Dodaj do ulubionych

Christchurch

24.02.11, 20:32
Od przyjaciela z Nowej Zelandii, (niektórzy forumowi przyjaciele wiedzą od kogo) dostałem własnie to zdjęcie zrobione bezpośrednio po trzęsieniu ziemi z okolicznych wzgórz.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=abdeedca64&view=att&th=12e5917b865b34f4&attid=0.1&disp=inline&zw
Obserwuj wątek
    • andrzejg link nie działa Borsuku/nt 24.02.11, 20:33
      • dachs Oj, już wiem dlaczego, zaraz naprawię.nt. 24.02.11, 20:34

• dachs Już 24.02.11, 20:38
          https://lh3.googleusercontent.com/_nK1FNuAO8Hk/TWazL-RV-XI/AAAAAAAAE-g/NIuuBNiGDI4/s912/Chch.jpg
    • rycho7 Re: Christchurch 24.02.11, 20:49
      dachs napisał:

> bezpośrednio po trzęsieniu ziemi z okolicznych wzgórz.

Ryzyko bycia bogatym.

Zrozumialem to ogladajac filmy przyrodnicze o migracjach zwierzat. Wulkan jako fabryka nawozow.

Musi powiniennem zaczac sie modlic, ze by sasiadowi krowa zdechla. To zmniejszy jego ryzyko bycia bogatym.
    • manny-jestem Re: Christchurch 24.02.11, 23:14
      Mam znajomych w Nelson. Pisza ze na szczescie ich ominelo, ale sytuacja w Christchurch tragiczna.
      • dachs Re: Christchurch 25.02.11, 10:07
        manny-jestem napisał:

> Mam znajomych w Nelson. Pisza ze na szczescie ich ominelo, ale sytuacja w Chris
        > tchurch tragiczna.

A i tak szczęśliwie się złożyło, bo jak to samo źródło podaje:

Fortunately a lot of services happened to be in the city at the time.
        A doctors convention from Melbourne Australia
        The Navy - one of their larger ships “Canterbury” in transit to Timaru.
        The Americans using Christchurch as a last jumping of point to McMurdo Sound in Antarctica
        There’s even an army contingent -though I’m not quite sure why they were there.
        Huge marquees were already onsite for the big flower shop, utilised for the 2000 homeless in the main pubic park.

Mimo wszystko... sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka