wikul 26.06.12, 15:08 ... z głowy nie spadł. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12015499,Sad_zlagodzil_wyrok_dla_ksiedza_za_molestowanie_seksualne.html?lokale=wroclaw Brak słów na takie sądowe sqrwysyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikrat Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 26.06.12, 15:30 To Ty, Wikul, nie wiesz, ze z ksiedzem to nie grzech a z lekarzem to zdrowo?! Rzeszow,, Lublin, Bialystok - sciana wschodnia i tak cud, ze uznali za winnego. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 26.06.12, 15:55 pikrat napisał: > To Ty, Wikul, nie wiesz, ze z ksiedzem to nie grzech a z lekarzem to zdrowo?! no popacz pan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 26.06.12, 15:35 wikul napisał: > Brak słów na takie sądowe sqrwysyństwo. ale gdyby go sąd skazał na karę śmierci, to byś ten są wychwalał pod niebiosa! Widocznie sąd dopatrzył się okoliczności łagodzących. Z wyrokami prawomocnymi podobno się nie dyskutuje. Dla mnie to dziwne, że zmieniono kodeks na rzecz pedofili.... jak może molestowanie się przedawnić! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 26.06.12, 16:14 a000000 napisała: > wikul napisał: > > > Brak słów na takie sądowe sqrwysyństwo. > > ale gdyby go sąd skazał na karę śmierci, to byś ten są wychwalał pod niebiosa! Nie kpij, wystarczy żeby utrzymał w mocy wyrok pierwszej instancji a nie szukał takiej zmiany kwalifikacji zeby zarzuty przedawnić. > Widocznie sąd dopatrzył się okoliczności łagodzących. Z wyrokami prawomocnymi p > odobno się nie dyskutuje. Jakie w tym wypadku mogą być okoliczności łagodzące ? Ja widzę same obciążające. O ile pamiętam (bez pewności) twierdziłaś kiedyś żeby poczekać na uprawomocnienie wyroku. > Dla mnie to dziwne, że zmieniono kodeks na rzecz pedofili.... jak może molestow > anie się przedawnić! To nie kodeks zmienili, to sąd zmienił kwalifikacje czynu na naruszenie cielesnosci żeby można było przedawnić. I to jest ta okoliczność która mnie najbardziej wzburzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 27.06.12, 11:47 wikul napisał: > O ile pamiętam (bez pewności) twierdziłaś kiedyś żeby poczekać na uprawomocnien > ie wyroku. Ja też pewności nie mam, czy to chodziło o TEGO księdza, który po szosach na motocyklu uwija. Ale jak widać - sprawa jeszcze się w sądzie tłucze.... może prokurator sięgnie po kasację? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 27.06.12, 11:51 wikul napisał: > Nie kpij, wystarczy żeby utrzymał w mocy wyrok pierwszej instancji a nie szuka > ł takiej zmiany kwalifikacji zeby zarzuty przedawnić. nie znamy szczegółów. Może te trzy pannice kręciły w zeznaniach... może podrywały.... z tym to różnie bywa - jako facet powinieneś to wiedzieć. Sąd sprawę dogłębnie poznał i nabrał jakiegoś przekonania... i zadecydował co następuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 27.06.12, 16:21 a000000 napisała: > nie znamy szczegółów. Może te trzy pannice kręciły w zeznaniach... może podryw > ały.... z tym to różnie bywa - jako facet powinieneś to wiedzieć. Sąd sprawę do > głębnie poznał i nabrał jakiegoś przekonania... i zadecydował co następuje... Ano nie znamy, ale nawet z tego co znamy wyłania sie obraz satyra w sutannie. A wyrok sadu I instancji ? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 27.06.12, 19:49 wikul napisał: >A wyrok sadu I instancji ? druga instancja kasuje pierwszą. Kasacja kasuje drugą. Na razie mamy wyrok drugiej instancji. Która ukarała za jedną wcale-nie-taką-znawu-małolatę. Wikulcu, w sąsiedztwie mieszkała 14-latka... głowę dałbyś sobie uciąć, że to już dorosła pannica, która bagaż doświadczeń ma za sobą (i chyba miała)... gdyby TAKA oskarżała - sąd pewnie byłby wielce ostrożny... Może sąd ZOBACZYŁ oskarżycielki i głupio się sądowi zrobiło? ale co prawda to prawda.... satyr ci on.... mało ma pełnoletnich bab? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 27.06.12, 20:13 a000000 napisała: > ale co prawda to prawda.... satyr ci on.... mało ma pełnoletnich bab? No nie, wyobrażasz sobie pełnoletnią babę, którą rajcuje taki motór? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 28.06.12, 09:43 off_nick napisała: > No nie, wyobrażasz sobie pełnoletnią babę, którą rajcuje taki motór? czy ja wiem? różne są zboczenia... może i która z motórem??? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 28.06.12, 00:24 a000000 napisała: > wikul napisał: > > >A wyrok sadu I instancji ? > > druga instancja kasuje pierwszą. Kasacja kasuje drugą. Wiem o tym, tylko ten sąd musiał dokładnie zbadać zarzuty orzekając o winie i bezwzględnej odsiadce. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 28.06.12, 09:44 wikul napisał: >tylko ten sąd musiał dokładnie zbadać zarzuty zaprawdę, powiadam Ci... wielka jest Twa wiara w sumienność sądów polskich.... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak sąd zadbał o księdza molestanta by wlos m 28.06.12, 15:39 a000000 napisała: > zaprawdę, powiadam Ci... wielka jest Twa wiara w sumienność sądów polskich.... Gdyby tak było nie zakładał bym takich wątków. Sądy są różne i różne dziwne wydają wyroki. Jeżeli sady na siłę przekwalifikowywują czyny żeby uwolnić od winy czy obniżyć wyrok, to budzą moja irytację. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq A potem się dziwią, 26.06.12, 16:47 że kuria tonie w długach, bo wszystko poszło na najlepszych adwokatów, a może i na łapówkę dla sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: A potem się dziwią, 26.06.12, 18:06 jaceq napisał: > że kuria tonie w długach, bo wszystko poszło na najlepszych adwokatów, a może i > na łapówkę dla sądu. > > *No wiec teraz sam rozumiesz, ze niezbedny jest odpis znacznie wyzszy niz 0,3% Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Bo w jego przypadku jeden wlos mniej to duzo :O) 26.06.12, 18:14 - co niewatpliwie dostrzegl byl sad. Sad ma prawo korygowac wyrok i to niekoniecznie jest sku...synstwem. Jest jednakze sku...synstwem gdy w takim przypadku sad utajnia uzasadnienie wyroku, bo na przyklad nie moze oglosic, ze dostal lapowe. Te tajne rozprawy, Wikule, i utajnione uzasadnienia wyrokow, otoz - to jest sqrwysyństwo. Z zalozenia sadownictwo winno dzialac w imieniu obywateli. Czy poczuwasz sie do tego, ze ten sad mial Twoja legitymacje? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Bo w jego przypadku jeden wlos mniej to duzo 26.06.12, 19:22 benek231 napisał: > - co niewatpliwie dostrzegl byl sad. > > Sad ma prawo korygowac wyrok i to niekoniecznie jest sku...synstwem. Jest jedna > kze sku...synstwem gdy w takim przypadku sad utajnia uzasadnienie wyroku, bo na > przyklad nie moze oglosic, ze dostal lapowe. > > Te tajne rozprawy, Wikule, i utajnione uzasadnienia wyrokow, otoz - to jest sqr > wysyństwo. > > Z zalozenia sadownictwo winno dzialac w imieniu obywateli. Czy poczuwasz sie do > tego, ze ten sad mial Twoja legitymacje? Utajnianie intymnych szczegółów jest w pełni uzasadnione. Dlaczego karać ofiary ujawniając te szczegóły na pastwę medialnych hien. Niestety, nieuczciwy sąd może sie chować za takim postanowieniem i twierdzić że zaistniały okoliczności łagodzące. Będę sie upierał że największym sqrwysyństwem jest zmiana kwalifikacji czynu na taką która ulega przedawnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick O czym tu debatować, 26.06.12, 20:12 sądy są pisowskie a i prokuratorzy z nadania Ziobry. Znikąd ratunku... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: O czym tu debatować, 26.06.12, 21:52 off_nick napisała: > sądy są pisowskie a i prokuratorzy z nadania Ziobry. > Znikąd ratunku... Nie zawiodłem się. Zboczeniec może liczyć na waszą obronę. Pod warunkiem że jest ksiedzem. Gratuluję wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: O czym tu debatować, 26.06.12, 22:13 wikul napisał: > off_nick napisała: > > > sądy są pisowskie a i prokuratorzy z nadania Ziobry. > > Znikąd ratunku... > > Nie zawiodłem się. Zboczeniec może liczyć na waszą obronę. Pod warunkiem że jes > t ksiedzem. Gratuluję wrażliwości. Cenne spostrzezenie, Wikul. Pisowska swolocz wychodzi z zalozenia, ze najwazniejszy jest cel, ,ktory uswieca srodki. Im jest blizej do Lenina niz komukolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: O czym tu debatować, 26.06.12, 22:41 wikul napisał: Nie przyprawiaj mi gęby, gdzie bronię zboczeńca manipulancie? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: O czym tu debatować, 26.06.12, 23:11 off_nick napisała: > Nie przyprawiaj mi gęby, gdzie bronię zboczeńca manipulancie? W myślach, szydząc z tego wątku. Niepotrzebnego przecież, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: O czym tu debatować, 30.06.12, 02:19 wikul napisał: > off_nick napisała: > > > Nie przyprawiaj mi gęby, gdzie bronię zboczeńca manipulancie? > > > W myślach, szydząc z tego wątku. Niepotrzebnego przecież, prawda ? Chyba jej nie zrozumiałeś. Ona broni księdza, a nie zboczeńca. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: O czym tu debatować, 27.06.12, 11:54 off_nick napisała: > sądy są pisowskie a i prokuratorzy z nadania Ziobry. > Znikąd ratunku... e tam, od razu znikąd.... Hej szable w dłoń! Łuki w juki, a lupy wziąć w troki Hajda na koń! Hajda na koń! Okażemy się godni epoki, ach epoki Ruszamy w bój aby Naród uwolnić od zbója Kaczyński zbój, okrutny zbój, nie zwycięży nas nigdy tralala o! Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: O czym tu debatować, 27.06.12, 16:07 a000000 napisała: O! Elita się odezwała Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: O czym tu debatować, 27.06.12, 17:32 a000000 napisała: > Hej szable w dłoń! Łuki w juki, a lupy wziąć w troki > Hajda na koń! Hajda na koń! Okażemy się godni epoki, ach epoki > Ruszamy w bój aby Naród uwolnić od zbója > Kaczyński zbój, okrutny zbój, nie zwycięży nas nigdy tralala No to ja sobie z tego sygnaturkę zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Bo w jego przypadku jeden wlos mniej to duzo 28.06.12, 06:42 Nie bede sie z Toba sprzeczal. Zmiana kwalifikacji czynu jest bardzo wazna w tym postepowaniu. To o czym pisalem ja, czyli utajnianie rozpraw i uzasadnien (jak w tym przypadku) jest nie mniej wazne. Przeciez sad moze upublicznic uzasadnienie bez podawania intymnych detali. Tymczasem to juz ktoras z kolei sprawa przeciwko ksiedzu, i ktorys juz raz jak nie rozprawa to utajniane jest uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Bo w jego przypadku jeden wlos mniej to duzo 27.06.12, 11:38 benek231 napisał: > Te tajne rozprawy, Wikule, i utajnione uzasadnienia wyrokow, otoz - to jest sqr > wysyństwo. no widzisz Beniu! jak się postarasz, to i z sensem powiesz... te utajniania służą przestępcom. Czy poczuwasz sie do > tego, ze ten sad mial Twoja legitymacje? Wikulca? Mojej też nie ma.... każdy który maca małolaty męskie lub żeńskie powinien być surowo ukarany... kontakt dziecka z pedofilem powoduje trwałe zmiany w psychice.... to jest zbyt poważna sprawa, aby lekce sobie przedawniać.... ciekawe, co by taki sędzia zrobił, gdyby to jego dziecko było macane.... Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k najwyższa pora zlikwidować sądownictwo! 27.06.12, 18:21 I zastąpić 3 władzę 4 władzą! Michnik z Urbanem będą wydawać wyroki i zapanuje powszechna sprawiedliwość i szczęśliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jeszcze jeden obrońca "miłosnika" w sutannie. 27.06.12, 18:38 sz0k napisał: > I zastąpić 3 władzę 4 władzą! Michnik z Urbanem będą wydawać wyroki i zapanuje > powszechna sprawiedliwość i szczęśliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: a wywnioskowałeś to po? 28.06.12, 00:28 Po twoich głupich szyderstwach. To bardzo wymowne. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: a wywnioskowałeś to po? 28.06.12, 00:41 Skup się, zamiast nieudolnie czytać w myślach i pałować się do swojej ułożonej tezy, to może zrozumiesz sens tych szyderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: a wywnioskowałeś to po? 28.06.12, 01:33 sz0k napisał: > Skup się, zamiast nieudolnie czytać w myślach i pałować się do swojej ułożonej > tezy, to może zrozumiesz sens tych szyderstw. Może skupienie zacznij od siebie, może wtedy uda ci sie coś zrozumiałego napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: a wywnioskowałeś to po? 28.06.12, 08:39 wikul napisał: > sz0k napisał: > > > Skup się, zamiast nieudolnie czytać w myślach i pałować się do swojej uło > żonej > > tezy, to może zrozumiesz sens tych szyderstw. > > Może skupienie zacznij od siebie, może wtedy uda ci sie coś zrozumiałego napisa > ć. Over and out. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ponoc 27.06.12, 20:09 ksiadz sex oralny uprawial. Moze, jak Clinton, uznal ze to nie jest zdrada przysiegi (Clinton - malzenskiej a ksiadz - kaplanskiej). A sad, jak Clintonowa, mu uwierzyl? PF Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Ponoc 27.06.12, 20:39 Najwiekszy dwoch pedofili (Polanski I Cohn Bendid) tego kontynentu siedzi we Francji I krzyczy, ze im sie krzywda dzieje, bo antysemityzm... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Cohn Bandit 27.06.12, 20:45 siedzi w Niemczech, drogi poznanski kolego. A Poznan ma wiadome sympatie proniemieckie. Stad pewnie ten Twoj atak ponizej pasa... PF Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ponoc 28.06.12, 00:32 qwardian napisał: > Najwiekszy dwoch pedofili (Polanski I Cohn Bendid) tego kontynentu siedzi we Fr > ancji I krzyczy, ze im sie krzywda dzieje, bo antysemityzm... Polański nie jest pedofilem, wydymał podstawioną przez matkę nieletnią prostytutkę. Sam pewnie więcej od niego grzmociłeś nieletnich prostytutek. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Ponoc 28.06.12, 09:53 wikul napisał: > Polański nie jest pedofilem, wydymał podstawioną przez matkę nieletnią prostytu > tkę Polanski jednak zapomnial,ze prostytucja to zawod i za usluge trzeba zaplacic Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ponoc 28.06.12, 10:29 melord napisał: > Polanski jednak zapomnial,ze prostytucja to zawod i za usluge trzeba zaplacic ponoć mamuśce zapłacił.... ale było mało. Świat wielkiego filmu to bagno. Sodomia i Gomoria. Polański miał tylko niefart, że to była pułapka świadomie przez mamuśkę Samanty zastawiona, celem zdobycia szans na karierę filmową... wiadomo, przez łóżko. Ale Polański oddzielał życie prywatne od pracy, zwłaszcza przy braku talentów dziewczęcia. Nie bronię satyra, bynajmniej. Tylko mnie zastanawia, dlaczego innym to samo uchodzi na sucho... komu Polański podpadł? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ponoc 28.06.12, 15:14 a000000 napisała: > Nie bronię satyra, bynajmniej. Tylko mnie zastanawia, dlaczego innym to samo uc > hodzi na sucho... komu Polański podpadł? Jeżeli masz na mysli tego księdza - casanowę to w pełni sie z toba zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ponoc 28.06.12, 15:11 melord napisał: > wikul napisał: > > > Polański nie jest pedofilem, wydymał podstawioną przez matkę nieletnią pr > ostytu > > tkę > > Polanski jednak zapomnial,ze prostytucja to zawod i za usluge trzeba zaplacic Mało twoim zdaniem zapłacił ? Zainteresowana od dawna nie ma do niego żalu i pretesji. W przeciwieństwie do dziwacznego amerykańskiego prawa i ustroju sadowego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ponoc 30.06.12, 02:21 qwardian napisał: > Najwiekszy dwoch pedofili (Polanski I Cohn Bendid) Jak ich wielkość zmierzyłeś, że ci wyszło, iż najwięksi? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Na plebanii urodził się martwy syn wikariusza 13.07.12, 15:56 Duchowny słuchał w tym czasie muzyki - pisze Głos Wielkopolski. Nie ma chyba dnia żeby media nie napisły o czymś podobnym. Włos sie jeży na glowie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12123187,_Glos_Wielkopolski___Na_plebanii_urodzil_sie_martwy.html?lokale=wroclaw www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120502/REG06/120509988 www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/Archiwum__News,5800/Ksiadz_Kontra_Wierni,1286100/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Na plebanii urodził się martwy syn wikariusza 13.07.12, 16:21 Znow go beda bronic bo pisanie o tym........................ to zamach na kosciol. Zamiast wyrzucic gnoja na zbity pysk powierzyli mu .......nauczanie. czego ktos taki moze nauczyc? - Znieczulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Na plebanii urodził się martwy syn wikariusza 13.07.12, 17:28 wikul napisał: > Włos sie jeży na glowie. a nóż otwiera w kieszeni... Powinien iść pod sąd, s.....syn jeden. A już zupełnie mnie oszołomiło zdanie biegłego: niewinny, bo dziecko i tak by zmarło.... OTÓŻ NIE! wcale by nie zmarło, gdyby kobieta rodziła w szpitalu.... Moim zdaniem skurczybyk jest winny śmierci dziecka. Będzie mu to policzone na Sądzie Boskim. A biskup, zamiast zsyłać na Ukrainę, powinien zesłać do...cywila... To jakiś psychol bez ludzkich uczuć. Takiemu to tylko uciąć co należy....i to na żywca. Bez wzywania pogotowia, za to z włączoną głośno muzyką. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Proboszcz wypędza ze wsi złe moce ... 13.07.12, 18:07 a000000 napisała: > wikul napisał: > > > Włos sie jeży na glowie. > > a nóż otwiera w kieszeni... Powinien iść pod sąd, s.....syn jeden. Proboszcz wypędza ze wsi złe moce ... / Dolnośląskie : konflikt księdza z wiernymi Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Proboszcz wypędza ze wsi złe moce ... 13.07.12, 18:22 e tam... złe moce.... to wymyślił ktoś, kto nie ma pojęcia o rzeczy. Ale co prawda to prawda... są takie społeczności, pośród których zawsze będzie niezgoda. I żadne odczynianie tu nie pomoże. Po prostu - tak już mają w naturze. Muszą plotkować, inaczej ich udusi... a to pedał, a to ma kochanki, a to łasy na forsę...faktycznie, można to nazwać "złymi mocami". Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Proboszcz wypędza ze wsi złe moce ... 13.07.12, 19:43 a000000 napisała: > e tam... złe moce.... to wymyślił ktoś, kto nie ma pojęcia o rzeczy. > > Ale co prawda to prawda... są takie społeczności, pośród których zawsze będzie > niezgoda. I żadne odczynianie tu nie pomoże. Po prostu - tak już mają w naturz > e. Muszą plotkować, inaczej ich udusi... a to pedał, a to ma kochanki, a to łas > y na forsę...faktycznie, można to nazwać "złymi mocami". Tak bywa jak piszesz ale akurat tego "ksiedza" podobno Watykan zdymisjonował, bo niższe instancje nie dały rady. Pomimo tego nie chce sie wynieść z tej wsi. Nie mogę znaleźć linku do tego wydarzenia, ale znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Proboszcz wypędza ze wsi złe moce ... 13.07.12, 20:42 wikul napisał: > Tak bywa jak piszesz ale akurat tego "ksiedza" podobno Watykan zdymisjonował, b > o niższe instancje nie dały rady. Pomimo tego nie chce sie wynieść z tej wsi. N > ie mogę znaleźć linku do tego wydarzenia, ale znajdę. zdymisjonował biskup, i to ma ostateczną moc prawną. I to tego księdza trzeba by potraktować egzorcyzmem, bo to w niego złe weszło.... zasada jest jedna: proboszcz bez szemrania wykonuje co biskup nakaże. Sprzeciw jest wielkim złem. Kościół rzymski jest hierarchiczny, a kler obowiązuje posłuszeństwo. Też czytałam, chyba w GW, że biskup poprosił Watykan o pomoc. Najpierw Watykan sprawę odesłał ze względu na uchybienia proceduralne, następnie biskup wysłał pismo już zgodnie z procedurą. Jaki efekt - nie wiem, ale znając nieco kościół - Watykan podtrzyma zdanie biskupa. I wówczas Roma locuta causa finita. Będzie można takiego nieposłusznego potraktować zgodnie z KPK. Dla proboszcza biskup to car i boh... znam przypadek, gdy proboszcz sprzedał ojcowiznę aby zbudować nowy kościółek na parafii.... po czym dostał przeniesienie do innej.... i bez słowa manatki spakował i się przeprowadził. W mojej parafii proboszcz nie może zacząć remontu z przebudową, bo coś tam w projekcie się biskupowi nie podoba. W hierarchicznej organizacji jaką jest kościół rzymski nie ma zmiłuj. Taki proboszcz, obejmując parafię, jest świadomy stanu rzeczy.... czyli widziały gały co brały. Bardzo to wszystko smutne. Każdy ksiądz-buntownik wprowadza do społeczności parafialnej zgorszenie i rozłam. A to już nie przelewki. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Na plebanii urodził się martwy syn wikariusza 13.07.12, 23:12 wikul napisał: > Nie ma chyba dnia żeby media nie napisły o czymś podobnym. bez przesady! Ale coś mnie zastanawia. Na plebanii rządzi proboszcz. Nie widział? nie słyszał? TOLEROWAŁ konkubinat wikarego?????? a co na to parafianie, którzy zazwyczaj jako pierwsi głos podnoszą! Strony kręcą, prasa tego nie zauważa.... proboszcz słyszy plotki, nie interesuje się.... ogólna paranoja. www.gloswielkopolski.pl/artykul/617011,porod-na-poznanskiej-plebanii-dziecko-ksiedza-umarlo-on,1,id,t,sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Na plebanii urodził się martwy syn wikariusza 14.07.12, 22:14 a000000 napisała: > bez przesady! Jeżeli przesadzam to nie bardzo. Ksiądz molestował dzieci? Posłuchaj relacji dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Na plebanii urodził się martwy syn wikariusza 13.07.12, 23:57 wikul napisał: > Duchowny słuchał w tym czasie muzyki - pisze Głos Wielkopolski. Jeszcze bardziej naganny czyn popełnia kuria, twierdząc, że "jest to wewnętrzna sprawa Kościoła". Nie zobaczą Królestwa Niebieskiego fioletowe sukinsyny, oj, nie zobaczą. Nie mówiąc już o osobniku Krzysztofie Kordelu, prezesie Wielkopolskiej Izby Lekarskiej, który występował w sprawie w roli biegłego, a który (ciekawość, pod czyim wpływem?) zmienił zdanie. I o poznańskiej prokuraturze. Ksiądz to przy wymienionych zaledwie drobny rzezimieszek. "Obecnie jest misjonarzem na Ukrainie." Może trzeba by ostrzec Ukraińców, co to za osobnik? Niechby mu zrobili kęsim podobny do tego, który zrobili prozelicie Andrzejowi Boboli. Odpowiedz Link Zgłoś