Dodaj do ulubionych

Fakty i Mity

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 21:00
Mało kto zapewne wie ale jako pierwszy aferę arcybiskupa Paetza ujawnił
tygodnik "Fakty i Mity". Od dłuższego czasu już ujawnia i piętnuje wykroczenia
i przestępstwa kleru. Rzeczpospolitą wyprzedził o pół roku.

Obserwuj wątek
    • Gość: elwer Re: Fakty i Mity IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 00:22
      Niestety polskie media nie zauważają tej gazety.Rzepa powinna zapłacić
      odszkodowanie za kradzież artykułu o Petzu.
      • Gość: pospolit Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 12:07
        Fakty i Mity podjely juz odpowiednie kroki ale mysle, ze wystarczy jesli
        ludzie, prasa, srodki masowego przekazu beda przykladaly wieksza wage i
        powazniej traktowaly artykuly zamieszczane w tym tygodniku
        • Gość: Galba Czy aby na pewno ? IP: 213.17.161.* 07.03.02, 12:43
          Gość portalu: pospolit napisał(a):

> (...) mysle, ze (...)

---

Kontrowersyjna teza jak na czytelnika "FiM".

Galba
      • wild a tu Rozum grzeszne myśli alfabetu piętnuje?:) 07.03.02, 12:29
        Gość portalu: elwer napisał(a):

> Niestety polskie media nie zauważają tej gazety.Rzepa powinna zapłacić
        > odszkodowanie za kradzież artykułu o Petzu.

"kradzież artykułu"

czy Gutenber był heretykiem? i faktowicz mitowicz spaliłby go na stosie lub
        wsadził do Inkwizycyjnego więzienia za "kradzież" tychże Mitóf duchowych
        alfabetu??? <smile

tak jest wiara "ateusza" mitóf i faków!

PS. po za tym "Mity i Fukty" to jedne z najbardziej narodowo-socjalistycznych
        periodyków w Polsce! taki szlam soc-trepów to coś strasznie fakowego! smile)
    • powsinoga Re: Fakty i Mity 07.03.02, 12:47
      W ogóle dobrze, że sprawa wypłyneła. Na pewno przyczymiła się do tego
      publikacja w "Faktach i Mitach". Potrzeba było jednak głosu "poważnych" gazet
      takich jak Rzeczpospolita i Gazeta żeby poruszono problem na forum publcznym
    • rykowisko Re: Fakty i Mity 07.03.02, 12:53
      Dobrze, że jest takie pismo- stanowi przynajmniej przeciwwagę dla radio Maryja
      i kilku skrajnie prawicowych gazet
      • Gość: XXL Re: Fakty i Mity IP: *.echostar.pl 07.03.02, 13:02
        Jak to dobrze, że są gazety !!
        Bo by do dzisiaj Miś Uszatek molestował Gąskę Balbinę, a fe ......
    • stupido Re: Fakty i Mity 07.03.02, 12:57
      Plus dla "Faktów i Mitów". Mniejszy dla Rzeczpospolitej. Dużych minus dla
      ksieży. Ale trzeba przyznać, że są zwarci i stają za soba murem. Nawet wtedy,
      gdy dopuszczają się przestępstw. Chciałbym wiedzieć, czy były próby zgłoszenia
      molestawania do prokuratury i jak na nie reagowały organa ścigania. Może być
      kolejny kwiatek do ogródka wink))
      • krzys52 Re: Fakty i Mity 10.03.02, 19:06
        stupido napisał(a):

> Plus dla "Faktów i Mitów". Mniejszy dla Rzeczpospolitej.
        ..
        ....
        ..K.P.
        .......Czolem
        Albo rozwaz handel skorami. Wczesniej, kilkakrotnie na przestrzeni ostatniej
        dekady, o handlu skorami i historiach towarzyszacych pisywalo NIE. Kazdorazowo
        bylo olewane przez odpowiednie organa i rozmodlona czesc opinii publicznej. Gdy w
        koncu kase na publikacjach o skorach zrobita GW ci rozmodleni rozdarli sie w
        nieboglosy jak mozna bylo do tego dopuscic itd. Wczesniej jednakze odrzucali
        wszystko co podawal "ten szmatlawiec NIE". Malo tego, kreowali subkulture
        eliminowania NIE jako zrodla informacji. Skutkiem czego o setkach afer i
        przekretow opisywanych w Tygodniku nie dowiedziala sie duza czesc opinii
        publicznej oraz, rutynowo niejako, olewane one byly przez organa scigania -
        wiedomo NIE czyli kto by sie tym przejmowal.
        ..
        ....
        ..S.
        Dużych minus dla ksieży. Ale trzeba przyznać, że są zwarci i stają za soba murem.
        Nawet wtedy, gdy dopuszczają się przestępstw.
        ..
        ....
        ..K.P.
        He he, ja powiedzialbym, ze zwlaszcza(!) wtedy sa zwarci gdy dopuszczaja sie
        przestepstw. To jest organizacja przestepcza. Tylko taka chroni przstepstwa swych
        czlonkow przed reka sprawiedliwosci - mataczy, tuszuje, klamie, utrudnia
        badz/oraz uniemozliwia wyswietlenie prawdy. Chroni swych czlonkow bez wzgledu na
        charakter czynow jakich sie dopuszczaja.
        ..
        ....
        ..S.
        Chciałbym wiedzieć, czy były próby zgłoszenia molestawania do prokuratury i jak
        na nie reagowały organa ścigania. Może być kolejny kwiatek do ogródka wink))
        ..
        ....
        ..K.P.
        Wydaje mi sie, ze juz to skomentowalem - z wyprzedzeniam.
        ..
        Pzdr.
        K.P.

• Gość: Indris Niewiarygodni na własne życzenie IP: *.ibspan.waw.pl 07.03.02, 13:03
      Kupiłem kiedyś jeden numer "FiM". Wyrzuciłem z obrzydzeniem. Zaznaczam, że
      czytuję często Urbana, więc przesadnie "obrzydliwy" nie jestem. Zaglądałem
      czasem na ich witrynę, ale kiedy wyrazili ochotę zatrudnienia Piotrowskiego
      skasowałem zakładkę. Tendencyjność tego pisma biła w oczy. Nic więc dziwnego,
      że mało kto traktuje je poważnie. Podobnie nie traktuję poważnie
      informacji "Naszego Dziennika" na temat Unii Europejskiej, bo wiadomo, że oni
      są przeciw "z założenia" i chcą "przykopać" za wszelką cenę. Otóż
      stosunek "FiM" do Kościoła jest analogiczny do stosunku "ND" do UE. Ale w ten
      sposób traci się wiarygodność. We współczesnym zalewie informacji zwykły
      człowiek nieufnie traktuje informacje ze strony "wściekłych" - i ma rację.
      • krzys52 Prokoscielnosc warunkiem uwiarygodnienia FiM?) 11.03.02, 06:15
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Kupiłem kiedyś jeden numer "FiM". Wyrzuciłem z obrzydzeniem. Zaznaczam, że
        > czytuję często Urbana, więc przesadnie "obrzydliwy" nie jestem. Zaglądałem
        > czasem na ich witrynę, ale kiedy wyrazili ochotę zatrudnienia Piotrowskiego
        > skasowałem zakładkę. Tendencyjność tego pisma biła w oczy. Nic więc dziwnego,
        > że mało kto traktuje je poważnie. Podobnie nie traktuję poważnie
        > informacji "Naszego Dziennika" na temat Unii Europejskiej, bo wiadomo, że oni
        > są przeciw "z założenia" i chcą "przykopać" za wszelką cenę.
        ..
        ....
        ..K.P.
        Mysle, ze cena ewentualnie przegranych spraw sadowych i odszkodowan jest
        wystarczajaca. Czyli nie za wszelka cene chca "przykopac". Ponadto nie mozna
        jednak dokopac komus o czystych rekach. Chocby bardzo sie chcialo. "Wszelka cena"
        jest wtedy osmieszenie sie i utrata jakiejkolwiek poczytnosci.
        ..
        ....
        ..I.
        Otóż stosunek "FiM" do Kościoła jest analogiczny do stosunku "ND" do UE. Ale w
        ten sposób traci się wiarygodność. We współczesnym zalewie informacji zwykły
        człowiek nieufnie traktuje informacje ze strony "wściekłych" - i ma rację.
        ..
        ....
        ..K.P.
        No dobrze, a co powiesz na takie np. "Bez Dogmatu". Istotnie rozni sie przeciez
        od "FiM". Czy "BD" zachwalane jest w kregach katolickich. Przeciez Indris, na
        dobra sprawe, nie ma takiego antyklerykalnego (badz uznanego za takie) pisma
        ktore ma szanse na pozyskanie uznania klerykalow. Nie czarujmy sie wiec, ze w
        interesie "FiM" byloby wykazanie sie prokoscielnoscia.
        Pomijam juz ten drobny szczegol, ze po prostu nie da rady - nawet gdyby bardzo
        sie chcialo.
        ..
        K.P.

• Gość: Ed Re: Niewiarygodni na własne życzenie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 20:42
        Faktycznie. Każdy ma prawo mieć własny stosunek do przekazu informacyjnego. Ale
        zasada, że o ile fakty są sprzeczne z moimi oczekiwaniami, tym gorzej dla
        faktów zalatuje już odpowiednim poziomem zindoktrynowania. W tej sytuacji za
        miecze Panowie i tępić to paskudne pogaństwo ;o)).
    • rencista Re: Fakty i Mity 07.03.02, 13:04
      Jonasz znał to środowiska od środka: sam był księdzem. Doskonale wiedział ilu
      jest tam homoseksualistów. Dla kościoła katolickiego już samo to powinno być
      powodem do wstydu. A moelstowanie i wykorzystywanie zależności słuzbowej to już
      zwykłe nadużycie. Spójrzcie tylko jak dobrze się maskują ze swoimi
      skłonnosciami. I jakie oburzenie u nich to wywołało chociarz sami o sprawie
      wiedzieli od 2,5 roku. Stąd prosty wniosek, że homoseksualizm jest tam chlebem
      powszednim. Z góry przepraszam wszystkich zjadaczy chleba
      • wild znam pewnego renciste też czyta Mity Socjalizmu!:) 07.03.02, 13:41
        i gdy wchodzi do sklepu pierdoli o globalizmie, wyzysku, i wstrętnych
        kapitalistycznych wyzyskiwaczach to TY? =tongue_out

rencista napisał(a):

> Jonasz znał to środowiska od środka: sam był księdzem. Doskonale wiedział ilu
        > jest tam homoseksualistów. Dla kościoła katolickiego już samo to powinno być
        > powodem do wstydu. A moelstowanie i wykorzystywanie zależności słuzbowej to już
        >
        > zwykłe nadużycie. Spójrzcie tylko jak dobrze się maskują ze swoimi
        > skłonnosciami. I jakie oburzenie u nich to wywołało chociarz sami o sprawie
        > wiedzieli od 2,5 roku. Stąd prosty wniosek, że homoseksualizm jest tam chlebem
        > powszednim. Z góry przepraszam wszystkich zjadaczy chleba

powiedz czy maskujesz słowem "przepraszam" swoje zoofilstwo??

• rencista Re: znam pewnego renciste też czyta Mity Socjalizmu!:) 07.03.02, 13:45
          to nie ja. Poza tym nie poruszałem spraw, o których mówiłeś tylko o książach, z
          których wielu ma coś ma sumieniu a 'głosiciele prawdy' ich współbracia wysoko
          postawieni najchętniej by wszystko zatuszowali i wyciszyli
    • Gość: mlodziak Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 15:30
      Ta afera to tylko kropla w prawdziwym oceanie. Jedna ujawniona afera moralna a
      ile jest finansowych. O tych to w ogóle się milczy tworzac z hierarchi Kościoła
      Katolickiego kaste nadludzi, których wszystko wolno i na których patrzy si
      przez palce
      • Gość: Kraken Re: Fakty i Mity IP: *.ipt.aol.com 08.03.02, 14:57
        Czy wiecie dlaczego duchownym wygala sie "tonsurke"??To proste=musza miec choc
        kawalek miejsca do calowania podczas stosunku doodbytniczego nazywanego w
        kosciele "regulacja stolca"
    • Gość: janekk Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 16:32
      Sprawa arcybiskupa P. to dopiero początek. Ze źródeł dobrze poinformowanych
      wiem, że radakcja FiM ma już materiały i dokumentacje o dewiacjach kolejnej
      wysoko postawionej postaci Kościoła Katoliskiego w Polsce. Należało się zresztą
      tego spodziewać po reakcjach, a dokładnie ich braku na wybryki arcybiskupa P. z
      P.
      • Gość: ciekawy Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 17:26
        Czy mozna juz w tej chwili uchylic rabka tajemnicy? Kto to jest?
    • Gość: leniwiec Kolejni pedofile w USA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 22:44
      Seria dymisji z wysokich stanowisk kościelnych miała ostatnio miejsce w USA:
      pedofilia, molestowanie i homoseksualizm to nie tylko polska domena. Polska
      hierarchia musi się solidnie spoarzyć zanim nauczy się eleiminować spośród
      siebie czarnych (!!??!!) owiec
    • Gość: tercet Nowa afera IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 11:41
      Szykuje się nowa afera- Drży kościół w posadach. Sam sobie to zawdzięcza.
      Ukrywa swoje grzechy i to się na nim mści
      • quickly Jaki jest postep w tej sprawie? 11.03.02, 06:54
        Czy ktos wie, czy Kosciol Rzym.-Kat. wystosowal juz oficialny komunikat w tym
        "zamieszaniu"?
        Minelo juz troche czasu i stanowisko prokuratury, kosciola i innych stron
        powinno byc dla wszystkich calkiem klarowne.

"Wild" jak cie czytam komunisto, zajadla kanalio, przypominasz mi dupowatego
        koscielnego przyglupa z wioski, ktory dorwal sie do komputera i wkurwia dookola
        ludzi...
        Daj sobie siana palancie i zamij sie czyms innym (np. swoim fiutem).
        • Gość: kat Re: Jaki jest postep w tej sprawie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 20:19
          Kosciol milczy. Moze liczy na to, ze ludzie zapomna. A tu nowe materialy zaraz
          zostana ujawnione. Najpierw przez FiM a za pol roku, moze rok przez inna gazeta
    • Gość: Nowy Re: Fakty i Mity IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.03.02, 21:01
      To jeżeli ja powiem publicznie, tak jak robi ta gazeta,
      że wszyscy Polacy to złodzieje i zboczeńcy, to mam
      prawo wyłączności na taką prawdę.
      Przecież wg tej gazety wszyscy to złodzieje, bandyci,
      zboczeńcy, itd. i cały czas w ten sposób piszą. Nikt
      przy zdrowych zmysłach nawet nie komentuje ich
      rewelacji, a tym bardziej nie powinien dochodzić
      sprawiedliwości w sądzie jeżeli poczuje się dotknięty
      ich rewelacjami.
      A może się mylę i ta gazeta pokazała jakąś osobe
      nieskazitelną.
      Nowy
      • Gość: myslicie Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 21:59
        o kolejny wsciekly. nie czytal ale ma duzo do powiedzenia
        • lech.niedzielski Re: Fakty i Mity 11.03.02, 22:01
          Gość portalu: myslicie napisał(a):

> o kolejny wsciekly. nie czytal ale ma duzo do powiedzenia

Nie przejmuj się. Nowy to znany debil z okolic Torunia. Nikt go nie traktuje
          poważnie.

• sceptyk nic.nic powiedzial co wiedzial (n/t) 15.03.02, 22:30
    • kpina Re: Fakty i Mity 12.03.02, 23:17
      Jedna z niewielu gazet, gdzie jest więcej faktów niż mitów
    • Gość: misio Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 00:05
      Polecam Rzepę z 12 marca
      Artykuł o pedofilach w innych państwach i niepokojąco dużej ilości chorych na
      AIDS w USA- 8 razy więcej niż w społeczeństwie- to po prostu zdegenerowana
      klasa ludzi- i oni chcą uczyć innych i minią się pośrednikami między Bogiem a
      ludźmi. brrrrrr
    • Gość: master Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 18:08
      Rzepa podjęła temat nadużyć u salezjanów. Dobrze się stało. Trzeba wyplenić
      zarazę spośród kleru
    • Gość: teodor Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 20:27
      Najważniejsze, ze zaczeto ujawniac afery koscielne. wkrotce poleca glowy i za
      kilkanasice lat sytuacja sie wykrystalizuje. ludzie zrozumieja, ze kosciok
      katolicki to byla kupa pedofili, homoseksualistow, materialistow lecacych na
      szmal i garstaka naiwnych wierzacych w swoje powolanie ksiezy
    • pawelkol Re: Fakty i Mity 14.03.02, 19:58
      afera za aferą. przecież oni tylko pija, molestują i robią machloje finansowe
    • Gość: meander Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 22:23
      Niestety w tak religijnym kraju jak nasze powiedzenie złego słowa na czarnych,
      nawet jeśli prawdziwe, traktowane jest jak obraza swiętosci- mam nadzieje ze
      jeszcze za mojego zycia to sie zmieni
    • pawelkol Re: Fakty i Mity 16.03.02, 19:53
      Dziwna sprawa: w żadnych dziesiejszych wiadomościach nie było nic o księżach
      homoseksualistach (praktykujących rzecz jasna), pedofilach w sutannach i ich
      przekretach finansowych- może dzisiaj jest jakieś święto o którym nie wiem-
      "Dzień odpoczynku od niecnych praktyk"? czy co
    • Gość: pterodak Abp Paetz jest niewinny IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 22:49
      W końcu wszystko wiadomo. Abp Paetz jest niewinny co jasno wynika z jego
      oświdczenia. Tych kilkudziesięciu kleryków kłamało a ci którzy pojechali na
      studia do Włoch wcale nie są homoseksualistami i nie dawali Paetzowi mieszac
      jajek. Jak w ogole ktokolwiek mogl w to wierzyc?!?!?!?!
      • janekkos Re: Abp Paetz jest niewinny 19.03.02, 19:47
        Jak ci ludzie mogli oskarzyc tak krysztalowa postac a co najwazniejsze tak
        zasluzona dla kultury
        • Gość: kleryk Re: Abp Paetz jest niewinny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 20:19
          Bardzo zalujemy ze tak brzydko oskarzylismy tak krysztalowego czlowieka,lezymy
          teraz krzyzem i zalujemy a takze biczujemy sie rozpaczajac a nadzoruje to Julo
          niestety to biczowanie sprawia nam coraz wieksza przyjemnosc wiec chyba
          jestesmy masochistami oooooo!?!
          • Gość: dziubek Re: Abp Paetz jest niewinny IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 19:57
            Zeby odpupic sorry odkupic swoje winy za niesluszne posadzenie tak godnego i
            zaiste sprawiedliwego czlowieka ofiaruje sto czerwnych par majtek dla
            poznanskiego Caritasu
    • janekkos Re: Fakty i Mity 19.03.02, 21:13
      Wszystko wskazuje na to, że byc może abp P. był również uchem i okiem
      komunistycznego wywiadu w Watykanie- szykuje się niezła hryja
    • Gość: peron Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 20:09
      Krolestwo za wskazanie ksiedza, ktory nie jest pedofilem, homoseksulaista,
      chciwcem na pieniadze lub alkoholikiem.
      Na poczatku chcialem ofiarowac konia z rzedem ale przestraszylem sie, ze ktos
      moglby blednie zinterpretowac moje slowa i zrobic z mojej odbytnicy gwiezdne
      wrota
    • pawelkol Re: Fakty i Mity 22.03.02, 21:59
      Jeszcze tylko krotka chwila
      i nie bedzie pedofila
      Jeszcze tylko chwila mała
      nie uswiadczysz już pedała
    • Gość: literat Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 20:45
      Fakty i Mity zamierzają utworzyć partię polityczną. Nie wróżę im zbyt dużej
      polularności i możliwościa działania ale dobrze robią pietnując złodziejstwo i
      zboczenia duchowieństwa
    • Gość: manike Re: Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 20:25
      Najważniejsza jest niezależna prasa
      wiadomość z ostatniej chwili na stronach Faktów i Mitów:
      faktyimity.vline.pl jest ogłoszenie o tworzeniu nowej partii Racja
      Co racja to racja- tylko czekać na realistyczny program
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka