Dodaj do ulubionych

Edmund Klich nadaje

18.04.12, 11:21
Wydał książkę "Moja czarna skrzynka" i ją promuje. Tu i tam daje wywiady.

www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywiady/kontrwywiad/news-edmund-klich-premier-powiedzial-mi-zapomnielismy-o,nId,597946
wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Edmund-Klich-ujawnia-nowe-fakty-o-Smolensku,wid,14417332,wiadomosc.html?ticaid=1e4b2
Wiarygodny to on nie jest. Ale moją uwagę wzbudziła taka kwestia:

Cytat
W pewnym momencie wystąpiłem o paszport dyplomatyczny. Obawiałem się, że podrzucą mi narkotyki do pokoju w hotelu czy walizki na lotnisku.

Tekst linka

Czy w ogóle jest możliwe, że akredytowany* przedstawiciel Polski przy wojskowo-cywilnej komisji rosyjskiej badającej przyczyny katastrofy w Smoleńsku nie miał w Rosji statusu dyplomaty i przebywał tam na prywatnym paszporcie?

• jaceq Re: Edmund Klich nadaje 18.04.12, 14:33
      oleg3 napisał:

> Wydał książkę "Moja czarna skrzynka" i ją promuje.

Cóż począć, growing bussiness. Widać postanowił się podłączyć.
    • manny-jestem Wiarygodnosc Klicha 18.04.12, 16:35
      jest watpliwa, ale zakladajac ze mowi prawde, wyglada ze naciski byly. Tylko nie calkiem tam gdzie sie ich doszukuje:

Ma pan swoje prywatne przypuszczenia dotyczące tego, co działo się w centrum dowodzenia w Moskwie, kim był tajemniczy generał i dlaczego padła komenda, by sprowadzać tupolewa?

- Obraz, który mi się wyłonił z całości był taki, że Plusnin, osoba najważniejsza na wieży, nie chciał, by samolot wykonał próbne podejście, szukał zapasowego lotniska. Miał pełną świadomość ryzyka związanego z ewentualną próbą lądowania. Niestety nie miał w tym zakresie żadnego wsparcia. Były naciski, by zezwolić na próbne podejście do wysokości decyzji bez żadnych dyskusji. Ta decyzja była całkowicie irracjonalna.
      Nie udało mi się ustalić kim była osoba w Moskwie, która odpowiadała za naciski.
      Pewnych rozmów nie uzyskamy, bo nie były rejestrowane, odbywały się przez komórkę lub za pośrednictwem telefonów, które nie były rejestrowanePłk Edmund Klich
      Nie udało mi się ustalić kim była osoba, która odpowiadała za naciski. Pewnych rozmów nie uzyskamy, bo nie były rejestrowane, odbywały się przez komórkę lub za pośrednictwem telefonów, które nie były rejestrowane lub nie udostępniono nam tego kanału.
      • gini Re: Wiarygodnosc Klicha 18.04.12, 19:13
        Tutaj akurat mowi prawde, bo to widac w rozmowach kontrolerow .
        Ciekawa jestem jego ksiazki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka