Dodaj do ulubionych

bestialski zamach w Izraelu

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 18:05
dwoch faszystow palestynskich zamordowalo ciezarna matke i 4 dzieci - tak
wyglada walka tchorzy !!!

Two Palestinian terrorists shot dead 5 Israelis – a mother and her 4
daughters – in ambush of cars coming out of Gaza Strip’s Gush Katif on
Kissufim road. Their victims were Tali Hatuel, 34, a social worker, Hilah,
11, Hadar, 9, Roni, 7 and Meirav, 2. Tali was eight months pregnant. Two
Israeli troops and civilian injured before shooting two terrorists dead.

After hitting the Hatuel car, two Palestinians approached and murdered the
children and mother at close range under cover of general offensive by
several Palestinian bands on Israeli military positions.

no i co fiucie - non-possumusowy teraz wymyslisz ???

ile jeszcze bedziesz bronil terrorystow dazacych do ludobojstwa - kolejnego
Holocaustu ??
pamietaj - nastepni w kolejnosci bedziemy my - tak samo jak bylo za
hitlera !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: bestialski zamach w Izraelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:18
      Podnoszę dla gini. Ciekawe jaki komentarz napisze
      • Gość: Krzys52 Re: bestialski zamach w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 02.05.04, 19:27
        jak to jaki?! "A u was bija Murzynow" - Smierducha zawsze "polemizuje" w tym
        stylu.
      • pan.scan Dementi 02.05.04, 19:30
        Dementuje wczorajsze pomruki Gini, że "AK" to ja. W PL ok. 150.000 osób posiada
        Neostradę i IP "neoplus.adsl.tpnet.pl"
        Ukłony dla AK za chęci animacji Gini, ciekawym na jak długo ich wystarczy.
        • gini Re: Dementi 02.05.04, 22:34
          pan.scan napisał:

> Dementuje wczorajsze pomruki Gini, że "AK" to ja. W PL ok. 150.000 osób
          posiada
          >
          > Neostradę i IP "neoplus.adsl.tpnet.pl"
          > Ukłony dla AK za chęci animacji Gini, ciekawym na jak długo ich wystarczy.

Taa dlatego, nie potrzebujesz juz zadnej grupy, napiszesz co masz napisac ze
          swego wlasnego adresu , i normalne, ze Ci nie udowodnie, ze to Ty.
          Tyle, ze z tych 150.000 osob jest jedna jedyna , ktora mnie az tak nienawidzi,.
          • Gość: FUCK IRAQ Re: Dementi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 06:37
            ZDECHNIESZ STARA KURWO EMIGRANTKO DUPODAJKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 10:08
      zatkalo was faszysci ???

• xiazeluka Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 10:20
      Na stronach Onetu tych dwóch gestapowców nazwano "palestyńskimi bojownikami"...
      • Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 10:31
        bohatersko zabijali stojac przy samochodzie male dzieci - oslaniani przez bande
        rzezimiszkow ostrzeliwujacych patrol wojskowy ...
        • gini Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 10:36
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> bohatersko zabijali stojac przy samochodzie male dzieci - oslaniani przez
          bande
          >
          > rzezimiszkow ostrzeliwujacych patrol wojskowy ...

Dodam od siebie, ze dzialo sie to w poblizu izraelskiego posterunku , z ktorego
          dokladnie to sfilmowano.
          Facet co filmowal te scene musial miec mocne nerwy.
        • Gość: MG Re: bestialski zamach w Izraelu IP: *.nycap.rr.com 12.05.04, 05:51
          “Since the creation of Israel in 1948, 200,000 Palestinians had been killed,
          5,000,000 refugees had been created, 21,000 square kilometers of land had been
          annexed, 385 towns and villages had been destroyed, US$300 billion military
          dollars have been spent, 100 + WMDs have been manufactured and 65 U.N.
          resolutions had been ignored.”
          CO W SKROCIE OZNACZA; OD chwili powstania Izraela w 1948 , zabito 200,000
          Palestynczykow,5,000,000 zostalo uchodzcami. Izrael wydarl , ukradl
          Polestynczykom 21,000 kilometrow kwadratowych ziemi, zniszczyl 385 wiosek
          Palestynskich.Uzyto 300 bilionow dolarow amerykanskich podatnikow, Izrael
          wyprodukowal powyzej 100 szuk broni masowej zaglady i zignorowal 65 rezolucji
          Org. Narodow Zjednoczonch. Wcale niezle jak na "NAJWIEKSZA DEMOKRACJE NA
          BLISKIM WSCHODZIE"“

• pan.scan Do Luki pytanie (korzystając z okazji) 04.05.04, 10:43
        Kilkakrotnie spotkałem się w książkowych wspomnieniach o bombardowaniach w '41
        i '42 celów niemieckich w W-wie przez Sowietów. Szczególnie mocno bombardowano
        Dworzec Główny. O ile akcje w '41 mogą jeszcze być realne to '42 już
        zupełne s-f. Wiadomo Ci coś na temat?
        • xiazeluka Odpowiedź 04.05.04, 11:35
          Niekoniecznie sf. Sowieci mieli doskonałe ciężkie bombowce DB-3f, które wszak
          wkrótce po wybuchu wojny z Niemcami atakowały kikakrotnie Berlin. Warszawa,
          jako ważny węzeł komunikacyjny, z pewnością była na liście celów. Zasięg DB-3f
          wynosił 3500 km.

Wszystko powyższe to jednak spekulacje. Musiałbym sprawdzić w literaturze, mam
          chyba w domu książkę o sowieckim lotnictwie dalekiego zasięgu. Odpowiem jutro.

• xiazeluka Niestety, nawaliłem... do Scana 05.05.04, 09:34
          Diabeł przykrył ogonem książkę o sowieckim lotnictwie dalekiego zasięgu - za
          cholerę nie mogłem się jej doszperać...

Po pobieżnej lustracji innych pozycji zdaje się, że faktycznie w roku 1942
          Warszawa raczej nie była niepokojona przez sowieckie lotnictwo: pułki DB-3f
          zaprzestały nalotów na ziemie Polski jesienią 1941 r., po utracie baz na wyspie
          Surema, natomiast następna wizyta ruskiego lotnictwa miała miejsce 12 maja 1943
          r., ale to fakt dobrze znany.

Jest jeszcze mozliwość, że być może jakiegoś nalotu dokonały ciężkie TB-7 (Pe-
          8) o zasięgu 4700 km, ale tego właśnie nie mogłem sprawdzić, z powodu bałaganu
          w bibliotece...
          • pan.scan -------Luka 05.05.04, 13:56
            w wiedzy.
            Nic mi nie wiadomo n/t wizyty z 12 maja 43. Gdybyś mógł w paru słowach - będę
            wdzięczny.

Co do DB (Ił 4)- jest sporo n/t tego samolotu (szukałem technicznych
            szczegółów, nie zas działań bojowych). Sądziłem zawsze, że to niemieckie
            lotnictwo miało najlepsze maszyny (przynajmniej w początkowym okresie wojny) a
            tu niespodzianka - zasięg, szybkość, udżwig - i to wszystko od 1937 roku.
            Samolot porównywalny tylko z FW 200, reszta niemieckich bombowców daleko w
            tyle. Czy Rosjanie mając tak dobre maszyny mieli jakąś dziwną strategię ich
            użycia? Zawsze głośno było o ich szturmowych samolotach. Nic na temat ich
            lotnictwa bombowego, dla niezbyt interesujących się tematem, nie zauważyłem.
            Mógłbyś podać co nieco bibliografii.
            Dzięki serdeczne.
            S.
            • xiazeluka Parę informacji 06.05.04, 10:50
              Nalot z 12 maja 1943 zapisał się w pamięci warszawiaków z powodu jego skutków -
              Sowieci obłożyli miasto bombami w stylu aliantów, na oślep. Zginęło lub
              odniosło rany 800 ludzi. Wspomina o tym epizodzie m.in. Bór-Komorowski w
              swej "Armii Podziemnej".

Lotnictwo sowieckie na początku lat czterdziestych było nie tylko największe na
              świecie (ponad 24 tys. maszyn), ale w części ultranowoczesne - Jak-1 był
              zwrotniejszy i do 5000 m szybszy od Me-109, Ił-2 budził autentyczny przestrach,
              bombowiec Pe-2 dorównywał niemal szybkością niemieckim myśliwcom. Ponadto nawet
              nieco starsze typy nie były kupą złomu, jak to się powszechnie uważa: taki I-16
              był lepiej uzbrojony i zwrotniejszy od Me-109, dwupłatowe I-153 jako pierwsze
              na świecie zostały przystosowane do przenoszenia pocisków rakietowych i
              urządziły krwawą łaźnię Japońcom nad Chałchin-Goł.
              I tak dalej, ciężko w skrócie to wszystko opisać. Krótko pisząc - Sowieci mieli
              lotnictwo równie dobre jak Luftwaffe, a czołgi i artylerię lepsze, jednak
              ciężkie klęski z 1941 r. zachwiały sowiecką przewagą ilościowo-jakościową.

Niemcy, poza używanym głównie nad oceanem FW-200 i nieudanym He-177 Greif, nie
              mieli w zasadzie ciężkich bombowców: oba te typy wyprodukowano w ilości poniżej
              1500 sztuk.

Poszukiwania większej ilości informacji proponuję zacząć od książki Czesława
              Krzemińskiego "Wojna powietrzna w Europie 1939-1945", dzieła co prawda wydanego
              jeszcze za PRL, ale solidnego faktograficznie, z dużym działem bibliograficznym.
              • pan.scan Dzięki wielkie. Jestem pod wrażeniem. n/t 06.05.04, 14:06
    • galba A co na to Unia E.? 04.05.04, 10:40
      Czy zasponsoruje kolejny obóz szkoleń dla palestyńskich morderców?

G.
      • gini Re: A ja mam pytanie do fachowcow 04.05.04, 10:47
        Kierowca - ciężarna kobieta - zjechała na pobocze. Wówczas jeden z
        terrorystów podbiegł do wozu i z bliska ostrzelał jego pasażerów. Kobieta i
        jej cztery córki, w wieku od 2 do 11 lat, zginęły na miejscu. Całą akcje
        sfilmowano z pobliskiego izraelskiego posterunku, którego żołnierze zabili
        obu napastników.

Kto filmowal te akcje?Jak to bylo, ze facet stal i krecil taka scene na zywo,
        czemu nie rzucil tej kamery i nie polecial na ratunek, przeciez to policjant.
        Z jakiej odleglosci to filmowal.

Kadry pokazała izraelska telewizja. Na szybie samochodu była
        nalepka potępiająca plan Szarona. Od tego momentu wynik referendum - 60 proc.
        przeciwko wycofaniu - był przesądzony.

• gini Re: A ja mam pytanie do fachowcow 04.05.04, 11:19
          Co jest?Jak sie kreci takie filmy?
          • galba Odraza 04.05.04, 11:28
            To jedyne co może czuć normalny człowiek oglądając reakcję Gini (ponoć kobieta
            ale ja nie wierzę by kobietę było stać na taką podłość). Zginęła matka i jej
            dzieci, zamordował je muzułmański, opętany nienawiścią bandyta - co zaprzata
            głowę Gini? Ano - jakby zakręcić całą sprawą tak aby winna okazała się ofiara.

G.
            • gini Re: Odraza 04.05.04, 11:37
              galba napisał:

> To jedyne co może czuć normalny człowiek oglądając reakcję Gini (ponoć
              kobieta
              > ale ja nie wierzę by kobietę było stać na taką podłość). Zginęła matka i jej
              > dzieci, zamordował je muzułmański, opętany nienawiścią bandyta - co zaprzata
              > głowę Gini? Ano - jakby zakręcić całą sprawą tak aby winna okazała się
              ofiara.
              >
              > G.
              >
              Galba ja tylko pytam jak sie czul ten czlowiek co s
              Jztal za kamera i to krecil.
              Ja bym w takiej sytuacji nie krecila , lecialabym ratowac, jezeli moglbys stac
              spokojnie i krecic film na zywo z zabijania matki z czworgiem dzieci to moje
              gratulacje.
              A jak w ogole znalazla sie tam kamera, ktora to sfilmowala to ja juz w ogole
              nie wiem.Tak przez przypadek?

• panidanka Re: Odraza 04.05.04, 11:42
                gini napisała:

> Galba ja tylko pytam jak sie czul ten czlowiek co s
                > Jztal za kamera i to krecil.
                > Ja bym w takiej sytuacji nie krecila , lecialabym ratowac, jezeli moglbys
                stac
                > spokojnie i krecic film na zywo z zabijania matki z czworgiem dzieci to moje
                > gratulacje.
                > A jak w ogole znalazla sie tam kamera, ktora to sfilmowala to ja juz w ogole
                > nie wiem.Tak przez przypadek?
                >

Gini
                a co powiesz o tych, którzy robili zdjęcia pokazujące jak żołnierze US army
                tortują więźniów irackich?
                może ich się też zapytaj jak oni mogli robić te zdjęcia
                i jeszcze się zapytaj, które ze zdjęć jest autentyczne

kto pyta ponoć wie nie błądząć

danka
              • xiazeluka Odczucia 04.05.04, 11:44
                Zima bodajże 1943 r., jakaś wiocha na Pomorzu.
                Pierwsze zdjęcie: przygotowania do egzekucji - kobieta i mężczyna w średnim
                wieku rozbierają się pod płotem, to samo robi obok ich 11-letni syn.
                Drugie zdjęcie: nagie ciała ofiar po salwie. Kobieta, dziecko i mężczyzna.

Zdjęcia z tej egzekucji, dokonanej przez jakiś nazistowski poddodział, wykonał
                jeden z funkcjonariuszy wchodzący w jego skład, Polak, współpracownik AK. Stały
                się materiałem dowodowym w powojennej rozprawie.

Jak Pani mysli, co czuł ten człowiek, kiedy filmował tę odrażającą zbrodnię?
                • gini Re: Odczucia 04.05.04, 12:04
                  xiazeluka napisała:

> Zima bodajże 1943 r., jakaś wiocha na Pomorzu.
                  > Pierwsze zdjęcie: przygotowania do egzekucji - kobieta i mężczyna w średnim
                  > wieku rozbierają się pod płotem, to samo robi obok ich 11-letni syn.
                  > Drugie zdjęcie: nagie ciała ofiar po salwie. Kobieta, dziecko i mężczyzna.
                  >
                  > Zdjęcia z tej egzekucji, dokonanej przez jakiś nazistowski poddodział,
                  wykonał
                  > jeden z funkcjonariuszy wchodzący w jego skład, Polak, współpracownik AK.
                  Stały
                  >
                  > się materiałem dowodowym w powojennej rozprawie.
                  >
                  > Jak Pani mysli, co czuł ten człowiek, kiedy filmował tę odrażającą zbrodnię?

To smo co czul ten , ktory filmowal inna zbrodnie.Klient placi klient wymaga.
                  Sa ludzie i ludziska xiaze , sytuacja jakby troche inna.Posterenuk Izraelski ,
                  policja, i facet stoi i kreci film, zamiast leciec i ratowac.
                  • xiazeluka Re: Odczucia 04.05.04, 12:14
                    Droga Pani, "w pobliżu posterunku" niekoniecznie oznacza 20 metrów.
                    Podejrzewam, że raczej co najmniej 200. Chyba nie sądzi Pani, że palestyńskie
                    bestie atakują kobiety i dzieci tuż obok izraelskich żołnierzy?

Po drugie - nie widziałem filmu, więc nie wiem, jak był zrobiony:
                    idiotopstrykiem czy aparatem cyfrowym z teleobiektywem. No i czy robiący
                    zdjęcia wiedział, że w pojeździe jedzie akurat przedszkole...
              • Gość: jacek kamery sa w takich miejscach normalne ... IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 11:44
                nawet w Warszawie masz setki budynkow z kamerami

nakreca sie chocby po to zeby moc rozpoznac napastnikow

a co czul facet robiac zdjecie Rubyemu zabijajacego Oswalda - tu akurat mogl
                wytracic z reki pistolet ....
                • gini Re: kamery sa w takich miejscach normalne ... 04.05.04, 12:10

> nawet w Warszawie masz setki budynkow z kamerami
                  >
                  > nakreca sie chocby po to zeby moc rozpoznac napastnikow
                  >
                  > a co czul facet robiac zdjecie Rubyemu zabijajacego Oswalda - tu akurat mogl
                  > wytracic z reki pistolet ....

Ta tylko, ze to wszystko masz wewnatrz budynkow, nie na zewnatrz.
                  Ten film nakrecila ponoc izraelska policja.
                  Wczesniej zlapali palestynskie dziecko bombe, z tym, ze zaprosili wczesniej
                  przed zlapaniem na dwie godziny telewizje z calego swiata.
                  Widac jasnowidze sa i tyle.
                  Teraz tez wiedzieli, ze dokona sie mord, i dokladnie to sfilmowali.
                  Z bliska chyba bo nie z daleka,.

• Gość: jacek kamery sa w takich miejscach normalne ... IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 12:19
                    ale ty ciemna ...

na zewnatrz - kazdy biurowiec w Warszawie ma system kamer na zewnatrz ...

sam widzialem swoj wypadek monitorze - jak kino akcji

z pewnoscia postrunki w Izraelu wyposazone sa w znacznie lepsza technike - ze
                    wzgledu na zagrozenie

ale co tu gadac z ciemniakami ...
                  • dachs Re: kamery sa w takich miejscach normalne ... 04.05.04, 12:23
                    gini napisała:
                    > Wczesniej zlapali palestynskie dziecko bombe, z tym, ze zaprosili wczesniej
                    > przed zlapaniem na dwie godziny telewizje z calego swiata.
                    > Widac jasnowidze sa i tyle.
                    > Teraz tez wiedzieli, ze dokona sie mord, i dokladnie to sfilmowali.

Gini, nie rozumiem dlaczego sie krepujesz.
                    Napisz wprost, ze to wszystko bylo wyrezyserowane, dla potrzeb izraelskiej
                    propagandy.
                    • gini Re: kamery sa w takich miejscach normalne ... 04.05.04, 12:37
                      dachs napisał:

> gini napisała:
                      > > Wczesniej zlapali palestynskie dziecko bombe, z tym, ze zaprosili wczesnie
                      > j
                      > > przed zlapaniem na dwie godziny telewizje z calego swiata.
                      > > Widac jasnowidze sa i tyle.
                      > > Teraz tez wiedzieli, ze dokona sie mord, i dokladnie to sfilmowali.
                      >
                      > Gini, nie rozumiem dlaczego sie krepujesz.
                      > Napisz wprost, ze to wszystko bylo wyrezyserowane, dla potrzeb izraelskiej
                      > propagandy.
                      >
                      A dlaczego nie?Skoro telewizja z calego swiata czeka dwie godziny to jakie masz
                      inne wytlumaczenie Borsuku?
                      Chyba, ze zatrudniaja jasnowidzow to moge zrozumiec.Bo jak sie zaprasza
                      najpierw telewizje a potem po dwoch godzinach sie dowozi taksowka zamachowca....
                      • Gość: jacek kamery sa w takich miejscach normalne ... IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 12:47
                        z pewnoscia poparlby te bzdury non_posumus ...

nikt inny
                      • alfalfa Re: żenujące... 04.05.04, 12:48
                        Monitoring mają głupie stacje paliw a nagrania z nich bardzo profesjonalne.
                        Kombinowanie jakichś mętnych teorii? Można, ale to żenujace jest.
                        • gini Re: żenujące... 04.05.04, 13:31
                          alfalfa napisał:

> Monitoring mają głupie stacje paliw a nagrania z nich bardzo profesjonalne.
                          > Kombinowanie jakichś mętnych teorii? Można, ale to żenujace jest.

Wlasnie o to chodzi stacje paliw monitoruja to co sie dzieje u nich.Jak jest
                          napad jakis to filmuja to co jest na stacji.
                          Jezeli uwierzysz w to, ze czterech juz podobno typow krecilo sie przy
                          monitorowanym posterunku policji i wczesniej policjanci sie nie
                          zainteresowali....
                          • alfalfa Re: prze pani 04.05.04, 13:37
                            Pani pytała o fachowca - ja sie zajmuję takimi systemami i zaręczam, że można
                            taki zainstalować który na kilkaset metrów tablice rejestracyją zapisze (np.
                            szybkoobrotowa kamera z odpowiednim zoom itd.). Bardzo proszę juz przestać.
                            Pani sie po prostu na tym nie zna. Wypowiedzi Pani byłyby nawet zabawne gdyby
                            nie kontekst.
                            • gini Re: prze pani 04.05.04, 13:46
                              alfalfa napisał:

> Pani pytała o fachowca - ja sie zajmuję takimi systemami i zaręczam, że można
                              > taki zainstalować który na kilkaset metrów tablice rejestracyją zapisze (np.
                              > szybkoobrotowa kamera z odpowiednim zoom itd.). Bardzo proszę juz przestać.
                              > Pani sie po prostu na tym nie zna. Wypowiedzi Pani byłyby nawet zabawne gdyby
                              > nie kontekst.

A co sie w kontekscie nie podoba to pierwsze?Drugie, jezeli jest Alafafo taki
                              monitoring przed posterunkiem policji to czy oni nie zauwazyli wczesniej tych
                              czterech typow , co te typy tam robily?Ponoc bylo ich czterech zabito dwoch co
                              z pozostalymi dwoma?Wiedzieli wczesniej, ze bedzie przejezdzala kobieta w ciazy
                              z czworgiem dzieci?
                              • alfalfa Re: nie widziałem 04.05.04, 13:56
                                tego nagrania, nie wiem jak to zrobili, piszę o mozliwościach technicznych.
                                Takie systemy są praktycznie bezobsługowe - czy tak bylo? Nie wiem. Nie
                                doszukiwałbym sie jednak w fakcie nagrania czegokolwiek jakiejś premedytacji
                                czy kombinacji.
                    • pan.scan Obowiązki matki i Polki - chronologicznie 04.05.04, 13:08
                      Forum Aktualności
                      --------------------
                      Re: Oni nie maja serca...
                      Autor: gini Data: 02.05.2004 22:27

Gość portalu: Mosze napisał(a):

Dzis dwoch "bohaterow" zblizylo sie do samochodu w ktorym jechala matka w
                      ciazy w 8 miesiacu, siedzialo w srodku 4 jej dziewczynek 11, 9, 7 i 2 latka
                      Wyladowali na nich kilka magazynkow z Kalacza.
                      Nie ma dla takich litosci, potrzeba podniesc kazdy kamien!!!
                      ----

Mosze siedze i placze, wczoraj plakalam nad dziecmi palestynskimi, dzis placze
                      nad zydowskimi.Trzeba to skonczyc, nie mozna zabijac bez konca.
                      Moze skonczyc z tym okropienstwem "oko za oko zab za zab"
                      Moze kamienie zaczac uzywac do budowania czegos.
                      Piramidy egipskie, amerykanskie przetrwaly tysiace lat, kamien rzucony zostawi
                      grob, popiolu troszke....

Re: Oni nie maja serca...
                      Autor: gini Data: 02.05.2004 23:12

Gość portalu: Mosze napisał(a):

> To moze napiszesz cos do Palestynczykow, mysle ze oni tez umieja czytac...
                      -------
                      To pewnie przeczytali to co napisalam do Ciebie.Mosze siedze sobie i placze,
                      pale sobie swieczke i nie moge zrobic nic by to zahamowac.

Forum Świat:
                      -----------

Re: Więcej faktów mylisz sie
                      Autor: gini Data: 03.05.2004 15:07
                      Gość portalu: dana33 napisał(a):

gini zlotko, israelskie wojsko przyjechalo wprawdzie za pozno, zeby pomoc tej
                      matce z dziecmi, ale dostatecznie szybko, zeby zdazyc zabic tych dwoch
                      mordercow parszywych. a ty wolalabyc pewnie, zeby ich zostawic przy zyciu,
                      wsadzic do wiezienia, dac im prawo wizyt rodziny, a potem zwolnic przy
                      najblizszej wymianie jencow wojennych, tzn. 100 sk.....ow na 1 cialo zabitego
                      dziecka, co?
                      ----
                      Masz pecha Danusiu jestem zwolenniczka kary smierci.Zastanawia mnie jedno
                      tylko, skad sie wzieli by zabic juz po fakcie, moze dlatego by nie mozna bylo
                      ich osadzic, cioo.Podczas procesu sadowego mogliby chlapnac cos niecos, a tak
                      jest pewne, ze nie chlapna

Re: Dzicz zydowska musi zniknac z powieszchni

Autor: gini Data: 03.05.2004 15:18

Wybicie tego chorego bakcyla judaistycznego to jedyna droga do pokoju.Brawo
                      ARAFAT bij do konca to terrorystyczne scierwo.
                      To chyba nie antysemickie jest.

Cos mi tu nie gra panie Warsiawski
                      gini 04.05.2004 09:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Zwycięstwo terroru

DAWID WARSZAWSKI

Po raz kolejny o wyniku ważnego głosowania w Izraelu zadecydował palestyński
                      terror. O pierwszej po południu w niedzielę, gdy członkowie rządzącej partii
                      Likud premiera Szarona szli głosować w referendum na temat jego planu
                      jednostronnego wycofania się Izraela z okupowanej strefy Gazy, w tejże Gazie
                      terroryści zaatakowali przejeżdżający samochód na izraelskich numerach......
                      ....... Kadry pokazała izraelska telewizja. Na szybie samochodu była
                      nalepka potępiająca plan Szarona. Od tego momentu wynik referendum - 60 proc.
                      przeciwko wycofaniu - był przesądzony.

***Ten terrorysta to jakis , i jasnowidz.Skad on wiedzial, ze ta kobieta
                      bedzie tam przejezdzac, cos jak z tym dzieckiem bomba , na ktore dwie godziny
                      czekala telewizja.Policjanci z pobliskiego posterunku, filmowali sobie
                      spokojnie jak terrorysta zabija matke i czworke dzieci.Po czym
                      zabili "terrorystow" Zdazyli sfilmowac nie zdazyli uratowac, coz bywa i tak.

Plan Szarona miał na celu uniemożliwienie takich właśnie zbrodni. Wycofanie
                      siedmiu i pół tysiąca mieszkających w Gazie osadników, oraz liczniejszych
                      jeszcze strzegących ich żołnierzy, zwinęłoby najtrudniejszy dla Izraela front
                      w konfrontacji z Palestyńczykami....... W ich oczach, niedzielny mord przyznał
                      im rację.

****Wiadomo, ze trzeba znalezc usprawiedliwienie jakies Dawidku , a to spadlo
                      jakby z nieba no nie???

Organizatorzy zamachu - kontrolowane przez Fatah Arafata Komitety Oporu -
                      oznajmili, że był on odwetem za niedawne izraelskie zabójstwa przywódców
                      Hamasu......

°°°Dawid aresztowani nie mogli zostac ale mozna ich bylo zabic, czy ty
                      myslisz czasami jak piszesz?

Palestyńczycy aresztować ich nie chcieli......
                      Dawidku mily, wiadomo, ze zabicie matki z czworgiem dzieci wywola jakies echa
                      w swiecie,rozumiem, ze przypadki chodza po ludziach, rozumiem, ze Zydzi to
                      narod wybrany , ale skad ta akcja terrtorystyczna w poblizu posterunku, z
                      ktorego wszystko sfilmowano.Czy ci terrorysci mieli randke z ta kobieta?
                      Stali tam i czekali az ona przyjedzie i sie zatrzyma na poboczu?Kolo
                      posterunku?

najwazniejsze, ze tobie gra, gini.
                      obrotowy 04.05.2004 09:24 odpowiedz na list odpowiedz cytując

jasne, ze zgodnie z twoja filozofia, to Sharon kazal zabic wlasnych obywateli,
                      a to tylko po to, zeby swoj wlasny plan, niecnie zniweczyc.

jasne tez , ze Sharon zadzwonil wczesniej do maczo-meta, a ten obiecal tym dwom
                      zabojcom najlepsze hurysy u siebie i tylko dlatego faceci przystali na te
                      ryzykowna robote w poblizu posterunku.

Re: najwazniejsze, ze tobie gra, gini. gini 04.05.2004 09:38 odpowiedz na
                      list odpowiedz cytując

Przeciez ja nic o Sharonie nie pisalam, ale wytlumacz moze Ty skad te
                      terrorysty wiedziualy, ze tam bedzie przejezdzac ta kobieta, i dlaczego czekaly
                      na nia kolo posterunku, z ktorego sfilmowano cala akcje.
                      Co do planu Sharona, wiesz, pokazuje sie swiatu, ze ma sie dobre checi, , ze ja
                      to bym wam wszystko wlasciwie oddal, ale coz te terrorysty nie pozwalaja.
                      Jak to zgrabnie opisal pan Warsiawski.
                      -----

• gini Re: Obowiązki matki i Polki - chronologicznie 04.05.04, 15:51
                        Scanic, a gdzie o tych obowiazkach?Podobno to cytowanie to jest okropne, ten
                        Hiacynt cytowal i cytowal ,i to bylo straszne.A teraz Ty cytujesz, tyle, ze nic
                        z tego Twojego cytowania nie wynika.
                        Nie pochwalalam i nigdzie nie pochwalam zabijania dzieci moj panie.
                        Dzien wczesniej pisalam o zabojstwie przez armie izraelska siedmiolatka,
                        pocytuj komentarze swoje i pana Mosze jak je gdzies znajdziesz.
                        A moze pocytuj swoje komentarze do tortur amerykanskich i angielskich,
                        znajdziesz panie hipokryto?Chyba nie.
                        • pan.scan Cytat (szkoła kłodzka) 04.05.04, 16:59
                          Re: Do pollaka jak sie trafi
                          Autor: gini Data: 31.03.2004 23:23

(...)
                          Jeszcze jedna qrwa zboczona.

• galba Chcesz o tym porozmawiać? 04.05.04, 11:51
                Opisz nam co czujesz oglądając zdjęcia mordowanej matki - Żydówki i jej dzieci.
                Satysfkację? Żal (że ich tak mało)? Zakłopotanie (hmmm, jak ja to teraz
                wyjaśnię żeby wyszło, że sama sobie była winna)? Może coś innego?

Wysłuchamy z troską i zrozumieniem.

G.

gini napisała:

> galba napisał:
                >
                > > To jedyne co może czuć normalny człowiek oglądając reakcję Gini (ponoć
                > kobieta
                > > ale ja nie wierzę by kobietę było stać na taką podłość). Zginęła matka i j
                > ej
                > > dzieci, zamordował je muzułmański, opętany nienawiścią bandyta - co zaprza
                > ta
                > > głowę Gini? Ano - jakby zakręcić całą sprawą tak aby winna okazała się
                > ofiara.
                > >
                > > G.
                > >
                > Galba ja tylko pytam jak sie czul ten czlowiek co s
                > Jztal za kamera i to krecil.
                > Ja bym w takiej sytuacji nie krecila , lecialabym ratowac, jezeli moglbys
                stac
                > spokojnie i krecic film na zywo z zabijania matki z czworgiem dzieci to moje
                > gratulacje.
                > A jak w ogole znalazla sie tam kamera, ktora to sfilmowala to ja juz w ogole
                > nie wiem.Tak przez przypadek?
                >
                • gini Re: Chcesz o tym porozmawiać? 04.05.04, 12:28
                  galba napisał:

> Opisz nam co czujesz oglądając zdjęcia mordowanej matki - Żydówki i jej
                  dzieci.
                  >
                  > Satysfkację? Żal (że ich tak mało)? Zakłopotanie (hmmm, jak ja to teraz
                  > wyjaśnię żeby wyszło, że sama sobie była winna)? Może coś innego?
                  >
                  > Wysłuchamy z troską i zrozumieniem.

Nastepny z Wroclawia co pisze w liczbie mnogiej.
                  A na co to filmowali?A no po to by sie oburzac.
                  Wierzysz Galba w przypadki, ze akurat w tym dniu tam pod posterunkiem czekalo
                  na te kobiete dwoch zamachowcow?Tak sobie stali i czekali, a policjanci, ktorzy
                  pozniej filmowali zamach wczesniej ich nie widzieli.Nie widzieli dwoch
                  Palestyncow co sie kreca, wlaczyli kamere w momencie jak kobieta sie zatrzymala
                  i Palestynce zaczeli strzelac.Sfilmowali wszystko do konca po czym zabili
                  napastnikow.I wszystko sie odbylo w dzien glosowania, wiadomo kogo mozna
                  obarczyc wina za porazke.Palestynscy terrorysci winni, Sharon dobry czlowiek
                  chcial im wszystko oddac, a oni zastrzelili matke ciezarna i czworo dzieci, ....
                  > G.
                  >
                  > gini napisała:
                  >
                  > > galba napisał:
                  > >
                  > > > To jedyne co może czuć normalny człowiek oglądając reakcję Gini (pono
                  > ć
                  > > kobieta
                  > > > ale ja nie wierzę by kobietę było stać na taką podłość). Zginęła matk
                  > a i j
                  > > ej
                  > > > dzieci, zamordował je muzułmański, opętany nienawiścią bandyta - co z
                  > aprza
                  > > ta
                  > > > głowę Gini? Ano - jakby zakręcić całą sprawą tak aby winna okazała si
                  > ę
                  > > ofiara.
                  > > >
                  > > > G.
                  > > >
                  > > Galba ja tylko pytam jak sie czul ten czlowiek co s
                  > > Jztal za kamera i to krecil.
                  > > Ja bym w takiej sytuacji nie krecila , lecialabym ratowac, jezeli moglbys
                  > stac
                  > > spokojnie i krecic film na zywo z zabijania matki z czworgiem dzieci to mo
                  > je
                  > > gratulacje.
                  > > A jak w ogole znalazla sie tam kamera, ktora to sfilmowala to ja juz w ogo
                  > le
                  > > nie wiem.Tak przez przypadek?
                  > >
                  >
                  >
                  • galba To już wiem co cię najbardziej boli 04.05.04, 12:39
                    To, że udało się sfilmować bohaterską walkę dzielnych palestyńskich chłopców ze
                    zwyrodniałymi najeźdźcami w wieku przedszkolnym (każdy głupi wie, że Arabowie
                    są w Judei u siebie a miejsce Żydów jest gdzieś indziej - najlepiej w
                    Treblince).

G.

> galba napisał:
                    >
                    > > Opisz nam co czujesz oglądając zdjęcia mordowanej matki - Żydówki i jej
                    > dzieci.
                    > >
                    > > Satysfkację? Żal (że ich tak mało)? Zakłopotanie (hmmm, jak ja to teraz
                    > > wyjaśnię żeby wyszło, że sama sobie była winna)? Może coś innego?
                    > >
                    > > Wysłuchamy z troską i zrozumieniem.
                    >
                    >
                    >
                    > Nastepny z Wroclawia co pisze w liczbie mnogiej.
                    > A na co to filmowali?A no po to by sie oburzac.
                    > Wierzysz Galba w przypadki, ze akurat w tym dniu tam pod posterunkiem czekalo
                    > na te kobiete dwoch zamachowcow?Tak sobie stali i czekali, a policjanci,
                    ktorzy
                    >
                    > pozniej filmowali zamach wczesniej ich nie widzieli.Nie widzieli dwoch
                    > Palestyncow co sie kreca, wlaczyli kamere w momencie jak kobieta sie
                    zatrzymala
                    >
                    > i Palestynce zaczeli strzelac.Sfilmowali wszystko do konca po czym zabili
                    > napastnikow.I wszystko sie odbylo w dzien glosowania, wiadomo kogo mozna
                    > obarczyc wina za porazke.Palestynscy terrorysci winni, Sharon dobry czlowiek
                    > chcial im wszystko oddac, a oni zastrzelili matke ciezarna i czworo
                    dzieci, ...
                    > .
                    > > G.
                    > >
                    > > gini napisała:
                    > >
                    > > > galba napisał:
                    > > >
                    > > > > To jedyne co może czuć normalny człowiek oglądając reakcję Gini
                    > (pono
                    > > ć
                    > > > kobieta
                    > > > > ale ja nie wierzę by kobietę było stać na taką podłość). Zginęła
                    > matk
                    > > a i j
                    > > > ej
                    > > > > dzieci, zamordował je muzułmański, opętany nienawiścią bandyta -
                    > co z
                    > > aprza
                    > > > ta
                    > > > > głowę Gini? Ano - jakby zakręcić całą sprawą tak aby winna okaza
                    > ła si
                    > > ę
                    > > > ofiara.
                    > > > >
                    > > > > G.
                    > > > >
                    > > > Galba ja tylko pytam jak sie czul ten czlowiek co s
                    > > > Jztal za kamera i to krecil.
                    > > > Ja bym w takiej sytuacji nie krecila , lecialabym ratowac, jezeli mog
                    > lbys
                    > > stac
                    > > > spokojnie i krecic film na zywo z zabijania matki z czworgiem dzieci
                    > to mo
                    > > je
                    > > > gratulacje.
                    > > > A jak w ogole znalazla sie tam kamera, ktora to sfilmowala to ja juz
                    > w ogo
                    > > le
                    > > > nie wiem.Tak przez przypadek?
                    > > >
                    > >
                    > >
            • dokowski Odraza, masz rację. Istotą terroryzmu jest ... 06.05.04, 11:41
              galba napisał:

> Zginęła matka i jej dzieci, zamordował je muzułmański, opętany
              > nienawiścią bandyta - co zaprzata głowę Gini? Ano - jakby zakręcić
              > całą sprawą tak aby winna okazała się ofiara.

... sianie strachu i odrazy. Terroryści sami filmują swoje akcje, gdyż tym
              właśnie terrorysta różni się od zwyczajnygo mordercy, że morderca ukrywa swój
              czyn, terrorysta zaś stara się nagłośnić sprawę, zaprezentować się światu
              możliwie nagroźniej. Terroryści to ludzie, którzy starają się pokazać jako
              osobniki bez żadnych skrupułów, bezwzględne, odrażające i zdolne do każdego
              okrucieństwa, aby świat traktował poważnie ich groźby.

Dlatego tam gdzie tylko to jest możliwe, terroryści filmują swoje okrucieństwo
              a potem rozpowszechniają te filmy w świecie. Jest to działalność dla
              terrorystów niebezpieczna, gdyż grozi zdemaskowaniem kanałów, którymi
              dostarczają taśmy dziennikarzom, a tym samym ułatwia grozi ujawnieniem ich
              samych. Jednak bez takich publikacji terroryzm straciłby sens, stałby się
              zwyczajnym mordowaniem.

Takie bredzenie, jak to Gini, jest typową propagandą terrorystów mającą na celu
              zakamuflować prawdziwe kanały, którymi przemycane są taśmy nagrane przez
              terrorystów, a przy okazji można obrzucić błotem Żydów, że to niby oni sami
              robią te zamachy, żeby pokazać dobrych mahometan w złym świetle.
          • Gość: Oozie Re: A ja mam pytanie do fachowcow IP: *.handelsbanken.se 04.05.04, 11:53
            gini napisała:

> Co jest?Jak sie kreci takie filmy?
            Teleobiektywem.

Poza tym - przy samochodzie było jeszcze czterech uzbrojonych terrorystów.
            Policjant mógł:
            a) zarejestrowac dowód zbrodni
            b) zginąć.
            • gini Re: A ja mam pytanie do fachowcow 04.05.04, 12:39
              Gość portalu: Oozie napisał(a):

> gini napisała:
              >
              > > Co jest?Jak sie kreci takie filmy?
              > Teleobiektywem.
              >
              > Poza tym - przy samochodzie było jeszcze czterech uzbrojonych terrorystów.
              > Policjant mógł:
              > a) zarejestrowac dowód zbrodni
              > b) zginąć.

Jak on to rejestrowal przy czterech uzbrojonych terrrystach...
              Kolki ze smiechu dostane.
              • Gość: jacek fachowiec od gini .. (gin przepadnij) IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 12:49
                zamachowcow byal wieksza grupa - dwoch bohatersko mordowalo dzieci i ciezarna
                kobiete

tak samo postapila by gini

miedzynarodowka faszystow ...

• gini Re: fachowiec od gini .. (gin przepadnij) 04.05.04, 13:07

> zamachowcow byal wieksza grupa - dwoch bohatersko mordowalo dzieci i ciezarna
                  > kobiete
                  >
                  > tak samo postapila by gini
                  >

Taa mozna i tak.Co ta wieksza grupa zamachowcow robila przed posterunkiem.

Czekali na Godota czy jak?I te izraelskie policjanty nic nie widzieli do
                  momentu kiedy terrorysty zaczely mordowac, wtedy zamiast pistoletow policjanty
                  wyciagnely kamere i zaczely filmowac, az do ostatniej ofiary....
                  > miedzynarodowka faszystow ...
                  >
                  • Gość: jacek fachowiec od gini .. (gin przepadnij) IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 13:12
                    moze przeczytaj w koncu te pierwsza notke - wypyszczasz sie nie wiedzac o co
                    chodzi ...
                    • gini Re: fachowiec od gini .. (gin przepadnij) 04.05.04, 13:20

> moze przeczytaj w koncu te pierwsza notke - wypyszczasz sie nie wiedzac o co
                      > chodzi ...

No widzisz slonko ty moje, chodzi o to zeby przeczytac i potepic.Nie
                      zastanawiac sie w ogole jak do tego doszlo.Czy mialo prawo dojsc..Przy
                      posterunku izraelskim, ktos zaczal mordowac a policjanci krecili film.
                      Byl na tyle blisko by nakrecic ale na tyle daleko by interweniowac..
                      • Gość: jacek fachowiec od gini .. (gin przepadnij) IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 13:29
                        szkoda gadac

lecz sie kobieto
              • Gość: Oozie Re: A ja mam pytanie do fachowcow IP: *.handelsbanken.se 04.05.04, 16:14
                gini napisała:

> Jak on to rejestrowal przy czterech uzbrojonych terrrystach...
                Zdalnie.
                Widziałaś te urywki opublikowane??
                Widać że nie.
                Dwóch dokonało morderstwa, dwaj byli opodal - jakieś dwadzieścia metrów.

> Kolki ze smiechu dostane.
                Naprawdę?
                Zamordowanie kobiety w ciąży i dzieci to powód do kolki ze śmiechu.
                Ciekawe poczucie humoru.
                No ale to przeciez była tylko Żydówka...
        • Gość: sp;lit Re: A ja mam pytanie do fachowcow IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.05.04, 18:21
          No cos ty , Gini , przeciez zamachowcy byli uzbrojeni i mogli im zrobic krzywde
          Co innego walic rakieta w ruchliwe skrzyzowanie z Apache czy F-16 a co innego
          skonfrontowac uzbrojonego przeciewnika ,... Do tego trzeba miec jaja !!!

Nie przejmuj sie za duzo , akcja odwetowa w drodze , jak pogoda dopisze ,...

Jacki , krzysie szybko zapomna o tej matce , dzieciach i znowu beda piac hymny
          pochwalne dla IDF ze poslali ilus tam "towelheads" do Allaha , a jak wsrod
          zabitych znajda sie dzieci czy kobiety to uslyszysz : Ooops ! Collateral
          damage , albo ,... Po jaka cholere sie tam krecili ?

Zezwierzecenie jest powszechne i zakazne w tym rejonie ,...

uklony

==============================================================================

Kto filmowal te akcje?Jak to bylo, ze facet stal i krecil taka scene na zywo,
          czemu nie rzucil tej kamery i nie polecial na ratunek, przeciez to policjant.
    • Gość: Arab A ile dzieci zamordowali żydowscy faszyści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 12:54
      • Gość: jacek zadnego - faszysci sa bowiem spoza Izraela IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 13:13
        faszyzm kroluje w glowach arabskich i muzulmanskich

zamiasta demokracji ...
        • Gość: Arab A niby kto stosuje odpowiedzialność zbiorową, niby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 13:39
          kto dokonał czystek etnicznych na teretoriach zajmowanych przez Żydów, niby kto
          stosuje politykę terroru.
          • Gość: jacek kto stosuje odpowiedzialność zbiorową - Arabowie IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 14:06
            w 1991 wygonili z Kuwejtu pol miliona Palstynczykow za poparcie inwazji Saddama

czystki etniczne w Izraelu mialy miejsce wobec zmasowanego ataku panstw
            arabskich - Irak, Egipt, Syria, Jordnania, Kuwejt itp - nieuznajacych prawa
            Izraela do istnienia

Turcy - wymordowali 1,5 miliona Ormian w 1915 roku

polityke terroru stosuja obecnie arabskie i islamskie bojowki faszystkowskie w
            ponad 30 krajach swiata
    • galba Gini - dałaś się tak głupio sprowokować 04.05.04, 12:55
      Pozwól, że przywołam tewnego pana, który co prawda jest wyjątkową kanalią ale w
      tym wypadku jego mądrość pasuje jak ulał:

Gini, zmarnowałaś niepowtarzalną okazję by siedzieć cicho.

G.
      • gini Re: Gini - dałaś się tak głupio sprowokować 04.05.04, 13:23
        galba napisał:

> Pozwól, że przywołam tewnego pana, który co prawda jest wyjątkową kanalią ale
        w
        >
        > tym wypadku jego mądrość pasuje jak ulał:
        >
        > Gini, zmarnowałaś niepowtarzalną okazję by siedzieć cicho.
        >
        > G.
        >
        Wiesz ja wczoraj to nawet wszystko to zaakceptowalam, tyle, ze wczoraj
        przedobrzyl Mosze a dzis Warsiawski Dawid.
        Galba lepsze jest wrogiem dobrego.Przedobrzyli troche.
        • dachs Czy Gini zna Dawidka? 04.05.04, 14:56
          Gini napisala:
          >Dawidku mily, wiadomo, ze ....

sugerujac nam, ze zna dobrze autora i pozostaje z nim w milych i przyjaznych
          stosunkach.
          Nawet sie nie zdziwilem, gdyz nie byl by to pierwszy przypadek symapatii miedzy
          ludzmi o bardzo roznych pogladach.
          Zaciekawiony, postanowilem przeczytac caly artykul czlowieka, ktory przyjazni
          sie z Gini.

No i znalazlem tam takie zdanie:

"Niezależnie od uzasadnionej krytyki brutalności izraelskiej okupacji, nie
          sposób przecież postawić znak równości między zabójstwami organizatorów mordów
          a zamordowaniem ciężarnej kobiety i jej dzieci."

Mysl jest tak oczywista, ze nie ma co sie nad tym zdaniem specjalnie rozwodzic.
          Ale dowodzi ono, ze Gini sklamala, sugerujac nam zazylosc z Dawidkiem.
          D. Warszawski wcale jej nie zna. Inaczej wiedzialby, ze mozna. Ze sa ludzie,
          ktorzy taki znak rownosci sa w stanie postawic.
          • gini ReBorsuczku nic nie sklamalam 04.05.04, 15:41
            dachs napisał:

> Gini napisala:
            > >Dawidku mily, wiadomo, ze ....
            >
            > sugerujac nam, ze zna dobrze autora i pozostaje z nim w milych i przyjaznych
            > stosunkach.
            > Nawet sie nie zdziwilem, gdyz nie byl by to pierwszy przypadek symapatii
            miedzy
            >
            > ludzmi o bardzo roznych pogladach.
            > Zaciekawiony, postanowilem przeczytac caly artykul czlowieka, ktory przyjazni
            > sie z Gini.
            >
            > No i znalazlem tam takie zdanie:
            >
            > "Niezależnie od uzasadnionej krytyki brutalności izraelskiej okupacji, nie
            > sposób przecież postawić znak równości między zabójstwami organizatorów
            mordów
            > a zamordowaniem ciężarnej kobiety i jej dzieci."
            >
            > Mysl jest tak oczywista, ze nie ma co sie nad tym zdaniem specjalnie
            rozwodzic.
            >
            > Ale dowodzi ono, ze Gini sklamala, sugerujac nam zazylosc z Dawidkiem.
            > D. Warszawski wcale jej nie zna. Inaczej wiedzialby, ze mozna. Ze sa ludzie,
            > ktorzy taki znak rownosci sa w stanie postawic.

Ciebie tez nie znam,i pisze do Ciebie Borsuczku.Wiesz juz tu byl taki jeden
            pan, ktory wybuchnal oburzeniem swietym kiedy o panu prezydencie
            napisalam "Olek"
            Nigdzie nie sugerowalam, ze znam Dawidka osobiscie tak jak nie sugeruje, ze
            znam Ciebie Borsuczku.
            Nie snajperuj wiec Borsuczku drogi nieznany mi osobiscie, co zaznacze zeby nie
            bylo nieporozumien.

• dachs A tak na powaznie, to on Cie nie zna... 04.05.04, 16:22
              inaczej nigdy by nie napisal tego zdania:

"Niezależnie od uzasadnionej krytyki brutalności izraelskiej okupacji, nie
              sposób przecież postawić znak równości między zabójstwami organizatorów
              mordów a zamordowaniem ciężarnej kobiety i jej dzieci."

On naiwny jest jeszcze, ten Dawidek. Ja Cie znam, wiec wiem ze sa ludzie,
              ktorzy sa w stanie taki znak rownosci postawic.

A co do nazywania go Dawidkiem, to pisz sobie jak chcesz.
              Pisz sobie o Olku, Adasiu, Jozi, Arielku, Zorzyku i innych.
              Skoro lekcewazace traktowanie innych jest Ci psychicznie potrzebne, poprawnosc
              polityczna nakazuje mi uszanowanie tej Twojej potrzeby.
              • gini Re: A tak na powaznie, to on Cie nie zna... 04.05.04, 16:41
                dachs napisał:

> inaczej nigdy by nie napisal tego zdania:
                >
                > "Niezależnie od uzasadnionej krytyki brutalności izraelskiej okupacji, nie
                > sposób przecież postawić znak równości między zabójstwami organizatorów
                > mordów a zamordowaniem ciężarnej kobiety i jej dzieci."
                >
                > On naiwny jest jeszcze, ten Dawidek. Ja Cie znam, wiec wiem ze sa ludzie,
                > ktorzy sa w stanie taki znak rownosci postawic.
                >
                > A co do nazywania go Dawidkiem, to pisz sobie jak chcesz.
                > Pisz sobie o Olku, Adasiu, Jozi, Arielku, Zorzyku i innych.
                > Skoro lekcewazace traktowanie innych jest Ci psychicznie potrzebne,
                poprawnosc
                > polityczna nakazuje mi uszanowanie tej Twojej potrzeby.
                >
                Borsuku doprawdy znasz mnie?A skad?Zarzucales mi klamstwo choc nigdzie nie
                pisalam, ze znam Warszawskiego .Teraz piszesz, ze mnie znasz, ciekawe.
                Czytuje czesto Warszawskiego , wcale go nie lekcewaze, czasami sie z nim
                zgadzam czasami nie.
                To samo z Bronkiem Wildsteinem, niektore artykuly bym podarla, niektore mi sie
                podobaja, i podpisuje sie pod nimi obiema rekami.

A jezeli juz po raz kolejny cytujesz to zdanie, to napisze , ze czesto ta
                uzasadniona krytyke brutalnosci izraelskiej okupacji bierze sie tu na forum za
                antysemityzm.
                Warszawski raz pisze tak raz tak, on wlasciwie tak siedzi okrakiem na
                barykadzie.
                • dachs Re: A tak na powaznie, to on Cie nie zna... 04.05.04, 16:53
                  gini napisała:
                  > A jezeli juz po raz kolejny cytujesz to zdanie, to napisze , ze czesto ta
                  > uzasadniona krytyke brutalnosci izraelskiej okupacji bierze sie tu na forum
                  > za antysemityzm.

Ten watek jest o zabiciu czworki dzieci i kobiety w ciazy przez uzbrojonych
                  doroslych zwyrodnialcow (przepraszam - arabskich bohaterow). Celowali w
                  dziecko, celowali w wielki brzuch.
                  Sa czyny wobec ktorych czlowiek stoi bezradnie i nie wie co powiedziec.
                  Ty zawsze wiesz co powiedziec.
                  Dla Ciebie to swietna okazja do rozwazan nad izraelska brutalnoscia i juz o
                  krok bylas by przypisac to izraelskiej propagandzie.
                  Tylko pogratulowac wrazliwosci i taktu.
                  • gini Re: A tak na powaznie, to on Cie nie zna... 04.05.04, 17:04
                    dachs napisał:

> gini napisała:
                    > > A jezeli juz po raz kolejny cytujesz to zdanie, to napisze , ze czesto ta
                    > > uzasadniona krytyke brutalnosci izraelskiej okupacji bierze sie tu na foru
                    > m
                    > > za antysemityzm.
                    >
                    > Ten watek jest o zabiciu czworki dzieci i kobiety w ciazy przez uzbrojonych
                    > doroslych zwyrodnialcow (przepraszam - arabskich bohaterow). Celowali w
                    > dziecko, celowali w wielki brzuch.
                    > Sa czyny wobec ktorych czlowiek stoi bezradnie i nie wie co powiedziec.
                    > Ty zawsze wiesz co powiedziec.
                    > Dla Ciebie to swietna okazja do rozwazan nad izraelska brutalnoscia i juz o
                    > krok bylas by przypisac to izraelskiej propagandzie.
                    > Tylko pogratulowac wrazliwosci i taktu.
                    >

Bodajze przedwczoraj dawalam depesze o zabiciu siedmiolatka, niedawno byl watek
                    o uzyciu dwunastolatka jako zywej tarczy, jakos nie widac bylo bys cos potepial.
                    Widac mozna zastrzelic siedmliolatka.
                    Nad Izraelska brutalnoscia rozwazal Dawidek, az dwa razy
                    zacytowales, ale co tam trzeba przypisac to zlej Gini.
                    Izraelczycy morduja jest ok, ale jak zamorduja Palestynczycy to juz jest zle.
                    • gini Re: A tak na powaznie, to on Cie nie zna... 04.05.04, 17:10
                      PAP 01-05-2004, ostatnia aktualizacja 01-05-2004 20:45

1.5.Gaza (PAP/Reuters,EFE) - Podczas rajdu izraelskich czołgów na obóz
                      palestyńskich uchodźców Chan Junis w Strefie Gazy zginął od kuli,
                      prawdopodobnie z wystrzelonej z czołgowego karabinu maszynowego, siedmioletni
                      palestyński chłopiec

Naoczni świadkowie mówią, że Abu Eker, który szedł ze swym kuzynem na modlitwę
                      do meczetu, zginął od strzału w głowę, gdy Izraelczycy rozpoczęli gwałtowny
                      ostrzał i bombardowanie obozu

Dwaj inni Palestyńczycy, 13-letni Zacaria Abdel Razek i 12-latek, którego
                      nazwiska nie podały źródła palestyńskie, zostali ciężko ranni, gdy żołnierze
                      izraelscy strzelali do tłumu na przedmieściu Dżeninu w Strefie Gazy, kulami
                      stalowymi powlekanymi gumą

W rajdach przeciwko Palestyńczykom biorą udział również izraelskie śmigłowce
                      szturmowe typu Apache

Wojsko izraelskie zamknęło w sobotę punkt kontrolny Abu Holi na głównej drodze
                      w Strefie Gazy, paraliżując w ten sposób ruch między dwiema częściami Strefy.
                      (PAP) ik/ ap/ itm/

Rajd czolgow jest w porzadku, smiglowce sa w porzadku, zabijac siedmioletnie
                      dzieci mozna, o bestiach nikt nie mowi, a skad.
    • Gość: czytelnik A co robila Zydowka w Gazie? IP: 5.5.* / 80.58.48.* 04.05.04, 13:52
      Gaza to nie Izrael i w takim razie Zydowka ta byla okupantem mieszkajacym w
      nielegalnym zydowskim osiedlu. Czy dla palestynczyka ktory jest zmuszony do
      zycia w obozie uchodzcow, kiedy Zydowka mieszka na jego ziemi, jest ona
      niewinnym cywilem.

Zastanow sie na chwile. Masz dom w ktorym mieszkasz z rodzina. Nagle wojsko
      sasiedniego kraju wywala ciebie i cala twoja rodzine do obozu uchodzcow. Czy
      rodzina mieszkajacy na twojej ziemi w twoim domu jest niewinna?
      • Gość: jacek A co robia Niemcy we Wroclawiu ?? IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 14:07
        przeciez zostali wygonieni w 1945 roku ...
        • Gość: Blong ludnosc w gazie IP: *.mistral.cz 04.05.04, 15:08
          palestynczycy 1.3 milionu
          izraelczycy 7 500 ale ich osiedla zajmuja 1/5 gazy

ech to pewnie jest jak najbardziej w porzadku i zadnych konfliktow to rodzic
          nie moze
          • Gość: jacek ludnosc w gazie IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:58
            a konfliktow pomiedzy Polakami i Ukraincami to niby nie ma i nie bylo ????
      • bojownik_hamasu Gaza nawet w starozytnosci nie nalezala do Izraela 04.05.04, 15:16
        Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Gaza to nie Izrael i w takim razie Zydowka ta byla okupantem mieszkajacym w
        > nielegalnym zydowskim osiedlu. Czy dla palestynczyka ktory jest zmuszony do
        > zycia w obozie uchodzcow, kiedy Zydowka mieszka na jego ziemi, jest ona
        > niewinnym cywilem.
        >
        > Zastanow sie na chwile. Masz dom w ktorym mieszkasz z rodzina. Nagle wojsko
        > sasiedniego kraju wywala ciebie i cala twoja rodzine do obozu uchodzcow. Czy
        > rodzina mieszkajacy na twojej ziemi w twoim domu jest niewinna?
    • bojownik_hamasu I bardzo slusznie! 04.05.04, 15:11

> dwoch faszystow palestynskich zamordowalo ciezarna matke i 4 dzieci - tak
      > wyglada walka tchorzy !!!
      >
      > Two Palestinian terrorists shot dead 5 Israelis – a mother and her 4
      > daughters – in ambush of cars coming out of Gaza Strip’s Gush Katif
      > on
      > Kissufim road. Their victims were Tali Hatuel, 34, a social worker, Hilah,
      > 11, Hadar, 9, Roni, 7 and Meirav, 2. Tali was eight months pregnant. Two
      > Israeli troops and civilian injured before shooting two terrorists dead.
      >
      > After hitting the Hatuel car, two Palestinians approached and murdered the
      > children and mother at close range under cover of general offensive by
      > several Palestinian bands on Israeli military positions.
      >
      > no i co fiucie - non-possumusowy teraz wymyslisz ???
      >
      > ile jeszcze bedziesz bronil terrorystow dazacych do ludobojstwa - kolejnego
      > Holocaustu ??
      > pamietaj - nastepni w kolejnosci bedziemy my - tak samo jak bylo za
      > hitlera !!!

Strefa Gazy to palestynskie getto zamieszkaane 1,3 mln Palestynczykow
      otoczonych ze wszystkich stron ogrodzniem z drutu kolczatego.Obaszar ten ma 350
      km z tego okolo 1/5 zajmuja osadnicy zydowscy w liczbie 7,5 tys.Wlasnie ta
      rodzina to byli ci osadnicy,ktorzy przyjechali tam nie wiadomo skad i zabrali
      nie swoja ziemie.Polacy w czesie drugiej wojny swiatowej tez likwidowali
      Niemcow na Zamojszczyznie ,a Ukraincy Polakow na Wolyniu.Zydzi powinni wyniesc
      sie stamtad jak najszybciej!
      • Gość: jacek a kiedy w historii bylo panstwo palestynskie ??? IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:45
        nie ty jeden wyrzucales Zydow - dlatego postanowili powrocic na tzw stare
        smieci

nie maja wtboru - beda walczyc o swoje zycie

Palestynczycy dawno mogli miec swoje panstwo - tylko podpuszczani przez Arabow
        nie zgadzali sie na zaden kompromis - daza do fizycznej likwidacji Izraela i
        jego mieszkancow

ciekaw jestem co by bylo gdyby to Polacy mieszkali w otoczneiu Arabow - oj lala
        by sie krew - jak za Wisniowieckiego
    • bojownik_hamasu Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 15:37
      www.wprost.pl/ar/?O=50458

viva.palestyna.pl/postcards/index.php
    • Gość: Norel Swiat DO GORY NOGAMI IP: *.mad.east.verizon.net 04.05.04, 15:42
      Dziwny jest ten swiat. Osadnicy ktorzy nielegalnie mieszkaja na ziemi
      ukradzionej nazywaja sie dzisiaj ofiarami a ludzie ktorzy strzelaja do
      przestepcow ktorzy ukradli im ziemie nazywaja sie terrorystami.

• chamiproostak Na chlopski rozum 04.05.04, 16:04
        Polacy napadaja na Niemcy i rozpoczynaja okupacje.Do Hamburga zostaje
        sprowdzonych 7,5 tysiaca polskich osadnikow,ktorzy zajmuje 20% miasta,a
        nastepnie odgradzaja swoja enklawe murem z kolei cale miasto zostaje otoczone
        drutami kolczastymi ,zeby uniemozliwic terrorystyczne wypady niemieckim
        bandytom.Po jakims czasie autochtoni(zyjacy w slamsach ,pozbawieni pracy)
        zaczynaja sie buntowac i atakaja spokojnych ciezko pracujacych polskich
        osadnikow(bezrobocia wsrod nich nie ma wszyscy mieszkaja w pieknych domach),a
        caly swiat pisze o niemieckim chrzescijanskim terroryzmie.
      • xiazeluka Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normalną. 04.05.04, 16:15
        2-letnia żydowska dziewczynka zastrzelona przez dorosłego Palestyńczyka. Masz
        jakąś trudność we wskazaniu, które z tych dwojga to ofiara?
        • xiazeiuka Podpowiem ci, ofiara to na przyklad siedmioletni 04.05.04, 16:18
          chlopak zabity okupantem.
          Albo sprawdz sobie score Izraelczycy vs Palestynczycy, widac wyraznie kto to
          ofiary.
        • chamiproostak Re: Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normaln 04.05.04, 16:21
          xiazeluka napisała:

> 2-letnia żydowska dziewczynka zastrzelona przez dorosłego Palestyńczyka. Masz
          > jakąś trudność we wskazaniu, które z tych dwojga to ofiara?

A kto zaczal?Po co Zydzi tam siedza?

viva.palestyna.pl/postcards/post.php?post=cards/mlody.jpg
          viva.palestyna.pl/postcards/post.php?post=cards/mchild.jpg
          viva.palestyna.pl/postcards/post.php?post=cards/mprecyzja.jpg

• xiazeluka Odrzućmy wstyd, relacjonujmy wprost: 04.05.04, 16:31
            Zwycięska potyczka partyzantów w strefie Gazy

Arafat City, Wolna Palestyna /inf. własna/

W dniu wczorajszym doborowe komando Palestyńskiego Frontu Wyzwolenia, wsparte
            przez pododdział Frontu Wyzwolenia Palestyny oraz drużynę z Wyzwoleńczego
            Frontu Palestyny, dokonało udanej zasadzki na żydowski samochód pancerny marki
            Citroen Van, w którym jechał na pacyfikację kolejnej palestyńskiej wioski
            batalion szturmowy sił osadniczych.

W zaciętym, sześciominutowym boju, partyzanci pokonali najeźdżców, zabijając na
            miejscu dowódcę przeciwników i likwidując resztę przeważających sił
            przeciwnika. Sukces jest tym większy, że jak się okazało, szefowa żydowskiego
            komada była w ciąży - a nasz brat Bestiv Huyovy wyeliminował ją jednym strzałem
            w paskudny, żydowski łeb, realizując w praktyce wezwanie Hamasu do oszczędzania
            amunicji. Reszta żydowskiego batalionu, w postaci kilku kobiet, mających na
            sumieniu zbrodnie przeciw ludzkości, została bardzo dokładnie zastrzelona,
            pomimo tego, że udawały przerażenie i wtulone w siebie krzyczały w niebogłosy.
            Nie z naszymi szturmowcami jednak takie numery!
          • xiazeluka Re: Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normaln 04.05.04, 16:33
            chamiproostak napisał:

> A kto zaczal?Po co Zydzi tam siedza?

Odpowiedź węższa - strzelać zaczęła ta zabita dwulatka. Z karabinu większego i
            cięższego od siebie. Bohaterscy Palestyńczycy tylko się bronili.

Odpowiedź szersza - przyjmując, że Jude to okupanci, to proszę bardzo: tuż obok
            był posterunek obsadzony przez uzbrojonych okupantów. Dlaczego arabscy herosi
            nie zaatakowali żołnierzy, a kobietę w ciąży i nieletnie dzieci?
            • chamiproostak Re: Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normaln 04.05.04, 16:43
              xiazeluka napisała:

> chamiproostak napisał:
              >
              > > A kto zaczal?Po co Zydzi tam siedza?
              >
              > Odpowiedź węższa - strzelać zaczęła ta zabita dwulatka. Z karabinu większego
              i
              > cięższego od siebie. Bohaterscy Palestyńczycy tylko się bronili.
              >
              > Odpowiedź szersza - przyjmując, że Jude to okupanci, to proszę bardzo: tuż
              obok
              >
              > był posterunek obsadzony przez uzbrojonych okupantów. Dlaczego arabscy herosi
              > nie zaatakowali żołnierzy, a kobietę w ciąży i nieletnie dzieci?

A co ta kobieta w ciazy tam robila?

Czy jezlei Polacy w czasie niemieckiej okupacji zabili jakas ciezarna Helge to
              znaczy to ze okupacja przestala byc okupacja?

A ile czolgow i samolotow ma armia palestynska?

• xiazeluka Co to się rozlało? 04.05.04, 16:49
                Nie wiem, co robiła tam ta kobieta w ciąży ze swoimi dziećmi. Z pewnością
                jednak nic, co by zasługiwało na śmierć.

Reszta pytań jest równie debilna, jak wszystkie Twoje wypowiedzi. A Ty jesteś
                kanalia bez uczuć.

No, chyba że przekonasz mnie, że kobiety w ciązy i dwuletnie dzieci są winne.
                Wtedy odszczekam. No, zaczynaj, pajacu.
                • chamiproostak Re: Co to się rozlało? 04.05.04, 16:54
                  xiazeluka napisała:

> Nie wiem, co robiła tam ta kobieta w ciąży ze swoimi dziećmi. Z pewnością
                  > jednak nic, co by zasługiwało na śmierć.
                  >
                  > Reszta pytań jest równie debilna, jak wszystkie Twoje wypowiedzi. A Ty jesteś
                  > kanalia bez uczuć.
                  >
                  > No, chyba że przekonasz mnie, że kobiety w ciązy i dwuletnie dzieci są winne.
                  > Wtedy odszczekam. No, zaczynaj, pajacu.

Rozumujac po twojmeu mozna dojsc do wniosku ,ze Niemcy w 1944 przeprowadzili
                  sluszna operacje antyterrorystyczna w miescie Warschau ,w ktorym grasowaly
                  liczne bandy AK
                  • Gość: jacek porownanie fiuta do palca IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:56
                    widziales kiedys pogrzeby AKowcow - gdzie bada rozwrzeszczanych, zamaskowanych
                    potworow macha kalachami i rpg przed kamerami ???

cos ci sie mozno pokrecilo ...
                    • haaanes Re: porownanie fiuta do palca 04.05.04, 17:10

> widziales kiedys pogrzeby AKowcow - gdzie bada rozwrzeszczanych,
                      zamaskowanych
                      > potworow macha kalachami i rpg przed kamerami ???
                      >
                      > cos ci sie mozno pokrecilo ...

A slyszales o mordach dokonywanych przez Polakow na niemieckich cywiliach w 39
                      i pozniej w 45 roku.Tylko w jednym polskim miescie zamordowano okolo 1 tysiaca
                      niemieckich cywili.Dlaczego Polacy nie walczyli z Wehrmachtem tylko zabijali
                      bezbronne kobiety i dzieci?
                      • xiazeluka Re: porownanie fiuta do palca 04.05.04, 17:12
                        haaanes napisał:

> Dlaczego Polacy nie walczyli z Wehrmachtem tylko zabijali
                        > bezbronne kobiety i dzieci?

Ile osób zabiła ta żydowska dwulatka, głupku?
                      • Gość: jacek teraz to juz przesadziles !!!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:15
                        w 1945 roku hitler i jego kanalie skazali na starszliwa smierc ponad 3 miliony
                        mieszkancow Pomorza i Slaska z 14 milinow - zabraniajac ewakuacji w odpowiednim
                        czasie

w czasie przeprawy przez Zalew Wislany zginelo 250 ty Niemcow

w samym Wroclawiu zmuszono do pozostania w ruinach 200 tys Niemcow - z czego 15
                        tys zginelo przy budowie lotniska - 1300 metrow pasa startowego -
                        wykorzystanego tylko do jego startu !!!!!!!

owszem, wystepowaly przypadki odwetu na niewinnych cywilach - nadal bylo to nic
                        w porownaniu z ofiarami bezmyslnosci hitlerowcow
                        • haaanes Re: teraz to juz przesadziles !!!!!!! 04.05.04, 17:21

> w 1945 roku hitler i jego kanalie skazali na starszliwa smierc ponad 3
                          miliony
                          > mieszkancow Pomorza i Slaska z 14 milinow - zabraniajac ewakuacji w
                          odpowiednim
                          >
                          > czasie
                          >
                          > w czasie przeprawy przez Zalew Wislany zginelo 250 ty Niemcow
                          >
                          > w samym Wroclawiu zmuszono do pozostania w ruinach 200 tys Niemcow - z czego
                          15
                          >
                          > tys zginelo przy budowie lotniska - 1300 metrow pasa startowego -
                          > wykorzystanego tylko do jego startu !!!!!!!
                          >
                          > owszem, wystepowaly przypadki odwetu na niewinnych cywilach - nadal bylo to
                          nic
                          >
                          > w porownaniu z ofiarami bezmyslnosci hitlerowcow

Ja mowie o mordach dokonywanych przez Polakow jak ten z 3 wrzesnia 1939 roku w
                          Brombergu,gdzie Polacy mordowali bezbronnych cywilow.Co w polskiej szkole nie
                          uczyli o bromberger blutsonntag?
                          • Gość: jacek teraz to juz przesadziles !!!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:38
                            wspomniales o 39 i 45 - ale i tak :

nawet jesli doszlo do zabijania Niemcow w Bydgoszczy '39 (bo przeciez byla
                            prowokacja gliwicka) - to polskich cywilow zabitych przez siepaczy z luftwaffe
                            i wehrmachtu bylo 10 razy wiecej - i tysiace razy wiecej w latach nastepnych

zabijanie Polakow bylo programowe - a nie gestem rozpaczy - jesliw ogole w
                            czasie tzw krwawej niedzieli ...
                            • losiu4 Re: teraz to juz przesadziles !!!!!!! 06.05.04, 12:32

> wspomniales o 39 i 45 - ale i tak :
                              >
                              > nawet jesli doszlo do zabijania Niemcow w Bydgoszczy '39 (bo przeciez byla
                              > prowokacja gliwicka) - to polskich cywilow zabitych przez siepaczy z
                              luftwaffe
                              > i wehrmachtu bylo 10 razy wiecej - i tysiace razy wiecej w latach nastepnych
                              > zabijanie Polakow bylo programowe - a nie gestem rozpaczy - jesliw ogole w
                              > czasie tzw krwawej niedzieli ...

o to to to... dobrze kombinujesz. Porównaj siłę armii strony żydowskiej i
                              palestyńskiej. A potem porównaj liczbę zabitych cywili po żydowskiej i
                              arabskiej stronie. Wnioski mam nadzieję wyciągniesz sam. O programach też
                              pomyśl. Bo w najlepszym dla Żydów przypadku można sądzić, że są warci tyle, co
                              i terroryści palestyńscy

Losiu
                  • xiazeluka Re: Co to się rozlało? 04.05.04, 17:00
                    Po mojemu nie możesz niestety rozumować, ponieważ brakuje Ci szarych komórek.
                    Brak usprawiedliwienia dla morderstw nazistów popełnionych na ludności cywilnej
                    nie jest uzasadnieniem podobnego zachowania palestyńskich szubrawców.
                    Doszukiwanie się w tym paraleli jest dowodem ociężałości umysłowej.
                    • chamiproostak Re: Co to się rozlało? 04.05.04, 17:15
                      xiazeluka napisała:

> Po mojemu nie możesz niestety rozumować, ponieważ brakuje Ci szarych komórek.
                      > Brak usprawiedliwienia dla morderstw nazistów popełnionych na ludności
                      cywilnej
                      >
                      > nie jest uzasadnieniem podobnego zachowania palestyńskich szubrawców.
                      > Doszukiwanie się w tym paraleli jest dowodem ociężałości umysłowej.

To teraz Palestynczycy zamknieci w gettcie zwanym Sterfa Gazy sa szubrawcami.
                      • xiazeluka Re: Co to się rozlało? 04.05.04, 17:18
                        Szubrawcami są ci terroryści, którzy dokonali mordu na niewinnych osobach oraz
                        ci, którzy ten ohydny czyn pochwalają. Gdybyś nie był bolszewikiem
                        pochwalającym odpowiedzialność zbiorową, to byś już z tuzin postów temu
                        zrozumiał, o co mi chodzi.
            • gini Re: Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normaln 04.05.04, 16:43
              xiazeluka napisała:

> chamiproostak napisał:
              >
              > > A kto zaczal?Po co Zydzi tam siedza?
              >
              > Odpowiedź węższa - strzelać zaczęła ta zabita dwulatka. Z karabinu większego
              i
              > cięższego od siebie. Bohaterscy Palestyńczycy tylko się bronili.
              >
              > Odpowiedź szersza - przyjmując, że Jude to okupanci, to proszę bardzo: tuż
              obok
              >
              > był posterunek obsadzony przez uzbrojonych okupantów. Dlaczego arabscy herosi
              > nie zaatakowali żołnierzy, a kobietę w ciąży i nieletnie dzieci?

Ja tez caly czas nad tym mysle.Byli uzbrojeni stali kolo tego posterunku i
              czekali az ona podjedzie.A jakby nie podjechala?Jakby sie nie zatrzymala?Co by
              zrobili ci terrorysci.
            • antyizraelski Re: Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normaln 04.05.04, 16:55

Odpowiedz jest prosta.
              Palestynczycy nie maja szansy na walke z wojskiem okupanta ktore jest uzbrojone
              i finansowane przez USA. To co im zostaje? Atakuja zrodlo swojego nieszczescia
              ktorym jest osadnik. Osadnik ktorego ty nazywasz cywilem poniewaz osadnik ten
              ma wojsko ktore za niego wykonuje wszyskie zbrodnie. Osoba ktora swiadomie
              zamieszkuje ziemie ukradzinona sama naraza siebie i swoja rodzine. Nie ma
              niewinnych Izraelczykow na zeimi okupowanej.
              • chamiproostak Re: Stań na nogach, optyka się zmieni. Na normaln 04.05.04, 17:03
                antyizraelski napisała:

>
                > Odpowiedz jest prosta.
                > Palestynczycy nie maja szansy na walke z wojskiem okupanta ktore jest
                uzbrojone
                >
                > i finansowane przez USA. To co im zostaje? Atakuja zrodlo swojego
                nieszczescia
                > ktorym jest osadnik. Osadnik ktorego ty nazywasz cywilem poniewaz osadnik ten
                > ma wojsko ktore za niego wykonuje wszyskie zbrodnie. Osoba ktora swiadomie
                > zamieszkuje ziemie ukradzinona sama naraza siebie i swoja rodzine. Nie ma
                > niewinnych Izraelczykow na zeimi okupowanej.

I jeszcze jedno ci osadnicy nigdy nie rozstaja sie z bronia !
                • Gość: jacek osadnicy bronia sie - tak samo bylo w Polsce IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:05
                  tez musielismy porzez wieki walczyc z Krzyzakami, Tatarami i Turkami - do
                  wyboru bylo jeszcze dac sie zarznac !!!!
                  • chamiproostak Re: osadnicy bronia sie - tak samo bylo w Polsce 04.05.04, 17:26

> tez musielismy porzez wieki walczyc z Krzyzakami, Tatarami i Turkami - do
                    > wyboru bylo jeszcze dac sie zarznac !!!!

Wbij sobie do zakutego lba ,ze Gaza nigdy nie nalezala do Izraela .NIGDY!!!I
                    jezlei juz to Palestynczycy bronia sie przez najezdzcami.
                    • Gość: jacek osadnicy bronia sie - tak samo bylo w Polsce IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:33
                      Gaza nigdy nie nalezala do Palestyny - z prostego powodu - nigdy takie panstwo
                      nie istnialo

Polacy we Wroclawiu tez kiedys byli mikroskopijna mniejszoscia ...
                      • chamiproostak Re: osadnicy bronia sie - tak samo bylo w Polsce 04.05.04, 17:36

> Gaza nigdy nie nalezala do Palestyny - z prostego powodu - nigdy takie
                        panstwo
                        > nie istnialo
                        >
                        > Polacy we Wroclawiu tez kiedys byli mikroskopijna mniejszoscia ...

Ale Wroclaw kiedys nalezal do Polski ,a Gaza nie byla czescia Izraela nawet w
                        czasach biblijnych.
                        • Gość: jacek osadnicy bronia sie - tak samo bylo w Polsce IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:41
                          Polska byla kiedys od morza do morza ... z tym ze akurat wladza nad Wroclawiem
                          trwala bardzo krotko ...

a mieszkancy Gazy nie musza zabijac Zydow - tylko chca

Panstwo Palestynskie moglo istniec od 1947 roku - tylko ze wolalo walczyc o
                          wszystko - lacznie z likwidacja Izraela

• xiazeluka To rzeczywiście bardzo proste 04.05.04, 17:07
                W porządku - jeśli Ty mi ukradniesz portfel, ja zabiję Ci dziecko. To jest ta
                nowa etyka, którą zamierzasz zaimplementować w świecie humanistycznych wartości?

Osadnik pozostaje cywilem, nawet jeśli na ulicy pod jego domem sterczy Merkava
                i pluton komandosów.
                Jeśli nawet osadnik jest żołnierzem, to jego dzieci nadal są cywilami i w żaden
                sposób nie odpowiadają za zbrodnie: ani swego tatusia, ani kogokolwiek,
                komunistyczno-palestyński pierdolcu.

• antyizraelski Dziecko to niewinna ofiara 04.05.04, 17:16
                  Za jego smierc odpowiedzialnosc pada nie tylko na tych ktorzy je zabili ale
                  rowniez na rodzicow ktorzy nieswiadome dziecko w taka sytulacje wprowadzili. W
                  stanach grozi kara dla rodzicow ktorzy nie zmuszaja dzieci do zapinania pasow
                  bezpieczenstwa. Porownaj to z rodzicami ktorzy postanowili wychowac swoje
                  dzieci na ziemi okupowanej, na ziemi nielegalnie osiedlonej.

Wina nie lezy po jednej stronie.
                  • xiazeluka Dziecko jest winne, ponieważ ma rodziców, rzecze.. 04.05.04, 17:22
                    ...antyczłowiek.

W jaką to sytuację wprowadzili rodzice te dzieci? Mylnie uznali, że są wśród
                    ludzi, a nie dzikich bestii, i dzieciom nie grozi egzekucja na drodze? Równie
                    dobrze mógłbyś napisać, przygłupie, że ofiary WTC same są sobie winne -
                    mieszkają w USA, a kraj ten jest przecież na celowniku terrorystów z całego
                    świata. Albo że ja ponoszę winę za śmierć mojego dziecka w wypadku
                    samochodowym, ponieważ wyjechałem z nim na ulicę, a przecież wiem, że kraksy
                    się często zdarzają.

Powiedz mi jeszcze jedno - co ty masz w miejscu, w którym inni ludzie mają
                    głowę?

• antyizraelski Re: Dziecko jest winne, ponieważ ma rodziców, rze 04.05.04, 17:36
                      xiazeluka napisała:

> ...antyczłowiek.
                      >
                      > W jaką to sytuację wprowadzili rodzice te dzieci? Mylnie uznali, że są wśród
                      > ludzi, a nie dzikich bestii, i dzieciom nie grozi egzekucja na drodze? Równie
                      > dobrze mógłbyś napisać, przygłupie, że ofiary WTC same są sobie winne

Bzdura! Ofiary WTC nie mieszkaly na ziemi ukradzionej/okupowanej w strefie
                      wojennej. Nikt nie domaga sie oddania tej ziemi i ziemia nalezy do USA.

-
                      > mieszkają w USA, a kraj ten jest przecież na celowniku terrorystów z całego
                      > świata. Albo że ja ponoszę winę za śmierć mojego dziecka w wypadku
                      > samochodowym, ponieważ wyjechałem z nim na ulicę, a przecież wiem, że kraksy
                      > się często zdarzają.

Glupie porownanie. Lepiej porownaj to z tym:
                      Jesli wyjedziesz z dzieckiem i w ypadku samochodowym dziecko te zginie poniewaz
                      nie mialo zapietego pasa bezpieczenstwa to ty staniesz przed sadem za narazenie
                      jego zycia. Tylko wariat, lub fanatyk przeprowadza swoja rodzine w strefe
                      wojenna, na ziemie okupowana. Taki czlowiek nazywa sie zlodziejem ktory narazil
                      swoje dziecko poniewaz zabral je z soba na zlodziejstwo.

Ale co tu zreszta porownywac. Mowimy o narodzie ktory buduje zycie swoich
                      obywateli na nieszczesciu innego narodu. Zbrodnia jest zbrodnia, zlodziejstwo
                      jest zlodziejstwem bez wzgledu na to czy wykonane przez cywila czy zolnierza.

>
                      > Powiedz mi jeszcze jedno - co ty masz w miejscu, w którym inni ludzie mają
                      > głowę?

Nie ponieze sie do twojego poziomu
                      pzdr
                      • Gość: jacek bez 'fanatykow' nie byloby narodow IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:45
                        gdyby 'fanatycy' nie narazali sie na smierc - i swojej rodziny przy okazji -
                        nie byloby narodow, panstw, demokracji - o te wartosci trzeba walczyc -
                        narazajac siebie i rodzine

bez 'fanatykow' zwyciestwo terrorystow i gangsterow byloby pelne !!!
                      • xiazeluka Re: Dziecko jest winne, ponieważ ma rodziców, rze 05.05.04, 09:49
                        antyizraelski napisała:

> Bzdura! Ofiary WTC nie mieszkaly na ziemi ukradzionej/okupowanej w strefie
                        > wojennej. Nikt nie domaga sie oddania tej ziemi i ziemia nalezy do USA.

A nie do Indian? Tak, wiem, sprzedali Manhattan Holendrom, ale ci ostatni
                        oszukiwali... Nie czas upomnieć się o swoje prawa i oskalpować dzieciarnię z
                        jakiegoś jankeskiego przedszkola?

> nie mialo zapietego pasa bezpieczenstwa

Porównanie było adekwatne. A fotelik i pasy nie gwarantują przeżycia w poważnej
                        kraksie. Załóżmy dla ułatwienia, że dzieciak siedział w pancernym foteliku, ale
                        mimo to zginął po czołówce z TIRem.
                        Pytam więc powtórnie - czy rodzic jest wtedy winny śmierci dziecka?

> Tylko wariat, lub fanatyk przeprowadza swoja rodzine w strefe
                        > wojenna, na ziemie okupowana.

A gdzie w Izraelu nie ma strefy wojennej? Palestyńskie kanalie atakują przecież
                        autobusy, kawiarnie i domy handlowe w izraelskich miastach. Na czym poelga wina
                        przypadkowego przechodnia w Tel-Avivie, niekoniecznie Jude, że Arabusy go
                        zabijają bombą?

Ja wiem, dlaczego - Palestyńczycy to parszywe tchórze. Damscy bokserzy.

> swoje dziecko poniewaz zabral je z soba na zlodziejstwo.

Oczywiście. Dziecko jest winne, ponieważ ma tatusia złodzieja.
                        Zdaje się, że arabskie standardy moralne są nieco inne niż u białych ludzi.

A teraz gratulacje dla Ciebie, świrusie - mnie bardzo trudno przekonać do
                        zmiany zdania, ale Tobie się udało: po "argumentach" palestyńskich uznaję, że
                        to nie są ludzie, ale wściekłe bestie, które należy tępić wszelkimi dostępnymi
                        sposobami. Ta hołota, która nie ma wyrzutów sumienia po morderstwie kobiety w
                        ciąży i grupy dzieci, nie jest godna, by uznawać ją za przedstawicieli rodzaju
                        ludzkiego. Jude więc mogą i powinni rozgnieść to pozbawione normalnych odruchów
                        palestyńskie robactwo metodami, które uznają za odpowiednie. Każdy Arabus z
                        bronią w ręku to potencjalny morderca kobiet i dzieci, zatem słusznie należy
                        wsadzić mu prewencyjnie Hellfire'a w dupsko.

Jeszcze raz gratuluję udanej agitacji i sukcesu w zdobywaniu wrogów sprawy,
                        która kiedyś wydawała mi się godna poparcia.
      • Gość: lesio Re: Racja - IP: *.usouthal.edu 04.05.04, 16:23
        zlaszcza ten dwulatek byl niewatpliwie winien kradziezy i jako notoryczny
        niebezpieczny przestepca wymagal natychmiastowej likwidacji. Jak w ogole mozna
        miec jakies watpliwosci?
        • Gość: jacek juz nie mowiac o tym nienarodzonym ... IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:48
          pewnie zamiast w wodach plodowych zyl w kradzionej ziemi ...

• Gość: jacek czyli mieszkancow Wroclawia tez bys zabil ??? IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:49
        tez mieszkaja w ukradzionym miescie ...
    • chamiproostak Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 16:15

> dwoch faszystow palestynskich zamordowalo ciezarna matke i 4 dzieci - tak
      > wyglada walka tchorzy !!!
      >
      > Two Palestinian terrorists shot dead 5 Israelis – a mother and her 4
      > daughters – in ambush of cars coming out of Gaza Strip’s Gush Katif
      > on
      > Kissufim road. Their victims were Tali Hatuel, 34, a social worker, Hilah,
      > 11, Hadar, 9, Roni, 7 and Meirav, 2. Tali was eight months pregnant. Two
      > Israeli troops and civilian injured before shooting two terrorists dead.
      >
      > After hitting the Hatuel car, two Palestinians approached and murdered the
      > children and mother at close range under cover of general offensive by
      > several Palestinian bands on Israeli military positions.
      >
      > no i co fiucie - non-possumusowy teraz wymyslisz ???
      >
      > ile jeszcze bedziesz bronil terrorystow dazacych do ludobojstwa - kolejnego
      > Holocaustu ??
      > pamietaj - nastepni w kolejnosci bedziemy my - tak samo jak bylo za
      > hitlera !!!

Doucz sie najpierw cepie !!!Jak zamach mogl byc w Izraela skoro to miasto nigdy
      w historii nie nalezalo do Izraela!!!!
      • Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:46
        a to moze w Jordanii albo w Imperium Brytyjskim ???
        • chamiproostak Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 16:48

> a to moze w Jordanii albo w Imperium Brytyjskim ???

To kiedy Gaza nalezala do Izraela?
          • Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:59
            kiedys Slowenia nalezala do Jugoslawii a Wroclaw do Niemiec ...

kto sprawuje administracje nad strefa Gazy ???

moze skorumpowany Arafat ???
    • antyizraelski Jest to smutne nawet dla mnie 04.05.04, 16:23
      ze nie czuje zadnego wspolczucia dla zabitego osadnika.
      Izraelskie zbrodnie juz zupelnie mnie znieczulily. W tym przypadku mowimy tez o
      przestepcy ktory sam zdecydowal sie na przeprowadzenie sie z Europy i
      osiedleniu sie na ziemi tak brutalnie ukradzionej.
    • chamiproostak Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 16:47
      Irak:
      Pogwałcone lub zignorowane rezolucje ONZ :16
      Kraje zaatakowane, z pogwalceniem ich terytoriow :Iran, Kuweit
      Kraje okupowane przez lata: ZADNE
      Kraje obecnie okupowane: ZADNE
      Terytorium bezprawnie zaaneksowane:ZADNE
      Wojny ofensywne:1980,1990
      Posiada bronie masowego razenia: do ustalenia
      Posiada bron nuklearna: nie
      Najgorsze okrucienstwa przeciwko ludnosci cywilnej:5000 cywilow kurdyjskich
      zabitych w wiosce Halabja (choć sprawa jest nadal dyskusyjna: Udział USA w
      Halabdży)
      marzec 1988
      Obecnie obowiazujace sankcje ONZ: tak

Izrael:
      Pogwałcone lub zignorowane rezolucje ONZ: 68
      Kraje zaatakowane, z pogwalceniem ich terytoriow: Egipt, Jordania, Irak, Liban,
      Syria, Tunezja
      Kraje okupowane przez lata: Egipt, Liban, Syria
      Kraje obecnie okupowane: Syria
      Terytoria bezprawnie zaaneksowane: Wzgorza Golan , Jerozolima, terytoria
      palestynskie
      Ofensywne wojny: 1956, 1967, 1982
      Posiada bron masowego razenia: tak
      Posiada bron nuklearna: tak
      Najgorsze okrucienstwa przeciwko ludnosci cywilnej: 17,500 cywilow libanskich
      zabitych podczas inwazji
      Libanu w 1982
      Obecnie obowiazujace sankcje ONZ : nie

Rezolucje ONZ odnoszace sie do Iraku:
      UNSCR 678 - November 29, 1990
      UNSCR 686 - March 2, 1991
      UNSCR 687 - April 3, 1991
      UNSCR 688 - April 5, 1991
      UNSCR 707 - August 15, 1991
      UNSCR 715 - October 11, 1991
      UNSCR 949 - October 15, 1994
      UNSCR 1051 - March 27, 1996
      UNSCR 1060 - June 12, 1996
      UNSCR 1115 - June 21, 1997
      UNSCR 1134 - October 23, 1997
      UNSCR 1137 - November 12, 1997
      UNSCR 1154 - March 2, 1998
      UNSCR 1194 - September 9, 1998
      UNSCR 1205 - November 5, 1998
      UNSCR 1284 - December 17, 1999

Rezolucje ONZ odnoszace sie do Izraela :
      SC Resolution 42 (1948) of 5 March 1948 [Adopted at 263rd meeting (8-0-3) (3
      abstentions were
      Argentina, Syria, United Kingdom)]
      SC Resolution 43 (1948) of 1 April 1948 [Adopted at 277th meeting - unanimously]
      SC Resolution 44 (1948) of 1 April 1948 [Adopted at 277th meeting (9-0-2) (2
      abstentions were
      Ukrainian Soviet Socialist Republic, U.S.S.R.)]
      SC Resolution 46 (1948) of 17 April 1948 [Adopted at 283rd meeting (9-0-2) (2
      abstentions were
      Ukrainian S.S.R., U.S.S.R.)]
      SC Resolution 48 (1948) of 23 April 1948 [Adopted at 287th meeting (8-0-3) (3
      abstentions were
      Colombia, Ukrainian S.S.R., U.S.S.R.)]
      SC Resolution 49 (1948) of 22 May 1948 [Adopted at 302nd meeting (8-0-3) (3
      abstentions were
      Syria, Ukrainian S.S.R., U.S.S.R.)]
      SC Resolution 50 (1948) of 29 May 1948 [Adopted at 310th meeting (Draft was
      voted on in parts,
      no vote taken on text as a whole.)]
      SC Resolution 53 (1948) of 7 July 1948 [Adopted at 331st meeting (8-0-3) (3
      abstentions were
      Syria, Ukrainian S.S.R., U.S.S.R.)]
      SC Resolution 54 (1948) of 15 July 1948 [Adopted at 338th meeting (7-1-3) (1
      against was Syria,
      3 abstentions were Argentina, Ukrainian S.S.R., U.S.S.R.)]
      SC Resolution 56 (1948) of 19 August 1948 [Adopted at 354th meeting (Draft was
      voted on in
      parts, no vote taken on the text as a whole.)]
      SC Resolution 57 (1948) of 18 September 1948 [Adopted at 358th meeting-
      unanimously]
      SC Resolution 59 (1948) of 19 October 1948 [Adopted at 367th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 60 (1948) of 29 October 1948 [Adopted at 375th meeting (without a
      vote)]
      SC Resolution 61 (1948) of 4 November 1948 [Adopted at 377th meeting (9-1-1) (1
      against was
      Ukrainian S.S.R.; 1 abstention was U.S.S.R.)]
      SC Resolution 62 (1948) of 16 November 1948 [Adopted at 381st meeting (Draft
      was voted on in
      parts, no vote taken on the text as a whole.)]
      SC Resolution 66 (1948) of 29 December 1948 [Adopted at 396th meeting (8-0-3)
      (3 abstentions
      were Ukrainian S.S.R., U.S.S.R., U.S.)]
      SC Resolution 69 (1949) of 4 March 1949 [Adopted at 414th meeting (9-1-1) (1
      against was
      Egypt, 1 abstention was U.K.)]
      SC Resolution 72 (1949) of 11 August 1949 [Adopted at 437th meeting (without
      vote)]
      SC Resolution 73 (1949) of 11 August 1949 [Adopted at 437th meeting (9-0-2) (2
      abstentions
      were Ukrainian S.S.R., U.S.S.R.)]
      SC Resolution 101 (1953) of 24 November 1953 [Adopted at 642nd meeting (9-0-2)
      (2
      abstentions were Lebanon, U.S.S.R.)]
      SC Resolution 89 (1950) of 17 November 1950 [Adopted at 524th meeting (10-0-2)
      (2
      abstentions were Egypt, U.S.S.R.)]
      SC Resolution 119 (1956) of 31 October 1956 [Adopted at 751st meeting (7-2-2)
      (2 against were
      France, U.K., 2 abstentions were Australia, Belgium)]
      SC Resolution 127 (1958) of 22 January 1958 [Adopted at 810th meeting
      unanimously]
      SC Resolution 162 (1961) of 11 April 1961 [Adopted at 949th meeting (8-0-3) (3
      abstentions were
      Ceylon, U.S.S.R., United Arab Republic)
      SC Resolution 228 (1966) of 25 November 1966 [Adopted at 1328th meeting (14-01)
      (1
      abstention was New Zealand)]
      SC Resolution 233 (1967) of 6 June 1967 [Adopted at 1348th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 234 (1967) of 7 June 1967 [Adopted at 1350th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 237 (1967) of 14 June 1967 [Adopted at 1361st meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 242 (1967) of 22 November 1967 [Adopted 1382nd meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 248 (1968) of 24 March 1968 [Adopted at 1407th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 250 (1968) of 27 April 1968 [Adopted at 1417th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution No. 251 (1968) of 2 May 1968 [Adopted at 1420th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution No. 252 (1968) of 21 May 1968 [Adopted at 1426th meeting (13-0-2)
      (2
      abstentions were Canada, U.S.)]
      SC Resolution 259 (1968) of 27 September 1968 [Adopted at 1454th meeting (12-0-
      3) (3
      abstentions were Canada, Denmark, U.S.)]
      SC Resolution 267 (1969) of 3 July 1969 [Adopted at 1485th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 271 (1969) of 15 September 1969 [Adopted at 1512th meeting (11-0-
      4) (4
      abstentions were Colombia, Finland, Paraguay, U.S.)]
      37. SC Resolution 298 (1971) of 25 September 1971 [Adopted at 1582nd meeting
      (14-0-1)(1
      abstention was Syria)]
      SC Resolution 331 (1973) of 20 April 1973 [Adopted at 1710th meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 338 (1973) of 22 October 1973 [Adopted at 1747th meeting-
      unanimously]
      SC Resolution 339 (1973) of 23 October 1973 [Adopted at 1748th meeting (14-0-0)
      (China did
      not vote)]
      SC Resolution 344 (1973) of 15 December 1973 [Adopted at 1760th meeting (10-0-
      4) (4
      abstentions were France, U.S.S.R., U.K., U.S.)]
      SC Resolution 381 (1975) of 30 November 1975 [Adopted at 1856th meeting (13-0-
      0) (China and
      Iraq did not vote)]
      SC Resolution 425 (1978) of 19 March 1978 [Adopted at 2074th meeting (12-0-2)
      (2 abstentions
      were Czechoslovakia and U.S.S.R., China did not participate in the voting)]
      SC Resolution 446 (1979) of 22 March 1979 [Adopted at 2134th meeting (12-0-3)
      (3 abstentions
      were Norway, U.K., U.S.)]
      SC Resolution 452 (1979) of 20 July 1979 [Adopted at 2159th meeting (14-0-1) (1
      abstention was
      U.S.)]
      46. SC Resolution 465 (1980) of 1 March 1980 [Adopted at 2203rd meeting -
      unanimously]
      SC Resolution 468 (1980) of 8 May 1980 [Adopted at 2221st meeting (14-0-1) (1
      abstention was
      U.S.)]
      SC Resolution 469 (1980) of 20 May 1980 [Adopted at 2223rd meeting (14-0-1) (1
      abstention
      was U.S.)]
      SC Resolution 471 (1980) of 5 Jun
      • Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 16:54
        a rezolucje podejmowaly ruskie i francja ...

masakra w Bejrucie - to sprawka chrzescijan libanskich

zapomniales takze dodac, ze ziemie okupowane zostaly w wyniku wojen z panstawmi
        grozacych fizyczna likwidacja Izraela - (czemu nie wspomniales o wojnie 1948 i
        1973) - w wyniku ktorych 3 sposrod 22 pastw arabskich uznalo Izrael ...
        nadal likwidacja Izraela to podstawa dyplomacji arabskiej ...
        w 1991 Irak prowadzil ostrzal Izraela - na szczescie malo skuteczny

itd itp
        • chamiproostak Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 17:00

> a rezolucje podejmowaly ruskie i francja ...
          >
          > masakra w Bejrucie - to sprawka chrzescijan libanskich
          >
          > zapomniales takze dodac, ze ziemie okupowane zostaly w wyniku wojen z
          panstawmi
          >
          > grozacych fizyczna likwidacja Izraela - (czemu nie wspomniales o wojnie 1948
          i
          > 1973) - w wyniku ktorych 3 sposrod 22 pastw arabskich uznalo Izrael ...
          > nadal likwidacja Izraela to podstawa dyplomacji arabskiej ...
          > w 1991 Irak prowadzil ostrzal Izraela - na szczescie malo skuteczny
          >
          > itd itp

Masakra w Bejruce to sprawka chrzescijan libanskich ,ktorzy bron ,mundury i
          caly sprzet dostali od armii izraelskiej.Dowodca wojsk izraelskich dobrze
          wiedzac ,co chca zrobic wpuscil ich do obozu uchodzcow i pozwolil robic przez
          24 godziny co tylko chca.Jezeli Twoj pies na Twoje polecenie zagryzie sasiada
          to czyja to wina Twoja czy psa?

• Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:03
            tylko ze chrzescijanie - zgodnie z definicja nie byli psami

ONZ do Srebrenicy wpuscilo Serbow - czyli tez wymordowli Bosniakow ???
            • chamiproostak Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 17:12

> tylko ze chrzescijanie - zgodnie z definicja nie byli psami
              >
              > ONZ do Srebrenicy wpuscilo Serbow - czyli tez wymordowli Bosniakow ???

A czy ONZ dala Serbom bron? Czy sekretarz generalny ONZ powiedzial ,zem oga
              przez 24 godziny robic co tylko chca?
              • Gość: jacek bestialski zamach w Izraelu IP: *.u.mcnet.pl 04.05.04, 17:17
                Libanczycy nie mieli broni od Izraela - stac ich bylo na wlasna ...

Serbowie dostali od ONZ kilka lat na mordowanie Bosniakow i Chorwatow oraz
                mieszkancow Kosowa
                • chamiproostak Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 17:23

> Libanczycy nie mieli broni od Izraela - stac ich bylo na wlasna ...
                  >
                  > Serbowie dostali od ONZ kilka lat na mordowanie Bosniakow i Chorwatow oraz
                  > mieszkancow Kosowa

Poczytaj moze wiecej na tem wojny libanskiej to porozmawiamy
          • rattler Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 19:12
            Gwoli scislosci - Nijaki Ariel Sharon !

Narazie

Masakra w Bejruce to sprawka chrzescijan libanskich ,ktorzy bron ,mundury i
            caly sprzet dostali od armii izraelskiej.Dowodca wojsk izraelskich dobrze
            wiedzac ,co chca zrobic wpuscil ich do obozu uchodzcow i pozwolil robic przez
            24 godziny co tylko chca.
      • xiazeluka Re: bestialski zamach w Izraelu 04.05.04, 16:55
        chamiproostak napisał:

> Izrael:
        > Pogwałcone lub zignorowane rezolucje ONZ: 68
        [...]
        > Posiada bron masowego razenia: tak
        > Posiada bron nuklearna: tak[...]

Resume: powyższe jest uzasadnieniem dla zabijania ciężarnych i dzieci.
        Niejasne jest dla mnie tylko jedno - jeżeli broń nuklearna nie jest bronią
        masowego rażenia, to czym jest?

• chamiproostak Jacus gdzie Ty masz mozg? 04.05.04, 17:34
      osadnicy bronia sie - tak samo bylo w Polsce
      Autor: Gość: jacek IP: *.u.mcnet.pl
      Data: 04.05.2004 17:05 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
      tez musielismy porzez wieki walczyc z Krzyzakami, Tatarami i Turkami - do
      wyboru bylo jeszcze dac sie zarznac !!!!

• chamiproostak Statystyki 04.05.04, 17:55
      www.miftah.org/report.cfm
      • Gość: lesio Re: O czym Wy piszecie, drodzy forumowicze? IP: *.usouthal.edu 04.05.04, 19:08
        Rezolucje ONZ...ilosc zabitych...czyja byla/jest Gaza...
        Przeciez to bez sensu - zaraz zaczniecie strzelac do siebie nawzajem!

Sprawa jest wszak oczywista: opisane wielokrotne morderstwo jest morderstwem,
        niczym mniej, niczym wiecej. Nie swiadczy, ze Palestynczycy to dzikie bestie (z
        wyjatkiem zamieszanych), ani nie swiadczy, ze ofarom "sie nalezalo". Jezeli
        Izraelici odpowiedza terrorem - postapia tak jak postapili owi mordercy. I nie
        przyczynia sie do zakonczenia tej przydlugiej juz jatki. Podobnie jak nie
        przyczynili sie Palestynczycy...
        • gieeflo Re: O czym Wy piszecie, drodzy forumowicze? 04.05.04, 19:25
          Paranoja, to i tak dosyć delikatne określenie! Filozofia Kalego prezentowana
          przez wszystkich (bez mała) uczestników dyskusji jest porażająca. A wydawało by
          się że wszystko powinno być proste. Jak Palestyńczycy zabijają bez wyroku, to
          są po prostu mordercami, jeśli czynią tak Żydzi - też są mordercami, i żadnej
          ideologii do tego nie trzeba dopisywać!
          • Gość: zuzu jest tylko jeden problem! IP: 62.173.68.* 04.05.04, 23:34
            palestynczycy nie maja mozliwosci postawienia przed sadem osadnika ktory ukradl
            im ziemie. Izrael ma taka mozliwos ale woli wysadzic caly budynek, wlacznie z
            sasiadami, w ktorym mieszka podejzany "terrorysta".
            • pan.scan Palestyńczyk takie możliwości 04.05.04, 23:53
              miał. Od Oslo do Camp David (pokój za ziemię - 2000rok). Ostatnio miał tę
              możliwość w ubiegłym roku, kiedy ich (ex już)premier Abu Mazen zaakceptował
              "mapę drogową".
              Mapę odrzucił niejaki Ahmed Jassin ( oby Allach raczył przyjąć go do Raju)
              wykazując, że wybrany przez Palestyńczyków w powszechnym głosowaniu na
              prezydenta Autonomii (terrorysta również) Arafat jest nic nie znaczącą kukłą.
              • Gość: zuzu Re: Palestyńczyk takie możliwości IP: 62.173.68.* 05.05.04, 00:23
                Troche krecisz bo nie mowa o tym kto co kiedys zaprzepascil tylko kto kogo moze
                wzias do sadu a kto nie. Prawda niestety jest taka ze Izrael moze, zamiast
                strzelac rakietami z helikopterow w tlumy ludzi, aresztyowac terrorystow i
                stawiac ich przed sadem. Palestynczyk nie moze aresztowac zydowskiego morderce
                czy zlodzieja i stawiac go przed sadem
                Palestynczycy mieli tylko jedna “legalna” mozliwosc wnoszenia skarg. Byl to
                ONZ. Niestety USA uzywajac swoje veto pond 65 razy odebral Palestynczykom ta
                mozliwosc. Zostal im tylko terror w walce o niepodleglosc.
                • lehi Re: Palestyńczyk takie możliwości 06.05.04, 15:04
                  Gość portalu: zuzu napisał(a):
                  > Prawda niestety jest taka ze Izrael moze, zamiast
                  > strzelac rakietami z helikopterow w tlumy ludzi, aresztyowac terrorystow i
                  > stawiac ich przed sadem.
                  To nie jst prawda a kłamstwo.
                  Jak ma niby terrorysta być aresztowany? W środku Ramallah?

> Zostal im tylko terror w walce o niepodleglosc.
                  To juz nie kłamstwo a bzdura.
                  Wystarczyłoby przestrzegac porozumień a nie zrywać je.
    • Gość: n0str0m0 earbitraz elegancji i szklanka wody IP: 61.149.95.* 05.05.04, 07:02
      w kazdym konflikcie zbrojnym ESTETYKA nakazuje
      popierac tych co bombarduja z daleka
      smierc zadana na wyciagniecie reki jest NIEELEGANCKA

nostromo
      p.s. zamiast kasac sie po goleniach zastanowcie sie przez chwile dlaczego kobieta z dziecmi w stanie
      mississipi przez pijanego meza zamordowana bestialsko nie zajela waszej uwagi na sekunde nawet...
      • panidanka Re: earbitraz elegancji i szklanka wody 05.05.04, 07:50
        Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> w kazdym konflikcie zbrojnym ESTETYKA nakazuje
        > popierac tych co bombarduja z daleka
        > smierc zadana na wyciagniecie reki jest NIEELEGANCKA
        >
        > nostromo
        > p.s. zamiast kasac sie po goleniach zastanowcie sie przez chwile dlaczego
        kobie
        > ta z dziecmi w stanie
        > mississipi przez pijanego meza zamordowana bestialsko nie zajela waszej uwagi
        n
        > a sekunde nawet...

nostromo
        chcesz wiedzieć, bo nie wiesz?
        czy chcesz wiedzieć by odwrócić uwagę?
        czy chcesz po "szklance wody" aby inni też po tej szklance sobie odpowiedzieli-
        zbrodnia to zbrodnia i mniejsza o przyczyny

tak ma wyglądać twój arbitraż elegancji?

danka
        • Gość: n0str0m0 zbrodnia to nie zbrodnia IP: 61.149.95.* 05.05.04, 09:34
          zbrodnia to zdarzenie unikalne
          ekseterminacja narodu to statystyka

statystyki mozna lubiec lub olewac
          zbrodni pojedynczej zas sie nie poradzi

genocyd lub chocby przewlekly konflikt paramilitarny
          jest ochydny w kazdym calu jednostkowego postrzegania
          trudno jednak o taki gdy oglada sie bombardowanie z wysokosci 10 kilometrow

poderzniecie gardla tez dzis sie zdewaluowalo
          zbyt wiele ketchupu rozlano na ekranach
          lecz ciagle jeszcze razi bardziej od rakiety w leb wrogi

nostromo
          • panidanka Re: zbrodnia to nie zbrodnia 05.05.04, 11:11

> zbrodnia to zdarzenie unikalne
            > ekseterminacja narodu to statystyka
            >
            > nostromo

nostromo
            aż mi trudno uwierzyć, ze to cały czas ty jesteś
            no cóż
            znowu się pomyliłam

danka
            • Gość: n0str0m0 nic nie poradze IP: 61.149.95.* 05.05.04, 11:19
              ty slyszysz "genocyd" i widzisz treblinke i auszwic
              ja mam prawo widziec co mi sie podoba
              ani ja ani ty nie mamy krzty obiektywizmu
              rownanie sie wyzerowuje

napisalem rowniez "genocyd [...] jest ochydny w kazdym calu"

czy cos z tego cie obraza?
              a ja mowie o postrzeganiu
              glownie tego co postrzegac sie CHCE

nostromo
              • panidanka Re: nic nie poradze 05.05.04, 11:28

> ty slyszysz "genocyd" i widzisz treblinke i auszwic
                > ja mam prawo widziec co mi sie podoba
                > ani ja ani ty nie mamy krzty obiektywizmu
                > rownanie sie wyzerowuje

mylisz się nostromo i to bardzo się mylisz w tym co napisałeś o mnie co ja niby
                widzę
                ja treblinki ani auszwic nie musiałam nigdy ani słyszeć ani widzieć
                i tego co ja wiem tobie brakuje
                a obiektywizm to pozostaw w obiektywie tych co "kręcą takie sceny" o których
                jest ten wątek
                ty za grosz w tych sprawach treblinki i auszwic nie masz obiektywizmu, bo GO
                BYĆ PO PROSTU NIE MOŻE !!!
                chyba żeś nie człowiek, a jakiś genotyp zapropramowany na...

>
                > napisalem rowniez "genocyd [...] jest ochydny w kazdym calu"
                >
                > czy cos z tego cie obraza?
                > a ja mowie o postrzeganiu
                > glownie tego co postrzegac sie CHCE
                >
                > nostromo

nostromo
                nie jesteś w stanie mnie obrazić, ale...doprowadzić do tego, że inni pozbawią
                mnie życia to możesz i się do tego swoim pisaniem tu przyczyniasz teraz i ty

nie podziękuję ci za to

danka
                • Gość: n0str0m0 zupelnie serio IP: 61.149.95.* 05.05.04, 12:05
                  danusiu

masz straszne fobie w ktorych ci pomoc nie potrafie
                  wszelkie konflikty zbrojne sa mi wstretne

dla zadnego nie ma usprawiedliwienia

nostromo
                  • institoris1 Re: zupelnie serio 05.05.04, 12:13

> danusiu
                    >
                    > masz straszne fobie w ktorych ci pomoc nie potrafie
                    > wszelkie konflikty zbrojne sa mi wstretne
                    >
                    > dla zadnego nie ma usprawiedliwienia

wytlumacz jeszcze co ma Treblinka wspolnego z konfliktem zbrojnym i juz
                    wszystko bedzie zrozumiale.
                    • Gość: n0str0m0 zupelnie serio - kup se okulary IP: 61.149.95.* 05.05.04, 12:32
                      "ty slyszysz "genocyd" i widzisz treblinke i auszwic
                      ja mam prawo widziec co mi sie podoba"

gitare zawracaj lekarzom od oczu

nostromo
                      • institoris1 Re: zupelnie serio - kup se okulary 05.05.04, 12:39

> "ty slyszysz "genocyd" i widzisz treblinke i auszwic
                        > ja mam prawo widziec co mi sie podoba"

ano dokladnie myslicielu, albo nie wiesz o czym piszesz, albo jeszcze gorzej-
                        wiesz
                        • gini Re: zupelnie serio - kup se okulary 05.05.04, 12:42
                          institoris1 napisał:

> Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):
                          >
                          > > "ty slyszysz "genocyd" i widzisz treblinke i auszwic
                          > > ja mam prawo widziec co mi sie podoba"
                          >
                          > ano dokladnie myslicielu, albo nie wiesz o czym piszesz, albo jeszcze gorzej-
                          > wiesz

Institorisie a czy Ty aby wiesz?Juz pisalam storzy, ze pisanie o II wojnie
                          swiatowej, ktora pochlonela miliony istnien ludzkich li tylko w kontekscie
                          holocaustu.To naduzycie wobec innych ofiar, to naduzycie wobec tych co gineli
                          by ten koszmar i zydowski przerwac.
                          II wojna to kjonflikt zbroijny a Treblinka to jedynie maly wycinek tego
                          konfliktu.
                          • institoris1 Re: zupelnie serio - kup se okulary 05.05.04, 13:45
                            gini napisała:

> institoris1 napisał:
                            >
                            > > Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):
                            > >
                            > > > "ty slyszysz "genocyd" i widzisz treblinke i auszwic
                            > > > ja mam prawo widziec co mi sie podoba"
                            > >
                            > > ano dokladnie myslicielu, albo nie wiesz o czym piszesz, albo jeszcze gorz
                            > ej-
                            > > wiesz
                            >
                            > Institorisie a czy Ty aby wiesz?Juz pisalam storzy, ze pisanie o II wojnie
                            > swiatowej, ktora pochlonela miliony istnien ludzkich li tylko w kontekscie
                            > holocaustu.To naduzycie wobec innych ofiar, to naduzycie wobec tych co gineli
                            > by ten koszmar i zydowski przerwac.
                            > II wojna to kjonflikt zbroijny a Treblinka to jedynie maly wycinek tego
                            > konfliktu.

Gini, przede wszystkim powinnas zapoznac sie z definicja genocydu.
                            A odnosnie mysliciela:
                            Kazdy konflikt zbrojny wiaze sie z ofiarami, ale nie w kazdym konflikcie
                            zbrojnym wystepuje element genocydu, co wiecej- genocyd moze wystepowac rowniez
                            niezaleznie od konfliktu zbrojnego. Myslicielowi wszystko sie myli.
                            Odnosnie Holocaustu- jest on wyjatkowym przypadkiem genocydu, bo wystepowaly w
                            nim elementy, ktore nie mialy miejsca w innych przypadkach genocydu. I nie ma
                            to nic wspolnego z innymi niz zydowskie ofiarami.

pozdrawiam
                            i.
                            • Gość: n0str0m0 Re: zupelnie serio - kup se okulary IP: 61.149.95.* 06.05.04, 11:13
                              > Myslicielowi wszystko sie myli

tobie institoris
                              wszystko sie z [...] kojarzy
                              nie do okulisty
                              do innego specjalisty sie udaj

nostromo
                  • panidanka Re: zupelnie serio 05.05.04, 12:21

> danusiu
                    >
                    > masz straszne fobie w ktorych ci pomoc nie potrafie
                    > wszelkie konflikty zbrojne sa mi wstretne
                    >
                    > dla zadnego nie ma usprawiedliwienia
                    >
                    > nostromo

mylisz moją fobie z "innofobią" na zbrodniarzy i "żadnego nie ma
                    usprawiedliwienia" ani tolerancji nawet za cenę już nie konfliktu zbrojnego ale
                    wojny nawet.

danka

ps
                    nie wiem ile masz lat nostromo i czy masz dzieci, ale...
                    przed moimi dziećmi ja stanę jak tarcza
                    a po mnie...
                    moje dzieci...
                    tylko nie przed twoimi
                    twoje broń sobie sam
                    • Gość: n0str0m0 i tu sie wlasnie roznimy IP: 61.149.95.* 05.05.04, 12:29
                      > tylko nie przed twoimi
                      > twoje broń sobie sam

ale to nie moj problem
                      i nie moje fobie

nostromo
                      • panidanka Re: i tu sie wlasnie roznimy 05.05.04, 12:37

> > tylko nie przed twoimi
                        > > twoje broń sobie sam
                        >
                        > ale to nie moj problem
                        > i nie moje fobie
                        >
                        > nostromo

tak
                        wiem, że to nie twój problem i dlatego tak sobie łatwo rzucasz fobiami
                        a rzucaj sobie tymi fobiami ile chcesz
                        gdzie indziej na te fobie podrzucają od 50 lat bomby
                        ale tam nie ma twoich dzieci i wnuków i rodziców, bo to nie były twoje fobie
                        aby się znaleźć tam gdzie podkłada się bomby i nożami podrzyna gardła dzieciom
                        i innym bezbronnym

danka
    • bojownik_hamasu Re: bestialski zamach w Izraelu 05.05.04, 12:17
      W Strefie Gazy nie ustają walki. W Khan Junis, podczas izraelskiego ataku z
      helikopterów na obóz uchodźców palestyńskich, zginęły dwie osoby, a 17 zostało
      rannych.

(c) AP

Plan premiera Ariela Szarona w sprawie wycofania się Izraela z Gazy i części
      Zachodniego Brzegu to "rzadka okazja" w poszukiwaniu pokoju na Bliskim
      Wschodzie. Inicjatywa Szarona musi jednak doprowadzić do całkowitego wycofania
      się Izraela i zakończenia okupacji Strefy Gazy - głosi wydany wczoraj komunikat
      Kwartetu Bliskowschodniego.

Spotkanie Kwartetu, który tworzą Stany Zjednoczone, Rosja, ONZ i UE, miało
      miejsce wczoraj w nowojorskiej siedzibie ONZ. - To ważne poparcie dla Szarona,
      który prowadzi bardzo trudną walkę. Osadnicy zarzucili mu taktyczną klęskę, ale
      jest ona przynajmniej korzystna na arenie międzynarodowej - powiedział AFP
      przedstawiciel izraelskiego rządu, zastrzegając sobie anonimowość.

Również wczoraj grupa 58 emerytowanych amerykańskich dyplomatów, w tym około 20
      byłych ambasadorów, bardzo ostro skrytykowała bliskowschodnią politykę Stanów
      Zjednoczonych. Ameryka traci przez nią w świecie wiarygodność, prestiż i
      przyjaciół - stwierdzili w liście skierowanym do prezydenta George'a W. Busha.
      Dyplomatów niepokoi przede wszystkim niezachwiane poparcie Busha dla polityki
      Ariela Szarona, niezależnie od tego, co robi izraelski premier, w tym dla
      bezprawnych zabójstw, ogrodzenia murem Izraela, akcji wojskowych. Taka polityka
      wyrządza wielką szkodę interesom Ameryki, a amerykańskich dyplomatów i
      wojskowych w świecie nierzadko naraża na niebezpieczeństwo. - Straty, jakie
      przez to ponieśliśmy w świecie arabskim, są prawdopodobnie nie do odrobienia -
      powiedział BBC Greg Thielmann, jeden z sygnatariuszy listu, niegdyś analityk w
      Departamencie Stanu. Wtórował mu Andrew Killgore, inicjator wystosowania listu,
      ambasador w Katarze w latach 1977 -1980, według którego administracja Busha
      niweczy ideę stworzenia odrębnego państwa palestyńskiego. Killgore podkreślił,
      że choć list dyplomatów dotyczy przede wszystkim polityki amerykańskiej wobec
      Izraela, sprawa Iraku przedstawia się jeszcze gorzej.

W nocy z poniedziałku na wtorek oddziały izraelskie zablokowały trzy wejścia do
      głównej kwatery Jasera Arafata w Ramalli. Informację tę podał Nabil Abu
      Rudeina, doradca palestyńskiego przywódcy. Strona izraelska twierdzi, że
      obecność wojska w Ramalli to zwykły postój, niezwiązany z żadnymi zakusami na
      osobę Arafata. Zatrzymano natomiast, jak twierdzą Palestyńczycy, Fatwę Barguti,
      żonę Marwana Bargutiego, jednego z przywódców powstania palestyńskiego, który
      dwa lata temu został aresztowany pod zarzutem organizowania zamachów
      antyizraelskich.

Pentagon powiadomił już 10 tysięcy żołnierzy służby czynnej oraz 37 tysięcy
      żołnierzy rezerwy i Gwardii Narodowej, że jeszcze w tym roku zostaną wysłani do
      Iraku, aby utrzymać liczebność wojsk USA w tym kraju na poziomie 138 tysięcy.
      Decyzja świadczy o tym, że sytuacja w Iraku wciąż jest bardziej niestabilna,
      niż spodziewało się amerykańskie dowództwo. Tymczasem z pierwszych doniesień
      wynika, że nowa iracka brygada złożona z byłych żołnierzy armii Saddama
      Husajna, przejmująca od Amerykanów odpowiedzialność za Faludżę, przywraca w tym
      zbuntowanym mieście spokój. Na jej czele stoi jeden z saddamowskich generałów.
      Amerykańskie plany włączania dawnych działaczy partii Baas do struktur nowych
      sił zbrojnych w Iraku wywołują sprzeciw szyitów. Muktada as-Sadr już groził,
      że "baasistów spotka śmierć". Wczoraj pod Karbalą zastrzelono byłego baasistę,
      członka elitarnej milicji Saddama, tzw. Armii Jerozolimy.

t.t.s., jap, arb, bbc, reuters, pap, afp
      • panidanka Re: bestialski zamach w Izraelu 05.05.04, 12:23
        nie chcieliście pokoju to będziecie mieli wojnę
        • Gość: n0str0m0 bedziecie mieli wojne! IP: 61.149.95.* 05.05.04, 12:36
          widzisz danusiu jak latwo ci szafowac CUDZYM zyciem?
          o swoje drzysz jak lisc
          obluda to czy po prostu nie masz serca?

nostromo
          • panidanka Re: bedziecie mieli wojne! 05.05.04, 12:40

> widzisz danusiu jak latwo ci szafowac CUDZYM zyciem?
            > o swoje drzysz jak lisc
            > obluda to czy po prostu nie masz serca?
            >
            > nostromo

ja SZAFUJĘ SWOIM życiem, i ty nawet o tym nie wiesz, bo NIE CHCESZ WIEDZIEĆ
            a serce mam nie dla zbrodniarzy
            zbyt ono jest dla mnie cenne, aby je rozdawać na lewo i prawo do rozerwania i
            rozdeptania włącznie

danka
    • bojownik_hamasu Re: bestialski zamach w Izraelu 05.05.04, 12:18
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040505/swiat/swiat_a_6.htmlFrancja
      Mnożą się akty antysemityzmu i rasizmu
      Podejrzani neonaziści

W pierwszym kwartale tego roku we Francji odnotowano 67 aktów antysemityzmu,
      prawie o 60 proc. więcej niż w ostatnim kwartale 2003 roku. Minister finansów
      Nicolas Sarkozy wywołał burzę stwierdzając, że etykietka kraju antysemickiego
      przylgnęła do Francji za rządów lewicy.

Socjaliści zażądali przeprosin i interwencji prezydenta. Była ona lakoniczna,
      ale stanowcza. Jacques Chirac oświadczył, że "antysemityzm jest zjawiskiem zbyt
      poważnym, by mógł być przedmiotem polemik".

Pod koniec ubiegłego tygodnia w Herrlisheim koło Colmaru (Górny Ren) nieznani
      sprawcy zbezcześcili na cmentarzu żydowskim 127 nagrobków, pochodzących z XVIII
      i XIX wieku. Macewy zostały pokryte wymalowanymi na czerwono swastykami, tzw.
      krzyżami celtyckimi oraz symbolami SS. U wejścia na cmentarz pojawił się napis:
      Juden raus! A obok: Adolf Hitler i 30.04.1945, data jego samobójstwa. Między
      grobami policja znalazła rozpostarte niemieckie flagi ze sloganami odwołującymi
      się do związków Alzacji z Trzecią Rzeszą.

Alzacka prokuratura wszczęła śledztwo. Nie wyklucza się, że będzie ono
      prowadzone również w Niemczech. Prezydent Chirac i premier Jean-Pierre Raffarin
      wydali oświadczenia, w których - poza słowami odrazy wobec sprawców
      przestępstwa (grozi za nie do trzech lat więzienia i 45 tys. euro grzywny) -
      stwierdzili, że czyny godzące w społeczność żydowską są wymierzone w całą
      Francję.

W Alzacji od kilku miesięcy mnożą się akty o charakterze rasistowskim; policja
      podejrzewa ich sprawców o związki z neonazistami. Swastyki pojawiały się na
      murach synagog, ale także meczetów. Media zwracały uwagę, że w tym regionie
      Francji szczególne wpływy ma ksenofobiczny Front Narodowy, co potwierdziły
      niedawne wybory samorządowe.

Grzegorz Dobiecki z Paryża

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040505/swiat/swiat_a_4.html

• bojownik_hamasu Re: bestialski zamach w Izraelu 05.05.04, 12:19
      Czy zdecydowanie Busha w walce z Husajnem, który był wrogiem Izraela, zapewni
      prezydentowi USA głosy wyborców pochodzenia żydowskiego?
      Bliski Wschód: cena innościZBIGNIEW LEWICKI

Jedną z bardziej popularnych anegdot politycznych jest uznanie Izraela przez
      prezydenta Trumana "już po kilku minutach od deklaracji o powstaniu państwa".
      Opowieść ta ma być dowodem, że Stany Zjednoczone od samego początku były
      najbliższym i najlepszym sojusznikiem Izraela.

Rzeczywistość wyglądała jednak inaczej. Aczkolwiek za utworzeniem państwa
      żydowskiego wypowiadał się już prezydent Lincoln, a pierwszą rezolucję w tej
      sprawie Senat amerykański podjął w 1922 r., to realizacja tego postulatu nie
      była dla Stanów Zjednoczonych oczywistością. Sytuacja zmieniła się po II
      wojnie. Krańcowo haniebne odesłanie do Niemiec statku "St. Louis" z żydowskimi
      uchodźcami, obojętność rządu na informacje o obozach zagłady czy wreszcie brak
      jakiejkolwiek pomocy dla Żydów europejskich ze strony amerykańskiej diaspory
      sprawiły, że poczucie winy, częściowo irracjonalne, ale i częściowo
      uzasadnione, kazało Amerykanom, w tym i Żydom amerykańskim, zdecydowanie
      poprzeć ideę stworzenia państwa-azylu dla Żydów europejskich. Taką też
      motywacją kierował się prezydent Truman.

Nie tylko głosy

Najbliżsi doradcy Trumana w kwestiach polityki zagranicznej (Acheson, Bohlen,
      Kennan, Marshall: prawdziwa "grupa mędrców") mieli natomiast zupełnie odrębny
      pogląd w tej kwestii i wyjątkowo zgodnie opowiadali się przeciw amerykańskiemu
      poparciu dla stworzenia na terenie Palestyny państwa żydowskiego. Co więcej,
      Truman przez długi czas nie był świadomy, że Roosevelt pisemnie obiecał
      wcześniej królowi Saudowi "nie popierać obecności Żydów w Palestynie". Innymi
      słowy, już w chwili powstania Izraela można było zauważyć dwie kwestie, które
      od tamtej pory przewijać się będą w relacjach amerykańsko-izraelskich.
      Wątpliwość, czy popieranie Izraela rzeczywiście leży w najlepiej rozumianym
      interesie Stanów Zjednoczonych, oraz przekonanie przywódców i państw arabskich,
      że składane im obietnice amerykańskie przestają mieć znaczenie, gdy tylko
      pojawiają się odrębne oczekiwania Izraela.

Już wtedy także pojawiła się powracająca później wielokrotnie kwestia wpływu
      głosów wyborców pochodzenia żydowskiego na wynik amerykańskich wyborów
      prezydenckich. Mniejszość żydowska była w 1948 r., i nadal jest, stosunkowo
      nieliczna (ok. 5,5 mln wówczas i ok. 6 mln dziś, czyli 2,2 proc. ludności USA),
      ale zamieszkuje głównie kluczowe stany północno-wschodnie (w tym Nowy Jork,
      Pensylwanię i Illinois), które łącznie dysponują lwią częścią koniecznych do
      zwycięstwa głosów elektorskich. Obserwatorzy dopuszczali w 1948 r. możliwość,
      że osobista decyzja Trumana o uznaniu Izraela (której dramatyzm nie miał sobie
      równych w całej bodaj powojennej historii USA) sprawi, że wygra on wybory w
      tych stanach. Choć w rzeczywistości tak się nie stało, a o sukcesie Trumana
      zdecydowali farmerzy z Iowa, to analitycy zaczęli odtąd uwzględniać w swych
      prognozach wpływ poparcia dla Izraela i głosów wyborców pochodzenia żydowskiego
      na wyniki wyborów prezydenckich. Zaczęto doceniać, że społeczność ta jest
      jednorodna, dobrze poinformowana, wyedukowana i aktywna politycznie.

Lata 50. były okresem formowania się żydowskich i proizraelskich grup
      lobbingowych w USA. Nie miały one istotniejszego wpływu na wybór Eisenhowera w
      1952 i 1956 r., ale potrafiły już złagodzić negatywne reakcje amerykańskie na
      udział Izraela w wojnie sueskiej. Wiadomo wprawdzie, że duża część Amerykanów
      pochodzenia żydowskiego uważała ówczesne działania Izraela za awanturnicze,
      niemniej przeważył pogląd, iż poparcie dla małego i ciągle jeszcze słabego
      państwa jest reakcją słuszniejszą niż jego publiczna krytyka, choćby i
      uzasadniona. Inaczej natomiast sprawa miała się już w 1960 r., gdy John F.
      Kennedy otrzymał aż 82 proc. głosów wyborców pochodzenia żydowskiego, co przy
      niezwykle wyrównanym wyniku ogólnym ukazało siłę zorganizowanego głosowania
      grupy etnicznej, choćby nawet stosunkowo nielicznej.

Przed i po wojnie sześciodniowej

Pomimo to przez wiele jeszcze lat stosunki USA z Izraelem nie były
      bynajmniej "specjalne". Nie było mowy o jakimkolwiek sojuszu czy choćby
      strategicznej współpracy; nie było też sprzedaży broni do Izraela. Dopiero
      wydarzenia 1967 r. w dramatyczny sposób zmieniły sytuację, gdyż wykazały, że
      samo istnienie państwa żydowskiego może być zagrożone. To z kolei sprawiło, że
      amerykańska społeczność żydowska, podzielona w 1956 r., tym razem całkowicie
      się zjednoczyła w swym poparciu dla Izraela. To poczucie jedności wzmogło się
      jeszcze po wojnie Jom Kippur i utrzymuje się do dzisiaj. Nie oznacza ono
      oczywiście poparcia dla wszelkich działań izraelskich: amerykańska społeczność
      żydowska uważa się przede wszystkim za Amerykanów i była bardzo podzielona w
      ocenie na przykład afery Jonathana i Ann Pollard, skazanych w USA za
      szpiegostwo na rzecz Izraela. Cechą wyróżniającą społeczności żydowskiej w USA
      jest natomiast jej umiejętność współpracy z rządem izraelskim dla wspólnej
      realizacji dobrze określonych celów w taki sposób, by były to zarazem działania
      leżące w najlepiej rozumianym interesie Stanów Zjednoczonych.

Ta ostatnia kwestia jest szczególnie ważna, także w kontekście czynionych
      często negatywnych porównań skuteczności działań Polonii amerykańskiej z
      efektami wysiłków społeczności żydowskiej. Jeśli cel polityczny jest wyraźnie
      określony przez powołane do tego organy państwa, to można oczekiwać, że
      zatomizowana z natury społeczność emigracyjna (czy też diaspora) wykona to
      zadanie sprawnie i skutecznie; jeśli natomiast rząd sam ma kłopoty ze
      zdefiniowaniem priorytetów, to nie można od rozproszonej społeczności oczekiwać
      skoncentrowanego działania.

Czy można jednak uznać, że tak silne wspieranie Izraela przez USA, co powoduje
      niechęć rządów państw arabskich do Stanów Zjednoczonych, leży w najlepiej
      rozumianym interesie Ameryki? Przecież żaden naród nie może czerpać satysfakcji
      z nienawiści do siebie setek milionów ludzi, a żadne państwo nie może bezkarnie
      wchodzić w konflikt z grupą tożsamych etnicznie państw dysponujących ponadto
      wielkimi zasobami strategicznego surowca. Czy wynika z tego, że silne naciski
      wewnętrzne, zogniskowane wokół, choć nieograniczone do kwestii wyborczych,
      sprawiły, że prezydent i rząd Stanów Zjednoczonych sprzeniewierzyły się swemu
      podstawowemu obowiązkowi służenia narodowi amerykańskiemu i jego interesom?

Wspólnota (tylko) wartości

Sugestie takie, choć często formułowane (choć rzadko publicznie...), trzeba
      jednak zdecydowanie odrzucić. Kwestią podstawową jest natomiast określenie, na
      czym polega długoplanowy interes strategiczny USA na Bliskim Wschodzie. Otóż,
      jest nim przede wszystkim stabilizacja i uzyskanie przewidywalności zachowań
      poszczególnych uczestników wydarzeń. Przez ponad pół wieku swego istnienia
      Izrael pozostaje takim samym państwem; nawet jego błędy pozostają w gruncie
      rzeczy niezmienne, podczas gdy w tym samym czasie w państwach arabskich
      zmieniało się niemal wszystko: ustroje, ideologie, afiliacje międzynarodowe.
      Izrael pozostaje też jedynym naprawdę demokratycznym państwem regionu, gdzie
      normą są różnego rodzaju totalitaryzmy, z okazjonalną tylko domieszką elementów
      demokratycznych.

Można przyjąć, że bliski związek USA i Izraela pozostanie osią wydarzeń w
      regionie. Jak zatem można by zinterpretować bieżącą sytuację w Iraku pod kątem
      interesów izraelskich, wpływ tych interesów na decyzje amerykańskie, możliwe
      tego oddziaływanie na kampanię prezydencką w USA, a wreszcie perspektywy
      rozwoju wydarzeń na Bliskim Wschodzie po listopadowych wyborach? Wydawałoby
      się, że zdecydowanie Busha w walce z Saddamem Husajnem, który wysyłał już
      przecież rakiety na Izrael, powinno mu zapewnić dodatkowe głosy wyborców
      pochodzenia żydows
    • Gość: Amigo Czym mniej przestepcow tym lepiej. IP: *.block.alestra.net.mx 05.05.04, 14:01
      Mozna tu tylko ubolewac nad smiertcia tych dzieci ktore matka zlodziejka tak
      bezmyslnie narazila. Ona sama dobrowolnie osiedlila sie na ukradzionej ziemi.
      Czy nalezy ubolewac nad zlodziejem zastrzelonym przez ludzi ktorych ona
      okradla?

• haaanes Kim byl Stefan Bandera?Czby bohater Ukrainy! 05.05.04, 20:16
      Tyle piszecie na tym forum o niewinnych izraelskich okupantach mordowanych
      przez palestynskie bestie to moze dla odmiany napiszecie co sadzicie o
      ukrainskich bohatarach Stefanie Banderze i Ukrainskiej Powstaneczej Armii,bo z
      tego co pamietam to dla Polakow byli to zwykli terrorysci i bandyci mordujacy
      niewinnych ludzi z kolei dla Ukraincow UPA to najwieksi bohaterowie,byli
      bojownicy tej organizacji ciesza sie tam takim szacunkiem jak w Polsce dawni
      zolnierze AK

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=12427170
      • haaanes A co sadzicie o Orletach Lwowskich? 05.05.04, 20:24
        Zgadzacie sie z tym ,ze Izralescy zolnierze strzelaja do palestynskich
        dzieci ,ktore rzucaja kamieniami w izraleskich zolnierzy i osadnikow
        okupujacych ich ziemie.A co sadzicie o Orletach Lwowskich?Bo dla Ukraincow to
        zwykli gowniarze,ktorzy terroryzowli miejscowa ludnosc ukrainska.Dziwicie sie
        sie ,ze Plestynczycy pozwalaja swoim dzieciom rzucac kamieniami ,a sami swoim
        dawaliscie bron i kazaliscie walczyc z regularnym wojskiem.Czegos tu nie
        rozumiem.
    • losiu4 Re: bestialski zamach w Izraelu 06.05.04, 12:10
      ano komentarz jest taki: warci jedni drugich. A po podliczeniu, ilu cywili
      zginęło po obu stronach może będzie jaśniej

Losiu
    • Gość: Kamila Re: bestialski zamach w Izraelu IP: 213.199.192.* 06.05.04, 16:16
      Jesli ktos sila wtargnie na moje terytorium, wygoni mnie i ma rodzine do obozu
      na pustni, a pozniej sie ozeni i jego zona zajdzoie w ciaze, to ja mam pelne
      prawo moralne (zgodnie z Kantem: niebo gwiazdziste nade mna, prawo moralne we
      mnie), zabic te kobiete, co nosi w swym lonie kolejnego morderce mych dzieci!
    • bojownik_hamasu Re: bestialski zamach w Izraelu 08.05.04, 22:32
      Breakdown of Palestinian Child Deaths, 2002
      1 January - 15 August 2002

Zabitych w tym okresie zostalo 125 dzieci palestynskich.
      41 dzieci w wieku 0-8 lat, (32,8%)
      25 dzieci w wieku 9-12 lat (20%)
      35 dzieci w wieku 13-15 lat (28%)
      24 dzieci w wieku 16-17 lat

www.dci-pal.org/statistics/indstats/aug2002.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka