

> dzisiaj o samej 'makabrze' : rzeczywiscie, ja tez odbieram to troche jak
        sredni>owiecze ...

w moim odbiorze sprawa tej 'makabry' wyglada na: troche tak, troche nie.
        bo juz wczesniej niz sredniowiecze wymyslono skladanie ofiar_nosci z krwi...
        najpierw ludzi
        potem zwierzat
        a kultura hellenistyczna to nawet ....
        i nastaly potem czasy 'swieta wina'
        najpierw u Greków
        potem u chrzescijan i po drodze oscienne wedrowki tez mialy wplyw na kulture...swiecen bostw swoich...az do 3-cy jedynego

>
        > mysle ze osoba wierzaca tak naprawde - nie potrzebuje relikwi by miec wiecej ..

propozycja rezygnacji z ofiary mszalnej?
        dla kaplana?
        dla wiernych?
        dla jednych i drugich?
        nooo
        zeby nie grzeszyli zaraz po spowiedzi i 'przyjeciu Pana Jezuska w przewod pokarmowy'
        a dalej...
        wiadomo...
        szambo_net i spolka smile

> Pewnie Nasz Papiez -

co za uzurpacja z tym NASZ?
        i jakie POdzialy z tego są,jakie niezrozumienie,jakie wojny...itd.
        • hasz0 ___________________Makabra prawdziwa=> 12.02.11, 09:40
        • polazrski Re: Makabra 12.02.11, 10:25
          No to, danuska, cyk, po waszemu, kanibalistycznemu.wink
    • wkkr Tak 12.02.11, 11:55
      wyjątkowo obrzydliwy gest.
      Zwłaszcza dla kogoś kto powaznie traktuje wiare w Boga.
      • polazrski Re: Tak 12.02.11, 11:59
        W boga wierza nie tylko katolicy, absrakt, wiec nie przesadzaj. Ale tylko katolicy maja kanibalistyczne zwyczaje, wcinajac cialo JC i popijajac je krwia. Chyba sam uznasz, ze to pachnie sredniowieczem?
    • ewa8a To, co zrobił Papuas Dziwisz jest żałosne 21.02.11, 07:28
      ,,Ja przepraszam, ale to co zrobił kardynał Papuas Dziwisz jest żałosne - uważa. Tą wypowiedzią odniósł się do przekazania Robertowi Kubicy kropli krwi zmarłego papieża, by kierowca rajdowy szybciej doszedł do siebie po wypadku. - Dla mnie to jest robienie z Jana Pawła II kukiełki, odsunięcie go od jego człowieczeństwa' 'mówi w radiu TOK FM filozof i religioznawca prof. Zbigniew Mikołejko.(-)
      To co tutaj mamy to przedmiot przemieniony przez archaiczne chrześcijańskie praktyki. Szacunek, który pozostał dla tego człowieka powinien polegać na chowaniu zwłok i zostawieniu ich w pokoju ''

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9138957,_Gdzie_w_tym_wszystkim_jest_Karol_Wojtyla__.html
      • hasz0 _________Papuas Dziwisz jest żałosne___________? 21.02.11, 09:16
        • ewa8a Menel znów napaskudził na wycieraczkę. /nt 22.02.11, 07:04

• andrzejg oglądałem ci wczoraj program Lisa 22.02.11, 05:26
      jak rzadko i muszę przyznac ,że dobry jest ( i program i Lis)

Dyskusja była o podarowaniu relikwi przyszłego świetego Robertowi Kubicy i w całej tej dyskusji rzuciła mi sie w oczy pewna reguła, że niektórzy nie są w stanie zrozumieć co inni chcą przekazać. Tak jak ten denerwujący sie gość (nazwiska zapomniałem) , który przyznał się do noszenia przy sobie relikwi i jeżdżenia po śwecie do róznych świetych miejsc z relikwiami świetych z prośbą-modlitwą o pomoc w reprodukcji (że tak powiem). Człowiek
      nadużywający guseł i zabobonów , nie jest w stanie zrozumieć obaw innych członków dyskusji
      ostrzegających przed ukierunkowaniem wiernych właśnie w tym kierunku w rozumieniu wiary.

Ponadto ten Dziwisz jest jakiś dziwny w swoich zachowaniach. Jak już, to relikwia JPII powinna być w kościele na Wawelu zamiast pary prezydenckiej. W sumie to jest konsekwentny
      w swoim działaniu, bo wywyższa przeciętnych, jednych pochówkiem , drugich podarunkiem
      czegoś, czego nie miał prawa podarować.

A.

P.S.
      Będą kroić JPII przy beatyfikacji?
      Rzucą się jak na ołtarze w czasie Bożego Ciała po przejściu pielgrzymki?
      • ewa8a Re: oglądałem ci wczoraj program Lisa 22.02.11, 07:14
        Ja się całkowicie zgadzam z prof. Mikołajenko - szacunek dla zmarłego powinien polegać na pozostawieniu jego zwłok w spokoju.Robienie z jego szczątków czy wydzielin jakiś gadżetów to kpina.
        > Ponadto ten Dziwisz jest jakiś dziwny w swoich zachowaniach

Nie jest to ksiądz intelektualista, więc zachowuje się jak zachowuje, stale tak samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka