Dodaj do ulubionych

UPR to szwindel.

IP: *.chello.pl 12.06.04, 11:53
Paru nieudaczników próbuje robić w konia wyborców posługując się zbitką
pojęć, których zresztą sami do końca nie rozumieją.
Ale w galopie do koryta są b. szybcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szczery Re: UPR to szwindel. IP: *.chello.pl 14.06.04, 09:10
      Gość portalu: Szczery napisał(a):

> Paru nieudaczników próbuje robić w konia wyborców posługując się zbitką
      > pojęć, których zresztą sami do końca nie rozumieją.
      > Ale w galopie do koryta są b. szybcy.

A nie mówiłem szczerze przed wyborami ?!

• xiazeluka Fajnie Ci się gada sam ze sobą, pajacu? /nt 14.06.04, 09:35
        • Gość: Szczery Oczywiście, przygłupiasty bankrucie z kanapy ! IP: *.chello.pl 14.06.04, 09:39
          Ja nie podszywam się jak ty, niezdrowo podniecony przekręciku z kanpy
          (właściwie: kanapki. Kanapki ?) o nazwie UPR !
          • xiazeluka To więcej nie przeszkadzam, socjopato... 14.06.04, 09:44
            ...tym bardziej, że masz problemy z konstruowaniem zdań.
            • Gość: Szczery Członkowie UPR przechodzą do SAMOOBRONY ?! IP: *.chello.pl 14.06.04, 09:57
              Po tragicznie przerżniętych wyborach większość członków Unii Polityki Realnej
              postanowiła przejść do SAMOOBRONY.
              Jeżeli tylko Przewodniczący Lepper ich przyjmie to z przynależnym im zapałem
              będą teraz głosić i propagować idee ich Przewodniczącego.
              Nowego Przewodniczącego.
              • Gość: Obiektywny Re: Członkowie UPR przechodzą do SAMOOBRONY ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:27

> Po tragicznie przerżniętych wyborach większość członków Unii Polityki Realnej
                > postanowiła przejść do SAMOOBRONY.
                > Jeżeli tylko Przewodniczący Lepper ich przyjmie to z przynależnym im zapałem
                > będą teraz głosić i propagować idee ich Przewodniczącego.
                > Nowego Przewodniczącego.

Swój do swego po swoje.
              • niezlomny.prawicowiec [...] 14.06.04, 15:46
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • panidanka Re: Fajnie Ci się gada sam ze sobą, pajacu? 14.06.04, 12:44
          i taki to koniec "czystej" logiki "czystego" mózgu nieskażonej pracą innych
          organów ciała i innych części mózgu

nie ukrywam, że cieszy mnie taki koniec "czystej" logiki xiecialuki

danka
          • Gość: Obiektywny UPR - przegrani hucpaiarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:48
            Pani Danusiu !
            Czy była by Pani łaskawa się podmyć ?
            Higiena przede wszystkim.

Polecam mydło. Szare.
            • panidanka Re: zmiana kwalifikacji 14.06.04, 15:25
              z "czystej" logiki na wygodnictwo umysłowe
              a na taką dolegliwosć charakteru to nie tylko mydło, ale i nawet szara masa nie
              pomoże

danka
          • xiazeluka Pogłoski o mojej śmierci są przesadzone 14.06.04, 12:54
            ...Pani judenatko. Jeszcze musi nieco Pani poczekać. Czas oczekwiania
            sugerowałbym wypełnic sobie wyczyszczeniem kuchenki - strasznie się lepi po
            tym, jak udało się Pani wczoraj przypalić lody wanilione.
          • Gość: Obiektywny Re: UPR to szwindel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:08
            Idea połączenia UPR z Samoobroną wydaje się ze wszech miar jak najbardziej
            słuszna.
            Razem utworzą znakomity kabaret, a tandem Wojtera-Lepper nie jednego rozśmieszy.
            Alles Gute !!!
            • niezlomny.prawicowiec [...] 14.06.04, 13:35
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mikron do Panidanki IP: *.desy.de 14.06.04, 13:35
            Panidanko,

a dlaczego to cieszy Pania przegrana "czystej logiki"?
            Przeciez to oznacza zwyciestwo nieczystej logiki albo czystej nielogiki.
            A to chyba nie wrozy nic dobrego, bo rzeczywistosc w jakiej przyszlo nam zycie
            pedzic rzadzi sie logika. Jedna i jedyna, i to ze luka ja akurat rozumie, nie
            oznacza to, ze ona jest "jego". Moze sie Pani cieszyc, ze luce np. jest smutno,
            ze rozsadek przegrywa, ale to tez nieladnie. W sumie jak sie zastanowic to
            w ogole nieladnie.
            Zwyciestwo nielogiki oznacza np. ze bedzie sie finansowalo tych, ktorzy nie
            budzetu w zaden sposob nie zasila, z pieniedzy tych, ktorzy budzet zasilaja.
            Oznacza to tez, ze bedzie sie promowalo postawy antyrodzinne, dziwiac sie
            pozniej, ze spoleczenstwa sie starzeja i nie ma kto placic na swiadczenia dla
            emerytow. Oznacza to rowniez, ze za pieniadze katolika bedzie sie sponsorowac
            antykatolickie ruchy, a za podatek pobrany od lewicowca -wojujacego ateisty
            bedzie sie dofinansowac Katolicki Uniwersytet Lubelski.
            Lista takich nielogicznych, a typowych dla czerwonych, pomyslow jest dluga.
            Naprawde sie to Pani podoba?

-mikron
            • panidanka Re: do mikrona 14.06.04, 15:29
              Gość portalu: mikron napisał(a):

> Panidanko,
              >
              > a dlaczego to cieszy Pania przegrana "czystej logiki"?

z bardzo prostej nie tylko logiki,ale i wiedzy, że człowiek to nie
              tylko "czysta" logika ale i "nieczyste" ciało

danka
              • niezlomny.prawicowiec Re: do mikrona 14.06.04, 15:42
                Danka spadaj na pysk bolszewiczko !
                Ja sie nie podobo to wyp.... do Moskwy !!!!
                • Gość: mikron Re: do mikrona IP: *.desy.de 14.06.04, 15:59
                  > Danka spadaj na pysk bolszewiczko !
                  > Ja sie nie podobo to wyp.... do Moskwy !!!!

kolego, ja tu sobie z Paniadanka probuje rozmawiac.
                  Moglbys sie nie wtracac ze swoim wulgarnym belkotem?

-mikron

• Gość: mikron Re: do mikrona IP: *.desy.de 14.06.04, 15:55
                > z bardzo prostej nie tylko logiki,ale i wiedzy, że człowiek to nie
                > tylko "czysta" logika ale i "nieczyste" ciało
                >
                W kwestii formalnej: czlowiek w ogole nie jest logika.
                Domyslam sie jednak, ze ta niechlujana wypowiedzia chciala mnie Pani zapoznac z
                teza: "czlowiek kieruje sie w swoim zyciu nie tylko logika, ale i sercem".
                Niestety nie rozumiem, jak ta teza powinna byc aplikowana w kontekscie wyborow
                politycznych, ktore przelozyc sie maja na racjonalne (logiczne) dzialania.

-mikron
                • panidanka Re: do mikrona 14.06.04, 19:50

> W kwestii formalnej: czlowiek w ogole nie jest logika.
                  > Domyslam sie jednak, ze ta niechlujana wypowiedzia chciala mnie Pani zapoznac
                  z
                  >
                  > teza: "czlowiek kieruje sie w swoim zyciu nie tylko logika, ale i sercem".
                  > Niestety nie rozumiem, jak ta teza powinna byc aplikowana w kontekscie
                  wyborow
                  > politycznych, ktore przelozyc sie maja na racjonalne (logiczne) dzialania.
                  >
                  > -mikron

mikronie
                  przede wszystkim dziękuję ci za interwencję (logiki?) w sprawie "niezłomnego
                  nie prawego" przynajmniej w zachowaniu
                  i to jest właśnie między innymi i to czym powinien kierować się także wyborca
                  ja jestem także i fanką logiki
                  a ze logikę pojmuję szerzej niż wszystkie naukowe określenia to sprawa mojego
                  podejścia do nauki i humanizmu
                  po prostu oddzielam miejsca, które są zarezerwowane TYLKO dla logiki od miejsc,
                  gdzie sama logika szkodzi humanizmowi
                  może się mylę, ale spróbuj mi logicznie uzasadnić potrzebę istnienia sztuki a
                  nie komercji przynoszącej konkretny dochód
                  sa jeszcze inne dziedziny gdzie logika humanizmu powinna być stawiana ponad
                  logike matematycznych wyliczeń ekonomicznych
                  i wyborca w tym przypadku nie musi mieć takiego samego podejścia co wybierany
                  zimny i logicznie matematyczny polityk

danka
                  • Gość: mikron Re: do mikrona IP: *.adsl.hansenet.de 14.06.04, 22:11
                    Panidanko,

Pani odpowiedz jest bardzo wielowatkowa i moglaby zapewne zaowocowac kilkoma
                    innymi dyskusjami, wolalbym jednak nie tracic z oczu tego,
                    od czego nasza rozmowa sie zaczela: otoz radosc sprawil Pani fakt,
                    ze logika dostala w skore.
                    Kontekst tej wypowiedzi byl taki, ze kleska logiki (slusznie) utozsamiana byla
                    z kleska UPR.
                    Wzbudzilo to moja ciekawosc, bo kto madry cieszyc sie moze z triumfu glupoty?

Nie probuje zaprzeczac oczywistym faktom, jak istnienie sfer zycia, ktore
                    z zimna logika nie maja wiele wspolnego. Budowa panstwa, podobnie jak
                    autostrady lub samolotu, opierac sie powinno przede wszystkim na mocnych
                    fundamentach. Wsiadajac na poklad jeta ma Pani zapewne nadzieje, ze konstruktor
                    prezentowal raczej logicznie nastawionie do swojej pracy, mniej poetyckie.
                    Dlaczego nie chce Pani tego samego od polityka?

-mikron
                    • panidanka Re: do mikrona 15.06.04, 09:36

> Wsiadajac na poklad jeta ma Pani zapewne nadzieje, ze konstruktor
                      >
                      > prezentowal raczej logicznie nastawionie do swojej pracy, mniej poetyckie.
                      > Dlaczego nie chce Pani tego samego od polityka?
                      >
                      > -mikron

mikronie
                      nie wiem czy jest tobie wiadome, że z racji wykonywanego zawodu dokładnie umiem
                      rożróżnić pomiędzy logiką konstruktora jeta a logiką polityka i zapewniam cię,
                      że są to całkiem różne logiki
                      i w tym wątku nie bez zastanowienia ucieszyła mnie klęska "czystej" logiki luki
                      i UPR a nie sama logika konstruktora opierającego się na prawach fizyki i
                      obliczeniach matematycznych potrzebnych do budowy bezpiecznego jeta

czy jest jeszcze coś do wyjaśnienia w tej kwestii?

danka
                      • Gość: mikron Re: do mikrona IP: *.desy.de 15.06.04, 11:02
                        Panidanko,

> nie wiem czy jest tobie wiadome, że z racji wykonywanego
                        > zawodu

nie jest mi wiadome.

> dokładnie umiem
                        > rożróżnić pomiędzy logiką konstruktora jeta a logiką
                        > polityka i zapewniam cię, że są to całkiem różne logiki

rozumiem, ze Pani zapewnienie musi mi zastapic w tym wypadku argumentacje.

> i w tym wątku nie bez zastanowienia ucieszyła mnie klęska
                        > "czystej" logiki luki i UPR a nie sama logika konstruktora opierającego się
                        > na prawach fizyki i obliczeniach matematycznych potrzebnych do budowy
                        > bezpiecznego jeta

to dobrze. Ciagle wprawdzie nie jest dla mnie jasne, dlaczego kleska logiki
                        w polityce (ktora oznacza, ze grozi nam pedzenie zywota w nielogicznie
                        zbudowanym panstwie) Pania cieszy ale rozumiem, ze jest to tajemnica, ktora ma
                        dodawac zyciu piekna.

Moze byc.

> czy jest jeszcze coś do wyjaśnienia w tej kwestii?

nie, juz nic.
                        Pozdrawiam wiec tylko,

-mikron.

• panidanka Re: do mikrona 15.06.04, 11:17
                          mikronie

dziękuję za miłą pogawędkę i dodam jedynie, że na szczęście są politycy co nie
                          tylko "czystą" logiką żyją przez 24 godz/dobę i po wyjściu z politycznego
                          gabinetu potrafią przez resztę godzin doby dostrzegać nielogiczne piękno
                          Artysty, który przecież też musi z czegoś żyć, aby to piękno wokół nas
                          tworzyć smile

pozdrawiam
                          danka
                          • kapitalizm Re: do mikrona 15.06.04, 18:41
                            panidanko,
                            a dlaczego to artysta mialby byc nielogiczny?
                            sama napisalas, ze artysta musi zyc, placic swoje rachunki "logicznymi"
                            pieniedzmi itd.,
                            nie ma co sie obrazac na logike,
                            logika jest piekna (naprawde),
                            a piekno jest bardzo logiczne (zawsze)
                            pzdr.
                      • kpt.ziobro Re: do mikrona 17.06.04, 13:42
                        panidanka napisała:

> Gość portalu: mikron napisał(a):
                        >
                        > > Wsiadajac na poklad jeta ma Pani zapewne nadzieje, ze konstruktor
                        > >
                        > > prezentowal raczej logicznie nastawionie do swojej pracy, mniej poetyckie.
                        > > Dlaczego nie chce Pani tego samego od polityka?
                        > >
                        > > -mikron
                        >
                        > mikronie
                        > nie wiem czy jest tobie wiadome, że z racji wykonywanego zawodu dokładnie
                        umiem
                        >
                        > rożróżnić pomiędzy logiką konstruktora jeta a logiką polityka i zapewniam
                        cię,
                        > że są to całkiem różne logiki
                        > i w tym wątku nie bez zastanowienia ucieszyła mnie klęska "czystej" logiki
                        luki
                        >
                        > i UPR a nie sama logika konstruktora opierającego się na prawach fizyki i
                        > obliczeniach matematycznych potrzebnych do budowy bezpiecznego jeta
                        >
                        > czy jest jeszcze coś do wyjaśnienia w tej kwestii?
                        >
                        > danka
                        Me frea doru ?
                  • Gość: Szczery Ale chociaż są śmieszni. IP: *.chello.pl 15.06.04, 16:25
    • Gość: Krzys52 Czy uwazasz, ze mozna juz spuscic po U*R wode? IP: *.proxy.aol.com 14.06.04, 15:53
      no to ruuuu!
      • Gość: Szczery Re: Czy uwazasz, ze mozna juz spuscic po U*R wode IP: *.chello.pl 14.06.04, 18:19
        Zdecydowanie - TAK !
    • Gość: avatar Re: UPR to szwindel. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 21:26
      Nie znosze UPR! Juz nie wiem co gorsze: Kosciol czy UPR wink
      • Gość: ! Re: UPR to szwindel. IP: *.chello.pl 15.06.04, 08:42
        Hucpa na 100 fajerek.
        • Gość: pinochet Re: UPR to szwindel. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.06.04, 10:24
          PIERD*LCIE SIĘ WY ZASRANE UBECKIE ŚWINIE !
          WY, KURWY ESELDOWSKIE, ESDEPEELOWSKIE I INNE PIERD*LONE UWOLSKIE SZMATY !
          JESZCZE BĘDZIE REWOLUCJA ! I WSZYSTKICH PIER*OLONYCH SOCJALISTÓW POWYWIESZAMY
          NA LATARNIACH ! BĘDZIECIE KUR*Y DYNDAĆ I WTEDY BĘDZIECIE RECHOTAĆ !
          ŻEBY WAS COŚ PIERD*LNĘŁO W TEJ CHWILI !
          • niezlomny.prawicowiec Re: UPR to szwindel. 15.06.04, 10:41
            Gość portalu: pinochet napisał(a):

> PIERD*LCIE SIĘ WY ZASRANE UBECKIE ŚWINIE !
            > WY, KURWY ESELDOWSKIE, ESDEPEELOWSKIE I INNE PIERD*LONE UWOLSKIE SZMATY !
            > JESZCZE BĘDZIE REWOLUCJA ! I WSZYSTKICH PIER*OLONYCH SOCJALISTÓW POWYWIESZAMY
            > NA LATARNIACH ! BĘDZIECIE KUR*Y DYNDAĆ I WTEDY BĘDZIECIE RECHOTAĆ !
            > ŻEBY WAS COŚ PIERD*LNĘŁO W TEJ CHWILI !

Śwente, słowa śwente !!!!!!
    • wielki_czarownik A może jakieś konkrety? /nt 15.06.04, 19:14

• Gość: Janka Szwindel na 100 fajerek ! IP: *.chello.pl 16.06.04, 10:13
        • Gość: Kaczkowski Z. Re: Szwindel na 100 fajerek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:19
          Gnojki się napaliły jak szczerbaty na suchary !
    • Gość: S. Baca Pieski, kundle różnej maści i koniunkturaliści IP: 62.181.161.* 16.06.04, 17:25
      wieszczą już od lat rozpad UPR, bo partia ta uzyskuje, co tu mówić, niskie
      wyniki w wyborach (fakt, że nie potrafi sprzedać bardzo dobrych pomysłów, a
      Korwin kojarzony jest nierzadko jako dziwak, ale to inna kwestia), i perspektyw
      na objęcie władzy póki co nie ma. Więc skoro nie ma stołków, to jak partia może
      istnieć?!? Niemożliwe do pojęcia, prawda?

Ale musicie się rozczarować, niestety. Konserwatywny liberalizm to nie
      jest "liberalizm" w wydaniu UW, że określają się jako liberałowie, a głosują za
      kasą dla partii politycznych z kieszeni podatnika. Konserwatywny liberalizm to
      ZASADY, których się nie sprzedaje. Do UPR nie należałem i nie należę, ale życzę
      im jak najlepiej, bo naprawdę nie widać w tym kraju, poza częścią PO, odtrutki
      na recydywę komuny, która chowa się w płaszczyk "europejskości" żeby jeszcze
      bardziej ograniczyć wolność gospodarczą i utrwalić dyktaturę biurokracji.
      • Gość: Marek UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.chello.pl 17.06.04, 08:10
        S.Baca ma rację uważając, iż:

Najgorsza kiła to UPR !
        • Gość: Marczak Re: UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:22
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> S.Baca ma rację uważając, iż:
          >
          > Najgorsza kiła to UPR !

Baca ma rację.
          • Gość: tami Re: UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.lodz.mm.pl 18.06.04, 14:27
            A jednak boicie się tego UPR-u!
            • Gość: Puchatek Re: UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.crowley.pl 18.06.04, 14:41
              Wielki Czarownik napisał - Puchatek odpowiada:

"Socjalizm albo śmierć!"
              FIDEL CASTRO

Co za różnica?
              PUCHATEK

• Gość: Szczery Re: UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.chello.pl 19.06.04, 07:59
                Nie przesadzajmy z tym zagrożeniem Polski przez syfiasty UPR. Kurewki
                typu "pollak" nie są w stanie cokolwiek zrobić.
                • Gość: Mariusz Re: UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 12:05

> Nie przesadzajmy z tym zagrożeniem Polski przez syfiasty UPR. Kurewki
                  > typu "pollak" nie są w stanie cokolwiek zrobić.

Masz rację. "pollak" to szmata.
    • Gość: Adam M. Gdyby nie LPR to mielibyśmy samych Geremków! IP: 62.93.43.* 19.06.04, 17:13
      Gdyby nie LPR to mielibyśmy w europarlamencie samych Geremków!
      Czy na pewno o to chodziło tym durniom, ktorzy nie poszli do wyborów?
      • Gość: Szczery Re: UPR syfem i pośmiewiskiem Polski ! IP: *.chello.pl 19.06.04, 17:46
        I to byłoby na tyle.

PS

pollak !!! cooooo ?!!!!! ty kurwoooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka