Dodaj do ulubionych

Pojawizm sie i znikzm czyli narod zydowski

19.05.04, 13:59
Jako czoloiwa antysemitka nie moge sobie darowac, tego watku.
Nazwanie Zyda Zydem to chamstwo jest.
Jak mozna we w ogole, Zyd jest wtedy Zydem kiedy uzna to za stosowne, kiedy
on sie za Zyda uzna.
Wtedy kiedy trzeba stworzyc panstwo Izrael, to sa Zydzi jak najbatdziej.
Pani Miri
Obserwuj wątek
    • gini Re: Pojawizm sie i znikzm czyli narod zydowski 19.05.04, 14:05
      Pani Miriam czy tez pani Danutka, beda tu pisaly az do znudzenia o Zydach, ale
      jak powiesz, ze Miriam to Zydowka to juz chamstwo jest, jak mozna.
      Wymyslono sobie cos takiego jako samookrslenie,i to a byc definicja pochodzenia.
      Dlatego panidanka raz jest polka, a raz Zydowka, co do Miri&m to jeszcze nie
      wiem, ale mam nadzieje, ze sie okresli w koncu, Polka, czy Zydowka.
      Ja tam jestem Flamandka i juz.
      • Gość: Hospody pomyłuj Re: Pojawizm sie i znikzm czyli narod zydowski IP: 80.53.175.* 19.05.04, 14:12
      • Gość: Perła wydajesz się gini bardzo pobudzoną być IP: *.blue-net.com.pl 19.05.04, 14:13
        ale co się gini stało? Skąd taka wściekłość jest? Aż zabulgotałaś się.

Perła
        • gini Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 14:17
          Gość portalu: Perła napisał(a):

> ale co się gini stało? Skąd taka wściekłość jest? Aż zabulgotałaś się.
          >
          > Perła
          EE tam wcale sie nie wsciekam perelko.To moja odpowiedz na to co napisala
          Miriam, napisac, o kims , ze "Zyd to chamstwo jest " wg Miriam wlasnie.
          A tak na marginesie, to Miriam Zydoka jest czy Polka?.
          staralam sie bez literowek, ale kipiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
          • Gość: Perła Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być IP: *.blue-net.com.pl 19.05.04, 14:23
            to może lepiej zajmij tym obiadem się, bo "opr" w domu będzie, gdy wykipi
            oczywiście. A jak już naczynia pozmywasz, i trawić zaczniesz, to zagadkę
            spróbuj rozwiązać. Oto ona:
            -Miriam Żydówką jest
            -Miriam Polką jest
            Które z tych zdań prawdziwe jest?

Perła
            • gini Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 14:34
              Gość portalu: Perła napisał(a):

> to może lepiej zajmij tym obiadem się, bo "opr" w domu będzie, gdy wykipi
              > oczywiście. A jak już naczynia pozmywasz, i trawić zaczniesz, to zagadkę
              > spróbuj rozwiązać. Oto ona:
              > -Miriam Żydówką jest
              > -Miriam Polką jest
              > Które z tych zdań prawdziwe jest?
              >
              > Perła
              Wg ciebie i Miriam pewnie obydwa.
              Tyle, ze jak ja napisze, ze Miriamka Zydowka jest to ona mnie od chamkow
              zwyzywa, bo w tym momencie ona sie okresla jako Polka wlazsnie.
              Minute pozniej ju z bedzie Zydowka, ktora bedzie pomstowac na Polakow co to
              wyssali antysemityzm z mlekiem matki)
              Oby sprawiedliwosci dziejowej stalo sie za dosc, to dankapani pomstuje.
              Miriam mieszka w Polsce, to fakt, taki sam, ze ja mieszkam w Belgii.
              A w Belgii mieszka tyle ludzii , nawet Zydow z 50 tysiecy....
              Dalej nie wiem czy Miriam jest Polka, czy Zydowka, czy mozliwe jest raz buc tym
              a raz tym.
              .
              • perla Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 14:40
                gini napisała:

> Tyle, ze jak ja napisze, ze Miriamka Zydowka jest to ona mnie od chamkow
                > zwyzywa,

faktycznie chamką jesteś pisząc tak.
                • gini Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 15:02
                  perla napisał:

> gini napisała:
                  >
                  > > Tyle, ze jak ja napisze, ze Miriamka Zydowka jest to ona mnie od chamkow
                  > > zwyzywa,
                  >
                  > faktycznie chamką jesteś pisząc tak.
                  >
                  No pereleczko , alez ona sie oburzyla strasznie' na to, ze ktos tam nazwal
                  Michnika Zydem.
                  Napisala, ze to chamstwo jest , wiec o co z tymi Zydami chodzi tak wre w ogole,
                  sa czy ich nie ma.
                  Bo jak choidzi o kase to sie ustawiaja w kolejke, jazkies hotele chca odbierac,
                  i krzycza jestem Zyd"em, ale w innym wypadku to nazywaja chamstwem nazwanie
                  kogos Zydem.
                  Wiec tak sie zastanawiam, czy Miri
                  • perla Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 15:21
                    przedewszystkim chamstwem jest zniekształcanie nicka Miriam.
                    A co do pozostałych spraw, to ja nie wiem czy Miriam tak napisała.
                    Może Ty kłamiesz po prostu?
                    • gini Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 15:30
                      perla napisał:

> przedewszystkim chamstwem jest zniekształcanie nicka Miriam.
                      > A co do pozostałych spraw, to ja nie wiem czy Miriam tak napisała.
                      > Może Ty kłamiesz po prostu?
                      >
                      Znieksztalcanie nicka , w koncu zdrobnienie, nie jest chamstwem pereleczko,
                      wiec sie nie czepiaj, bo zdrobnienie nie musi byc zlosliwe.
                      Alez napisala, wiesz dokladnie, ze tak, chcesz cytacik to Ci podrzuce,
                      pereleczko,.
                      • perla Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 15:32
                        no to zacytuj gini
                        • gini Re: wydajesz się gini bardzo pobudzoną być 19.05.04, 15:48
                          perla napisał:

> no to zacytuj gini
                          >
                          >
                          Re: Skrzywdzono Michnika. Skrzywdzono
                          Autor: Gość: Miriam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                          Data: 17.05.2004 11:03 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------

Wiesz, nigdy nie wiadomo co się kiedy i komu ma ochotę powiedzieć.
                          Powiedzenie, to nie było powiedzenie, że Adam Michnik jest Żydem z pochodzenia.
                          To było zwykłe chamstwo.
                          Jest sporo osób, które nie mając pochodzenia żydwskiego przyjeły judaizm, i z
                          pktu widzenia halachy - prawa żydowskiego - są Żydami. Powiedzenie im przez
                          kogokolwiek i kiedykolwiek, że kiedyś NIE BYŁY Zydami, albo nie są w pełni -
                          grozi sądem rabinackim. Wstyd, panie takie rzeczy opowiadać o ludziach, którzy
                          się określili i są tym określeniom siebie wierni.

Miriam
                          .
                          Ciekawe, ciekawe jak sie okresla Miriam, o Perle juz nie wspominajac.
                          Perla, jakbym wspomniala, ze kiedys Zydem nie byles to sad rabinacki murowany.
                          Pozdrowka nieustajace
                          • perla ja wiem, że Ci to trudno zrozumieć jest 19.05.04, 15:52
                            widzisz gini, to wszystko zależy kto i do kogo mówi. Michnik, czuje się
                            Polakiem, aczkolwiek niewątpliwie pochodzenie żydowskie ma. Michnik ma prawo do
                            samokreślenia właśnie i osobom innym nic do tego. Jeżeli Michnik a sobie mówi,
                            iż Polakiem jest, to chamstwem jest mu powiedzieć, iż to nieprawda jest. Bo
                            stwierdzenie "Michnik Żydem jest" oskarżeniem o fałsz Michnika jest, który
                            mówi "jestem Polakiem". Bo kim Michnik czuje się, o tym decyduje Michnik
                            właśnie.
                            Opowiem Ci taką historyjkę. To były jakieś mistrzostwa czy igrzyska w Kanadzie.
                            I tam, w drużynie kanadyjskiej grał zawodnik o polskobrzmiącym nazwisku. I nasi
                            reporterzy zrobili z nim wywiad. Facet z uśmiechem opowiadał o swojej grze. Aż
                            w pewnym momencie jednen z naszych reporterów zapytał "pan to chyba jest
                            Polakiem?". Uśmiech znikł i gość powiedział "jestem Kanadyjczykiem". I po
                            wywiadzie było.
                            Poza tym, Michnik żyje innymi sprawami, a nie Twoim pieniactwem. Pamiętam jak
                            Miriam zapytała go co sądzi o tym forum. A Michnik z najwyższym zdumieniem
                            odparł, iż on nic nie wie o istnieniu tego forum. Ale się dowie, powiedział smile
                            • gini Re: ja wiem, że Ci to trudno zrozumieć jest 19.05.04, 16:03
                              perla napisał:

> widzisz gini, to wszystko zależy kto i do kogo mówi. Michnik, czuje się
                              > Polakiem, aczkolwiek niewątpliwie pochodzenie żydowskie ma. Michnik ma prawo
                              do
                              >
                              > samokreślenia właśnie i osobom innym nic do tego. Jeżeli Michnik a sobie
                              mówi,
                              > iż Polakiem jest, to chamstwem jest mu powiedzieć, iż to nieprawda jest. Bo
                              > stwierdzenie "Michnik Żydem jest" oskarżeniem o fałsz Michnika jest, który
                              > mówi "jestem Polakiem". Bo kim Michnik czuje się, o tym decyduje Michnik
                              > właśnie.
                              Glupoty piszesz, perla, ja mam korzenie polskie i nie ma czegos takiego bym
                              kazdego Belga oskarzala o chamstwo gdy mi to powie.

> Opowiem Ci taką historyjkę. To były jakieś mistrzostwa czy igrzyska w
                              Kanadzie.
                              >
                              > I tam, w drużynie kanadyjskiej grał zawodnik o polskobrzmiącym nazwisku. I
                              nasi
                              >
                              > reporterzy zrobili z nim wywiad. Facet z uśmiechem opowiadał o swojej grze.

> w pewnym momencie jednen z naszych reporterów zapytał "pan to chyba jest
                              > Polakiem?". Uśmiech znikł i gość powiedział "jestem Kanadyjczykiem". I po
                              > wywiadzie było.

Czego to ma dowodzic pereleczko?

> Poza tym, Michnik żyje innymi sprawami, a nie Twoim pieniactwem.

Oju wej jak mi przykro, ja myslalam, ze pan Michnik to eyje tylko tym co ja tu
                              napismam.Ciesze sie, ze wyprowadziles mnie z bleda.
                              Robie literowki juz specjalnie co by dac poniektorym zajecie.

Pamiętam jak
                              > Miriam zapytała go co sądzi o tym forum. A Michnik z najwyższym zdumieniem
                              > odparł, iż on nic nie wie o istnieniu tego forum. Ale się dowie,
                              powiedział :-
                              > )
                              >
                              Dowiedzial sie juz czy jeszcze nie ciekawe.Perla, tak sie usmialam, ze starczy
                              mi na miesiac.
                              • perla Re: ja wiem, że Ci to trudno zrozumieć jest 19.05.04, 16:05
                                udał Ci się obiad gini dziś, czy wykipiał?
                                • gini Re: ja wiem, że Ci to trudno zrozumieć jest 19.05.04, 16:18
                                  perla napisał:

> udał Ci się obiad gini dziś, czy wykipiał?
                                  >
                                  Woda mi kipiala, obiady sa u mnie wieczorowa pora pereleczko.
                                  • Gość: Perła Re: ja wiem, że Ci to trudno zrozumieć jest IP: *.blue-net.com.pl 19.05.04, 16:52
                                    czyli szansa zrobienia czegoś w końcu pożytecznego dziś, przed Tobą jeszcze
                                    jest.

Perła
    • neceser Polka potrafi byc polska antysemitka, bo to polska 19.05.04, 14:33
      po czym poznasz Polaka? Po glupocie i szmacie od wycierania cudzych kurzow.
      A Polke? Po antysemickich, raczej przyglupio polskich postach.
      gini napisała:

> Jako czoloiwa antysemitka nie moge sobie darowac, tego watku.
      > Nazwanie Zyda Zydem to chamstwo jest.
      > Jak mozna we w ogole, Zyd jest wtedy Zydem kiedy uzna to za stosowne, kiedy
      > on sie za Zyda uzna.
      > Wtedy kiedy trzeba stworzyc panstwo Izrael, to sa Zydzi jak najbatdziej.
      > Pani Miri
    • neceser POLKA 19.05.04, 14:34

zalosna
      przyglupia
      pijana
      zlodziejka
      klamliwa
      leniwa
      brudna
      itd.
      gini napisała:

> Jako czoloiwa antysemitka nie moge sobie darowac, tego watku.
      > Nazwanie Zyda Zydem to chamstwo jest.
      > Jak mozna we w ogole, Zyd jest wtedy Zydem kiedy uzna to za stosowne, kiedy
      > on sie za Zyda uzna.
      > Wtedy kiedy trzeba stworzyc panstwo Izrael, to sa Zydzi jak najbatdziej.
      > Pani Miri
      • gini Re: ZYDOWKA 19.05.04, 14:39
        neceser napisał:

>
        > zalosna
        > przyglupia
        > pijana
        > zlodziejka
        > klamliwa
        > leniwa
        > brudna
        > itd.
        >Ale taki post to juz antysemicki jest.AZe niech idzie a co mi tam.
        • n0str0m0 alez aniu 19.05.04, 15:01
          nie rozumiesz nic wcale
          noszenie dwu kapeluszy nie do konca polega na balansowaniu ich na krawedzi czola

problem jest w braku lojalnosci do ojczyzny
          nie zawsze zasluzonej - czasem/czesto mylnie oskarzanej...

ja tu akurat sie zgadzam z amerykanami i ich szowinistycznym pojeciem lojalnosci
          "deklaruje lojalnosc fladze stanow zjednoczonych ameryki i republice ktorej ona symbolem..."
          "a kto nie z nami ten nas zdradza..." - to z kolei zyd powiedzial (czesiek by dostal orgazmu)

nostromo
          • gini Re: alez aniu 19.05.04, 15:06
            n0str0m0 napisał:

> nie rozumiesz nic wcale
            > noszenie dwu kapeluszy nie do konca polega na balansowaniu ich na krawedzi
            czol
            > a
            >
            > problem jest w braku lojalnosci do ojczyzny
            > nie zawsze zasluzonej - czasem/czesto mylnie oskarzanej...
            >
            > ja tu akurat sie zgadzam z amerykanami i ich szowinistycznym pojeciem
            lojalnosc
            > i
            > "deklaruje lojalnosc fladze stanow zjednoczonych ameryki i republice ktorej
            ona
            > symbolem..."
            > "a kto nie z nami ten nas zdradza..." - to z kolei zyd powiedzial (czesiek by
            d
            > ostal orgazmu)
            >
            > nostromo

A co z ta ojczyzna w koncu qwytlumacz prostej kobiecie, Szymku.
            Izrael to czyja ojczyzna jest w koncu.
            pozdrawiam , przy okazji i odpisz mi na list wreszcie nareszcie.
            • n0str0m0 :) 19.05.04, 15:26
              pamietasz wygibasy jakim poddawali sie wszyscy folksdojcze w latach '80
              by tylko dowiesc pochodzenia - ale jakos nikt do ddr nie chcial jechac

dawno juz stwierdzilem ze rozdrabnianie ojczyzn zdrowiu psychicznemu nie sluzy
              w kwestii dualizmow zwroc sie do pan inwokowanych w poscie otwierajacym

pretensje? sa i pozostana
              pytaniami niewiele i dyskusja sie wskora
              przy zdrowej wodce i misce humusa zapomina sie o animozjach
              choc nad ranem z bolem glowy wracaja dylematy

tylko jak te dankie i mirima uchlac szabasowa "na forum tym"?
              byloby ciekawie
              smile
              sprawdz skrzynkie

nostromo
    • gini Re: Miiiam jak to z tym chamstwem 19.05.04, 15:23
      Ty jestes pani dyrektorka jakiegos tam centrum zydowskiego, to Ty jestes Polka
      czy Zydowka.
      Czy jak napisze o Tobie, zes Zydoka to chamstwo bedzie?
      Jakby co to ja Flamandka jestem i uznam za chamstwo jak ktos t
      • perla przepraszam Cię gini ale Ty... 19.05.04, 15:27
        wydajesz się w jakimś szale być. Dziesiątki palcówek, chaos, natarczywość,
        agresja, bałagan, urwane posty... Tak to wygląda.
        Policz do dziesięciu zanim coś napiszesz.
      • Gość: Nemessis Re: Miiiam jak to z tym chamstwem IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 19.05.04, 15:32
        a ty gini w ogole wiesz co to znaczy zyd, zydowka? ono ma wiele pojec, moze
        okreslic kogos kto mieszka w izraelu, wyznaje judaizm lub jego babka w 7
        pokoleniu od strony matki jest zydowka, bo siedem pokolen temu pochodzenie
        wiazalo sie z religia, teraz pochodzenie takie czy siakie nie ma nic do
        czynienia z religia, wiec zeby okreslic kogos jako zyda musisz miec ku temu
        jakies wytlumaczenie!!! ja w mojej rodzinie mialam zydow ale zaden zyd nie
        przyzna sie do mnie bo to bylo od strony taty i to bardzo dawno temu, judaizmu
        nie wyznaje i nie mieszkam w izraelu... wiec naucz sie wazyc slowa jakich
        uzywasz to dosyc przydatne, glupio uzywac slow ktorych znaczenia sie nie zna!!!!!
        • Gość: siedem Re: Miiiam jak to z tym chamstwem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:37
          zeby moc powiedziec jude trzeba miec doktorat z teologi, religioznawstwa i
          etnologii. ewentualnie wystarczy byc jude

5040
    • Gość: Blong Izraelczyk - Palestynczyk IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 16:29
      czlowiek ktorego rodzina od stuleci zyla powiedzmy w rosji, cale zycie twierdzi
      ze jest rosjaninem i nagle dostaje mozliwosc wyjechac do 10x bogatszej ziemi

cud, staje sie nagle zydem i wraca do vaterlandu

ale taki palestynczyk, ktorego przodkowie i on sam zyli na terenach
      dzisiejszego izraela jest zwyklym arabem ktoremu swietnie bedzie naprz. w
      egipcie i w izraelu nie ma co robic

zabawne
      • Gość: Perła Polska powinna od Israela przykład brać IP: *.blue-net.com.pl 19.05.04, 17:00
        Żydzi przynajmniej dbają o swoich. W Israelu każdy kto matkę Żydówkę miał,
        mieszkać może. A taki Polak, ktorego ZSRR obrabowała z obywatelstwa polskiego,
        musi siedzieć z rodziną nadal w Kazachstanie bo Polska go nie chce. Polacy są
        bardziej zainteresowani losem Palestyńczyków, i Arabów w ogóle, niż Polakami
        właśnie.
        Wstyd jest!

Perła
    • miriamfirst_ Re: Pojawizm sie i znikzm czyli narod zydowski 19.05.04, 17:06

Gini, widzisz, takie pytanie, kto kim się czuje, kto do jakiego kościoła czy
      cerkwi, czy synagogi chadza, należy do materii delikatnych pytań.
      Zadawanie takiego pytania w - przyznasz - niewyszukanej formie, pozostawiającej
      wiele do życzenia, publicznie, na forum może skończyć się jedynym. Brakiem
      odpowiedzi nań.

Widać, Ty Gini, nie chciałabyś dociec kim ja się czuję, Ty chcesz mnie samą
      formą tak krzykliwego pytania urazić. Nie urażasz. Budzisz zdziwienie: po co ?

Pozdrawiam

Miriamsmile

ps. KONTEKST jest b. ważny, gini.
      • gini Re: Pojawizm sie i znikzm czyli narod zydowski 19.05.04, 17:17
        miriamfirst_ napisała:

>
        > Gini, widzisz, takie pytanie, kto kim się czuje, kto do jakiego kościoła czy
        > cerkwi, czy synagogi chadza, należy do materii delikatnych pytań.
        > Zadawanie takiego pytania w - przyznasz - niewyszukanej formie,
        pozostawiającej
        >
        > wiele do życzenia, publicznie, na forum może skończyć się jedynym. Brakiem
        > odpowiedzi nań.
        >
        > Widać, Ty Gini, nie chciałabyś dociec kim ja się czuję, Ty chcesz mnie samą
        > formą tak krzykliwego pytania urazić. Nie urażasz. Budzisz zdziwienie: po co ?
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Miriamsmile
        >
        > ps. KONTEKST jest b. ważny, gini.

Miriam, a czy piszac posty , o tradycji zydowskiej itd.. itd...smama sie jakos
        tam nie okreslasz?
        Wlasnie kontekst Miriam,
        Piszesz od dwoch lat jak nie wiecej na tym forum, jasno sie okreslasz, a dzis
        piszesz, ze publicznie na forum to pytan nie mozna zadawac.Mozna zmieszac
        jedynie bez zadnych przeslanek gini za antysemityzm no nie.
        Michnik jako polski Zyd moze sie domagac przeprosin od Polakow za Jedwabne.Wiec
        jako Polak bedzie przepraszal a jako Zyd przyjmowal te przeprosiny.
        Widzisz, jaka glupota?
        Czy nazwanie Cie Zydowka to chamstwo jakies?Zastanow sie, ja tam sie za Polke
        nie obrazam, nawet jak mi stary mowi , sale Polonaiise , to ja mu na to.Te toi
        sale Belge i czesc, a tak we wogole, to Flamandka jestem i musze wyjsc po
        papieroski.
        • perla patriotyczne serduszko 19.05.04, 17:23
          gini napisała:

> a tak we wogole, to Flamandka jestem

ech ten Wojciech..., naiwniak...
    • cs137 Jaka z Gini Flamandka?: zobacz poniższy link 19.05.04, 18:02
      groszek.741.com/Konkurs/130-139/koziadup3.html
      • po84 A ty cs137 kim jesteś? 19.05.04, 18:44
      • gini Re: Jaka z Gini Flamandka?: zobacz poniższy link 19.05.04, 18:48
        cs137 napisał:

> groszek.741.com/Konkurs/130-139/koziadup3.html

Michnik Polak?W czym problem ceesicku.
        Taki on Polak jak ja Flamandka .
        Tyle, ze mnie mozna a jemu to nie.On sie ma prawo samookreslac, ale ja to juz
        nie.
        Tak to jest ceesiacku drogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka