05.04.11, 23:54

Jakiś czas temu poprosiłam grono studentów zgłębiających tajniki medycyny, z orientacją na psychiatrię i psychologie kliniczną, o zajrzenie na to forum i zorientowanie się, co to, u kogo i dlaczego. No i mam wyniki bo oni także mają sporo roboty ...

Otóz diagnosis brzmi: na forum Aquanet GW w okresie od listopada ubiegłego roku do kwietnia br zauważono głównie osoby z zaburzeniem ukierunukowanym w stronę choroby afektywnej dwubiegunowej lub z zaburzeniem osobowości typu borderline.
Osoby cierpiące na tzw dwubiegunową wykazywały charakterystyczne dla zaburzenia fazy: maniakalna, hipomaniakalna i depresyjna. Wiele wypowiedzi świadczy o trafności postawionej diagnozy. Ponadto triumfuje w wypowiedziach zaburzenie poczucia własnej wartości kompensowane agresją wypowiedzi lub pozorną dokładnością, wręcz "fachowością", elokwencją, z powoływaniem się na cytaty, adresy stron etc. To głównie osoby zaburzone w przestrzeni osobowości z ukierunkowaniem na borderline.
Wpisy o zbliżającej się rocznicy smoleńskiej oraz o sprawach mniejszości narodowych w RP zostały określone jako swiadczące o fazie hipomaniakalnej osób piszących. Niestety, pojawiają się wpisy świadczące o zaburzeniu schizofrenicznym, i tu już bywa bardzo smutno...

Co stosowac? Dla tzw "depresyjnych" popularne leki z grupy SSRI, dla dwubiegunowych - zaleznie od "górki" czy "dołka" - leki z grupy neuroleptyków lub tzw stabilizatory nastroju, także farmakologia łączona. Niewykluczone elektrowstrząsy u depresyjnych ale tu trzeba zdrowego serca i tak dalej. Doraźnie, w lekkich przypadkach: hydroxizinum (chyba, że wiek podeszły i jaskra...) albo - sporadycznie - leki z grupy benzodiazepin typu afobam. Rynek farmaceutyczny jest systematycznie wzbogacany nowymi propozycjami dla osób z zaburzeniami, które zostały wymienione.

Poważnie potraktowana kuracja trwa podobno pół roku, w zalezności od reakcji pacjenta na leki. Do tego dołączamy zwykle psychoterapię indywidualną/grupową (określa psycholog) behavioralną - kognitywną.

Spytałam, jaki sens ma psychoterapia "na lekach" - jeśli pacjent nie myśli racjonalnie? Odpowiedź: nikt piszący systematycznie na tym forum nie myśli racjonalnie, tak więc włączenie leku wyhamowywującego będzie jak najbardziej korzystne dla rokowań.

ps. Większośc nicków "ma" diagnoze postawiona na podstawie własnych wpisów. Bardzo pouczające dla studentów.

Cztery nicki zostały określone jako przypadki cieżkie, nadające się do hospitalizacji stacjonarnej.

Spokojnej nocy.
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Re: Diagnoza 05.04.11, 23:57
      Miriam, to przyslij teraz kazdemu z nas ta "osobista diagnoze" na priv smile
    • perli mój, 06.04.11, 00:10
      przypadek jest nieuleczalny, geniusz gojowy totalny.
      • perli Re: mój, pees, 06.04.11, 00:38
        a jeśli chodzi o tekst, to brak mu lekkości. Znaczy się, cienki jest.
    • qwardian Re: Diagnoza 06.04.11, 00:34

Jaka jest kondycja studentów? Żaden z nich nie popełnił samobójstwa? W takim razie ich przypadki nadają się na pierwszym miejscu do leczenia...
    • sz0k urzekła mnie twoja historia n/txt 06.04.11, 00:46

• rusek11 Re: Diagnoza 06.04.11, 01:35
      miec chorobe psychiczna skutkujaca niepoczytalnoscia i w konsekwencji nieodpowiadac karnie za popelnienie czynu zabronionego jest w polsce luksusem, tu nie szwecja gdzie wypisuja zwolnienia od depresji (tak wyczytalem u zurnalisow polskojezycznych, chyba ze studenci z nich), ale niema czego sie wstydzic, kazdemu sie zdarza.
      smile

• polski_francuz Pojdzmy dalej 06.04.11, 07:33
      zlecanie analizy psychiatrycznej nickow tez o czyms swiadczy. Niezaspokojona chce wladzy przychodzi mi od razu na mysl. Kompleks nizszosci zaraz potem.

A na serio, o tym ze pisanie na forum jest zaleznosci psychiczna wie kazdy, kto chcial forum porzucic. A co sie pisze to juz tak wazne nie jest. Wazne jest to, ZE sie pisze i ZE ktos odpowiada.

PF
    • rycho7 jaja kobyly sowiecki schizofrenik bezobjawowy 06.04.11, 07:50
      miriam_ja napisała:

> Co stosowac?

Z doswiadczenia moge rekomendowac unikanie kontaktow z psychiatrami, a w szczegolnosci ze studentami praktykantami CzeKa. Uwazac na osobnika Pawka Morozow.

W przypadku hospitalizacji unikac zimna. Wykonywac zalecone cwiczenia terapeutyczne az i jedynie w 100%. Wykazywac chec zostania wyleczonym dla dobra Lekarza Naczelnego i naszego katobloszewickiego szambonetu.
    • copy-leftist Re: Diagnoza 06.04.11, 07:51

"zaburzenie osobowości typu borderline" - to urocze.

Ale może precyzyjniejsza byłaby fraza "typu burdelline"?
    • rycho7 Geo-diagnostyka 06.04.11, 09:14
      Zaburzenie osobowości z pogranicza

Ludnosc Sonnschau z racji bliskosci Brynicy ma wyksztalcona osobowosc klamcy i przemytnika. Pytanie czy leczyc czy deportowac na pogranicze Kujaw i Wielkopolski.

Ponadto pytanie zasadnicze, komu to przeszkadza. Czy leczyc osobowosc czy diagnoste? Moze to skutek rozlaki z ziemia obiecana?
    • jaceq Czego to się człek w życiu dowie, zanim umrze 06.04.11, 09:57
      > zaburzenie osobowości typu borderline

Genialne!
      To samo od lat powtarza mi facet, od którego biorę bezakcyzowy alkohol do celów konsumpcyjnych.

Teraz przynajmniej wiem, co to znaczy.
      • rycho7 Re: Czego to się człek w życiu dowie, zanim umrze 06.04.11, 10:17
        jaceq napisał:

> Genialne!

Nie ma ludzi zdrowych, sa jedynie niedostatecznie zdiagnozowani.

Dewiacja naszych osobowosci jest to, ze nie jest naszym celem zyciowym aby umrzec zdrowszym. Zamiast na tace dawaj na chora kase.
        • hasz0 Sonn Schau = som szal! Pieyrona! Ależek si 06.04.11, 10:29
        • jaceq Re: Czego to się człek w życiu dowie, zanim umrze 06.04.11, 11:38
          rycho7 napisał:

> Nie ma ludzi zdrowych, sa jedynie niedostatecznie zdiagnozowani.

oczywistą oczywistość warto mieć na horyzoncie świadomości w wielu, wielu życiowych sytuacjach, na przykład podczas nawiązywania tzw. przygodnych znajomości z płcią przeciwną.
          • hasz0 ____dowie sie i co z tego jesli nadal nie rozumie? 06.04.11, 11:43
            • jaceq weź 06.04.11, 11:43
              i wyjdź!
            • hasz0 _______Jaceq_dowiedział sie i co z tego? 06.04.11, 11:45
              • jaceq Re: _______Jaceq_dowiedział sie i co z tego? 06.04.11, 12:02
                hasz napisał:

> mi

Ja "ci" nic nie piszę.
                • gini Re: _______Jaceq_dowiedział sie i co z tego? 07.04.11, 12:04
                  Spytałam, jaki sens ma psychoterapia "na lekach" - jeśli pacjent nie myśli racjonalnie? Odpowiedź: nikt piszący systematycznie na tym forum nie myśli racjonalnie, tak więc włączenie leku wyhamowywującego będzie jak najbardziej korzystne dla rokowań.

Kamien z serca nie pisze systematycznie.
                  • hasz0 ____Miriam czy znasz geszefty Kadlcika antypolskie 07.04.11, 21:07
                    • hasz0 Cz.2 ____Miriam czy znasz geszefty Kadlcika antypo 07.04.11, 21:10
                      • hasz0 Cz.3 ____Miriam czy znasz geszefty Kadlcika a 07.04.11, 21:11
                        • hasz0 Miriam_mogę liczyć na datek na leczenie? 07.04.11, 21:14
                          -
                          nie korzysta już z hospitalizacji stacjonarnej?

...niestety na ten rok juz nie ma w FOZ kasy zapisy na nowy rok dopiero

• miriam_ja Re: Mozesz:) nt 07.04.11, 23:21
                            • perli zatem, 08.04.11, 23:34
                              i ja mogę powiedzieć z uśmiechem, nie wszystkie Iceczki to dupodajcy i złodzieje. Kłaniam się.
                              • perli Re: zatem, pees, 08.04.11, 23:44
                                dla dupodajcy Iceczka, najlepszy rumianek jest, a nie lobotomia, rozumiemy się?
                                • perli Re: zatem, pees, dwa, 08.04.11, 23:52
                                  to kłaniam się, do Hasza jest.
    • wikul Re: Diagnoza 07.04.11, 13:12
      miriam_ja napisała:

> Cztery nicki zostały określone jako przypadki cieżkie, nadające się do hospital
      > izacji stacjonarnej.

Czy jeden z tych nicków (ulubiony) nie korzysta już z hospitalizacji stacjonarnej ?
      Tak tylko pytam.
      • miriam_ja Re: Diagnoza 07.04.11, 23:12
        wikul napisał:

> miriam_ja napisała:
        >
        Cztery nicki zostały określone jako przypadki cieżkie, nadające się do hospitalizacji stacjonarnej.
        >
        >
        > Czy jeden z tych nicków (ulubiony) nie korzysta już z hospitalizacji stacjonarnej ? Tak tylko pytam.

He he. Ty sie stary o siebie martw i wiem, co piszęsmile Do najcieższych przypadków, jeśli już tak gnieciecie temat, do hospitalizacji natychmiastowej zasugerowano dwa nicki: perli i hasza.
        Nihil novi w sumiesmile ale - jednak. Pozdrowienia.
        • wikul Re: Diagnoza 07.04.11, 23:23
          miriam_ja napisała:

> He he. Ty sie stary o siebie martw i wiem, co piszęsmile Do najcieższych przypadk
          > ów, jeśli już tak gnieciecie temat, do hospitalizacji natychmiastowej zasugerow
          > ano dwa nicki: perli i hasza.
          > Nihil novi w sumiesmile ale - jednak. Pozdrowienia.

O siebie martwię sie przede wszystkim ale i o innych nie zawadzi sie troche pomartwic.
          A te dwa nicki mnie nie zaskoczyłysmile
          Pzdr.

• miriam_ja errata: zapomniałam o g-48 - 07.04.11, 23:26

Hospitalizacja z tzw "wnikliwą obserwacja". Perli i g- 48, a potem hasz jako przypadek.
          G-48 jest oprócz wszystkiego tak pechowy, że nawet w przypadku psychuszki się o nim jakoś zapomina ale poprawiam.

A w ogóle to dobrej nocy wink
          • hasz0 tak i was wyleczy z IQ Miriam_ja Haszem Wam 07.04.11, 23:38
            • hasz0 trza mieć kiepełe a nie IQ19 Scan sprawdz Łódź 07.04.11, 23:42
              • hasz0 Scan sprawdz Łódź tam Rosiak tam nozem Kar 07.04.11, 23:45
                --
                Ryszard C. oddał kilka strzałów do ludzi, a potem rzucił się z nożem na 39-letniego asystenta Jarosława Jagiełły - Pawła Kowalskiego. Mężczyzna walczy o życie w szpitalu.

Przeczytaj koniecznie: Kaczyński o strzelaninie w Łodzi: To zamach, wynik kampanii nienawiści Tuska. Każde słowo tej kampanii będzie wzywało do mordów

Więcej
                www.se.pl/wydarzenia/kraj/kaczynski-o-strzelaninie-w-lodzi-zamach-wynik-kamp_157228.html
                Kule śmiertelnie raniły Marka Rosiaka, asystenta europosła PiS Janusza Wojciechowskiego i męża byłej wiceprezydent Łodzi. Poszkodowani w ataku szaleńca pracownicy biura zostali przewiezieni do szpitala WAM.

Więcej
                www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/lodz-ryszard-c-zastrzelil-marka-rosiaka-asystent-e_157229.html

KRONIKA KRYMINALNA
                Super Express»Wydarzenia»Kronika kryminalna»Łódź: Ryszard C. zastrzelił Marka Rosiaka, asystenta europosła PiS Janusza Wojciechowskiego. Kogo w Łodzi zabił szaleniec Ryszard C.?
                Łódź: Ryszard C. zastrzelił Marka Rosiaka, asystenta europosła PiS Janusza Wojciechowskiego

Data publikacji: 19.10.2010 13:27

www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/lodz-ryszard-c-zastrzelil-marka-rosiaka-asystent-e_157229.html

https://static.polskieradio.pl/files/9b29e2eb-59d7-41d2-b8e7-19f041313751.file
                sformułowanie "I nadejdą jeszcze czasy, gdy prawdziwi Polacy dojdą do władzy", które zostało przypisane Jarosławowi Kaczyńskiemu. Według Faktów TVN prezes PiS miał wypowiedzieć te słowa w niedzielę wieczorem przed Pałacem Prezydenckim.

Sformułowania tego jako cytatu użyła według PiS dziennikarka (Katarzyna Kolenda - Zaleska) w materiale "Dzień Pamięci" na temat obchodów 10 kwietnia. W piśmie do redaktora naczelnego Faktów Kamila Durczoka szef Klubu Parlamentarnego PiS Mariusz Błaszczak zwrócił uwagę, że rzekomy cytat posłużył też do zapowiedzi powyższego materiału odczytanej przez inną osobę. Zaczynała się ona od słów "A u nas prawdziwi Polacy i prawdziwy problem". Mariusz Błaszczak podkreślił, że już dzień wcześniej, czyli w dniu wystąpienia prezesa PiS, na portalu TVN 24 ukazało się sprostowanie, w którym napisano, że słowa o prawdziwych Polakach zostały błędnie przypisane Jarosławowi Kaczyńskiemu i że błąd wynikał ze złej jakości nagrania.
                • hasz0 Re: Scan sprawdz Łódź tam Rosiak tam nozem Kar 07.04.11, 23:59
                  -https://klp.pl/admin/images/thumb/177.jpg
                  • hasz0 ________Czy to byli studenci Polacy? W Izraelu? 08.04.11, 08:30
    • rycho7 ziola na katecheze 07.04.11, 14:20
      miriam_ja napisała:

> Spytałam, jaki sens ma psychoterapia "na lekach" - jeśli pacjent nie myśli racjonalnie?

Nauka czterolatkow Tory na pamiec jest wybitnie racjonalnym mysleniem. Dla wspomozenia wymaga elektrowstrzasow i lobotomii.
      • miriam_ja Re: ziola na katecheze 07.04.11, 23:19
        rycho7 napisał:

> miriam_ja napisała:
        >
        > > Spytałam, jaki sens ma psychoterapia "na lekach" - jeśli pacjent nie myśl
        > i racjonalnie?
        >

A kto ci powiedział, że Tory "na pamięc" uczą, czteroletnie dzieci, sweetie? Znowu jakaś biedroneczka w kropeczki z tutejszych forów? Czy może biedrona wagi cieżkiej? Obie pewnie wiele "wiedzom", ale niewiele "robiom"?

Słowo "czterolatki" proponuję zastosować do ofiar z których pożywasz szynkę.
        Tobie rychu to trza schabowego z kapuchą albo golonkę z setką i damesę z agencji w pierzynie - to sie uspokoisz. Ty z takich. Taki Rychu.

Dla "wspomożenia" to ci mogę dać czysto polskie błogosławieństwo czyli krzyż na drogę i nóż w plecy wink

Nauka czterolatkow Tory na pamiec jest wybitnie racjonalnym mysleniem. Dla wspo
        > mozenia wymaga elektrowstrzasow i lobotomii.
        • rycho7 Re: ziola na katecheze 08.04.11, 09:05
          miriam_ja napisała:

> A kto ci powiedział, że Tory "na pamięc" uczą, czteroletnie dzieci, sweetie?

Tu musze Ci przyznac racje. Moja nonszalancja w doborze figury retorycznej "nieletnigo dziecka" wymaga hospitalizacji schizofrenii bezobjawowej na Kolymie.

> Słowo "czterolatki" proponuję zastosować do ofiar z których pożywasz szynkę.

Kosheris ecologiensis, terapia jedynie okadzaniem dymami krematoryjnymi z pacjenta osobiscie.

Mialem nadzieje, ze mlodsze sa dawczynie organow z chowu fermowego.

> Dla "wspomożenia" to ci mogę dać czysto polskie błogosławieństwo czyli krzyż na
          > drogę i nóż w plecy

Chcesz zasugerowac, ze studenci zaliczyli Cie jako 3/4 przypadkow wymagajacych hospitalizacji ze wzgledu na rozstrojenie jazni? Ja tez Ciebie kocham.
        • rycho7 Re: ziola na katecheze 09.04.11, 10:37
          miriam_ja napisała:

> A kto ci powiedział, że Tory "na pamięc" uczą, czteroletnie dzieci

Jestescie niezawodni, mozna byc pewnym, ze nie udzielicie informacji. Wystarczy judzenie.

A Cheder (alternatively, Cheider, in Hebrew חדר, meaning "room") is a traditional elementary school teaching the basics of Judaism and the Hebrew language.

Attendance: From the age of four or five until the bar mitzvah.
    • g-48 Re:Biedna Miriam 07.04.11, 15:21
      Jak przebiega u ciebie to leczenie tego burdel linie ? Czy frajerzy daja ci naped do rozkwitu psychicznego?
      Biedna kobieto jest powszechnie wiadomo ze jezeli taka osoba jak ty dostanie sie miedzy kamienie mlynskie psychiatrow i psychologow to ma pewna smierc samobojcza.
      • hasz0 Re:Biedna Miriam 07.04.11, 15:40
        • wikul Re:Biedna Miriam 08.04.11, 12:39
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,124081068,124081068,_Diagnoza_jakis_czas_temu_10_lat_.html

https://www.cool-smileys.com/images/10.gif
    • benek231 No to wpadlas jak sliwka w gowno :O) 09.04.11, 17:38
      Ale najwyrazniej jest Ci z nim dobrze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka