Dodaj do ulubionych

Oglądaj, albo giń

29.07.12, 12:40
Właśnie ogłoszono nową kategorię przestepstw. Od dziś ścigane będzie niewykorzystywanie wykupionych biletów na igrzyska olimpijskie.
"Przedstawiciele komitetu organizacyjnego igrzysk w Londynie (LOCOG) poinformowali, że wszczęli śledztwo, które ma wyjaśnić, dlaczego w sobotę na trybunach kilku obiektów olimpijskich było dużo pustych miejsc."
Determionacja działaczy pozwala mieć nadzieję, że ci groźni sabotażyści zostaną wykryci i przykładnie ukarani
"LOCOG zapewnił, że dowie się, kto powinien tam siedzieć i dlaczego nie przyszedł oglądać olimpijskiej rywalizacji."
londyn2012.dziennik.pl/news/artykuly/399361,wszczeto-sledztwo-w-sprawie-pustych-miejsc-na-trybunach.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29
Są już podobno propozycje, aby w przyszłości karać nie tylko tych, którzy nie wykorzystali biletów, ale także tych wszystkich, którzy biletów nie wykupili. W tym ostatnim wypadku kara śmierci ma być zamieniona na karę grzywny.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 13:35
      dachs napisał:

> Właśnie ogłoszono nową kategorię przestepstw. Od dziś ścigane będzie niewykorzy
      > stywanie wykupionych biletów na igrzyska olimpijskie.

Chyba źle zrozumiałeś intencje organizatorów a sprawa jest prosta jak precel. Tysiące wolnych miejsc na trybunach. Zawiodła "rodzina olimpijska"?

www.sport.pl/londyn2012/1,109590,12212853,Londyn_2012__Tysiace_wolnych_miejsc_na_trybunach_.html

Podobnie (może na mniejszą skalę) było na Euro 2012. Darmowe bilety nie są doceniane a ich dostępność rozzuchwala. Trzeba ukrócić to usnkcjonowane żebractwo. Chcesz ogladać, kupuj bilet a nie czekaj na darmochę od swoich kolesi. Mimowolnie stałes sie zwolennikiem kolesiostwa i korporacyjnego kumoterstwa.

• dachs Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 13:46
        wikul napisał:

> Podobnie (może na mniejszą skalę) było na Euro 2012. Darmowe bilety nie są doce
        > niane a ich dostępność rozzuchwala. Trzeba ukrócić to usnkcjonowane żebractwo.

Mnie tego nie musisz wyjaśniać. Ja nigdy nie byłem zwolennikiem darmochy.

> Chcesz ogladać, kupuj bilet a nie czekaj na darmochę od swoich kolesi. Mimowoln
        > ie stałes sie zwolennikiem kolesiostwa i korporacyjnego kumoterstwa.

Chyba żartujesz. Ja jestem przeciwnikiem idiotów, którzy w takich sprawach potzrebuja dochodzeń.
        Z drugiej strony nie bardzo sobie wyobrażam, żeby było tyle chętnych do oglądania z daleka pływaków, żeby wykupili całą halę. Tym bardziej, że w TV widac lepiej.

P.S. Żebyś Ty wiedział, gdzie ja mam to, co MKOl nazywa "rodzina olimpijską"...
        • wikul Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 16:36
          dachs napisał:

> Chyba żartujesz. Ja jestem przeciwnikiem idiotów, którzy w takich sprawach potz
          > rebuja dochodzeń.

A jak chciałbyś to wyjaśnić ? Wystosować apel żeby sprawcy się zgłosili ? Ja z dwojga złego wolę dochodzenie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12213587,Scotland_Yard_poluje_na_dzialaczy_olimpijskich_sprzedajacych.html

> Z drugiej strony nie bardzo sobie wyobrażam, żeby było tyle chętnych do oglądan
          > ia z daleka pływaków, żeby wykupili całą halę. Tym bardziej, że w TV widac lepiej.

Masz wyobraźnię nie dostosowaną do igrzysk. Ja już się przyzwyczaiłem sie do pełnych widowni na takich imprezach. W dużej części widownię wypełniają ekipy biorace udział w innych zawodach i kibicują swoim.
          • dachs Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 17:38
            wikul napisał:

> A jak chciałbyś to wyjaśnić ? Wystosować apel żeby sprawcy się zgłosili ? Ja z
            > dwojga złego wolę dochodzenie.
            Jacy "sprawcy"? Wikulu!!! Co co nie przyszli na darmowe miejsca?. Bo tylko o tym była mowa w artykule przytaczanym przeze mnie.
            A z konikami inna sprawa. Tych trzeba gonić, zwłaszcza gdy są człokami komittów olimpijskich

> Masz wyobraźnię nie dostosowaną do igrzysk.

Fakt. Nienawidzę spędów
        • wikul Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 16:52
          To wprawdzie nie na pływaniu ale zobacz ile ludzi na trybunach i co ci z ostatnich rzędów mogą zobaczyć. Zwłaszcza jak przed nosami pedałują im kibice na rowerach.

www.sport.pl/londyn2012/1,126403,12215226,Londyn_2012__Dzialacze_krytykuja_wioslarzy__Mieli.html
    • kalllka Re: Oglądaj, albo gin 29.07.12, 13:47
      oczywiscie tacy sobotozysci musza byc ukarani

ci ktorzy nie przyszli zezra tysiac kotletow ......., a tamci zostana pociagnieci za dziadka ze sroczka oraz kaszke
      ;/
    • qwardian Nie oglądam, bojkotuję.. 29.07.12, 16:53

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12211273,Otwarcie_igrzysk_to_lukrowana_historia_Wielkiej_Brytanii_.html
      Po co dołować nastroje, przypominając paskudne sprawy, gdy połowa państw reprezentowanych w ceremonii otwarcia to ofiary kolonialnego "epizodu" w brytyjskiej historii?

Historia brytyjskiego imperium to historia ludobójstwa, znacznie przekraczającego to niemieckie i ustępujące sowieckiemu oraz chińskiemu, ale ludobójstwo na wielką skalę. Wprawdzie zbrodnia na irandzkich katolikach (Penal Laws) była tylko ułamkiem ich zbrodni, ale w moim odczuciu krzywdę jaką zadali milionom amerykańskich Indian i reszcie nie są w stanie odkupić tandetnymi igrzyskami.

Olimpiada to Grecja. Znak zastrzeżony. Wielka Brytania powinna być ścigana za piractwo. Ich sportem narodowym było polowanie na ludzi.

Ktoś mi odpowie dlaczego Wielka Brytania odmówiła uczczenia ofiar żydowskich zamachu w Monachium? Ponieważ ich mało obchodzą. Ot co...
    • wikul Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 19:15
      Wróciłem do twojego linku i rzeczywiście artykuł jest napisany tak niefortunnie że można go odczytać tak jak ty go odczytałeś ale przecież chodzi o to że wiele biletów zostało zmarnowanych a dla chętnych zabrakło. Chodzi o bilety dla sponsorów, oficjeli i ich gości czyli o tzw. rodzinę. I w tej sprawie chcą przeprowadzić dochodzenie. Moim zdaniem słusznie.

• wikul Re: Oglądaj, albo giń 29.07.12, 20:36
      Na trybunach basenu pełne trybuny. Oglądam na żywo.
      Ale padają rekordy świata
    • wikul Re: Oglądaj, albo giń 30.07.12, 17:01
      A w najgorszym wypadku wstąp do armii. Myśmy już kilkadziesiat lat temu to przećwiczyli.

www.sport.pl/londyn2012/1,109590,12218410,Londyn_2012__Wojsko_na_pomoc_igrzyskom__Zolnierze.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka