cepekolodziej 19.05.12, 23:41 Oglądałem wywiad z Brzezińskim. 84 lata. I absolutna sprawność umysłu. Powtarzam się teraz. Ale nadal nie mogę odżałować, że to nie on został pierwszym po komunie prezydentem RP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.com.pl Pierwszym po Jaruzelskim? 20.05.12, 05:37 A gdyby zostal, to co? Czy piastujac ten urzad nie stanalby w sytuacji, przeciez nie do pozazdroszczenia, w jakiej znalazl sie Szewardnadze? Przyznam, ze nie glosowalem w pierwszych bezposrednich wyborach prezydenckich. Jakos nikt mnie nie zdolal do siebie przekonac. Walesiak obrazal moje uczucia estetyczne, Mazowiecki byl labilnym slabeuszem, a o X-manie nawet nie chce mi sie klecic wypowiedzi. Przyznaje, ze mylilem sie sadzac wtedy, ze na historyczne rozstrzygniecia w kwestii formy nowego panstwa polskiego jest za wczesnie, bo oto prowizorka z nadania pana nadredaktora, tzw. III RP trwa juz prawie cwiercwiecze i nie mysli ewoluowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.courvoisier Re: Pierwszym po Jaruzelskim? 20.05.12, 05:51 jak sie okazuje dzis, X-man byl wtedy najlepszym wyborem Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Pierwszym po Jaruzelskim? 20.05.12, 08:01 Zgadza się, można go było po miesiącu - dwu, usunąć, i zacząć kompletnie nowe rozdanie, już bez Okrągłego S., i tych tam połowicznych czy ćwierciacznych ustaleń. Nadałby się tylko na tzw. zająca. Odpowiedz Link Zgłoś