17.03.11, 20:02
"W radiowej Trójce minister stwierdził natomiast, że USA mogły pomóc polskim Żydom w czasie wojny, a obecną interwencję władz USA ws. przywrócenia prywatnego mienia żydowskiego ocenia jako "cokolwiek spóźnioną"

No i prosze: ozeniony nie tak... W rzadzie niewolniczym wobec...a mysla i robia po swojemu.

Jestem dumny!

PF
Obserwuj wątek
    • rycho7 niedosyt blatowania Izraela 17.03.11, 20:08
      polski_francuz napisał:

> No i prosze: ozeniony nie tak...

Wyglada na to, ze Swiatowy Kongres Zydow zanadto okrada swych wspolrodakow i zaniedbal blatowania wladz Izraela.

Podwazanie prawa przez judkowe "wladze USA" moze doprowadzic do wzruszenia Norymbergi. A Norymberga za zbrodnie USA czeka.
      • polski_francuz W naszej kulturze 17.03.11, 21:31
        jedynym wyznacznikiem sukcesu jest pewnosc siebie. Czyli Selbstbewusstsein. Jesli minister polski go pokazuje, to Polska ma sie dobrze.

O tym glownie mysle.

PF
        • hasz0 _______w "naszej" kulturze? czy w naszej kulturze? 17.03.11, 21:39
          ale ROZWODNIKOM

ROZWODZACYM SIĘ w nader goscinnej TVP Drawicza/Brauna
          ROZWADNIAJAJACYM Grossom
          Strasznie Sie Trzęsły raączki i głosiki chocaż ks.
          Isakiewicza-Zalewskiego

potraktowali go tak jak piq i Scan mnie...

[quote]Ks Tadeusz Isakowicz-Zaleski był wczoraj gościem programu "Mam inne zdanie" w TVP1. Opisuje w jaki sposób producenci programu próbowali "ukryć" obecność księdza przed Grossami, którzy również gościli w programie. Bali się, że autorzy "Złotych żniw" wyjdą w proteście.

[szie=22] Po programie doszło do scysji.[/size]

Ks Tadeusz Isakowicz-Zaleski na swojej stronie pisze o wczorajszych wydarzeniach. Przyjął zaproszenie do programu "Mam inne zdanie" o książce małżeństwa Grossów.

Gdy przyjechał na ul Woronicza okazało się, że zamiast być posadzonym wraz z innymi na widowni został natychmiast odprowadzony długim korytarzem na pierwsze piętro do innego budynku. "Po pudrowaniu pozostawiono mnie samego w tamtejszej kawiarni przy malinowej herbatce. Tam siedziałem trzy kwadranse" - relacjonuje ksiądz Isakowicz-Zaleski.

"Później jedna z osób z obsługi zadzwoniła do mnie na komórkę, prosząc, abym nie wychodził z kawiarni, gdyż Grossowie nie wiedzą, że zostałem zaproszony do programu. Następnie przyszła do mnie inna osoby twierdząc, że jak Grossowie zobaczą mnie za wcześnie, to nie wejdą do studia. Istny cyrk!" - czytamy na jego stronie.[/quote]

skopiowalem SEKATRY!!!!!!!!
          • hasz0 Re: _______w "naszej" kulturze? czy w naszej kult 17.03.11, 21:40
        • rycho7 empiria skrzeczy 17.03.11, 22:32
          polski_francuz napisał:

> jedynym wyznacznikiem sukcesu jest pewnosc siebie.

Mnie interesuja nie wyznaczniki lecz sukcesy. Osiaga sie je rznac glupa i bedac niewidocznym. Niewidoczna reka rynku. Wladza pochodzi od Boga.

Czy USArancy zechca negocjowac po zredukowaniu ich o 80%? Zasady (Wartosciowie) sa wazniejsze?
          • polski_francuz Wpierw macierz 18.03.11, 07:37
            potem wyznacznik. Syntetyzujmy.

PF
    • qwardian Re: Molodec 17.03.11, 20:27
      Na miejscu Amerykanów zastanawiałbym się, czy hiszpańscy galernicy zostali odpowiednio wynagrodzeni, za transport niewolników i za jakie usługi płacono Europie, złotem indiańskich przodków...
      • hasz0 Bądź ucziwy PF____________Tomasz Turowski itd.? 17.03.11, 20:41
        Rozgrzeszasz mecyjkami odciagającymi uwagę od ISTOTY?
        • qwardian Re: Bądź ucziwy PF____________Tomasz Turowski itd 17.03.11, 20:55
          hasz0 napisał:

> Rozgrzeszasz mecyjkami odciagającymi uwagę od ISTOTY?

W sprawach moralności, nigdzie indziej lepiej nie pasuje pamiętne prawo do milczenia i nie zabierania głosu w sprawach rozliczeń historycznych, jak wobec USA...
    • pan.scan Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 20:50
      a mianowicie odszkodowania wobec obywateli USA za znacjonalizowane w PRLu ich mienie
      www.obligacjerp.eu/pl/22.php i rekompensat za majątek ukradziony obywatelom polskim dekretami Bieruta, w tym majątek polskich Żydów przejęty przez Niemców w 1940 dekretami Franka, a następnie skonfiskowany przez władzę ludową. Amerykanom chodzi o tę druga sprawę, choć nie wiedzieć czemu piszą tylko o spadkobiercach polskich Żydów, mimo że poszkodowanych przez komunę Polaków i ich spadkobierców oczekujących na zadośćuczynienie jest 80 razy więcej. Lobbizm.
      • manny-jestem Re: Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 20:59
        pan.scan napisał: i rekompensat za majątek ukradziony obywatelom polskim dekretami Bieruta, w tym majątek polskich Żydów przejęty przez Niemców w 1940 dekretami Franka, a następnie skonfiskowany przez władzę ludową. ==

Sam tu wskazujesz ze majatek tez zostal Zydom skonfiskowany przez Niemcow. Nie wiem czemu Polska mialby za to placic rekompensaty.
        >
        >
        >
        • pan.scan Re: Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 21:05
          A następnie przejęty przez władzę ludową, która czerpała z tego korzyści. Nie doczytałeś?
          Majątek jest, jacyś spadkobiercy może też. Nie oddawać?
          • hasz0 ____________"Jacyś? z podrobionymi papierami?" 17.03.11, 21:30
          • manny-jestem Re: Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 21:37
            Wazny jest lancuch zdarzen. Wladza ludowa by nie przejela gdyby Niemcy pierwsi Polski nie najechali. Wszystkie kwestie majtkowe majace zrodlo w niemieckiej okupacji powinny byc rekompensowane przez Niemcow. Bez znaczenia kogo to byla posiadlosc; zydowska, polska czy tez wlascicieli innych narodowosci.
            • pan.scan Były "rekompensowane" przez Niemców: 17.03.11, 21:41
              Bogdan Musiał pisze, mało znana rzecz.

Haracz za "wyzwolenie" Polski

Na rozliczeniach z Moskwą, która ze swej puli przekazywała otrzymane od Niemiec odszkodowania wojenne, a jednocześnie narzuciła drastycznie niskie stawki za polski węgiel, Polska straciła 600 milionów dolarów. Ten niekorzystny bilans pogłębiony został przez sowiecki rabunek urządzeń przemysłowych, surowców i innych dóbr między Bugiem a Odrą.

www.rodaknet.com/rp_art_3394_czytelnia_musial_haracz.htm
            • snajper55 Re: Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 22:31
              manny-jestem napisał:

> Wszystkie kwestie majtkowe majace zrodlo w niemieckiej okupacji powinny byc
              > rekompensowane przez Niemcow. Bez znaczenia kogo to byla po
              > siadlosc; zydowska, polska czy tez wlascicieli innych narodowosci.

Zrabowany majątek jest oddawany przez tego, kto go posiada, a nie tego, kto go zrabował.

S.
              • rycho7 suwerennosc legislacyjna 18.03.11, 06:46
                snajper55 napisał:

> Zrabowany majątek jest oddawany przez tego, kto go posiada, a nie tego, kto go
                > zrabował.

Panstwo zawsze konfiskuje majatek pozostajacy bez nastepcow prawnych. Wyjatek zawarty jest w konkordacie.

USA domaga sie zawarcia konkordatu z Izraelem czy ze Swiatowym Kongresem Zydow?
                • snajper55 Re: suwerennosc legislacyjna 18.03.11, 10:39
                  rycho7 napisał:

> Panstwo zawsze konfiskuje majatek pozostajacy bez nastepcow prawnych. Wyjatek z
                  > awarty jest w konkordacie.

Ależ chodzi o majątek, który ma następców prawnych.

> USA domaga sie zawarcia konkordatu z Izraelem czy ze Swiatowym Kongresem Zydow?

Nie chodzi o majątek Żydów, tylko o majątek obywateli polskich.

S.
                  • rycho7 Re: suwerennosc legislacyjna 18.03.11, 11:00
                    snajper55 napisał:

> Ależ chodzi o majątek, który ma następców prawnych.

Do tego sa odpowiednie ustawy. Czy wole biurw uzyskuje sie ustawowo, konstytucyjnie czy knutem?

Wyjasnij mi co knuja filosemici? Nierownosc wobec prawa? Wyjecie judkow spod prawa?
                    • snajper55 Re: suwerennosc legislacyjna 18.03.11, 11:18
                      rycho7 napisał:

> snajper55 napisał:
                      >
                      > > Ależ chodzi o majątek, który ma następców prawnych.
                      >
                      > Do tego sa odpowiednie ustawy.

Tylko jest to droga w efekcie której właściciele odzyskują cały majątek a nie jakąś jego część. Jest to niekorzystne dla Polski.
                      Odzyskują po długotrwałej i kosztownej drodze sądowej. Jest to niekorzystne dla właścicieli.
                      Dlatego potrzebna jest ustawa reprywatyzacyjna, która zwróci część w stosunkowo łątywy sposób.

> Wyjasnij mi co knuja filosemici? Nierownosc wobec prawa? Wyjecie judkow spod prawa?

Co mają do tego filosemici? Właściciele ich spadkobiercy są różnych wyznań i różnych narodowości.

S.
                      • rycho7 Re: suwerennosc legislacyjna 18.03.11, 11:40
                        snajper55 napisał:

> Dlatego potrzebna jest ustawa reprywatyzacyjna, która zwróci część w stosunkowo
                        > łątywy sposób.

Nie rozumiem.

Trojki robotniczo-chlopskie beda zwracac? A udzial aktywu ZMP?

Ja sadze, ze wystarczy rozpoczac egzekucje biurw. Po pierwszej zaczna chodzic jak w zegarku. Jak bedzie im brak dupokryjek to mozna im wydac sluzbowe pampersy na wypadek gdyby sie zesrali w czasie aplikowania olowiu do potylicy.
      • qwardian Re: Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 21:00
        Amerykanie doskonale się orientują w jakich instytucjach reguluje się sprawy cywilne i własności w szczególności. Od tego są sądy...
        • wikul Czy ja cię zaczepiam ? 17.03.11, 21:36
          qwardian napisał:

> Amerykanie doskonale się orientują w jakich instytucjach reguluje się sprawy cy
          > wilne i własności w szczególności. Od tego są sądy...

Czy ja cię, zasyfiony alfonsie, zaczepiam ? Bo nie przypominam sobie ? Chcesz wojny, miłosniku Moczara i hawajskich burdeli, to będziesz ja miał.
      • hasz0 Lobbizm. =Scan na Faq-u._Od 10.7.2001 17.03.11, 21:04
        • hasz0 Re: Lobbizm. =Scan na Faq-u._Od 10.7.2001 17.03.11, 21:16
      • wikul Re: Mołodcowi mocno mylą się sprawy, 17.03.11, 21:31
        Nie sądzę żeby mu sie myliły. Doskonale wie o co chodzi. Mnie jego odpowiedź, bardzo się podoba. Amerykanom ciągle sie wydaje żę są sumieniem świata. Niech sie wezmą za krzywdy które sami zrobili innym. Dostali za swoich obywateli ? Dostali, i do widzenia.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9275956,USA_rozczarowane__Polski_MSZ_publikuje_odpowiedz.html
      • polski_francuz Skan 17.03.11, 21:34
        dobrze wiesz, ze tu nie chodzi o prawo. A jesli juz to o prawo silniejszego. Sa polskie sady, niech ci co sie stratni czuja przed polskimi sadami dochodza swego.

Jak Ty czy ja.

Moze sie lobbysci z Kapitolu na Krakowski Przedmiescie przeniosa?

Pozdro

PF
        • pan.scan Pełna zgoda. 17.03.11, 21:42
          Goowno Amerykanom do tego, co w PL się dzieje, to nie bananowa republika.

polski_francuz napisał:

> dobrze wiesz, ze tu nie chodzi o prawo. A jesli juz to o prawo silniejszego. Sa polskie sady, niech ci co sie stratni czuja przed polskimi sadami dochodza swego.
          >
          > Jak Ty czy ja.
          >
          > Moze sie lobbysci z Kapitolu na Krakowski Przedmiescie przeniosa?
          >
          > Pozdro
          >
          > PF
          • hasz0 Re: Pełna zgoda._a kto ci tu uwierzy? 17.03.11, 21:50
            mało znana rzecz.

Haracz za "wyzwolenie" Polski

__JESLI UWAZASZ< ZE WTWOIM SRODWISKU to "malo znana rzecz"

podobnie Borowski (Berman} Kwach i Rosati dowiedzieli sie o Katyniu
            w 1989 roku
            ktoryś z nich to w TVP mowił nie tak dawno.

Ile zarbiasz z moich podatków szmato?.gdzie ? moze w w IPN?
            w biurze gminy żydowsk.......instytucie fundacji...stowarz.?

Gdzie Uczelni? Macisz młodym IQ o Mnieciu?
            • pan.scan Czy to aby nie twój kuzyn,Lazar z USA 17.03.11, 21:59
              lobbował na rzecz zwrotu polskiego mienia amerykańskim Żydom, ćwoczku? Nawet jakąś stronę jego podałeś, a że ty po angielsku ani w ząb to nie wiedziałeś na jaka minę się wsadziłeś. Wątek oczywiście wyklikałeś, jak to masz we zwyczaju, kiedy sytuacja nie idzie po twej "myśli".
        • hasz0 Re: Skan?__Scan miast Chaima i "Mnietków tropi #-a 18.03.11, 07:27
          • hasz0 ______czemu NIGDY tego nie omówicie?___czemu?!__!! 18.03.11, 07:38
            • hasz0 il mm ma taśma w cz.skrz.?_nawet tego nie wiecie! 18.03.11, 07:40
              • hasz0 ____PF_bądź rzeteln._pozdrów Prawde Nie Scana!____ 18.03.11, 07:41
                • polski_francuz Pozdrawlaju 18.03.11, 07:44
                  Good Day

PF
                • hasz0 Re: ____PF_bądź rzeteln._pozdrów Prawde Nie Scana 18.03.11, 07:44
                  • hasz0 Re: ____PF_bądź rzeteln._pozdrów Prawde Nie Scana 18.03.11, 07:48
                    • hasz0 archiw dla sądu!_uwaga!__Dosyć tego gnoje! 18.03.11, 07:50
                      • rycho7 Re: archiw dla sądu!_uwaga!__Dosyć tego gnoje! 18.03.11, 10:28
                        hasz0 napisał:

Strach sie bac!!!
      • snajper55 Albo nie mylą 17.03.11, 22:35
        a jedynie radzi Amerykanom, aby się odpimpali od naszej reprywatyzacji, gdyż straty majątków amerykańskich mają dawno załatwione.

S.
    • rusek11 Re: Molodec 18.03.11, 16:29
      alez czego mozna ocekiwac od bidaka, ktory nie majac srodkow do zycia korzysta z finansow osob starszych zamieszkujacych wspolny lokal, ktory to lokal zostal odziedziczony po zameldowanym ktory jest obecnie ciagle napetnowany jako intruz - wyzwoliciel z roznica od intruza - czysciciela ktory to jest dla dzisiejszego bydelka mainstrenowego bardziej lagodny niz ten pirwyszy ktoremu musi dziad byc wdziecznny za dodatkowe pare pokoje, ale jako prostytut (krakus by powiedzxial o menelstwie, poznaniak o penerstwie, swiezozrobiony wroclawiak o bidaku) ideowy pragnacy sie wyzwolic od dlugow byle jakich zeby bylo mniej.
      est tez duzie prawdopodobienstwo ze okrieslacie 'matkozabojcy' som tymi samymi menelami(krakowski durak jest pod tym znaczeniowym wzgledem bogatszy i barwnieszy od takjiego zwyjklego dziada) co sie dba o polskawosc identyczna. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka