16.03.12, 20:23
że ten kometa przelatuje przez słońce jak przez masełko
www.spaceweather.com/images2012/15mar12/cometdeleted.gif?PHPSESSID=sic0527a6p86l4r25snr0gj8u5
Obserwuj wątek
    • perli to, 16.03.12, 20:56
      nie żadna kometa, tylko perlkina bez stanika, iale w spodniach dżynsowych, przez słońce to pomyka
      • pro100 Re: to, 16.03.12, 21:43
        perli napisała:

> nie żadna kometa, tylko perlkina bez stanika, iale w spodniach dżynsowych, prze
        > z słońce to pomyka
        >
        >
        na mój prosty rozum to oweż słońce nie powinno być tak łatwo przenikalne. w końcu twór magneto-elektryczny z podgrzewaczem syntezującym masa zarypiasta i takaż grawitacja, a tu masz - trzask i centralnie się przebija przez zupę jonową.
        • perli co, 16.03.12, 21:55
          Ty to maleństwo nie ma grawitacji, takiej jak ma stanik
          • pro100 Re: co, 16.03.12, 22:26
            perli napisała:

> Ty to maleństwo nie ma grawitacji, takiej jak ma stanik
            >
            >
            teoria bąka wskazuje że co jakiś czas (kilkadziesiąt milionów lat lat) cały układ galaktyki dostaje kopa (z samego centra galaktycznego) po czym znowu sobie wszystko spowalnia, energia się rozprasza i tak da capo al fine. problema tylko taka że z lądowych nie przeżywa nic co ma wiecej jak 10 kg (zgrubnie oceniając). siem odchudzać czy przeflancować do wody - oto jest pytanie?
            ps w ciągu ostatnich 100 lat doba wydłużyła się o minutę
            • perli Re: co, 16.03.12, 23:03
              Anty, zlituj się, ja głupia jestem, tylko pogadać chcę
              • pro100 Re: co, 17.03.12, 05:03
                perli napisała:

> Anty, zlituj się, ja głupia jestem, tylko pogadać chcę
                >
                >
                nie pękaj, to jak dziecięcy bączek, podkręcisz to stopniowo zwalnia, co jakiś czas trzeba mu dodać obrotów żeby nie stanął i się nie przewrócił.

a koncepcja stanika jako urządzenia antygrawitacyjnego i owszem - battleship galactika o napędzie stanikowym - brzmi groźnie.
                • kalllka Re: co cs 17.03.12, 12:00
                  Stanik skupieniu umyka bo bez predkosci wyznaczonej przez grawitacje
                  w tym samym czasie zas do zbiornika ciezka woda plum
                  • pro100 boliłód tego nie kupi 17.03.12, 19:29
                    kalllka napisała:

> Stanik skupieniu umyka bo bez predkosci wyznaczonej przez grawitacje
                    > w tym samym czasie zas do zbiornika ciezka woda plum

ale choliłód kto wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka